Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

Sziasztok! 
Most olvasgattam a készülék specifikációkat, és nem hittem a szememnek, hogy az LG PG 3000 és 6000-es sorozatán van optikai hang kimenet!!! Eddig vaciláltam, hogy Pana TH-42PV80P vagy LG PG3000 de ez számomra ha igaz eldönti a kérdést, mert már mióta várok erre...

A digi stb-n van coax (digitális) kmenet, ezért nem kell várni az optikai kimenetes tv-re.
Ha a tv lenne az stb (saját digi tunerét használná), akkor elképzelhetô, hogy az 5.1-es hangot kiadja, egyébként meg nem, hogyan juttatod a tv-be az 5.1-et. :kiraly:

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: patcash »

tuttommal nem, mivel a tv-ken nincs dolby digital 5.1 akármilyen logó

A specifikáció szerint van benne dolby digit dekóder, de ez ebből a szempontból lényegtelen mert csak átengednie kell a jeleket és az erősítő végzi a dekódolást. A PC-mmel és egy Soundblaster audigy-vel is így csinálom már évek óta. Ott be is kellet állítani, hogy a hangkártya ne nyúljon a jelekhez csak engedje át különben összevesznek az erősítővel...

Ennek ellenére nem engedi át az 5.1-es jelet, csak sztereo-t ad ki az optikai kimeneten... legalább is a panáknál...

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

Sziasztok,

a lejjebb levő önmagát kikapcsoló 42PV70-es plazmához, végre találtam egy angol fórumot, ahol azt írják a tápcsere sem mindig megoldás (és sajnos nem egyedi probléma), megpróbálom újra kicseréltetni. Holnap hívom a szervízt, majd beszámolok mi volt (bevinni se fogom tudni, mert nem lesz itthon a kocsi, megpróbálom elvitetni).

peetavx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: peetavx »

A specifikáció szerint van benne dolby digit dekóder, de ez ebből a szempontból lényegtelen mert csak átengednie kell a jeleket és az erősítő végzi a dekódolást. A PC-mmel és egy Soundblaster audigy-vel is így csinálom már évek óta. Ott be is kellet állítani, hogy a hangkártya ne nyúljon a jelekhez csak engedje át különben összevesznek az erősítővel...

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Sziasztok! 
Most olvasgattam a készülék specifikációkat, és nem hittem a szememnek, hogy az LG PG 3000 és 6000-es sorozatán van optikai hang kimenet!!! Eddig vaciláltam, hogy Pana TH-42PV80P vagy LG PG3000 de ez számomra ha igaz eldönti a kérdést, mert már mióta várok erre...
Ha jól gondolom akkor ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott módon (dvd optikaival az erősítőbe és dolbydigit 5.1 hangzás) optiakai kábel a tv-ből az erősítőbe és ha az új upc digikábel 5.1 dolbydigit adást sugároz (Pl.: HBO-n) akkor ezek a tv-k ezt ugyanúgy átengedik az erősítőre mint egy dvd lejátszó a filmét?
Mert ugye ezt az RCA kimenetekkel nem lehetett megoldani eddig, nem beszélve a kristály tiszta sercegésmentes hangzásról a sima tv adások alatt is...

amúgy kicsiben a 32-es lg5000-es tv is tud optikai kimenetet 130k körül, de ott sem 5.1 es hang megy ki...

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

peetavx
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: peetavx »

Sziasztok!

Ha jól gondolom akkor ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott módon (dvd optikaival az erősítőbe és dolbydigit 5.1 hangzás) optiakai kábel a tv-ből az erősítőbe és ha az új upc digikábel 5.1 dolbydigit adást sugároz (Pl.: HBO-n) akkor ezek a tv-k ezt ugyanúgy átengedik az erősítőre mint egy dvd lejátszó a filmét?
Mert ugye ezt az RCA kimenetekkel nem lehetett megoldani eddig, nem beszélve a kristály tiszta sercegésmentes hangzásról a sima tv adások alatt is...

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

A tápegységnek lehet valami nyűgje. Ez elméletileg könnyen javítható, ha van hozzá kapcsolási rajz.
3 órát nyomattam és most jó, rendesen kikapcsoltam, nem értem!!

annyit csináltunk 1 hete, hogy a lejövő antenna jelét egy megosztón átvittük a szomszéd szobába is, lehet amiatt csinálta? mert most nem volt bedugva és jól ment!

Kizárt dolog.

Igazad van, tegnap este óta ment vagy 7-8 órát, kikapcsoltam főkapcsolóval, sikerült rögtön visszakapcsolni.

Széthúztam a kábeleket, visszadugtam, most meg semmi :kiraly:

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Plazma

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A tápegységnek lehet valami nyűgje. Ez elméletileg könnyen javítható, ha van hozzá kapcsolási rajz.

annyit csináltunk 1 hete, hogy a lejövő antenna jelét egy megosztón átvittük a szomszéd szobába is, lehet amiatt csinálta? mert most nem volt bedugva és jól ment!

Kizárt dolog.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Plazma

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

A problémára nem tudok mit mondani, de mikor felhívod a szervízt mindenképp ragaszkodj hozzá hogy jöjjenek ki. Asszem van egy ilyen dolog hogy ekkora méretnél/súlynál kijönnek és ha helyszínen nem javítható, elviszik ők.
Szia,

köszi, Pest határától 1km-re lakok, anno kihozták a cuccot, szal no para, hétfőn reggel hívom őket.

Egyébként érdekesség: reggel áram alá helyzetem az elosztókat, bekapcsoltam a tévé főkapcsolóját, semmi. Kihúztam elosztóból, vissza, semmi. Kihúztam a tv-ből az érintkezőt, majd vissza, és úgy bekapcsolt, azt hiszem ott lehet a bibi!

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

A problémára nem tudok mit mondani, de mikor felhívod a szervízt mindenképp ragaszkodj hozzá hogy jöjjenek ki. Asszem van egy ilyen dolog hogy ekkora méretnél/súlynál kijönnek és ha helyszínen nem javítható, elviszik ők.

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok,

van egy 1.5 éves Panasonic 42PV70-es HD plazmám Panashoptól, igen sokat használom (PS3 + PC + TV) és 4. napja csinálja, hogy bekapcsolás után x idő múlva magától kikapcsol, de úgy, hogy még a piros stand-by lámpa sem világít és a főkapcsolójával nem tudom visszakapcsolni. Nem melegszik, nincs égett szaga.

Próbáltam máshova bedugni az elosztóban, próbáltam más elosztót, tápkábelt megigazítani, mindent egyebet kihúzni, másik tápkábelt, semmi sem használt.

Éjjelre teljesen le volt így kapcsolva, reggel áram alá helyeztem, benyomtam a főkapcsolót és jó volt. Délután néztem 3-4 órát (konzolról dvd), egyszercsak megint elszállt és nem tudom megint visszakapcsolni.

Van rá 2 év teljeskörű gari (panashop.hu), 2.-án hívom a szervízt, de nem tudjátok mi lehet a gond véletlenül? Több mint 3 kilót kifizettem érte anno és egy kicsit pipa vagyok!

Ez volt szerdán, íme a mai nap, csütörtök:

Reggel sikerült bekapcsolnom. Fél napot volt stand-by-ban, kis piros lámpa figyel, ilyenkor nem kapcsol le magától, délben néztem híreket, játszottam fél órát a ps3-al. Kikapcsoltam utána, amúgy képhibának semmi nyoma. A további fél napot is stand-by-ban töltötte, ilyenkor NEM kapcsol le, semmi baja!

Elkezdtem nézni fél nyolckor egy új John Woo filmet DVD-ről, felskálázva a konzolról. Fél óra után irány a mosdó, film megállít, tévét átkapcsoltam valami ismeretterjesztő csatornára. Visszajövök és semmi!!! Kis piros lámpa nem figyel. Nem tudom mi a mókus f@sza van, de hogy hétfőig, mire kinyit a pana szervíz, nem bírom ki, az is biztos ':[ Hogy hogy viszem be Budára (Pest mellett lakok) azt sem tudom, helyszíni javítás gondolom meg nincs. Most megint áramtalanítottam elosztóból mindent (kábelt hiába igazgatom), reggel újra próbálkozok.

Ahogy írtam, tegnap órákat ment, másik elosztóval se volt jó és a PS3 tápkábelével sem (10A 250V, ugyanaz volt ráírva, mint tv kábelére).

u.i.: mellesleg nem zúg, nem búg a normálistól eltérően, a tv powa aljzat nem serceg, nem melegszik, látszólag semmi baja...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Plazma

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nekünk a JVC azt küldte át hogy az LCD-knél 15-20% között fog emelni.
Aztán meglátjuk a januári árlistát.

Nem tudom hogy mit képzel a JVC - mikor a lengyeleknél gyártat az európai piacra a kép-hang rendszer egyedisége miatt és így a yen / forint senkit nem érint , csak aki vmire hivatkozva akar emelni a NEM kis hasznon .... :lol!:
Szerintem csak összeszerelnek.
Az alkatrészek nagy része japánból megy a a lengyel gyárba.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Én valahogy mégis bízom abban hogy a fogyasztók számára előbb-utóbb pozitív irányba mozdul el az, amit ma a pénzügyi válságra fognak. A válság előtt nagyon jók voltak a kilátások, aztán kiderült hogy még így is többet fizettünk mindenért mint amennyit ér. A munkanélküli nem célközönség, a megemelt árakat sem fizeti már meg akárki, a fogyasztás csökken, emiatt a termelés is. Körfolyamat. Megoldás: még gagyibbat gyártani olcsóbban, hulladékból.
ennél is gagyibbat?
nehéz lesz :lol!:

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

Én valahogy mégis bízom abban hogy a fogyasztók számára előbb-utóbb pozitív irányba mozdul el az, amit ma a pénzügyi válságra fognak. A válság előtt nagyon jók voltak a kilátások, aztán kiderült hogy még így is többet fizettünk mindenért mint amennyit ér. A munkanélküli nem célközönség, a megemelt árakat sem fizeti már meg akárki, a fogyasztás csökken, emiatt a termelés is. Körfolyamat. Megoldás: még gagyibbat gyártani olcsóbban, hulladékból.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Azt hallottam ma egy kereskedőtől hogy januárban árat emel a Panasonic. Tud valaki erről valamit?
Nem csak a Pana emel, Sony, JVC, Toshiba, ezeket mondták több üzletben. Én is karácsony utáni áresésre vártam, de állítólag nem lesz, uh. bevásároltam egy 42pv80-ast.

nem lesz áresés, mint ker-ben dolgozó, láttam pár 2009-es árlistát, háát 10-15 % a minimum :lol!:
kicsit off, de pl. zanussi alap 3 lángos fapados tüzhelyét 34e-ért árultuk, ez pl 40e alatt nem nagyon lesz :lol!:

Nem tudom hogy mit képzel a JVC - mikor a lengyeleknél gyártat az európai piacra a kép-hang rendszer egyedisége miatt és így a yen / forint senkit nem érint , csak aki vmire hivatkozva akar emelni a NEM kis hasznon .... :lol!:

az összes xart itt európában csinálják, pl. electrolux, zanussi hütőt ráadásul nálunk, aztán mégis fölfelé tolják az árát, mindenféle kamudumákra hivatkozva

HUNgaryBLU
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: HUNgaryBLU »

Azt hallottam ma egy kereskedőtől hogy januárban árat emel a Panasonic. Tud valaki erről valamit?
Nem csak a Pana emel, Sony, JVC, Toshiba, ezeket mondták több üzletben. Én is karácsony utáni áresésre vártam, de állítólag nem lesz, uh. bevásároltam egy 42pv80-ast.

nem lesz áresés, mint ker-ben dolgozó, láttam pár 2009-es árlistát, háát 10-15 % a minimum :lol!:
kicsit off, de pl. zanussi alap 3 lángos fapados tüzhelyét 34e-ért árultuk, ez pl 40e alatt nem nagyon lesz :lol!:

Link a DVD, HDdvd és Blu-ray filmjeimről Blu-ray statisztikái 2009-Március
MAGYAR VONATKOZÁSSAL beszerezhető filmek listája tőlem - hang és felirat adatok, kiegészítésekkel - Áprilisi megjelenésig 2009
Panasonic DMP BD-55EG-K (firmware1.6 - '09 Jul.) Toshiba HD-E 1KE (firmware4.0 - '08 sept.)
(Multiregio)°-s chipset (BRregio:A+B+C/DVDregio:FREE)

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

A multiknál eddig nem az volt a jellemző hogy a beszállító diktálja az árat. Ha a multi kereskedő nem tudja eladni, veszélybe kerül a nyeresége ezért árleszállítást fog követelni a beszállítótól, különben leveszi a polcról az árut. A készletért a beszállító tartja a hátát, ha ott rohad, bukik ő is.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Hozzánk minden barnaárus és fehérárus cég 10-20%-os áremelést nyújtott be... Tehát bomba ár csak akkor lesz, ha az árusítóhelyek (hiper, szakkereskedések) még mélyebben a beszerzési árak alá mennek :lol!:

amit esetleg megtehettek, ill. sztem megtettek páran a nagyok közül, hogy extra raktárkészletet halmoztak föl az óccsó gépekből, amiket eddig mondjuk ki lehetett rakni 29.999-ért, de jövőre mindenki csak 34.999-ért tudja adni, azt ő jövőre 32.999-ért árulhat, de még így is olcsóbb lesz a többi áruháznál
remélem, hogy a központi vezetés nálunk is mélyen a zsebébe nyúlt és nem a szci egyház(? :lol!: ) kasszájába tömködte a lóvét :lol!:

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: patcash »

Hozzánk minden barnaárus és fehérárus cég 10-20%-os áremelést nyújtott be... Tehát bomba ár csak akkor lesz, ha az árusítóhelyek (hiper, szakkereskedések) még mélyebben a beszerzési árak alá mennek :lol!:

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Megpróbálok még aktuális áron beszerezni egy plazmát, van egy határ aminél többet nem vagyok hajlandó kifizetni semmiért.
2008. végére a kisebb üzemek, 2009.-ben a kisebb üzletek fogják lehúzni a rolót.
Búék mindenkinek!

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

kdodi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma