Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok nincs valakinek philips ambilightos tvje,mert érdekel mi a véleménye annak aki használja.
Meg hogy-e 2 tv között valóban,teljesítményben is megvan az a külömbség ami árban?
-32pfl9613
-32pfl9603.
Remélem valakinek van és az megosztja velem hogy mien!!!
Lcd, Led, Oled TV-k
A DVI / HDMI kábel hülyült meg a számítógép oldalán, erre nem gondoltam volna.
Gondoltam is, hogy érintkezési hiba az egyik kábelcsatlakozásnál.
De be volt csavarozva :lol!:
Viszont mikozben kerestem azt a javasaltot olvastam hogyha az ember a hdmi kihuzza akkor utana csak aramtalanitott gepbe szabad visszadugni, akkor tuti nem jon elo ilyen hiba.
Egyebkent mar ott tartottam h milyen szamon kell felhivni az LG-t h csinaljanak vmit az egyetlen HDMI bemenetemmel a tévén.
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
múltkor nálam a komponensen keresztül hiányoztak a piros színek, piros kábel adta meg magát, minden tiszta kék-zöld volt :lol!:
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Lcd, Led, Oled TV-k
Volt már olyan bárkinél is hogy piros lett a kép az LCD tv-n?
DVI-HDMI kábellel volt összekötve a gép és a tévé, több mint 2 éve, és működött, csak ma vettem egy erősítőt, bedugtam abba, abból egy HDMI-HDMI kábellel a tévébe és piros lett. Majd hiába dugtam már vissza a régi kábelt direkt a tévébe PIROS maradt.
Már teszteltem h mindent kihúztam, áramtalanítottam, vissza, sorban bekapcsolgatva őket, de mind2 kábellel PIROS a hdmi bemenet a tévénél.
Az egész kép!!!
Vkinek 5lete?
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Az érdekelne, hogy valamelyikőtöknek vannak-e tapasztalatai a Samsung 40A 536-ról. (102 centis full hd)
Ebben a kategóriában (190-200 k HUF) nézegetek tv-ket. Ami számít, hogy full HD legyen és legalább 94 centis.
Az általam megnézett tv-k közül eddig az 536os samsung tetszett, de még elgondolkoztam az LG scarlet 6000-eséről is. Van valami tanácsotok, esetleg javaslatotok, hogy merre nézelődjek tovább illetve melyik készülék a jobb?
a samsungot ajánlom én is, a scarlet 6000-es szériája már külsőre is hagy kívánnivalókat maga után
tv-ről(upc direct) itt a boltban a samu agyonveri a scarlet-ot, hd-ről(blu-ray demók) nincs ekkora difi, v. legalábbis nem tűnt fel
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Lcd, Led, Oled TV-k
Volt már olyan bárkinél is hogy piros lett a kép az LCD tv-n?
DVI-HDMI kábellel volt összekötve a gép és a tévé, több mint 2 éve, és működött, csak ma vettem egy erősítőt, bedugtam abba, abból egy HDMI-HDMI kábellel a tévébe és piros lett. Majd hiába dugtam már vissza a régi kábelt direkt a tévébe PIROS maradt.
Már teszteltem h mindent kihúztam, áramtalanítottam, vissza, sorban bekapcsolgatva őket, de mind2 kábellel PIROS a hdmi bemenet a tévénél.
Az egész kép!!!
Vkinek 5lete?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Az érdekelne, hogy valamelyikőtöknek vannak-e tapasztalatai a Samsung 40A 536-ról. (102 centis full hd)
Ebben a kategóriában (190-200 k HUF) nézegetek tv-ket. Ami számít, hogy full HD legyen és legalább 94 centis.
Az általam megnézett tv-k közül eddig az 536os samsung tetszett, de még elgondolkoztam az LG scarlet 6000-eséről is. Van valami tanácsotok, esetleg javaslatotok, hogy merre nézelődjek tovább illetve melyik készülék a jobb?
Én ezek közül a Samut választanám, de azért nézz meg más tévéket is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok azt szeretném kérdezni h gondolkodom a kocsimba egy tv-n éd ki id néztem egy 10-es philipset csak az a baj h digitális tuner van benne,szóval az a kérdésem ha most megveszem akkor tudom majd használni ,és hogyan?Köszi
A tunert? Azt nem tudod használni! Mpeg2-es.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok azt szeretném kérdezni h gondolkodom a kocsimba egy tv-n éd ki id néztem egy 10-es philipset csak az a baj h digitális tuner van benne,szóval az a kérdésem ha most megveszem akkor tudom majd használni ,és hogyan?
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
van egy rakás kivétel, mint már írtam, az én tévém is 1080P-s de nem tudja a 24P-t. Lehet, hogy némely gyártó már belerakja az összes 1080P-s tévébe a 24P-t is, egyébként logikusan, mert az egyetlen natív 1080P felbontású forrás - a BluRay - megköveteli a 24P-t is, de ez korántsem általános szabály.
Az 1080p-nek nincs köze a 24p-hez, de a "HD Ready 1080p" matricának van.
A tévéden rajta van a "HD-Ready 1080p" logó? Mert én úgy értem a dolgot, hogy ezt a logót -amit ha jól emlékszem ahogy olvastam 2007 végén találtak ki - akkor lehet odatenni, ha nem csak az 1080p-t tudja, hanem a 24p-t is.
Mondjuk az enyémen meg csak a sima "HD Ready" logó volt rajta, oszt mégis ott a 24 Hz az 1080p videomódnál. Szerintem lehet hogy csak marketingfogásból nem hangsúlyozták, hogy nagyobb legyen a tudáskülönbség az olcsóbb és a drágább modell között ránézésre...
Lcd, Led, Oled TV-k
De ne feledjétek, hogy vannak olyan LCD (Sony 82 cm-es újabb típus,...)melyek nem 1920x1080-as ak de 24p támogatják, sőt plazmák is vannak de az már nem tartozik ide!!
Így van.
Ezért is kezdtem azzal, hogy a 1080P-nek és a 24P-nek semmi köze egymáshoz. Nem csak a P miatt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudom, ezért is jártam utána. Az 1080p nem azt jelenti, az csak a felbontás, de ha a matricán van, akkor a 24p is ott kell legyen "mögötte"
A linkek a matricák jelentését boncolgatják - a lényeg, hogy a matrica azt jelentené, hogy nem kell nézegetned, hogy tudja -e a 24p-t, mert KELL hogy tudja, ha a HD Ready 1080p vagy a HDTV 1080p matrica rajta van.
Ez sajnos nem igaz, van egy rakás kivétel, mint már írtam, az én tévém is 1080P-s de nem tudja a 24P-t. Lehet, hogy némely gyártó már belerakja az összes 1080P-s tévébe a 24P-t is, egyébként logikusan, mert az egyetlen natív 1080P felbontású forrás - a BluRay - megköveteli a 24P-t is, de ez korántsem általános szabály.
De ne feledjétek, hogy vannak olyan LCD (Sony 82 cm-es újabb típus,...)melyek nem 1920x1080-as ak de 24p támogatják, sőt plazmák is vannak de az már nem tartozik ide!!
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudom, ezért is jártam utána. Az 1080p nem azt jelenti, az csak a felbontás, de ha a matricán van, akkor a 24p is ott kell legyen "mögötte"
A linkek a matricák jelentését boncolgatják - a lényeg, hogy a matrica azt jelentené, hogy nem kell nézegetned, hogy tudja -e a 24p-t, mert KELL hogy tudja, ha a HD Ready 1080p vagy a HDTV 1080p matrica rajta van.
Ez sajnos nem igaz, van egy rakás kivétel, mint már írtam, az én tévém is 1080P-s de nem tudja a 24P-t. Lehet, hogy némely gyártó már belerakja az összes 1080P-s tévébe a 24P-t is, egyébként logikusan, mert az egyetlen natív 1080P felbontású forrás - a BluRay - megköveteli a 24P-t is, de ez korántsem általános szabály.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy amikor hazavittem a tévét, sötétben meglepett, hogy mennyire "felhős" a háttér, tehát vannak világosabb sötétebb foltok azért.
Az egyik sarokban meg még 2 ponton egy szélesvásznú filnmél is látszik, hogy ott kicsit világosabb a fekete háttér.
Ez egyedi hiba lehet, ami miatt vissza kellatt volna (kellene, de mindjárt lejár a 3 nap) vinnem cserére, vagy minden LCD ilyen többé kevésbé ebben a kategóriában (LC42SB55E)?
Engem nem zavar annyira, szóval asszem nem csinálok vele semmit, elnézem 1-2 évig...
Még 1 tanulság: otthon a gyors mozgások "effektusa" is jobban kijön, mint az üzletben - ha otthon tesztelhettem volna, valszeg kifizetem a pluszt a 100 Hz-es képjavításért is.
De ez se olyan egetrengető, nézhető a kép.
Lcd, Led, Oled TV-k
A 1080P-nek semmi köze sincs a 24P-hez. Nagyon sok 1080P-s tévé van, amelyik nem tudja a 24P-t (pl. az enyém is ilyen).DVD esetében amúgy sem létezik 24P. Nagyon hülye a megfogalmazás, vagy csak egyszerűen rossz a fordítás.
Sajnos ilyen összevisszaság és egymásnak ellentmondó adatok sok gyártó és kereskedő honlapján előfordulnak.
Az az igaz, amit a tévére ragasztott matrica és a készülék használatija mutat, a többi csak kamu és okoskodás.
Ez nem csak a magyar, hanem a francia, vagy ha rákeresel gondolom még sok egyéb, a matricát magyarázó oldalon is fent van.
Egyébként matrica meg kis "Igen" pöttyök a honlapon ide vagy oda, én is letöltöttem a használati utasítást, és abban az üzemmódoknál ott volt a 24 Hz, ergo tudja.
Ezt csak a BR használja, de pont az a lényeg.
Lcd, Led, Oled TV-k
"Ráadásul, a HD Ready 1080p logó garantálja a tartalom 24 Hz frekvencián (24 kép per másodperc megjelenítési sebességen), 50 Hz és 60 Hz frekvencián történő reprodukcióját (pl: a DVD esetében)."
A 1080P-nek semmi köze sincs a 24P-hez. Nagyon sok 1080P-s tévé van, amelyik nem tudja a 24P-t (pl. az enyém is ilyen).
DVD esetében amúgy sem létezik 24P. Nagyon hülye a megfogalmazás, vagy csak egyszerűen rossz a fordítás.
Sajnos ilyen összevisszaság és egymásnak ellentmondó adatok sok gyártó és kereskedő honlapján előfordulnak.
Az az igaz, amit a tévére ragasztott matrica és a készülék használatija mutat, a többi csak kamu és okoskodás.
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt van egy összegzés franciául az egyes HD logók jelentéséről:
http://www.lcd-compare.com/hd-ready-hd- ... ready1080p
A Sony oldalán ugyanez:
http://www.sony.hu/article/id/1207064677702
"Ráadásul, a HD Ready 1080p logó garantálja a tartalom 24 Hz frekvencián (24 kép per másodperc megjelenítési sebességen), 50 Hz és 60 Hz frekvencián történő reprodukcióját (pl: a DVD esetében)."
Vagyis lényegében a "HD Ready 1080p" embléma azt jelenti, hogy tudja a Full HD-t, meg még a 24p-t is.
A Sharp oldalán először meg se találtam a tévét amit kerestem (LC42SB55E), aztán rákeresve előjött, de csak a HD Ready logó volt rajta. Viszont ugyanitt a leírás szerint HD Ready 1080p is be van kattintva.
http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A ... N_HTML.htm
HD-ready / HD-ready 1080p • / •
A prospektusában a mellette levő (jóval drágább) tévénél ott van a 24p logó, ennél az egyszerű modellnél viszont nincs. De a szöveges részben mégis fellelhető a "24Hz", és a leírásában is benne van, hogy támogatja a 24Hz-et.
Hát ez beszarás, hogy így kell nyomozni. Elegem lett, mivel úgy néz ki, mégis tudja a 24p-t, megvettem ezt és kész. Majd megírom 1-2 hét múlva, hogy mennyire zavar a 100Hz hiánya.
Lcd, Led, Oled TV-k
Mik azok a minimális követelmények amiket tudnia kell egy készüléknek?
Amire használni fogom: Tv; DVD; PS3; BluRay.
Én is láma vagyok, tehát talán segít, h én mit nézek:
"jó ha van" technikai paraméterek: "100Hz" képjavítás, 24p (Blu-rayhez), kis válaszidő
egyéb: milyen vastag (pl. ha kisebb helyiségben a falra kerül), nem gáz-e nagyon ahogy kinéz (végül is azt kell majd bámulni évekig)
Minimum követelmény manapság ebben a méretben sztem csak a full HD felbontás, meg hogy neked tetszik-e a képe, egyébként valószínűleg NAGYON mellényúlni nem lehet, elég jónak kell ma már lenniük a tévéknek, nagy a verseny.
Lcd, Led, Oled TV-k
ami nekem laikusnak a donto, hogy odaállok vagy 20 Tv elé és nézem ugyanazt ...ez meggyőz, a dinamikus kontrasztarány nem annyira.
Ha van lehetoséged bemenni Toshibashopba (Lurdy ház), ki ne hagyd majd ott megmutatják mit kell nézni (faroudja, fekete szín egy Arktiszos filmen stb ...) és már meg is leszel győzve.
Hát ha még nem döntöttem el a márkát (mint te a Toshiba meg a JVC között), akkor be se megyek egy márkaüzletbe, mert ott definíciószerűen csak az adott mártka modelljeit tudom egymáshoz hasonlítgatni.
(És valszeg a drágább fog mindig jobban tetszeni, azt se nehéz megjósolni).
Itt jönne be a képbe a nagy áruház, ahol egymás mellett vannak, de általában különböző minőségű/felbontású jel megy rajtuk, így nem igazán lehet értékelni.
Marad az, hogy paraméterek és ár alapján kiválaszt az ember pár modellt, és azt megnézi ugyanazzal a forrással (pl. BD), lehetőleg egymás után, de még ekkor is úgyis az utolsóként látott fog nagyobb valószínűséggel tetszeni... ))
Én pl. ha nem nézek utána a katalógusban, hogy a kinézett olcsó Sharp tévé (LC42SB55E) nem tudja a 24p-t, akkor már boldogan és megelégedve használnám otthon, családommal együtt. De most hogy már tudom, mit NEM tud, ez zavarna, és valószínűleg pontosan ugyanaz az elégedettség további 150 ezer forintomba fog kerülni, ráadásul megint keresgélhetek a rengeteg modell között, elcseszve egy csomó időt is. Pedig a lényeg, hogy elégedetten használd a cuccot utána.
- pity-putty
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék egy 42 colos FullHD LCD tv-t venni, viszont láma vagyok a témához.
Mik azok a minimális követelmények amiket tudnia kell egy készüléknek?
Amire használni fogom: Tv; DVD; PS3; BluRay.
Maximum 350 ezret tudnék erre szánni.
Esetleg tudtok mondani konkrét ípust is amit érdemes lenne megnéznem?
Lcd, Led, Oled TV-k
Szia,
ami nekem laikusnak a donto, hogy odaállok vagy 20 Tv elé és nézem ugyanazt ...
ez meggyőz, a dinamikus kontrasztarány nem annyira.
Ha van lehetoséged bemenni Toshibashopba (Lurdy ház), ki ne hagyd majd ott megmutatják mit kell nézni (faroudja, fekete szín egy Arktiszos filmen stb ...) és már meg is leszel győzve.
Toshiba 32CV500P 150.000
JVC LT-32A90 125.000
+ ezt olvasd el (ha leveszed a marketinget meg akkor is ütős igazsag marad)
http://www.toshibashop.hu/toshiba.html
Remélem segítettem !!!
Üdv,
David
Nyáron a Samu LCD-m megvásárlása után pár nappal elutaztunk nyaralni, ahol egy 40"-os Toshiba LCD-n néztük az olimpiát egy hétig minden nap. Tetszett a tudása, beállításai, stb. Amikor hazaértünk és itthon bekapcsoltam az 5-ös sorozatú Samsungomat, meglepődtem, hogy milyen jó a képe a Toshiba után. A fekete az fekete, a színek teltek, jó a kontraszt, stb. Szóval nem szabad márkanevektől hasraesni, mindig konkrét készülékeket kell összehasonlítani.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!! :lol!:
en ugy tudom hogy a Sharp es Toshiba fuzioja mar meg is tortent (info a Toshibashop-bol van)
es tervezik hogy hamarosan megadjak a Sharp 2 + Toshiba 3 ev garanciajat, ami 5 ev ... ezzel nagy pofont adnanak a piacnak
Amin en gondolkodom:
Toshiba 32CV500P vagy JVC LT-32A90 ...
Mindketto hyperkiraly, sztem a tobbi ebben az arkategoriaban csak ugatja ezeket! az utobbi 25.000-rel olcsobb ...
Szerintetek?
Velemeny? Tapasztalat??
Nagyon koszi elore is!!
David
Mennyiért lehet kapni ezeket a tvket? Láttad is más márkákhoz képest, hogy jobbak? Ha igen miben/miért tüntek annak? (Én is vásárlás előtt állok és minden info érdekel)
Szia,
ami nekem laikusnak a donto, hogy odaállok vagy 20 Tv elé és nézem ugyanazt ...
ez meggyőz, a dinamikus kontrasztarány nem annyira.
Toshiba 32CV500P 150.000
JVC LT-32A90 125.000
+ ezt olvasd el (ha leveszed a marketinget meg akkor is ütős igazsag marad)
http://www.toshibashop.hu/toshiba.html
Remélem segítettem !!!
Üdv,
David
Lcd, Led, Oled TV-k
Ennyi pénzért Sharp! Nem régi modell,3év gari stb.
Szóval a Sony KDLS4000 vs Sharp LC42SB55E kérdést már majdnem eldöntöttem a SHARP javára (nagyobb méret, ár, szimpatikus kép miatt, meg hogy eldöntöttem, hogy nem akarok kétszer annyit költeni picit nagyobb meg picit jobb kép miatt, ha ennyiért is van nézhető tévé ami nekem egyelőre a leesett állat nyújtja egy BD-vel), amikor kiderült, hogy nem tudja a 24p-t. :lol!:
De még így is gondolkodom, szóval nézzétek el a kérdést, de mégis mennyit számít a 24p hiánya egy átlagos film nézése közben?? (Pl. ha nem BD-t nézek, hanem az abból csinált mkv-t Popcorn-nal, akkor gondolom nem számít, mert a Popcorn valszeg nem tudja, de tegyük fel, hogy a BD játszó tudná: akkor mennyit számít?)
Holnap beviszek 1-2 BD-t kipróbálni, de nem biztos, hogy 5 perc alatt kijön a különbség, ill. lehet, hogy a notebookom se tudja, amivel kipróbálom majd...
A másik kezdő kérdésem, hogy a SHARP-on futó demo-ban a fehér SHARP felirat mellett elég erős "szellemkép" látszott, ill. egyéb nagy kontrasztkülönbségeknél is. Ez a szellemkép az LCD sajátja, vagy csak ennél a kategóriánál jön ki, vagy a jel (1080i) volt szar?
Nagyon nehéz összehasonlítani a tévéket az ilyen MM-EW jellegű helyeken, mert
- vagy pocsék jel megy rajtuk eleve, ami értékelhetetlen
- vagy ha viszonylag jó és HD jel is megy, mindegyiken teljesen más, és azt se tudja az ember, hogy mekkora a felbontása stb.
így pl. nem tudom, hogy az LG tévék szarok, mert szerintem szarul néz ki a bemutató anyag is rajtuk, vagy csak a bemutató anyag a szar?
Külföldön voltam hasonló üzletekben, ahol nagyon sok kiállított tévé alatt volt BD játszó, benne valami filmmel. így ténylegesen olyan szituációban nézheti meg az ember a boltban legalább a fő modelleket, amire szánja otthonra...