Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

dh66e
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dh66e »

Látom nektek Sharp van. Én is sokáig álldogáltam egy illetve két Aquos előtt. Az egyik 100Hz-es volt, de csak HD Ready, a másik fullHD, de csak 50Hzes. Pedig a képe még egészen tetszetős volt a mezőnyben, ráadásul egész jó ára volt.
Üdv Mindenkinek!
Decemberben vettem a sharpomat, mondhatom jó kis tv.Analóg kábel tv adásom van,de nagyon jó a kép minősége.Dvd szuper,pc-n tökéletes a játékokhoz,Mpeg4 adások pedig kristálytiszták.3év TELJES gari.Ajánlom mindenkinek, én még most is tudok örülni neki!

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: vtb »

Látom nektek Sharp van. Én is sokáig álldogáltam egy illetve két Aquos előtt. Az egyik 100Hz-es volt, de csak HD Ready, a másik fullHD, de csak 50Hzes. Pedig a képe még egészen tetszetős volt a mezőnyben, ráadásul egész jó ára volt.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: NZoli »

No mostmár a Transformerst is megnéztem és olyat láttam amire nem is gondoltam. Mezei Pana dvd scart+scart elosztó+mégegy scart, persze mind a legolcsóbb fajta és egyszerűen már nem tudom hova lehetne még élesebb, részletgazdagabb a képe. Már a szemem nem tudná felfogni a sok információt :kiraly: Mi lesz ha megkapja a digitális jelet egy felskálázott dvdvel, vagy majd egy kék koronggal?? :lol!: Jó persze 82cm az nem 3,5 méter.

Lényeg a lényeg nagyon örülök, hogy ezt választottam. 

Akkor lesz nagy csodálkozás, ha egy HD anyaggal megküldöd (HDMI, vagy VGA). Nem is kell feltétlenül FullHD, az csak kb. 2 m-en belül látszik lényegesen eltérőnek/jobbnak, de már egy 720p-s (természetesen csak demó célokra) .mkv-ba csomagolt film is igazi élmény. (a TV szerintem csak 1360*768-at fogad így is/úgy is VGA-ről)

LCD-ben amit nehéz (lesz) megszokni, az a 6-8 ms panelsebesség (lassúság), ill. a sötétkésesen derengő fekete háttér, ami oldalról világoskékbe fordul. Legalábbis Nálam. Némi háttérfény este sokat segít, és nem esik ki a szem a tök sötétben.

És persze én is gratula!

hmmm - egy órát siet itten a fórumon az óra, még csak 20:15 van :lol!:
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

grat az új tv-dhez!

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

No mostmár a Transformerst is megnéztem és olyat láttam amire nem is gondoltam. Mezei Pana dvd scart+scart elosztó+mégegy scart, persze mind a legolcsóbb fajta és egyszerűen már nem tudom hova lehetne még élesebb, részletgazdagabb a képe. Már a szemem nem tudná felfogni a sok információt :lol!: Mi lesz ha megkapja a digitális jelet egy felskálázott dvdvel, vagy majd egy kék koronggal?? :lol!:
Jó persze 82cm az nem 3,5 méter.

Lényeg a lényeg nagyon örülök, hogy ezt választottam.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

No a sors úgy akarta, hogy tv-t vegyek a megtakarított pénzemből. Ezt azzal jelezte, hogy elromlott anyukámék tv-je, így ők megkapták az enyémet én meg gondoltam beállok az LCD birtokosok sorába. Azt hittem kicsit egyszerűbb lesz és lubickolhatok a válaszékban. Hát választék az tényleg van és ezzel együtt a kompromisszumok száma is szép nagy. A végé összesen három volt ami megfelelt a kívánalmaknak (Full HD, 100Hz, 24p, 200ezer alatti ár) ebből végülis 10ezres árelőnnyel a Samsung került ki győztesen. Az analóg adás képe felejtős, de az amúgy is trutyi a sok antenna toldás meg stb miatt. A dvd viszont nagyon bejön. A Riddick - Sötét düh volt rajta az első versenyző és nagyon szépen nézett ki, már alig várom, hogy valami nagyobb képfelbontás tegye próbára.

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

A JVC magyar képviselője jelezte, hogy március 1-től akár 15%-os áremelésre lehet majd számítani. Az ok a 300Ft-os Euro árfolyam!

whatwho
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: whatwho »

hello,

LCD tv vásárlás előtt állok, és nagyon nagy bajban vagyok, fogalmam sincs mire kéne figyelnem vásárláskor. esetleg nem tudtok egy jó összefoglaló írást az LCD tv-ben manapság megtalálható techonlógiákról, minek mekkora a haszna, stb? fogalmam sincs pl, hogy érdemes e 100hz-es tv-t vennem, vagy mely márkák termékeit preferáljam, ne preferáljam.

azért leírom a számomra fontos szempontokat, hátha valaki hasból rávág egy típust:
- fullhd felbontás
- 96 centi vagy nagyobb képátmérő
- hdmi és scart bemenetek mellett legyen komponens bemenete is
- amíg a bluray olvasók és a filmek ára lejjebb nem megy, kb csak SD forrásokkal használnám. nem tudom hogy ilyen esetben számít e valami a tv-ben, gondolom a tv interpolálja fel a jelet fullhd-re
- nem fél évre vennék tv-t, hosszú távra tervezek
- ár max 200-220e ft

voltam többször elektronikai áruházban, nézegettem a tévéket, volt ami tetszett (sharp, philips, konkrét típusokat nem tudok), volt ami nagyon nem (panasonic), de inkább nem vettem meg egyiket sem, mert nem értek hozzá. fogalmam sincs, hogy mekkora a különbség egy ugyanakkora képátmérőjű 200 illetve 400 ezres tévé között.

ha ezt ezerszer kitárgyaltátok, akkor bocsánat, én sem szeretem a hasonló hozzászólásokat, de tényleg nem találtam releváns infót (mindenki inkább egy konkrét típusról érdeklődött a visszaolvasott 3-4 oldalon). nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást előre is.

üdv,
m

TV: LG 42LG5000 | AV RECEIVER: Onkyo TX-SR501E | DVD: Denon DVD-1720 | MINIDISC: Sony MZ-R900SPEAKER-SET: Eltax Summit 6-pack | SUB: Wharfedale PowerCube 8+ | MUSIC: Squeezebox Classic | RC: Logitech Harmony 525

sziszuka7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sziszuka7 »

sziszuka7: a válaszomat a -Projektoros TV - LCD, DLP, CRT - topikba írom, mert a végén berágnak az LCD -sek :lol!:
Köszi, várom

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

sziszuka7: a válaszomat a -Projektoros TV - LCD, DLP, CRT - topikba írom, mert a végén berágnak az LCD -sek

sziszuka7

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?
Pontosan le tudná írni nekem vki, hogy mi is ez a projektoros tv??(azt tudom, hogy a projektor kivetítő, de azt nem hogy milyen elven is működik ez a rendszer. Olvastam egy pár hozzászólást, onnan értesültem(ha jól értelmeztem), hogy vmilyen kis "lámpa" van benne ami 5-10e órát bír aztán cserélni kell, ami igen ktg.-es?? Hogy van ez/nagyon nem vagyok képbe.

Előre is köszi a segítséget.

A konkrét tipussal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy általában a projektoros (meg egyé tv -kel van, ahogy néztem a konkrét típust ez CRT -s projektor, a három alapszínnek van 1-1 db képcsöve amik gyakorlatilag 1-1 lencsén és egy tükrön keresztül a polárvászon belsejére vetítik a saját képüket színenként, ha jól vannak az egyes képcsövek beállítva és a konvergencia is jó, színes képet fogsz látni, na most a rákfenéje a dolognak pont ez az utobbi két dolog, ugyanis a használat során a képcsövek konvergenciája változik, ez egy áramkörrel bizonyos mértéken belül jól után állítható, ha nagyon csoffadt a cső az alapszínek egyenként jelennek meg, ez elég szarul néz ki, a másik dolog a már említett konvergencia szabályzó áramkör, ez gyakran elromlik, de ez javítható (ahogy csövet is lehet cserélni) csak az a kérdés, hogy megéri-e.
A projektoros tv -knél számolni kell a azzal, hogy elég szűk a látószöge, gyakorlatilag csak szemből és elég messziről ad tökéletes képet, valamint inkább csak sötét(ített) helységben élvezhető igazán.
Ebben a tipusban (CRT-s) nincs lámpa amit cserélni kellene, egyébként nem akarlak se lebeszélni se rábeszélni, ha csak mozizásra használnád sőtétben akkor jó alternatívája lehet (ára miatt elsősorban) a lapos tv -knek.
Hát röviden ennyi.

Hé, most látom ez LCD topik, mit keres itt ez a kérdés :lol!:

Szia!

Köszi, hogy válaszoltál, nagyon rendi vagy. Igen az lcd-s topik, de az összes TV-s hez bemásoltam, hátha megszán vki és válaszol.
A válaszod nagyon kimerítő volt, látszik nagyon vágod a témát/velem ellentétben :kiraly:
és erről a típusról mi a véleményed?(ez "lámpás?-->ha igen az milyen elven működik??)

LG RE-44SZ21RD

HD-ready
Képernyő méret 44" ( 112 cm)
Képernyő formátum 16:9
TV típus: projektoros DLP
Talapzati állvány: opció
Távirányító: univerzális
Képfrissítés: progresszív
Digitális fésűszűrő, képzaj csökkentés
Állítható színhőmérséklet
Képmegjelenítési módok vezérlése
1024 x 576 pixel felbontás
500 cd/m2 fényerő
600:1 kontraszt
Digitális feket/fehér és szinátmenet-javítás
Kép a képben (AV+tuner)
Sztereo / virtuális Surround hangzás Virtuális Dolby Surround
Beépített hangsugárzó 2 db (bassz-reflex)
Beépített erősítő jellemzői: 2 x 10 W
További erősítő és audio jellemzők Hangszíszabályzás,
Automatikus hangerőszabályzás
TV norma B/G, D/K, I
Video szabványok PAL, SECAM, NTSC 3,58/4,43(AV)
TV-VCR funkciókapcsolat
Video bemenet kompozit; S-Video; YUV komponens; RGB
Bemenetek / Kimenetek AV be/ki, RGB be (SCART1),
AV be/ki, RGB be (SCART2), AV be, S-Video be (SCART3),
2x YUV komponens be (3xRCA), 2x Audio ki (2xRCA)
Előlapon: AV be (2+1RCA), S-Video be (Hosiden)
Teletext, Gyermekzár, Kikapcsolás időzítő
Méretek (szél x mag x mély): 1068 x 799 x 339 mm
Súly: 33 kg

Előre is köszi a válaszod

:lol!:

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Segítséget szeretnék kérni. Gondolkozom egy Thomson projektoros tv-n(46JH67E), használt. Van vkinek tapasztalata erről a típusról?
Pontosan le tudná írni nekem vki, hogy mi is ez a projektoros tv??(azt tudom, hogy a projektor kivetítő, de azt nem hogy milyen elven is működik ez a rendszer. Olvastam egy pár hozzászólást, onnan értesültem(ha jól értelmeztem), hogy vmilyen kis "lámpa" van benne ami 5-10e órát bír aztán cserélni kell, ami igen ktg.-es?? Hogy van ez/nagyon nem vagyok képbe.

A konkrét tipussal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy általában a projektoros (meg egyé:lol!: tv -kel van, ahogy néztem a konkrét típust ez CRT -s projektor, a három alapszínnek van 1-1 db képcsöve amik gyakorlatilag 1-1 lencsén és egy tükrön keresztül a polárvászon belsejére vetítik a saját képüket színenként, ha jól vannak az egyes képcsövek beállítva és a konvergencia is jó, színes képet fogsz látni, na most a rákfenéje a dolognak pont ez az utobbi két dolog, ugyanis a használat során a képcsövek konvergenciája változik, ez egy áramkörrel bizonyos mértéken belül jól után állítható, ha nagyon csoffadt a cső az alapszínek egyenként jelennek meg, ez elég szarul néz ki, a másik dolog a már említett konvergencia szabályzó áramkör, ez gyakran elromlik, de ez javítható (ahogy csövet is lehet cserélni) csak az a kérdés, hogy megéri-e.
A projektoros tv -knél számolni kell a azzal, hogy elég szűk a látószöge, gyakorlatilag csak szemből és elég messziről ad tökéletes képet, valamint inkább csak sötét(ített) helységben élvezhető igazán.
Ebben a tipusban (CRT-s) nincs lámpa amit cserélni kellene, egyébként nem akarlak se lebeszélni se rábeszélni, ha csak mozizásra használnád sőtétben akkor jó alternatívája lehet (ára miatt elsősorban) a lapos tv -knek.
Hát röviden ennyi.

Hé, most látom ez LCD topik, mit keres itt ez a kérdés :lol!:

sziszuka7

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

esgé

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: esgé »

Sziasztok,
lcd vásárláshoz szeretnék segítséget kérni tőletek. A kiszemeltem egy Philips 42PFL7603D márkájú lcd tv. Sajnos a neten nem találtam róla semmilyen tesztet. Ha esetleg volna valamelyikkőtöknek erről a típusról valamilyen tapasztalata, és azt megosztaná velem, nagyon megköszönném! :lol!: :lol!:

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

Sziasztok 
Minap vettem egy samsung 37A615 TV tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Viszont a képarányokban kicsit el vagyok vagy bele vagyok zavarodva. Elég sok film amit gépröl nyomok de van DVDn is a 16:9 es TV n alul felül ott figyel a fekete csík. Kérdésem ha maga a film 16:9 képarányú és a TV is tudja miért van mégis alul felül fekete csík??

Tudom hogy léteznek különböző képarányok 1,78:1 2,35:1 1,85:1 Főleg a 2,35:1 es filmekkel van fekete csík de ezzel mit lehet kezdeni? ha nagyon kinyújtom elégé nyomi lesz a kép

ezzel nem tudsz mit kezdeni sajna, ill. kizoomolhatod, de akkor a kép nem lesz igazi
ez a hátránya ezeknek a cuccoknak
hasonlóan jártam pár éve. gyűrük ura király visszatért kölcsönkaptam aluljárós dvd-n :lol!: , hogy megnézem, ott annyira el voltak szúrva a képarányok, hogy az akkori 4:3-as tv-men középen volt 1/3-ad kép, alul-fölül csikokkal, a 72-es tv-hez 1 m-re kellett ülnöm, hogy lássak vmit a filmből :lol!:
sony tv volt, zoom nem volt rajta...

Ez a valós mozi képaránya. A 16:9 is csak egy kompromisszum a 4:3 és a 21:9 között.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok 
Minap vettem egy samsung 37A615 TV tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Viszont a képarányokban kicsit el vagyok vagy bele vagyok zavarodva. Elég sok film amit gépröl nyomok de van DVDn is a 16:9 es TV n alul felül ott figyel a fekete csík. Kérdésem ha maga a film 16:9 képarányú és a TV is tudja miért van mégis alul felül fekete csík??

Tudom hogy léteznek különböző képarányok 1,78:1 2,35:1 1,85:1 Főleg a 2,35:1 es filmekkel van fekete csík de ezzel mit lehet kezdeni? ha nagyon kinyújtom elégé nyomi lesz a kép

ezzel nem tudsz mit kezdeni sajna, ill. kizoomolhatod, de akkor a kép nem lesz igazi
ez a hátránya ezeknek a cuccoknak
hasonlóan jártam pár éve. gyűrük ura király visszatért kölcsönkaptam aluljárós dvd-n :lol!: , hogy megnézem, ott annyira el voltak szúrva a képarányok, hogy az akkori 4:3-as tv-men középen volt 1/3-ad kép, alul-fölül csikokkal, a 72-es tv-hez 1 m-re kellett ülnöm, hogy lássak vmit a filmből :lol!:
sony tv volt, zoom nem volt rajta...

Kowa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kowa »

Sziasztok

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok, 
olvastam a hozzaszolasaitok, es arra az elhatarozasra jutottam hogy nekem kell a 37 inches tv.
Mar csak egy bokkeno van, hogy milyet vegyek?
a keret max 180K
tvzesre hasznalnam(digitalis foldi sugarzas, es kabel tv), jatszasra szamitogephez kotve, es sport nezesre (magyar foci vb eb :kiraly:) .
olvasgattam a neten a teszteket, de minnel tobbet nezelodom annal kevesbe tudom hogy milyne tv-ken erdemes gondolkozni.
adjatok lecci 3-4 tippet amit erdemes lenne megneznem!
Elore is kosz!

Hello, a neten nézegettem, és a Sharp (most ez nálam a nyerő :-) h.264-es DVB-T tuneres TV-je 179 a Saturn-ban. Legalábbis a Globalplaza szerint.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

mint 37d65 tulaj, mondhatom, a full hd mellett lemaradtál a jó minőségű hangról :kiraly: +az enyémben van egy opc nevű érzékelő, ami a helyiség fényviszonyihoz igazítja a képet, megvédve a szemedet a kisüléstől

:kiraly: A FullHD-ről talán lemaradtam, de a dobozhang jobban zavar. Mondjuk a DivX/TV szerintem mindegy milyen HD panelen feszül, de a fülem "hasogassa" rendesen. Na, mindegy. Mire ez behal, csak double-fullHD SED TVK lesznek

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

sziasztok, 
olvastam a hozzaszolasaitok, es arra az elhatarozasra jutottam hogy nekem kell a 37 inches tv.
a keret max 180K
tvzesre hasznalnam(digitalis foldi sugarzas, es kabel tv), jatszasra szamitogephez kotve, es sport nezesre (magyar foci vb eb :kiraly:) .
olvasgattam a neten a teszteket, de minnel tobbet nezelodom annal kevesbe tudom hogy milyne tv-ken erdemes gondolkozni.
Elore is kosz!

Szerintem ennyi pénzből csak kompromisszumokkal lehet kihozni ezeket a dolgokat, főleg ami számítógépes játékot illeti, egyébként én azt tanácsolnám, hogy a szemednek higgy, ilyen egyszerű, és feltétlen nézd meg a jelöltek képét sima antennáról is, ne csak HDMI ről!

zsolt320i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zsolt320i »

sziasztok,

a keret max 180K
Elore is kosz!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Ez sem úgy "sz@r", hogy nem szól, vagy nincs mély/magas stb, hanem 5-600 és 3-4 kHz környékén van egy akkora kiemelése, hogy belebúg/csörög az ember fejébe. A forrasztópáka majd megoldja. Ha nincs leplombálva, a hét végén pofára fordítom...
Tudom mire gondolsz, van olyan lapostv amelyikben jó a hang, pl. toshiba (onkyo hangrendszer, van mély rendesen) + mélynyomó kimenete is van, na erre varrjál gombot. :kiraly:

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ja, egyébként elégedett vagyok, de a hangszóróját nagyon hamar ki fogom vezetni és ha jobb hangminőséget akarok, egy PC speakert kötök rá 500 Ft-os kategóriában. Kihangosítom néha "5.1"-ban, de legtöbbször csak háttérzajként üzemel. A tegnap esti mozi: Batman A sötét lovag film így sem tetszett, de ez más kérdés. 
Ide tartozik még egy nagggyon hasznos képesség: kikapcsolható a kép...

A "szomszéd tehene is" kategóriában remélem, hogy a többi lapos TV is ilyen szarul szól :-)

mint 37d65 tulaj, mondhatom, a full hd mellett lemaradtál a jó minőségű hangról :kiraly:
+az enyémben van egy opc nevű érzékelő, ami a helyiség fényviszonyihoz igazítja a képet, megvédve a szemedet a kisüléstől

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A "szomszéd tehene is" kategóriában remélem, hogy a többi lapos TV is ilyen szarul szól :-)
Hát nem.
Van olyan amelyik nem, ez a pontos kifejezés.

:kiraly:
Ez sem úgy "sz@r", hogy nem szól, vagy nincs mély/magas stb, hanem 5-600 és 3-4 kHz környékén van egy akkora kiemelése, hogy belebúg/csörög az ember fejébe. A forrasztópáka majd megoldja. Ha nincs leplombálva, a hét végén pofára fordítom...

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Hát nem. :kiraly:
Van olyan amelyik nem, ez a pontos kifejezés.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”