Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Használt DLP-s mozisprojik itt 50-60 között már vannak-voltak hirdetve... DLP 16/9-es nagy kontraszt kis fényerő...
Házimozi-projektorral
Dvd-ni gondoltam.De, akkor hagyjuk. :lol!:
Mennyiért mérik?
40 ezres irányár.
Házimozi-projektorral
Dvd-ni gondoltam.De, akkor hagyjuk. :lol!:
Mennyiért mérik?
Házimozi-projektorral
Szeretnék egy ilyen projit vásárolni.
ViewSonic PJ400
Használható valamennyire?
Ja
kis felbontású prezentációra... :lol!:
Te mire akarnád használni? :lol!:
Dvd-ni gondoltam.
De, akkor hagyjuk. :lol!:
Házimozi-projektorral
ViewSonic PJ400
Ja
kis felbontású prezentációra... :lol!:
Te mire akarnád használni? :lol!:
Házimozi-projektorral
ViewSonic PJ400
Műszaki paraméterek: 3 x LCD panel, natív felbontás: 800x600 (max. felbontás: 1600x1200), fényerő: 1600 Lumen, kontrasztarány: 300:1, Bemenetek: RGB analóg, S-Vid, Component (via RGB) és Composite Video, PAL, NTSC, SECAM, HDTV, tömeg: 2.2kg + gyöngyvászon hordtáska
Házimozi-projektorral
Az semmi!
A HD65-öt nem láttam még 10mp-nél tovább hűteni 2 óra filmnézés után sem!
Mondjuk fel is pörög automatikusan a ventije, de akkoris csak 6-8mp a hűtés..
Mig egy X9-en 2 perc, nem felpörgetve.
Házimozi-projektorral
Én azt hittem, az izzó sem örül, ha nem hagyják lehűlni :lol!:
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Házimozi-projektorral
Üdv!
Véleményem szerint a késleltetett hűtés nem az "izzónak", hanem az LCD és DLP chip-ekért van.
A higanygőz-lámpa szerintem tök lesz*rja a hűtést, de ha kikapcsoláskor a készülékben maradna a hője az nem tenne jót a szerkentyűknek.
A forszírozott hűtés még lehet, hogy rövidíti is a lámpa élettartamot. Az ív begyújtásakor nem is megy a ventillátor.
Házimozi-projektorral
Szaisztok!
Optoma ep721 vetítőm van.A kikapcsolás után csak 10-15 másodperces hűtési szakasz van.Úgy vélem ez nem elég.Jó ez így?Nem rövidül a lámpaélettertam?
Kikapcsolás előtt egy 3-4 percet be szoktam kapcsolni az intenzív hűtést, ezzel is segítve a lehülést.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Házimozi-projektorral
Hááát, szerintem szinte az összes kinai :lol!:
nem mondod?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Házimozi-projektorral
Halkan mondom, hogy a SIM2-n is "Made in China" felirat olvasható...
A lámpa hol 150 hozzá? Én 200 fölött láttam eddig :lol!:
(nem mintha vennék - mire kiégne a lámpa, teljesen elavul szegénykém)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Házimozi-projektorral
EN full leteszteltem az X9-et. Aranyos kis gep. De szerintem nem sokban kulonbozik az X6tol es az X7-tol, amik totalisan prezis gepek.
LEszamitva persze hogy a 720as DC2 chip van benne....
160 bruttoert kivalo kepe van. Ha lesz ilyen projektor 1080p chippel fogok venni egyet az fix. Legyen kulon nagy fenyereju vetito ha nem filmet nezek (TV, szimulator), akkor az kopjon :lol!: A Sim2be a lampa 150ezer :lol!:
Nekem elég különbség a más DLP, más izzó, kisebb fényerő, nagyobb kontraszt és alacsonyabb zajszint. Az tény, hogy ugyanabba a házba szerelték.
Nincsenek illúzióim, tudom, hogy alapgép, de nekem most elég jó.
Amúgy is eléggé "egy-két kaptafára" készülnek a projektorok (DLP Texas monopólium), árban viszont óriási a szórás.
Házimozi-projektorral
Üdv!
Az tény, hogy kicsit nagy a fényereje, de nem teljes besötétítés esetén még jól is jön.
A mechanikus íriszt mindenképen el akartam kerülni, mert az nem valós kontrasztarányt produkál, és olvastam róla rosszakat. Sőt, személyesen megnéztem 250e-400e Ft közötti LCD-projektorokat és sajnos azt kellett mondanom, hogy ha csak ilyen képminőség érhető el, akkor inkább nem veszek kivetítőt.
Projektor vásárláskor nagyon lényeges szempont a csereizzó ára, és az X9-esnél ez baráti összeg.
Igazából egy X10-es gép jobb volna, de nekem ez a funkció nem ér annyit, és amúgy is csak DVD-ket nézek rajta egy felskálázós Toshiba-ról.
Bizony ezek az elérhető árú kivetítők mind távolkeleten készülnek.
Szép napot kívánok mindenkinek!
Házimozi-projektorral
Nem volt rossz a Plus, de tényleg nagyon hangos. Én nem tudtam ellene mit tenni.
...
Szerintem 720p-s anyagokra azért még ma sem rossz gép, de csak az a fránya 4:3 nagyon zavart...
Én gondolkodok egy hushboxon. Nem egy nagydarab gép, talán lenne értelme valamit köréfabrikálni.
4:3-asnak 4:3-as, de cinema módban szinte észre sem veszem, hogy túlvilágítana a vásznon.
Mostmár eljutottam az s-video csatlakozásig, előbb-utóbb csak betudom pöccinteni rajta a DVI-t is :lol!:
- olcsoprojektor
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
EN full leteszteltem az X9-et. Aranyos kis gep. De szerintem nem sokban kulonbozik az X6tol es az X7-tol, amik totalisan prezis gepek.
160 bruttoert kivalo kepe van. Ha lesz ilyen projektor 1080p chippel fogok venni egyet az fix. Legyen kulon nagy fenyereju vetito ha nem filmet nezek (TV, szimulator), akkor az kopjon :lol!: A Sim2be a lampa 150ezer :lol!:
Nincs még a piacon jó minőségű kínai modell?
Én még nem találtam sehol igazán jó gyártót.
Webáruház:
Házimozi-projektorral
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
- olcsoprojektor
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Házimozi-projektorral
"Azert az X9-re nem lehet azt mondani hogy kifejezetten egy hazimozi vetito"
Na jó, de a lenti prezis gépekhez képest azé' :lol!:
Házimozi-projektorral
2. Mindenképpen házimozira való kivetítőt érdemes csak venni
Azert az X9-re nem lehet azt mondani hogy kifejezetten egy hazimozi vetito. Egy prezentacios modell 16:9 chippel. (egyebkent jo kis vetito, az arat megeri)
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Házimozi-projektorral
Üdv mindenkinek!
Sok utánaolvasás és töprengés után megszületett a döntés és megvettem az óhajtott kivetítőt, ami végül Infocus X9 lett.
Az informálódás és az első használati tapasztalatok után a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennem:
1. Filmet nézni csak projektorral vagy moziban érdemes! :lol!:
2. Mindenképpen házimozira való kivetítőt érdemes csak venni
3. 16:9 arány kötelező
4. A besötétítést nem lehet megkerülni
5. A falak ne legyenek világosak (sötét-bordó jó kompromisszum, ha nappali funkciója is van a helységnek)
6. A szivárvány-effektus megéri a nagyobb valós kontrasztért és szebb színekért cserébe (én csak a címlistánál látom az meg nem érdekel)
Szép napot!
Házimozi-projektorral
Ha nem akarsz sötétíteni, akkor ne vegyél projektort.Sajnos más megoldás nincs.
A projectorok képminősége - kontrasztja drasztikusan csökken a legkisebb fénytől is, még egy teljesen sötét fehér falú szobában is a töredékére esik a kontraszt a projektor saját fényétől ami a falakról visszaverődik.
A legjobb kontraszt eléréséhez fekete falak, plafon kell mint egy moziban.
Szóval ha nem tudsz sötétet csinálni, akkor vegyél plazma, lcd tv-t.
ha mégis maradsz a projinál, akkor csinálj minnél sötétebbet.
Az ajánlott 3100-as proji képéhez képest a toshiba S8-as képe borzalmas.
A proji nem arra való, hogy fényben háttérként menjen.
Köszönöm szépen, a visszaverődött fényre mint kontrasztcsökkentőre nem is gondoltam, pedig tényleg. Bár aki a nappaliban projizik, annak nem hiszem h a család engedi a fekete falakat... külön moziszoba pedig keveseknek van.
de most már tiszta, nem jó nekem háttérnek a proji.
Köszönöm az okosságokat a nagyérdemű közönségnek. :lol!:
Kalac
Házimozi-projektorral
Ha nem akarsz sötétíteni, akkor ne vegyél projektort.
Sajnos más megoldás nincs.
A projectorok képminősége - kontrasztja drasztikusan csökken a legkisebb fénytől is, még egy teljesen sötét fehér falú szobában is a töredékére esik a kontraszt a projektor saját fényétől ami a falakról visszaverődik.
A legjobb kontraszt eléréséhez fekete falak, plafon kell mint egy moziban.
Szóval ha nem tudsz sötétet csinálni, akkor vegyél plazma, lcd tv-t.
ha mégis maradsz a projinál, akkor csinálj minnél sötétebbet.
Az ajánlott 3100-as proji képéhez képest a toshiba S8-as képe borzalmas.
A proji nem arra való, hogy fényben háttérként menjen.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Házimozi-projektorral
nagyszerű, alakul a káosz a fejemben. :lol!:köszönöm Pjotr, értem h mit mondasz, de ha nem akarok sötétíteni, akkor mire figyeljek a legjobb kontraszt eléréséhez? értem h kellene, de tv(dvd/divx) helyett használnám, nem akarok több 100e huf-t adni érte,mert akkor ha most lenne ennyi pénzem akkor inkább 50-es plazmát vennék.
optoma es520-at is néztem, meg a ThemeScene HD65-t ezek már túl drágák most, és nem hiszem h 2x jobbak mint az áruk.
off
Lacy,
az infrasor végre jó,köszönöm.
on
OFF
az jó :lol!: ha jó
ON
Van használtan micu 3100 annak elég jó a fényereje, és persze a képe is, valódi HM vetítő, és használtan nem egy oriási összeg....
itt megolvashatod
Házimozi-projektorral
A 2200 lumen csak arra jó, hogy kiégesse a szemed, és sötétben megfájduljon a fejed, ráadásul egy sötét szobában egy 2000 lumenes projinál a szórt fény miatta a kontraszt érték valahol 100:1-hez lesz.
A prezis projik arra valók, hogy nappali fényben lehessen rajtuk nézni bemutatókat.
Otthonra alap, hogy teljes sötét legyen, a fényerő max 1000lumen.
Egy sd projinál nagyjából a nézési távolság fele legyen a képátmérő, hd projiknál lehet növelni egy határig.
Inkább vegyél egy használt házimozi projit, mint egy prezis vackot, a prezis toshibáknak ráadásul alapban túlvilágított képük van egy 2000 lumenes toshibával olyan fényerő lesz a szobában, hogy olvasni lehet, a kontraszt a nullához fog közelíteni.
nagyszerű, alakul a káosz a fejemben. :lol!:
köszönöm Pjotr, értem h mit mondasz, de ha nem akarok sötétíteni, akkor mire figyeljek a legjobb kontraszt eléréséhez? értem h kellene, de tv(dvd/divx) helyett használnám, nem akarok több 100e huf-t adni érte,mert akkor ha most lenne ennyi pénzem akkor inkább 50-es plazmát vennék.
optoma es520-at is néztem, meg a ThemeScene HD65-t ezek már túl drágák most, és nem hiszem h 2x jobbak mint az áruk.
off
Lacy,
az infrasor végre jó,köszönöm.
on