Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. LCD TV vásárlás előtt állok, de sajnos egyre inkább keresgélek, annál jobban elbizonytalanodom. Sajnos nem tudom "élőben" megnézni a LCD-ket, ezért kérem a tapasztalatokat. Milyen különbség van az LG, SHARP, PHILLIPS, SONY márkák között? Paraméterek alapján ugyanazért az árért az LG a legjobb, csak sajnos nem tudom, hogy valóságban milyen a képe. LG 37LG5000, SHARP LC-37X20E, PHILIPS 37PFL3403D - mit szóltok ezekhez? A várva várt LCD-t kb. 2,5m-4m fogjuk nézni, és kb. 33%-33%-33% arányban nézünk analóg csatornát, digit, DVD-t. Érdemes-e venni Full HD-t ha nem fogom számítógép képernyőként hasznáni? Előre is köszönök minden segítséget!!!
Anélkül, hogy megnéznéd, nem szabad dönteni! A technikai adatoknak nem szabad hinni. A kontraszt és a válaszidő mérése nem ugyanaz a gyártók között. Nincsen rá semmiféle szabály. Tehát ezek alapján nem szabad dönteni!
A választás tehát teljesen szubjektív dolog.
Ráadásul mindegyik gyártónak saját képi világa van. A Samsungok képe például nagyon kontrasztos és színes, de túl mesterséges, abszolút nem természetes.
A Philips és a Sharp lágyabb, természetesebb színekkel dolgozik.
MINDENKÉPPEN NÉZD MEG ŐKET A VALÓSÁGBAN ÉS AZ ALAPJÁN DÖNTS!
Köszönöm a választ, mindenképpen meg fogom nézni!!! A szervíz milyen az LG-nél és a SHARP-nál? És milyen valószinűséggel romlanak? Van valakinek valamilyen tapasztalata? Egy pesti nagyraktárban azt mondták, hogy az LG-k és a SONY-k a legmegbízhatóbbak!!! Viszont a Samsungok gyakrabban romlanak! Hihetek-e neki? Vagy valamilyen marketingfogás?
A megbízhatóság szempontjából tényleg a Samu az egyik legrosszabb, a Sony sem sokkal jobb. Szerintem a Sharp és a Philips a legmegbízhatóbb.
A Sharp ténylegesen 3 év garanciát ad.Az LG 2-t.
- -=balázs=-
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is vásárlás előtt állok !Ezt néztem ki:
LG 32LG5700 LCD televízió
Kérdésem :
1.mpeg-4 tunere van ? a DVB-T miatt fontos !
2.Hány herzes a képfrissítése ?
3.Mennyivel másabb az 5000-stől a felbontáson kívűl?
Köszi
G
1. Igen, Mpeg 4 tunere van, ez biztos.
2. 50/60Hz -en tud frissíteni. (Támogatja a 24p-t is)
3. Valószínüleg a Tunerben, és a felbontásban van a lényegi különmbség, meg talán kontrasztarányban, de az nem oszt nem szoroz.
Köszönöm !
Az Mpeg4 biztos? Én nem láttam rajta sehol?
1000 %
]
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. LCD TV vásárlás előtt állok, de sajnos egyre inkább keresgélek, annál jobban elbizonytalanodom. Sajnos nem tudom "élőben" megnézni a LCD-ket, ezért kérem a tapasztalatokat. Milyen különbség van az LG, SHARP, PHILLIPS, SONY márkák között? Paraméterek alapján ugyanazért az árért az LG a legjobb, csak sajnos nem tudom, hogy valóságban milyen a képe. LG 37LG5000, SHARP LC-37X20E, PHILIPS 37PFL3403D - mit szóltok ezekhez? A várva várt LCD-t kb. 2,5m-4m fogjuk nézni, és kb. 33%-33%-33% arányban nézünk analóg csatornát, digit, DVD-t. Érdemes-e venni Full HD-t ha nem fogom számítógép képernyőként hasznáni? Előre is köszönök minden segítséget!!!
Anélkül, hogy megnéznéd, nem szabad dönteni! A technikai adatoknak nem szabad hinni. A kontraszt és a válaszidő mérése nem ugyanaz a gyártók között. Nincsen rá semmiféle szabály. Tehát ezek alapján nem szabad dönteni!
Ráadásul mindegyik gyártónak saját képi világa van. A Samsungok képe például nagyon kontrasztos és színes, de túl mesterséges, abszolút nem természetes.
Köszönöm a választ, mindenképpen meg fogom nézni!!! A szervíz milyen az LG-nél és a SHARP-nál? És milyen valószinűséggel romlanak? Van valakinek valamilyen tapasztalata? Egy pesti nagyraktárban azt mondták, hogy az LG-k és a SONY-k a legmegbízhatóbbak!!! Viszont a Samsungok gyakrabban romlanak! Hihetek-e neki? Vagy valamilyen marketingfogás?
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Kérdésem :
Köszi
G
3. Valószínüleg a Tunerben, és a felbontásban van a lényegi különmbség, meg talán kontrasztarányban, de az nem oszt nem szoroz.
Köszönöm !
Az Mpeg4 biztos? Én nem láttam rajta sehol?
Lcd, Led, Oled TV-k
Kérdésem :
Köszi
G
Köszönöm !
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
- -=balázs=-
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Kérdésem :
Köszi
G
]
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem egy LG már behalt. Beleégtek a 4:3-as kép szélei.
Azt azért tartósan egyik LCD sem fogja szeretni, szvsz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem egy LG már behalt. Beleégtek a 4:3-as kép szélei. Az LG vissza is vette és a pénzből vettem egy SONY-t MPEG4-el.
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Lcd, Led, Oled TV-k
Kérdésem :
Köszi
G
én csak sonyban hallottam eddig mpeg4 dvb-t tunert. de ettől még lehet ebben is. megerősítene vki, vagy megcáfolna?
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is vásárlás előtt állok !
Ezt néztem ki:
Kérdésem :
Köszi
G
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdekes dolog azonban ez a HD dolog mert a nejem szeme nem bírja. Art mondja hogy túl éles neki és nem tudja 5 percnél tovább nézni. Mindez egy 32" TV-n. Megegyeztünk hogy HD-t majd csak a projektoron nézünk eztán. Mindez csak azért mert a HullHD lehet nem is lesz annyira követelmény.
A képélességet is lejjebb lehet venni, ha annyira bántóan éles a HD képe.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- mishow
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Az én feleségem meg a 16/9-es képet nem birja.
Hát akkor döntened kell.....
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdekes dolog ez. Az én feleségem meg a 16/9-es képet nem birja. Idegesiti.
Szerencsére a Lamborghinit sem birja, ezért járunk 15 éves Renaulttal.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a válaszokat. Nem olyan sűrgős a dolog így addígra biztosan 200 alatt lesznek.
A Samsung témában annyit hogy nekem egy monitorom van csak tőlük egyenlőre de nem volt még vele gond így lehet hogy a Tv-k is kapnak majd egy esélyt.
Érdekes dolog azonban ez a HD dolog mert a nejem szeme nem bírja. Art mondja hogy túl éles neki és nem tudja 5 percnél tovább nézni. Mindez egy 32" TV-n. Megegyeztünk hogy HD-t majd csak a projektoron nézünk eztán. Mindez csak azért mert a HullHD lehet nem is lesz annyira követelmény.
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Lcd, Led, Oled TV-k
7-es Samut láttatok már?
Látni csak a 656-osokat vagy korábbi modelleket láttam de itt egy teszt a 7-es Samuról samu
Jahh a linkelt oldalon van még "rissz-rossz" Samu teszt ami highly recommended-el végződött... gondolom a Samu fizeti őket hogy megelőzzem a kézenfekvő gondolatot
3 watt készenléti állapotban, az rengeteg.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én ahogy lentebb már írtam, cirka "félúton" vagyok.Az alapbeállításokat az üzembe helyezéskor elvégzem, majd az elkövetkező néhány napban finomítom, és utána már marad is úgy.
Régen nem így volt, tekergettem feszt, de hát az ember lehiggad.... :lol!:
A túl sok állítási lehetőség meg már sok esetben inkább zavar. :lol!:
Hiába, Old Sam
Na igen, én sem az állandó állítgatásra gondoltam, de az első napokban érdemes a saját ízlésünkre állítani a tévé képét.
A saját ízlésre való beállítás után viszont lehet, hogy kevesebb különbség lenne a tévék képében, mint amilyen különbséget a boltban látunk a kirakott tévék között.
MM-ben turnéztunk a hétvégén, teljesen nyilvánvalóan a két legjobban az arcunkba ugró kép a Philips 740-760-as sorozaté és a 656-os Samsungé volt de a Sony is hozta az idenézzetek formát. Ezek szinte kiüvöltöttek a Toshiba, Pana és Sharp tv-k közül.
Osztva az előttem szóló véleményét, nyilván ezek egyéni ízlésre hangolva kevesebb eltérést mutatnának otthon.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Lcd, Led, Oled TV-k
Én ahogy lentebb már írtam, cirka "félúton" vagyok.Az alapbeállításokat az üzembe helyezéskor elvégzem, majd az elkövetkező néhány napban finomítom, és utána már marad is úgy.
Régen nem így volt, tekergettem feszt, de hát az ember lehiggad.... :lol!:
A túl sok állítási lehetőség meg már sok esetben inkább zavar. :lol!:
Hiába, Old Sam
Na igen, én sem az állandó állítgatásra gondoltam, de az első napokban érdemes a saját ízlésünkre állítani a tévé képét.
A saját ízlésre való beállítás után viszont lehet, hogy kevesebb különbség lenne a tévék képében, mint amilyen különbséget a boltban látunk a kirakott tévék között.
Lcd, Led, Oled TV-k
Pixel hiba, be sem kapcsol, rendszertelenül elmegy a kép,stb...
A csak sokadik kísérletre történő bekapcsolást eddig LG-nél hallottam, ezért is hagytam ki, amikor LCD-t kerestem.
Pixelhiba bármelyik gyártónál előfordulhat, persze kérdés a mértéke.
Szerencsére az én tévémnél nincsenek ilyen problémák, de azért köszi az infókat; ha lehet, ezeket érdemes a boltban kipróbálni.
Lcd, Led, Oled TV-k
7-es Samut láttatok már?
Látni csak a 656-osokat vagy korábbi modelleket láttam de itt egy teszt a 7-es Samuról samu
Jahh a linkelt oldalon van még "rissz-rossz" Samu teszt ami highly recommended-el végződött... gondolom a Samu fizeti őket hogy megelőzzem a kézenfekvő gondolatot
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Most bukkantam a fórumra,aminek nagyon örülök. A Sony két Lcd-je között vacilálok, KDL-46W4000 vagy KDL-46W4500. Megéri az utóbbi a plusz 60 000-et? Ha valaki tud válaszolni, megköszönném.
Hát persze hogy megéri az árkülömbség.Azért a W4500-as csak 100hz-es képfrissítést produkál ami nem mindegy.És a többi plusszról nem is beszéltem, ami még benne van.Én a helyedbe ezen nem is gondolkoznák.Egyértelműen a W4500-as a jó vétel.Ha ennyit kifizetsz érte akkor már nem mindegy az a 60 rugó?
- mishow
- V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k
Hogy elkezdjük-e otthon a saját tévénket - esetleg a saját forrásainkhoz - állítgatni, vagy megy minden az eredeti gyári beállításokon, az már a műszaki cuccokhoz való hozzáállás kérdése.
Én ahogy lentebb már írtam, cirka "félúton" vagyok.
Az alapbeállításokat az üzembe helyezéskor elvégzem, majd az elkövetkező néhány napban finomítom, és utána már marad is úgy.
Régen nem így volt, tekergettem feszt, de hát az ember lehiggad....
A túl sok állítási lehetőség meg már sok esetben inkább zavar.
Hiába, Old Sam
Lcd, Led, Oled TV-k
7-es Samut láttatok már?
Lcd, Led, Oled TV-k
Mindenki csak Samsungban tud gondolkodni?Rengeteg rossz van közöttük!
Az üzletben a kipróbált samuk felének valami baja van!
Felejtsétek már el!
Légyszi, sorolj fel nekünk néhány Samsung LCD típushibát, amire érdemes odafigyelni vásárláskor!
Pixel hiba, be sem kapcsol, rendszertelenül elmegy a kép,stb...