Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Gratula az új TV-dhez!
Köszi!

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

piskóta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: piskóta »

Sziasztok! Ha nem nagyfelbontású képet szeretnék nézni, hanem nagyrészt kábeltévé műsort, illetve filmeket, rajzfilmeket DVD-ről, mennyire jó választás a plazma az LCD-vel szemben?
Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy veszek vmi jó tévét és a jelenlegi technikával rosszabb, szemcsés minőséget kapok, mint a mostani 82-es CRT tévével.
Ráadásul a 102 cm-es méret már túl nagy lenne a szobába, így a 94-es plazma, illetve 82-es LCD méret jönne szóba.
Mindemellett gondolom az 1024x720-as plazma felbontás sem rossz abban az esetben, ha nagyobb felbontású rendszerrel meg tudom táplálni.
Köszi a véleményeket előre is! Jó tévézést mindenkinek.

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Gratula az új TV-dhez!

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok!Mit szóltok ehhez a plazmához: PANASONIC TH-37PX8E.
Egész tűrhető áron van most. Egy kicsit utána néztem, de a paraméterek sajnos nem mondanak sokat addig, amíg élőben meg nem nézem. Egy dolgot viszont nem találtam benne: AVL - automatikus hangerőszabályzó van benne?
Akinek van vele tapasztalata írjon! köszi

Most vettem belőle egy 42"-ost (PANASONIC TH-42PX8ESA).
Eddig úgy érzem nagyon jó vételt csináltam.
DVD-vel és hagyományos TV csatornákkal nagyon jó.
32"-os Samsung CRT-t néztünk előtte, van olyan jó képe.
Kb 4m-ről nézzük.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Kowa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kowa »

ez az automatikus hangeröszabályozás mit takar? Azon segit hogy a reklámok hangja joval hangossabb mint a vetitett filmeké? Az ilyet nem egyenliti ki esetleg? vagy a TV csatornák közötti hangeröt egyenliti ki?

robin33
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: robin33 »

Sziasztok!
Mit szóltok ehhez a plazmához: PANASONIC TH-37PX8E.
Egész tűrhető áron van most. Egy kicsit utána néztem, de a paraméterek sajnos nem mondanak sokat addig, amíg élőben meg nem nézem. Egy dolgot viszont nem találtam benne: AVL - automatikus hangerőszabályzó van benne?
Akinek van vele tapasztalata írjon! köszi

vdaniel

Plazma

Hozzászólás Szerző: vdaniel »

Sziasztok!

A Panasonic TH-50PV8P(A) tv-m gyönyörűen üzemel, ezúton is köszönöm a segítséget!
Most azonban lenne egy extra kérdésem vele kapcsolatban.
Szerintetek meg lehetne oldani valahogyan, hogy olyan egyedi zoomot állítsak be a tv-n, ami a HDMI-n érkező 1080p jelnek csak a középső 1366x768-as területét mutatja (ez a tv tényleges felbontása), a többit körben levágja?
Az alapban választható zoom értékek közül sajnos egyik sem jó erre.

HTPC-hez kellene egyébként.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

A natív felbontásnál nagyobb felbontású képet valóban csak lebutítva jelenítheti meg, de erre a kézikönyv még csak nem is céloz. 
Nem is nagyon értem, hogyan lehet rajta egész jó kép, amikor még a PAL rendszer 576 sorát sem tudja.

Igazából nem is kell 576 látható sor ahhoz, hogy az SD PAL jel maradéktalanul megjeleníthető legyen. Ezzel persze nem azt mondom, hogy 480 sor elég, de tény, hogy a CRT TV-ken sem látszik a teljes kép.

A PAL analóg jel egyébként 625 soros, ebből 576 sor hordoz képi információt, a többi más célt szolgál (sorszinkron, teletext). De ebből az 576 sorból is csak kb. 95% látszik, ami 540-550 sor. Ez persze már nem kőbe vésett dolog, TV-je válogatja. Éppen ezért definiálták a műsorok komponálásához az akcióterület és a biztonsági felirat terület fogalmát (előbbi a képterület 90%-a, utóbbi a 80%-a).

A lényeg, hogy a plazmák is kivágnak a képből, és nem mutatják mind az 576 sornyi képtartalmat, részben pedig ez is hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé szembetűnő, ha csak 480 sornyi képpontot látsz a képernyőn.

Számszerűsítve tehát nem kb. 83% részletgazdagságot látsz, hanem kb. 88%-ost.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

vdaniel

Plazma

Sziasztok! 
Ma megvettem a Corában a Panasonic TH-50PV8P tévét, viszont amit kihoztak, arra TH-50PV8PA cikkszám volt írva.
A kiállított darabon, a számlán, mindenhol "A" betű nélkül volt, viszont raktáron csak A-suk volt, úgyhogy végül elhoztam, csak aláírattam velük, hogy mást adtak, és hogy kicserélik, ha visszaviszem.
Tudtok erről valamit? Számít az a plusz A betű?

Semmit nem számít.

Köszönöm a választ!

-=balázs=-
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: -=balázs=- »

Sziasztok! 
Ma megvettem a Corában a Panasonic TH-50PV8P tévét, viszont amit kihoztak, arra TH-50PV8PA cikkszám volt írva.
A kiállított darabon, a számlán, mindenhol "A" betű nélkül volt, viszont raktáron csak A-suk volt, úgyhogy végül elhoztam, csak aláírattam velük, hogy mást adtak, és hogy kicserélik, ha visszaviszem.

Semmit nem számít.
]

vdaniel

Plazma

Sziasztok!

sztgyi

Plazma

Hozzászólás Szerző: sztgyi »

Sziasztok! 
Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém ...

Köszi!

Mivel a készüléked egy úgynevezett SD plazma ugye ez a 852x480-as natív felbontásából ered, így még ha van is rajta mondjuk HDMI vagy komponens bemenet így se nagyon van értelme erőltetni a HD-t. A legjobb felbontású jel nálad maximum a 480p lehet ugye a fizikai pixelszámból adódóan. Lehetőséged van arra hogy küld nagyobb jelet 720p, 1080i de a készüléked vissza fogja "butítani" 480p-re ugye ez meg meg sem közelíti a HD fogalmát. A HD műsorokat szeretnél élvezni nem marad más hátra mint lecserélni a TV-t. Nálam ugyan ez ment végbe. A Pana SD plazmám ami kb. 4 éves most a lányom szobájában műxik.

Köszi, meggyőző volt a válaszod!
Amikor megvettem ezt a TV-t igazán nem is érdekelt a felbontása, szép volt a képe, volt lehetőségem az üzletben kipróbálni tv-adásról, DVD-ről, és jónak találtatott. Az ára akkor kedvező volt egy üzletnyitási akciónak köszönhetően.
(Igaz, ma ilyen áron full-HD felbontású TV kapható már.)
A kézikönyve nem is tartalmazza a képenyő tényleges pixelszámát, mármint a 852x480-t, viszont van egy táblázat "Alkalmazható képernyő felbontások" címmel, ahol elég széles skála található 640x350-től az 1280x1024-ig 12 fokozatban.
Amikor a neten először találkoztam ennek a típusnak a tényleges felbontásával, nem is akartam elhinni. Ezért megszámoltam.
(Na nem az egész képernyőt, csak leszámoltam 20 képpontot vízszintesen, majd függőlegesen nagyító segítségével - nem is igen kellett hozzá nagyító - filctollal megjelöltem, majd tolómérővel megmértem, és átszámítottam a teljes méretre, amit ugyancsak megmértem.) Valóban annyi!

A natív felbontásnál nagyobb felbontású képet valóban csak lebutítva jelenítheti meg, de erre a kézikönyv még csak nem is céloz.

Nem is nagyon értem, hogyan lehet rajta egész jó kép, amikor még a PAL rendszer 576 sorát sem tudja.

A Wikipedián találtam: http://hu.wikipedia.org/wiki/HDTV
Lehet, hogy más is szívesen megnézi.

item00
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: item00 »

Mi a véleményetek erről az LG plazmáról ?
Ezzel a cuccal szemezgetek mostanában:

LG42PG200R

Főbb jellemzők:
107cm plazma televízió, HD Ready, 1024x768 pixel, 1.000.000:1 dinamikus kontraszt, HDMI, PC, 100Hz

Részletes termékleírás:
Képernyő:
HD Ready plazma televízió
Méret: 42” (107 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1024 x 768 pixeles
Kontrasztarány: 20000:1
Dinamikus kontrasztarány: 1.000.000:1
Fényerő: 1500 cd/m2
Válaszidő: 0,001ms
Dual XD Engine™ 2008
Sorduplázó
100Hz
3D zajszűrés
Cinema 3:2 / 2:2 Pull Down
1080p / 24p kompatibilis

Tuner:
Teletext 1500 oldalas memóriával
1 tuner

Hangrendszer:
NICAM/ A2
SRS MAX surround
Automatikus hangerőszabályzás
Magas/Mély hangszabályzás
Teljesítmény: 2x 10W

Csatlakozók:
2db HDMI bemenet (1.3)
PC bemenet D-Sub15
Scart csatlakozás
AV bemenet
S-Video bemenet
Komponens bemenet
Optikai kimenet

Egyéb:
Kikapcsolás időzítő
Bekapcsolás időzítő
Elalvás kapcsoló
Méretek talppal (szé x ma x mé mm): 1040 x 729 x 307
Méretek talp nélkül (szé x ma x mé mm): 1040 x 677 x 86
Súly: 27,3kg
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Sziasztok! 
Van egy LG 42PX3RVA típ. plazma tévém (több mint 2 éves)
Kézikönyve szerint 480p, 720p, 1080i módban tud képet megjeleníteni a HDMI bemenetről.
Augusztusban volt lehetőségem kipróbálni egy DVB-T MPEG-4-es tunert (STB-t).
Ezzel az STB-vel csak 576p módban jelent meg kép a tévén. Ezt a módot a kézikönyv nem is említi.
Ez a kép is szép volt (olimpia), de kíváncsi lennék, nagyobb felbontású kép megjeleníthető-e ezen a TV-n.

Van valakinek erről tapasztalata?

Köszi!

Mivel a készüléked egy úgynevezett SD plazma ugye ez a 852x480-as natív felbontásából ered, így még ha van is rajta mondjuk HDMI vagy komponens bemenet így se nagyon van értelme erőltetni a HD-t. A legjobb felbontású jel nálad maximum a 480p lehet ugye a fizikai pixelszámból adódóan. Lehetőséged van arra hogy küld nagyobb jelet 720p, 1080i de a készüléked vissza fogja "butítani" 480p-re ugye ez meg meg sem közelíti a HD fogalmát. A HD műsorokat szeretnél élvezni nem marad más hátra mint lecserélni a TV-t. Nálam ugyan ez ment végbe. A Pana SD plazmám ami kb. 4 éves most a lányom szobájában műxik.

rezazadek

Plazma

Hozzászólás Szerző: rezazadek »

Sziasztok tudnátok nekem segíteni ?! vásárlás előtt vagyok egy samsung ps50a476-os plazma tv-t de nem nagyon  találtam semmilyen tesztet sem kritikát ! Egy vélemény jól jönne!! előre is köszi

Szia!

Én is épp 50 colos HD Ready plazmát nézek magamnak. Pár sorral lejjebb kérdeztem is, de eddig még nem érkezett rá válasz.
Sajnos én sem nagyon értek hozzá, de azért azt a keveset leírom, amit tudok.
Nekem eddig mindenki a Panasonicot ajánlotta, úgyhogy én abban gondolkozom. A jelenlegi szériából a TH-50PV8 az egyetlen ami kapható, viszont az nem egy szép darab (olyan matt fekete, olcsónak kinéző műanyag a kerete), úgyhogy próbáltam alternatívákat keresni, ezért megnéztem más típusokat is.
A lényeg, hogy a Samsungoknak meg, az LG-knek az üvege nagyon tükröződik a Panához képest, ami szerintem zavaró lehet. (De szépek!)

Szia én sem nagyon értek ezekhez, de szerintem megéri megnézni az lg 50pg4000-et szerintem nagyon sokat tud !!

vdaniel

Plazma

Sziasztok tudnátok nekem segíteni ?! vásárlás előtt vagyok egy samsung ps50a476-os plazma tv-t de nem nagyon  találtam semmilyen tesztet sem kritikát ! Egy vélemény jól jönne!! előre is köszi

Szia!

Én is épp 50 colos HD Ready plazmát nézek magamnak. Pár sorral lejjebb kérdeztem is, de eddig még nem érkezett rá válasz.
Sajnos én sem nagyon értek hozzá, de azért azt a keveset leírom, amit tudok.
Nekem eddig mindenki a Panasonicot ajánlotta, úgyhogy én abban gondolkozom. A jelenlegi szériából a TH-50PV8 az egyetlen ami kapható, viszont az nem egy szép darab (olyan matt fekete, olcsónak kinéző műanyag a kerete), úgyhogy próbáltam alternatívákat keresni, ezért megnéztem más típusokat is.
A lényeg, hogy a Samsungoknak meg, az LG-knek az üvege nagyon tükröződik a Panához képest, ami szerintem zavaró lehet. (De szépek!)

rezazadek

Plazma

Vagy inkább vegyek egy lg50pg4000-et? Mondjuk egy 50 ezerrel drágább!
kösy

rezazadek

Plazma

Sziasztok tudnátok nekem segíteni ?!
vásárlás előtt vagyok egy samsung ps50a476-os plazma tv-t de nem nagyon találtam semmilyen tesztet sem kritikát ! Egy vélemény jól jönne!! előre is köszi

-=balázs=-
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: -=balázs=- »

A digitális beltérik ott kezdődnek, hogy van rajtuk HDMI. Hiába van akármilyen digitális adásod, ha a beltiről egy analóg kábelen, jelen esetben scart-on küldöd át a képet. Onnantól kezdve full analóg az egész.
Szia balazs6k!
Van abban valami, amit mondassz!
De szinte az összes kábeltévé hálózaton működő STB (leánynevükön beltéri) nem rendelkezik HDMI-vel, és mégis digitálisnak mondják magukat
Nálunk (és több ismerősömnél is) GLOBALTEQ - GCR 300CX típusú beltéri van, bár más-más szolgáltatónál vagyunk. Gondolom nem egy csúcsmodel.

A digitális beltéri ott kezdődik, hogy képes a digitális jel vételére. Hogy azt hogy adja át a tv-nek, av erősitőnek az egy más kérdés. hdmi kimenet azért nem a legolcsóbb beltériken van. Ha egyszerűbb beltérid van, megfelel egy jó scart kábel is, legfeljebb nem használod ki teljes mértékben a tv-d felbontását.

És persze analógban megy át a jel, ezért nem digitális. Tény hogy nem olcsó, de amin nincs HDMi, abból nem megy ki digitális kép, remélem ebben egyetértünk, mert ez tény.
]

Jedi

Plazma

Hozzászólás Szerző: Jedi »

Helló Jedi!A Te tévéd mennyit ment?

Szcs71 mester jóvoltából belmásztam a szervízmenübe.
Meglepődtem, amikor 7910órát láttam üzemidőnek. Az én masinám ha jól emléxem 875 napos. Ez napi 9 óra használatot jelent. Jó le is teremtettem a családot, minek ülnek annyit a TV előtt

Hi Sztgyi!

Megnéztem 7645 órát mutat.
A beltérim HUMAX ezt adta szolgáltató nincs rajta HDMI.

Azért gondolom, hogy a tv hibája lehet, mert akár beltéri scarttal, akár dvd hdmivel a jelenség ugyanaz.

Én is kíváncsi lennék tapasztalt e valaki hasonlót rajtunk kívűl bármilyen típusú plazmán.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Plazma

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

A digitális beltérik ott kezdődnek, hogy van rajtuk HDMI. Hiába van akármilyen digitális adásod, ha a beltiről egy analóg kábelen, jelen esetben scart-on küldöd át a képet. Onnantól kezdve full analóg az egész.
Szia balazs6k!
De szinte az összes kábeltévé hálózaton működő STB (leánynevükön beltéri) nem rendelkezik HDMI-vel, és mégis digitálisnak mondják magukat
Nálunk (és több ismerősömnél is) GLOBALTEQ - GCR 300CX típusú beltéri van, bár más-más szolgáltatónál vagyunk. Gondolom nem egy csúcsmodel.

A digitális beltéri ott kezdődik, hogy képes a digitális jel vételére. Hogy azt hogy adja át a tv-nek, av erősitőnek az egy más kérdés. hdmi kimenet azért nem a legolcsóbb beltériken van. Ha egyszerűbb beltérid van, megfelel egy jó scart kábel is, legfeljebb nem használod ki teljes mértékben a tv-d felbontását.

sztgyi

Plazma

Tisztelettel érdeklődnék, ha valaki tapasztalt már olyan villódzást plazmán, amiről Jedi és én is beszámoltam, kérem jelezze. Esetleg ha megtalálta az okot, az is érdekes lehet.

Nálam úgy tűnt, a digitálisnak mondott vétellel egyidejűleg jelent meg a tévénken.
Én ennek tulajdonítottam, de lehet, hogy ez csak a véletlen műve.

Tegnap egy üzletben jártam, ahol HelloHD bemutató van, többségében LCD tévéken ment, de volt egy Philips plazma is. Ennek nem volt jó a beállítása, és az is lehetett, hogy ezen nem HD ment. De egyszer csak felfedeztem a képernyőjén néhány villódzó fényes pontot. Nagyon rövid ideig. Aztán sokáig semmi. Az eladó annyit mondott, hogy a plazmák szoktak ilyet csinálni.

Nagyon érdekelne a HD. De kezdek beletörődni abba, hogy 852x480-as plazmán, még ha nagyon teszik is a képe, nem sok értelme van.
Csak azt nem értem, hogyan jelenik meg rajta a nagyfelbontású kép?
Ehhez jócskán le kell butítani a HD jelet !!!

sztgyi

Plazma

Jaaajjj!
Annyit hozzá akartam tenni az előző hozzászóláshoz, hogy óvatosan a szervízmenüvel!!! Aki nem tudja mi mit jelent, ne barkácsoljon bele!!!
(Én sem tudom - sajnos, de nagyon érdekelne.)

Kilépést nem találtam, de vártam egy darabig, és kilépett. (Utána homlok törlés... )

sztgyi

Plazma

Helló Jedi!
A Te tévéd mennyit ment?

Szcs71 mester jóvoltából belmásztam a szervízmenübe.
Meglepődtem, amikor 7910órát láttam üzemidőnek. Az én masinám ha jól emléxem 875 napos. Ez napi 9 óra használatot jelent. Jó le is teremtettem a családot, minek ülnek annyit a TV előtt

sztgyi

Plazma

Szia balazs6k!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”