Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: electro_static »

Üdv! Ha valaki már ráfutott / tudja, hogy hogyan lehet megnézni, hogy mennyit ment egy Sony LCD tövö 40W5500. Elég új modell, sokat nem mehetett, csak érdekelne.

A másik nagyon láma kérdésem az lenne a Sanyi tulajdonosokhoz, hogy az automatikus keresés után hogyan tudom törölni a mákos vackokat amit csatorna címén megtalált? Átrendezgetni tudom, de a csatorna törlés funkció egyelőre számomra egy talány, egyszerűen sehol sem találom.

Előre is köszi!

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keji »

Kérem segítsen aki tud. 
keji

Próbáld ki egy rövidebb, jobb minôségű kábellel, minél hosszabb egy kábel, annál minőségibb kell, sok a veszteség, szerintem.

Már vettem egy jobb minőségű HDMI-HDMI-t itt a fórumon, azzal is, sőt VGA-val is, zajszűrős kábellel is, földhurok leválasztással is.

Én már csak arra tudok gondolni, hogy a tv-nek van baja, úgyhogy hívom a szervizet.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Használja valaki a Samsung egyes tipusaiban található internet@TV-t? Tegnap összekötöttem hálókábellel. A DLNA PC fájlmegosztás működik és a TV hálózati tesztje is minden rendben talált, ennek ellenére az internet TV-t kb 5 perc alatt tölti be (addig az égvilágon nem lehet csinálni semmit, még hangot sem lehet állítani) a menüt és utána a menüben lépegetve pár perc múlva nem reagál semmire, lefagy vagy csak "loading" képernyőt látok...
menni fog az, múltkor 650-es tv-n youtube videókat néztünk, igaz, kb. 3-4. betöltés után jött össze

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: patcash »

Használja valaki a Samsung egyes tipusaiban található internet@TV-t? Tegnap összekötöttem hálókábellel. A DLNA PC fájlmegosztás működik és a TV hálózati tesztje is minden rendben talált, ennek ellenére az internet TV-t kb 5 perc alatt tölti be (addig az égvilágon nem lehet csinálni semmit, még hangot sem lehet állítani) a menüt és utána a menüben lépegetve pár perc múlva nem reagál semmire, lefagy vagy csak "loading" képernyőt látok...

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Kérem segítsen aki tud. 
keji

Próbáld ki egy rövidebb, jobb minôségű kábellel, minél hosszabb egy kábel, annál minőségibb kell, sok a veszteség, szerintem.

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

No van újabb problémám. Pc üzemmódban dvi-hdmi 5m kommersz kábellel van összekötve a gép a tv-vel, és halvány, de jól látható horizontális interferencia hullámok futnak.  
Van valakinek ötlete mitől lehet.

Földhurok.
Húzd ki a kábelTV-t, az szokott ilyen problémát hozni. Ha ezzel megszűnik, végy egy "izolátor"-t és azzal nem lesz ilyen probléma. (meg a villám sem jön be :-) A Vaterán kapható, én is vettem és használ. Másik megoldás, hogy a PC földeléses csatlakozóját egy zavarszűrős elosztóba dugod, így a földhorok elvben megszűnik és nem fog csíkozódni.

Kizártam a földhurok kérdést valamint kipróbáltam másik pc-t dvi kimenetével (igaz az is nvidia volt) és azzal is hullámzik a kép.

Vagyis a pontos jelenség kék, szürke, barna stb. homogén színeknél enyhe hullámok futnak a háttérben, de csak ott ahol a homogén felület van.
Vagyis pl. total commander-ben a menü, fejléc stb. részek, amik fehérek ott nem jelentkezik, csak ahol a szürke részek vannak (vagyis középső felületen).

próbáltam képernyőmódokat, felbontásokat és frissítési frekvenciákat váltani, hasztalan.

Kérem segítsen aki tud.

keji

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NZoli »

No van újabb problémám. Pc üzemmódban dvi-hdmi 5m kommersz kábellel van összekötve a gép a tv-vel, és halvány, de jól látható horizontális interferencia hullámok futnak.  

Földhurok.
Húzd ki a kábelTV-t, az szokott ilyen problémát hozni. Ha ezzel megszűnik, végy egy "izolátor"-t és azzal nem lesz ilyen probléma. (meg a villám sem jön be :-) A Vaterán kapható, én is vettem és használ. Másik megoldás, hogy a PC földeléses csatlakozóját egy zavarszűrős elosztóba dugod, így a földhorok elvben megszűnik és nem fog csíkozódni.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Köszi szépen! Közben megoldódott a probléma. A kábellel volt gond, de sikerült orvosolni. :foto:

örülök neki, hogy megoldódott!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

iolesz
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: iolesz »

A dvd menün mit értesz?
kompozit, komponens, RGB...
mire van beállítva?

Köszi szépen! Közben megoldódott a probléma. A kábellel volt gond, de sikerült orvosolni. :foto:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A dvd menün mit értesz?
kompozit, komponens, RGB...
mire van beállítva?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

iolesz

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Ugyanis tegnap vettem egy Samu LE46A786 típusú tv-t, és ha összekötöm a dvd-vel (scart-tal) valamilyen okból kifolyólag azt írja ki, hogy nincs jel. UPC direct előfizum van, és az STB-t kipróbáltam mindkét scart-ban és működik. Nincs a dvd-n HDMI!! Mi lehet a gond?
a tv és a dvd menüben megfelelő a jelforrás?

A tv menüjében a 2. külső jelforrást állítottam be. Amikor bekapcsolom a dvd-t, automatikusan elsötétedik a képernyő, és ezt követően kb. 4-5mp múlva kiírja, hogy nincs jel. A dvd menün mit értesz?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Ugyanis tegnap vettem egy Samu LE46A786 típusú tv-t, és ha összekötöm a dvd-vel (scart-tal) valamilyen okból kifolyólag azt írja ki, hogy nincs jel. UPC direct előfizum van, és az STB-t kipróbáltam mindkét scart-ban és működik. Nincs a dvd-n HDMI!! Mi lehet a gond?
a tv és a dvd menüben megfelelő a jelforrás?

iolesz

Lcd, Led, Oled TV-k

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Én ilyenekre gondoltam:
-rossz a kábel minősége: de projektort is ezzel a kábellel hajtom és ott nincs ilyen jelenség
- a hálózatból szedi: 1 éve újítottam fel és az összes kábel ki lett cserélve

Kábel tv-n is látszik, de ott vertikális a hullám: ott szerintem az adás a ludas.

köszi: keji

Nagyon érdekes hiba, én először kipróbálnám rövid kábellal, így a hosszú kábel egyértelműen kiszűrhető lenne. Viszont hdmi -n keresztül elméletileg nem juthatna be analóg jellegű zaj....

A projektorodban lehet, hogy más gyártmányú a hdmi interface, és ott azért nem jelentkezik a hiba.

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Én ilyenekre gondoltam:
-rossz a kábel minősége: de projektort is ezzel a kábellel hajtom és ott nincs ilyen jelenség
- a hálózatból szedi: 1 éve újítottam fel és az összes kábel ki lett cserélve

Kábel tv-n is látszik, de ott vertikális a hullám: ott szerintem az adás a ludas.

köszi: keji

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Vagyis eltűnt, de azért aggaszt a dolog, így viszont nem tudom visszavinni. Vót de'má nincs. Kiröhögnek...

A subpixel hiba elvileg megjavulhat, valamelyik szín beragadhatott és a jel hatására feléledt, ez fordítva is elsülhet. Örülj, hogy eltünt. :foto:

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Vagyis eltűnt, de azért aggaszt a dolog, így viszont nem tudom visszavinni. Vót de'má nincs. Kiröhögnek... :foto:

Egy-egy jól irányzott porszem is tud nagy riadalmat okozni :-) De tényleg.
Ha eltűnt a jelenség, akkor meg lehet nyugodni.

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Szerintetek kapható olyan hordozható kis TV (6-8"), amiben van már digitális földfelszíni vételre alkalmas tuner? Nem szeretnék kábelt húzni a konyhába, viszont tökéletesen elég az RTL, TV2, Duna illetve most fogják megkötni a szerződést az M1 és M2 csatornákkal.
Ha jól értem arra gondolsz, hogy a kis tv saját antennájával fogod az adókat, gyakorlati tapasztalatom ugyan nincs még ilyen ügyben de szerintem ez nem biztos, hogy járható út, gondolj bele analóg jelnél is mennyivel rosszabb a jel egy ilyen megoldással mint tetőantennával, digitális jel esetén meg ugye nem hangyás lesz a kép hanem nem is fog megjelenni, nem megfelelő jelszint esetén (ez viszont tuti, kiirja, hogy gyenge jel, és max. hang van).

Egyébként én még nem láttam ekkora tv-t mpeg4 tunerrel.

Én inkább drótot húznék
:foto:

Azért a konyhában nincs olyan gyenge jel :kiraly:

Azért, ha valaki tud ilyen kis TV-ről jelezzen

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

AR: köszi a választ!

Az a helyzet, hogy nem értem a helyzetet :foto:
A vásárlás napján este határozottan világított két pixel a fekete képernyőn, tegnap már semmi jele sem volt. PC-vel ráküldtem R_G_B színeket és ott sem jön elő.

Vagyis eltűnt, de azért aggaszt a dolog, így viszont nem tudom visszavinni. Vót de'má nincs. Kiröhögnek...

keji

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Szerintetek kapható olyan hordozható kis TV (6-8"), amiben van már digitális földfelszíni vételre alkalmas tuner? Nem szeretnék kábelt húzni a konyhába, viszont tökéletesen elég az RTL, TV2, Duna illetve most fogják megkötni a szerződést az M1 és M2 csatornákkal.
Ha jól értem arra gondolsz, hogy a kis tv saját antennájával fogod az adókat, gyakorlati tapasztalatom ugyan nincs még ilyen ügyben de szerintem ez nem biztos, hogy járható út, gondolj bele analóg jelnél is mennyivel rosszabb a jel egy ilyen megoldással mint tetőantennával, digitális jel esetén meg ugye nem hangyás lesz a kép hanem nem is fog megjelenni, nem megfelelő jelszint esetén (ez viszont tuti, kiirja, hogy gyenge jel, és max. hang van).

Egyébként én még nem láttam ekkora tv-t mpeg4 tunerrel.

Én inkább drótot húznék
:foto:

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Vettem tegnap egy Samsung LE-40A536T tv-t, teljes fekete képnél látható 2 db hot pixel, szerintetek ezzel vissza lehet vinni?

User manual-ban azt írja a végén, hogy !a rossz pixel nem befolyásolja a tv teljesítményét! szép, nem?

A monitoroknál egyből cserélik a készüléket, tv-nél hogyan tudjátok?

keji

A pixelhiba egy definiált fogalom, mely elvben gyártónként eltérő lehet, de van rá szabvány. Maga a pixel vagy subpixel hiba esetén a panel cseréjére csak akkor vagy jogosult, ha az össz pixelszám valahány* %-át eléri vagy pl. x sugarú körben y db van. Az LCD monitoroknál is így van, de a kereskedők ma már visszaveszik vagy legalább átvételkor átnézhető. Viszont olyan kicik már a pixelek, hoyg 1-2 db nem is látható a normál viszonyok között. Előttem az élő példa 4 hibával, de a "napi" mocsok jobban látszik az üvegen.
3 napon belül kell intézni, mert akkor a kereskedőnél van esély cserélni.

Csende Kristóf

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Csende Kristóf »

melyiket éri meg megvenni a legjobban? :

SONY KDL-40W4000
SONY KDL 40V5500
PANASONIC PF42S10

előre is köszönöm a választ.

keji
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Vettem tegnap egy Samsung LE-40A536T tv-t, teljes fekete képnél látható 2 db hot pixel, szerintetek ezzel vissza lehet vinni?

User manual-ban azt írja a végén, hogy !a rossz pixel nem befolyásolja a tv teljesítményét! szép, nem?

A monitoroknál egyből cserélik a készüléket, tv-nél hogyan tudjátok?

keji

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Mi a véleményetek a Sharp 32"-os LCD tévékről???Esetleg JVC-vel volt valakinek dolga?

szia!

sharp lc32d65e-dh65e elég jó széria. jvc passz.

Az ElectroWord-ben akciós a SHARP LC32D44E-es 99-ért (HD-Ready, DVB-T:MP2 tuner). Ennyiért ez a legjobb :-) Ha a FullHD fontos, a "D(H*)65"ös modell is be fog válni. (*MP4 tunerrel), Ez utóbbit pesterzsébeti MediaMarktban láttam a hét végén utolsó/kiállítási darabként 129-ért (ha jól emlékszem) (-BK: fekete, -GY: szürke :-)
Összehasonlítva a többi versenyzővel elsősorban a színkezelése tetszett: TV/Video forrásból meghajtva a színhatárok nem zanzásak. Nekem 37D44 verzióm van, és bevált. Kikapcsolható a "TV", és a "csak hang" üzemmódban igen jól és takarékosan lehet mellette pihizni.

Én egyébként praktikus okokból a szürkét javaslom így "utólag", mert a feketén (fényes felület) jól látszik a por, a szürkén, ami ráadásul matt, nem.

+ érv: 3 év garancia (37" alatt csak 2 évig helyszíni, de a +1 év sokat számít!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”