Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
"hejette"
Plazma
mit tegyek/tehetek? (garancia van rá)
Valószínü, hogy a kijelzőt ki fogják csarélni.Nekem 1 C62-es samun cseréltek kijelzöt, pedig csak enyhe beégés volt rajta.De azóta már hálistennek megszabadultam a tv-töl és vettem hejette 1 Panasonic TH-42 PY8P-t.Ég és föld a külömbség.Mondanom sem kell, hogy a pana javára.
"hejette" (ly)
Reméljük azzal sem lesz gond, mint a pana előző belépőkategóriájával.. (PV7)
Plazma
Valószínü, hogy a kijelzőt ki fogják csarélni.Nekem 1 C62-es samun cseréltek kijelzöt, pedig csak enyhe beégés volt rajta.De azóta már hálistennek megszabadultam a tv-töl és vettem hejette 1 Panasonic TH-42 PY8P-t.Ég és föld a külömbség.Mondanom sem kell, hogy a pana javára.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
vki meg azt mondta, hogy bizonyos számú kiment pixelek után foglalkozik a szerviz a tévével!!!1-2-10 pixel nem is pixel
plazmánál nincs pixel, kamrából folyt ki a gáz. A hibás pixelek száma az lcd esetén érvényes, szerintem plazmánál másképp van.
Meglepődnék, ha kicserélnék.
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
vki meg azt mondta, hogy bizonyos számú kiment pixelek után foglalkozik a szerviz a tévével!!!1-2-10 pixel nem is pixel
plazmánál nincs pixel, kamrából folyt ki a gáz. A hibás pixelek száma az lcd esetén érvényes, szerintem plazmánál másképp van.
Meglepődnék, ha kicserélnék.
Plazma
Plazma
szasztok!
van egy pár hetes samu 42-es plazmám, amin végleg "kiment egy pixel", azaz feketévé változott!
persze 3 méterről nem zavaró, de közelről ugye az ember csak oda tud nézni:))
"kiment egy pixel", -> kamra, valószínû, hogy hibás a panel.
Hívd fel a szervízt.
valszeg csereutalványt fognak adni, nem hiszem, hogy sokat tökölnek vele
vki meg azt mondta, hogy bizonyos számú kiment pixelek után foglalkozik a szerviz a tévével!!!
1-2-10 pixel nem is pixel
- oriza triznyák
- V.I.P.
Plazma
samu 42-es plazmám, amin végleg "kiment egy pixel", azaz feketévé változott!
végre a samu-nál is megtalálták a legfeketébb feketét
- oriza triznyák
- V.I.P.
Plazma
szasztok!
van egy pár hetes samu 42-es plazmám, amin végleg "kiment egy pixel", azaz feketévé változott!
Hívd fel a szervízt.
valszeg csereutalványt fognak adni, nem hiszem, hogy sokat tökölnek vele
Plazma
szasztok!
Hívd fel a szervízt.
Plazma
szasztok!
Plazma
Hi
LG 42PT81 plazmával kettő gondom van:
1: nem tudom a menű fényerejét csökkenteni vagy az egész menűt áthelyezni máshova a képernyőn!
2: a felvett tévéadásokat kimásolva USB-re nem tudom megjeleníteni számítógépen, nem ismeri fel azt hiszi a számítógép hogy az eszköz formázatlan, holott a filmek rajta vannak!
Ezekben valaki tudna segíteni valahogy esetleges firewire frissítés valahogyan?
udv
oadi
2:
http://hup.hu/node/49196
lehet mukodik:)
üdv
- oriza triznyák
- V.I.P.
Plazma
Tekintve, hogy én Prágában élek, ahol már dübörög a DVB, már élvezhetem is a digitális adások előnyeit.
részletezd, mert már megesz a fene bennünket itthon(legalábbis engem itt vidéken ), hogy annyival jobb-e a minősége?
ezt most komolyan kérdezem, észrevehető-e a különbség a régi normál műsorhoz képest?
Látod, odakint is DVB-C van, mint nálunk pl. a UPC digital.
Összességében jobb, mint az analóg, de ennek is vannak hibái, főleg a tömörítési blokkzajokat emelném ki, amik a 42" plazmámon már elég jól kivehetők.
Persze nálunk otthon, ahol elég rossz az analóg minősége, gondolkodás nélkül lecserélném, ha nem kerülne kétszer annyiba. Nekem viszont 5400-at nem ér meg a tévé, mert alig nézzük, arra a kis időre meg nem törődöm (annyira) az analóg rossz minőségével. Filmet úgyis dvd-n nézek, a híradót meg elviselem így is, a gyerkőcök meg nem nagyon kényesek a mesefilmek adásminőségére.
jogos, az ára miatt nem merek belevágni ebbe az egészbe, meg aztán a reggel elmegyek melóba-este hazazuhanok típusú életmód mellett nem lenne értelme
82-es lcd-n 3 méterről gondolom, hogy jobb lenne a kép, de annyival nem, hogy nagy lóvékat dellázzak érte
lesz majd hello hd az üzletben, kiváncsi leszek az egész cuccra...
Plazma
Tekintve, hogy én Prágában élek, ahol már dübörög a DVB, már élvezhetem is a digitális adások előnyeit.
részletezd, mert már megesz a fene bennünket itthon(legalábbis engem itt vidéken ), hogy annyival jobb-e a minősége?
ezt most komolyan kérdezem, észrevehető-e a különbség a régi normál műsorhoz képest?
Látod, odakint is DVB-C van, mint nálunk pl. a UPC digital.
Összességében jobb, mint az analóg, de ennek is vannak hibái, főleg a tömörítési blokkzajokat emelném ki, amik a 42" plazmámon már elég jól kivehetők.
Persze nálunk otthon, ahol elég rossz az analóg minősége, gondolkodás nélkül lecserélném, ha nem kerülne kétszer annyiba. Nekem viszont 5400-at nem ér meg a tévé, mert alig nézzük, arra a kis időre meg nem törődöm (annyira) az analóg rossz minőségével. Filmet úgyis dvd-n nézek, a híradót meg elviselem így is, a gyerkőcök meg nem nagyon kényesek a mesefilmek adásminőségére.
TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75
Plazma
Termeszetesen jelentosen jobb, Ugyanazon a kabelen erkezik igy elegge konnyu osszehasonlitni.
Plazma
HI
Szervízmenű megvan csak nem tudom mi mit állít benne, igy nem igen akarok probálkozni vele:
majd lefotózom azt felteszem valahova, lehet valaki okosabb és tudja mimicsoda odabenna setét mélyben:)
De kösz:)
Ime a menu:
Plazma
HI
Szervízmenű megvan csak nem tudom mi mit állít benne, igy nem igen akarok probálkozni vele:
majd lefotózom azt felteszem valahova, lehet valaki okosabb és tudja mimicsoda odabenna setét mélyben:)
De kösz:)
- oriza triznyák
- V.I.P.
Plazma
Hi
1: nem tudom a menű fényerejét csökkenteni vagy az egész menűt áthelyezni máshova a képernyőn!
2: a felvett tévéadásokat kimásolva USB-re nem tudom megjeleníteni számítógépen, nem ismeri fel azt hiszi a számítógép hogy az eszköz formázatlan, holott a filmek rajta vannak!
udv
oadi
2. jobban jártál volna egyszerűbb lg plazmával+hdd-s felvevővel, onnét dvd-re tudnád varázsolni a cuccost
1.ez szerintem alapfelállás, talán szervízmenüben lehet belenyúlni
Plazma
Hi
udv
oadi
- oriza triznyák
- V.I.P.
Plazma
- Hasselbaink
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Szevasztok,
TH50PV700-at lehet kapni 300e-ért.
Ár/érték aránya jó ennek a gépnek?
Ha nem, van esetleg valami ekkora tv amit ennyiért ajánlani tudnátok?
Elég sürgős lenne, köszi a gyors válaszotokat.
Kérdezd őket:
http://www.fullhd.hu/catalog/index.php?cPath=22_38
Semmit nem tudnak/nem akarnak mondani....
Plazma
Szevasztok,
Kérdezd őket:
http://www.fullhd.hu/catalog/index.php?cPath=22_38
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Hasselbaink
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Szevasztok,
Plazma
Tisztelt fórumtársak!
Nagy örömmel jelentem be, hogy hála a sok értékes hozzászólásnak, sikerült döntenem. Egy Pana TH-42PX80E-t hoztak ki a Datart-tól tegnap. Tekintve, hogy én Prágában élek, ahol már dübörög a DVB, már élvezhetem is a digitális adások előnyeit.
Ez praktikusan azt jelenti, hogy az EURO 2008 -as meccsközvetitéseknél képben a cseh digitális TV-t, hangban pedig az MTV1-et veszem.
Eddig minden rendben megy, a fejemet csak azon vakarom, hogyan kössem össze a felszerelést úgy, hogy a video és az audió is ideális minőségben legyen elérhető. Ezt megneheziti a TV kábel mellett szintén jelenlevő szatellit receiver és a VHS (sicc!!!) magnó jelenléte is, illetve, hogy az erősitő ugyan digitális, de nem még nem hdmi kimenetes.
Plazma
Maximális távolság, ahonnan érzékelhető a felbontás (méterben):
Képátló (col)_______Képátló (cm)________1280*720_1366*768_1920*1080
______30____________76.2_______________1,79_____1.68_______1.19
______32____________81.2_______________1.91_____1.79_______1.27
______37____________93.9_______________2.21_____2.07_______1.47
______39____________99.06______________2.33_____2.18_______1.55
______40____________101.6______________2.39_____2.24_______1.59
______42____________106.68_____________2.51_____2.35_______1.67
______50____________127________________2.98_____2.8________1.99
______70____________177.8______________4.18_____3.91_______2.78
______80____________203.2______________4.77_____4.47_______3.18
A táblázatból kiolvasható, hogy a teljes HD-felbontás előnye 50 colos, azaz 127 centis képernyők esetében jön ki leginkább, de még ekkor sem szabad két méternél messzebb ülni a készüléktől ahhoz, hogy valóban minden részletet maradéktalanul lásson egy átlagos látási képességekkel bíró néző. Ha valaki mondjuk monitorként is használ egy lapostévét, annak érdemes a 1080p-s, azaz Full HD-készülékekben gondolkodnia, azonban most szerzett tapasztalataink nyomán az 50 col alatti kategóriában különösebb aggódás nélkül meg mernénk vásárolni egy HD Ready készüléket, mert a 1080p-s típusokat egyelőre duplaáron mérik a gyártók, ami viszont az elért minőségnövekedéssel nem arányos."
Ennyit a Full HD-ről! (Idézet egy régebbi cikkből.)
ez ökörség! ki az a hülye, aki 2 méterről néz egy 125 cm-es képernyőt? boltban 3 m-ről is fáraszt, ha ránézek egy akkora tv-re, ahhh, megint megy az okoskodás
Ismét egy régebbi cikkel válaszolok a közelűlésre neked, mert én a saját szavaimal esetleg nem tudnám kellőképpen jól megfogalmazni, hogy mi értelme közelről nézni. Előljáróban csak annyit, hogy akkor ne járj moziba sem, mert ott is kibaxot nagy a kép!
"Képméret és képfelbontás
Ahogy egyre nagyobbak a képernyők, és a jelenlegi televíziózás és a DVD helyébe a HDTV és más nagyfelbontású műsorok lépnek, mind többet hallani pixelekről és sorszámokról. De mekkora is legyen a kép felbontása és mérete?
Az nyilvánvaló, hogy az emberi szem által érzékelhető felbontásból kell kiindulni. A hibátlan látású emberek kellő távolságból már a körív (360 fok) egy fokának 60-ad részénél nagyobb dolgokat képesek észlelni. E szerint 3 méterről szemünk már képes meglátni egy körülbelül 0,87 milliméter széles és/vagy magas objektumot, ha az elég kontrasztosan elüt a háttértől. Ez persze csak a kép fekete-fehér információjára vonatkozik, a színeket közel sem tudja szemünk ilyen jól megkülönböztetni.
Pixelek egy képernyőn
Nézzünk néhány példát, mit is jelent mindez különböző képméretek és képfelbontások esetén. Tegyük fel, hogy egy 107 centis (42 inch) képátlójú képernyő teljes képfelületén egy 1.280x720 képpontból álló képet nézünk. Az igazi LCD és plazma TV-k illetve vászonra vetített kép pixelei közötti eltérő szélességű hézagoktól most eltekintve, az egyes képpontok szélessége és magassága ebben az esetben nagyjából 0,73 mm, vagyis kisebb a 3 méter távolságból szemünkkel érzékelhető 0,87 mm-nél, így már nem tudnánk elkülöníteni az egyes képpontokat. Mindebből következik, hogy 3 méter (de pontosabban számolva már 2,6 méternél nagyobb) távolságból nézve egy 107 cm átlójú képernyőt, azon felesleges 1.920x1.080–as felbontású képet nézni, mert az 1.280x720 képpont is bőségesen elegendő szemünk felbontóképességét figyelembe véve.
Nézzük mi a helyzet egy nagyobb, 127 cm (50 inch) átlójú kép esetén. Az 1.280x720-as felbontású kép egyes képpontjainak dimenziói ebben az esetben körülbelül 0,86 mm-esek, mely szinte pontosan annyi, amennyit 3 méterről szemünk már megkülönböztetni képes. Egy 1.920x1.080 pixel megjelenítésére alkalmas 127 centis képernyőn az ilyen felbontás képpontjai kb. 0,58 mm-esek, vagyis jóval kisebbek, mint amit 3 méterről érzékelünk. 1.920x1.080-as felbontású képnél legalább 183 cm (kb. 72 inch) átlójúnak kell lennie a képernyőnek ahhoz, hogy 3 méterről már elkezdhessük tesztelni éleslátásunk határait.
Most valószínűleg sokan azt gondolják, hogy nincs is igazán szükség az úgynevezett teljes HD (1.920x1.080 pixel) felbontású műsorokra, és az ezek megjelenítésére alkalmas képmegjelenítőkre. Nos ez nem így van.
A házi-mozikban, ahol megpróbáljuk az igazi mozik élményét megteremteni, a képernyő vagy vetítővásznon legalább 30 fokos szöget tölt ki a látótérből. Ezt akkor érhetjük el, ha a kép távolsága maximum a kép szélességének 1,87-szerese (vagy az egyszerűbb számolás érdekében a 16:9-es arányú képernyő magasságának 3,3-szerese). Ha a fenti példákban már említett 3 méter távolságból nézzük a képernyőt, akkor annak szélessége a 30 fokos szög elérése érdekében minimum 1,6 méter kell legyen, ami 16:9-es képaránynál 184 centis képátlónak (kb. 72 inch) felel meg. Mint láttuk az ilyen méretű képernyőn az 1.920x1.080 pixelből álló kép képpontjai 3 méterről elvileg már észlelhetőek.
Az ideálisan nagy méretű képen azonban nyilvánvalóan jobban látszanak a képzajok, tömörítési és más képhibák, csalódást keltő lehet a gyengébb minőségű, alacsonyfelbontású műsorforrások képe. Azok, akik nem feltétlenül akarják, hogy a kép felbontása elérje szemük felbontóképességének határát, vagy képmegjelenítőjük eleve nem is alkalmas az 1.920x1.080 pixel megjelenítésére azt tanácsolom, hogy a nézési távolságot úgy válasszák meg, hogy az a kép átlójának kb. 2,4-2,5-szerese legyen. Ebből a távolságból az 1.280x720 pixel alkotta kép felbontása már majdnem tökéletesen élvezhető, de az ideálisnak tekinthető 30 fokos szöget nem tölti ki látóterünkből.
Összefoglalva tehát, a szokásos 2,5-3 méteres távolságból nézett 94-107 centis (37-42 inch) képátlójú LCD vagy plazma TV-k esetében felesleges az 1.920x1.080 pixel felbontás, a HD-ready minősítésnek megfelelés bőven elegendő. Az ideálisan nagy képméretet elérendő közelebbről nézett képernyőknél már szükség lehet a teljes HD felbontásra, mind a műsorforrást, mind a képmegjelenítőt tekintve."