Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

dvdtomi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dvdtomi »

Ez az én szubjektív véleményem,de szerintem ez valami eszméletlen szép készülék. 
Ez asztán mindent tud,amit ma tudni kell egy LCD-nek

A Tökéletes választás,persze ha a pénztárca is engedi.

Ez az amerika verzió képe.

Európában Sony ..x4500 széria néven fut.

A 40 coll méretű nem,a 46 és az 52 coll méretű LED-es

(pár sorral lejjebb amúgy írtam,hogy én is ilyenben gondolkodom,méghozzá 46 coll méretben)

Külalaki eltérések:

amerikai: európai:
keret fekete keret éjkék
talp elől és hátul is fekete talp elől fekete hátul ezüst
hangszórórács fekete hangszórórács ezüst
(plusz pénzért vehető rá:
obszidián fekete vagy rubinvörös
hangszórórács)

(Amúgy nekem jobban tetszik az amerikai változat,úgyhogy ha veszek itthon egy x4500-as rendelek majd hozzá fekete hangszórórácsot,teli fekete talpat sajnos nem lehet rendelni)

(Amerikában nem x4500 hanem XBR8 néven fut)

Beka8824

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Beka8824 »

Sziasztok Köszi mindenkinek a hozzászólását amivel stöbb dolgot tudtam meg
De most az a kérdésem hogy tud-e valaki valami a Samsung le32a765-ről.
Köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

azt hiszem ezt odaadom szüleimnek és veszek egy sima crt 82-es 100hz-es sonyt mégha doboz hely is kell neki egy tv állványon.
Ilyet már csak használtban kapsz.
Mellesleg a 82 cm-es is 16:9-es lesz.
Az LCD-t jó minőségű, nagyfelbontású képpel kell etetni, azt meghálálja.
A CRT inkább mossa a képet, ez a gyengébb minőségű hagyományos források (analóg tévéadás, VHS) esetén előnyös.
Ha egyszer áttérsz VHS-ről a DVD-re (később a BluRay-re), meg analóg tévéről a digitálisra, akkor előjön az LCD-k szebb, élesebb képének az előnye.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: richies »

en is meg egy 82-es wega-val nyomom
persze cash kerdes is kozre jatszott, de meg fejlodni kell..
itt ukben meg minden mar 16:9-es, s sztem otthon is a digi sugarzastol fogv az lesz...
kellene..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

cornex is

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cornex is »

miért lesz szemcsésebb?
Tapasztalat.
Talán a videó hibái és az LCD digitális hibái összegződnek.
Én a DVD felvevőmmel szűröm a videomagnó képét, így egy fokkal élvezhetőbb, de CRT-vel simább volt.
Amikor először kötöttem közvetlenül a videót az LCD-re, élvezhetetlenül szemcsés volt a kép. Neked is érdemes lenne egy képzajszűrővel + TBC-vel épített készüléken (DVD felvevő vagy Yamaha erősítő) keresztül vezetni a videó képét, hogy csökkenjen a zajossága.

értem
beállítottam tvt,videoval. hát közelről egy fos az egész LCD technológia szerintem, és nem is igazán értem miért kell a 16:9 .pláne ha hagyományos arányban közvetíti a tv az adásait. Fos a régi katósugaras tv-k képeihez képest közelről. távolról persze jó.
azt hiszem ezt odaadom szüleimnek és veszek egy sima crt 82-es 100hz-es sonyt mégha doboz hely is kell neki egy tv állványon.

robin33

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: robin33 »

Sajnos nem tudok dönteni! Segítsetek!
Sharp LC-37D44EBK - LCD, vagy PANASONIC TH-37PX8E - plazma.
Az egyik barátom azt tanácsolta, hogy ha elég sokat nézek analóg csatornát, akkor a plazma sokkal szebb képet fog adni (közel a CRT minőségéhez). Míg az LCD-t csak a nagyfelbontású műsoroknál fogom tudni élvezni. Igaza van???
Még egy dolgot szeretnék kérdezni: ha még elég sokat nézek analóg csatornákat (kb. 40%) nem lesz nagy a 37"-os TV, vagy inkább vegyek egy 32"-t. kb. 2,5 m - 3,5 m távolságból nézem a műsorokat.
Előre is köszönöm a segítséget!

robin33

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: robin33 »

Szia Wiiagra
Légyszi írd le milyen is az a Sony LCD?!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

miért lesz szemcsésebb?
Tapasztalat.
Talán a videó hibái és az LCD digitális hibái összegződnek.
Én a DVD felvevőmmel szűröm a videomagnó képét, így egy fokkal élvezhetőbb, de CRT-vel simább volt.
Amikor először kötöttem közvetlenül a videót az LCD-re, élvezhetetlenül szemcsés volt a kép. Neked is érdemes lenne egy képzajszűrővel + TBC-vel épített készüléken (DVD felvevő vagy Yamaha erősítő) keresztül vezetni a videó képét, hogy csökkenjen a zajossága.

wiiagra

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: wiiagra »

Ez az én szubjektív véleményem,de szerintem ez valami eszméletlen szép készülék.

Ez asztán mindent tud,amit ma tudni kell egy LCD-nek

A Tökéletes választás,persze ha a pénztárca is engedi.

cornex is

Lcd, Led, Oled TV-k

miért lesz szemcsésebb?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

üdv!Kaptam egy samsung LE32A431T2 készüléket. Mivel fogalmam sincs ezekhez az lcd és egyéb "újdonságokhoz", kérdezném mire kell vele felkészülnöm. egy 14 éves tv-t használtam eddig, egy aránylag új videoval..
videohoz összekötés, átállás digitális műsorszórásra, kábel tv-re rákötés érdekelnének.
köszi ha válaszoltok.

A videóval való összekötéshez egy sima scart kábel kell.
A képe sajna szemcsésebb lesz, mint a régi tévével volt.
A digitális műsorszórás a lakóhelyedtől és a szolgáltatódtól függ.
Az analóg kábeltévére ugyanúgy kell rácsatlakozni: bedugod a falból kijövő antennakábelt és kész.

cornex is

Lcd, Led, Oled TV-k

üdv!
Kaptam egy samsung LE32A431T2 készüléket. Mivel fogalmam sincs ezekhez az lcd és egyéb "újdonságokhoz", kérdezném mire kell vele felkészülnöm. egy 14 éves tv-t használtam eddig, egy aránylag új videoval..
videohoz összekötés, átállás digitális műsorszórásra, kábel tv-re rákötés érdekelnének.
köszi ha válaszoltok.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem bizony, sőt. Samsungnál mindenképp jobb. Ha az ismert márkák közül válogatsz, hanyagold a Samsungot. 
Ár/érték arányban nagyon jó az 5700-as LG, Sony-nak valamivel jobb képe van, de nem biztos hogy ez megéri azt az árkülönbözetet.

Ne csak a márkanevet nézd, hanem a kategóriát is. A 6-os Samsung egy kategóriával amúgy is feljebb van az 5700-as LG-nél, jobb, ha utánanézel.
Ez a 'hanyagold a Samsungot' duma olyan márkavakság, az LG sem jobb semmivel, ha belegondolsz. Ráadásul egy kategóriával gyengébb LG-t akarsz egy jobb Samsung fölé helyezni.
Menj csak el egy műszaki áruházba, keress egy 6-os sorozatú Samsungot (ne 3-ast vagy 4-est, azok tényleg gyengék), nézd meg az árát, aztán keress ugyanabban a méretben és felbontásban (Full HD) jobb képet olcsóbban.
Hirtelen át fognak rendeződni a márkanév prioritásaid.
A W4000-es Sony már megint egy magasabb árkategória, drágábban van jobb is.
Szerintem érdemes megnézni mindhárom készüléket élőben, mert a műszaki adatok összehasonlítása önmagában semmit sem ér. Pl. Az LG a kontraszthoz nagyon vad számokat tud megadni, mégis tök sz@r a fekete szintje.

-=balázs=-
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: -=balázs=- »

SziasztokAbban kérném a segítségeteket hogy lcd tv-t akarok venni és leszükítettem a listát 3db jelöltre,arra lennék kiváncsi hogy szerintetek meiket éri meg legjobban megvenni.

Samsung le32a656
Sony kdl 32w4000
lg 32lg5700

Tudom hogy a 3 tv nem pont egy árkategória és azért is kérdezem h megéri-e a drágábbat megvenni,vagy ha valakinek van javaslata 32-es tévével kapcsolatba
meikre érdemes beruházni azt is szivesen látom

Köszi

Szerintem a 6-os Samsung veri a másik kettőt.
...ha az ár nem számít...

Szerintem az LG sem rosszabb semmivel, mint a Samu.
De van már 32LG7000 is, és az sem sokkal drágább.

Nem bizony, sőt. Samsungnál mindenképp jobb. Ha az ismert márkák közül válogatsz, hanyagold a Samsungot.

Ár/érték arányban nagyon jó az 5700-as LG, Sony-nak valamivel jobb képe van, de nem biztos hogy ez megéri azt az árkülönbözetet.
]

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bgszoli »

SziasztokAbban kérném a segítségeteket hogy lcd tv-t akarok venni és leszükítettem a listát 3db jelöltre,arra lennék kiváncsi hogy szerintetek meiket éri meg legjobban megvenni.

Samsung le32a656
Sony kdl 32w4000
lg 32lg5700

Tudom hogy a 3 tv nem pont egy árkategória és azért is kérdezem h megéri-e a drágábbat megvenni,vagy ha valakinek van javaslata 32-es tévével kapcsolatba

Köszi

Szerintem az LG sem rosszabb semmivel, mint a Samu.
De van már 32LG7000 is, és az sem sokkal drágább.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Samsung le32a656
Sony kdl 32w4000
lg 32lg5700

Köszi

Beka8824

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Beka8824 »

Sziasztok
Abban kérném a segítségeteket hogy lcd tv-t akarok venni és leszükítettem a listát 3db jelöltre,arra lennék kiváncsi hogy szerintetek meiket éri meg legjobban megvenni.

Samsung le32a656
Sony kdl 32w4000
lg 32lg5700

Köszi

dvdtomi

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dvdtomi »

Én Sony 46x4500-ban gondolgozom,bíztatónak ígérkezik (ez is LED-es)

Azonban a LED-es TV-knél is van minimális képi probléma pl az alább megadott link 5. és 8. képén,ebből is főleg az 5. képen látható:
mivel nem minden egyes pixel mögött van LED (kb. 1000 db van csak) fekete háttéren világos feliratnál a felirat kontúrján kívül "glória" látható ez a nem LCD-s TV-knél nem jelentkezik,a többi kép alapján vszont valóban jobb a LED-es

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Uraim, valahogy nem esik szó a LED megvilágítású LCD TV-kről.... 
Pl. a Samsung 8-as szériájába tartozó LE40A786-os modell még megfizetheto (nálunk 40.000 Sk ill. 1.327 Eur az ára).

Aki nem tudná, az eddig használatos CCFS világítótestek helyett (hideg katódsugárcso) LED mátrix helyezkedik el a folyadékkristályos rács mogott, és ez világítja meg a panelt hátulról. De a lényeg az, hogy a LED-mátrix elemei csak azokon a részeken világítanak, ahol kell. Persze logikus, hogy a LED-ek száma nem egyezik a LCD pixelek számával már a méretuk végett sem, de így is határozottan jobb az eredmény, a fekete fekete marad, mivel ahol feketének kell lenni a képnek, azon a részen kikapcsol a LED, és nem vilagítja foloslegesen a LCD mátrixot.

Osszehasonlító képek találhatók itt, ahol egy klasszikus LCD és egy LED megvilágítást használó LCD képe van osszevetve.

Magyarul: a LED-es LCD-k szinte olyan feketét tudnak produkálni, mint a plazma TV-k, ráadásul sokkal kisebb fogyasztás, és sokkal hosszabb élettartam mellett.

Ami még fontos: a Samsung hivatalos oldalain (sem a magyar, sem a szlovák oldalon) még nincs fent ez a sorozat, de már nagyban árulják, és a holland samsung oldalon megtalálhatók ( itt).

A dinamikus kontrasztarány 2.000.000:1, persze elméleti érték, de ugyanúgy elméleti, ahogy az átlag 30-50-70.000:1 a klasszikus LCD TV-knél....

Az EW-ben már van a 40A786-os. A feketéje tényleg jó, de a mozgások érdekesek? (Jövő héten megjön a 8-as sorozat is)
Különben a Philips 37PFL9732-es LCD feketéje sem sokkal rosszabb, pedig az hagyományos háttérvilágításos.

Én a 42PFL9803-as LCD-t várom, az is LED-es.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Üdv! Philips 37PFL7603D-t néztem ki, a DVB-T tunere melyik mpeg-et tudja?
Nahh kiderítettem a D-re végződő Philips típusok mpeg2 tuneresek, aki mpeg4-et szeretne annak H-ra végződő típust kell keresnie :lol!: csak pixmániánál láttam ilyen Philips-et, onnan pedig nem vásárolunk !!!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

sanyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: sanyi »

Uraim, valahogy nem esik szó a LED megvilágítású LCD TV-kről....

Pl. a Samsung 8-as szériájába tartozó LE40A786-os modell még megfizetheto (nálunk 40.000 Sk ill. 1.327 Eur az ára).

Aki nem tudná, az eddig használatos CCFS világítótestek helyett (hideg katódsugárcso) LED mátrix helyezkedik el a folyadékkristályos rács mogott, és ez világítja meg a panelt hátulról. De a lényeg az, hogy a LED-mátrix elemei csak azokon a részeken világítanak, ahol kell. Persze logikus, hogy a LED-ek száma nem egyezik a LCD pixelek számával már a méretuk végett sem, de így is határozottan jobb az eredmény, a fekete fekete marad, mivel ahol feketének kell lenni a képnek, azon a részen kikapcsol a LED, és nem vilagítja foloslegesen a LCD mátrixot.

Osszehasonlító képek találhatók itt, ahol egy klasszikus LCD és egy LED megvilágítást használó LCD képe van osszevetve.

Magyarul: a LED-es LCD-k szinte olyan feketét tudnak produkálni, mint a plazma TV-k, ráadásul sokkal kisebb fogyasztás, és sokkal hosszabb élettartam mellett.

Ami még fontos: a Samsung hivatalos oldalain (sem a magyar, sem a szlovák oldalon) még nincs fent ez a sorozat, de már nagyban árulják, és a holland samsung oldalon megtalálhatók ( itt).

A dinamikus kontrasztarány 2.000.000:1, persze elméleti érték, de ugyanúgy elméleti, ahogy az átlag 30-50-70.000:1 a klasszikus LCD TV-knél....

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Üdv! Philips 37PFL7603D-t néztem ki, a DVB-T tunere melyik mpeg-et tudja?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

A megbízhatóság szempontjából tényleg a Samu az egyik legrosszabb, a Sony sem sokkal jobb. Szerintem a Sharp és a Philips a legmegbízhatóbb.A Sharp ténylegesen 3 év garanciát ad.Az LG 2-t.

A Samu is 3 év garit ad.
Ha van pénz a Philipsre, akkor érdemes azt venni.

A Samu 1+2 év, de a második 2 év csak ingyenes javítás (az alkatrészt ki kell fizetni)

Samsung GARANCIA,
Televíziók 3 év Samsung jótállás: 2 év teljeskörű jótállás és a 3. évben a fő alkatrészek ingyenes javítása és cseréje.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

bgszoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A megbízhatóság szempontjából tényleg a Samu az egyik legrosszabb, a Sony sem sokkal jobb. Szerintem a Sharp és a Philips a legmegbízhatóbb.A Sharp ténylegesen 3 év garanciát ad.Az LG 2-t.

A Samu is 3 év garit ad.

A Samu 1+2 év, de a második 2 év csak ingyenes javítás (az alkatrészt ki kell fizetni)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samu is 3 év garit ad.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”