Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
kb 3 méterről nézném... ez egy 5,6 x 5,6 os szoba... sztem elég lenne a 90x160as vászon is.... egyébként Kétbé neked nincs Swans F3B-d? olyan lesz a centerem szoval egyik helyen 755 mm es magasságot olvasok, a másikon 700 cmest.... lemérnéd nekem esetleg ha van nálad belőle mennyi a valós magassága?...
Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...
Házimozi-projektorral
értem, köszi tavimanó... köv kérdés
Vetítő+vászon vásárlás előtt állok. A vászonból fix keretest szeretnék a B&L Kft listájából a 8 cmes kerettel rendelkezőket néztem ki. A kérdés a következő: 2,1 méteres belmagasságú helységben lesz az egész, de kb 183 cm magasan ér véget (fentről lefele) egy szennyvizkivezető cső. A centerem 75 cm magas. Tehát elvileg kb 108 cmerem van.
A kérdésem a következő.. : Merjem megvenni a 118X196as vásznat (102x180 látható) és nem akkora gond ha a sötét oldalkeret egy része a center alatt meg a cső felett végződik, elég ha a látható képen nem esik csorba, vagy csak 106x176ost vegyem meg (90x160 látható) hogy a kontrasztnövelő keret is 100% ban látható legyen kitakarás nélkül?
köszönöm előre is az infokat...
üdv: Barti
Arra nagyon ügyelj, hogy mi van a vászon előtt és közelében mert a kontrasztot befolyásolhatja és zavaró lehet mozizás közben. Szerintem kellemesebb látvány ha a vászon és kerete előtt nincs semmi, akkor inkább legyen kicsivel kissebb. Még a körülötte lévő fal vagy tárgyak is ronthatják az összképet.
Ha megvan a projektorod próbáld ki a falon a képméretet.
Milyen távolról néznéd?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
értem, köszi tavimanó... köv kérdés
Vetítő+vászon vásárlás előtt állok. A vászonból fix keretest szeretnék a B&L Kft listájából a 8 cmes kerettel rendelkezőket néztem ki. A kérdés a következő: 2,1 méteres belmagasságú helységben lesz az egész, de kb 183 cm magasan ér véget (fentről lefele) egy szennyvizkivezető cső. A centerem 75 cm magas. Tehát elvileg kb 108 cmerem van.
A kérdésem a következő.. : Merjem megvenni a 118X196as vásznat (102x180 látható) és nem akkora gond ha a sötét oldalkeret egy része a center alatt meg a cső felett végződik, elég ha a látható képen nem esik csorba, vagy csak 106x176ost vegyem meg (90x160 látható) hogy a kontrasztnövelő keret is 100% ban látható legyen kitakarás nélkül?
köszönöm előre is az infokat...
üdv: Barti
Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...
Házimozi-projektorral
hm igazából az a fura, hogy nem állítottam át semmit, egyszerűen csak a koncert már magától 4:3ban ment.....lehet, hogy az csak ugy volt rajta a lemezen?.... á ezt nem hiszem mivel aránylag frissen kiadott metallica dvd....
Attól még lehet 4:3-ban, esetleg egy régi koncert ujrakiadott formában. De van nekem is 4:3-as koncertem.
Házimozi-projektorral
sziatok,
az min múlik, hogy a vetítő a képet 4:3 ban vagy 16:9 ben játsza le? ez csak beállítás kérdése, vagy beállítani egyáltalán nem is lehet? most próbálgatunk egy EMP TW 700as projit és a probaképp betett film 16:9ben jött, de utána betettem koncert dvdt és az már 4:3 ban vetítette........ ez min múlik? (bocs ha nagy hülyeségeket kérdezek)
Alapesetben a vetítő felismeri, de a dvd játékoson is lehet babrálni és ha ott 4:3-ba raktad akkor már a proji nem fogja helyesen 16:9-be rakni.
hm igazából az a fura, hogy nem állítottam át semmit, egyszerűen csak a koncert már magától 4:3ban ment.....lehet, hogy az csak ugy volt rajta a lemezen?.... á ezt nem hiszem mivel aránylag frissen kiadott metallica dvd....
Házimozi-projektorral
sziatok,
az min múlik, hogy a vetítő a képet 4:3 ban vagy 16:9 ben játsza le? ez csak beállítás kérdése, vagy beállítani egyáltalán nem is lehet? most próbálgatunk egy EMP TW 700as projit és a probaképp betett film 16:9ben jött, de utána betettem koncert dvdt és az már 4:3 ban vetítette........ ez min múlik? (bocs ha nagy hülyeségeket kérdezek)
Alapesetben a vetítő felismeri, de a dvd játékoson is lehet babrálni és ha ott 4:3-ba raktad akkor már a proji nem fogja helyesen 16:9-be rakni.
Házimozi-projektorral
sziatok,
Házimozi-projektorral
Itt is feldobom, hátha tud vki segíteni. optoma hd70es projra, egy denon dvd van kötve hdmi kábellel (felkonvertálva a filmeket 720p re). A napokban vettem egy popcorn hour média lejátszót, és vmilyen oknál fogva nem ad képet a vetítő. a popcorn tuti jó, mert lcd tvn megy, a kábel tuti jó, mert ha a dvd vel van összekötve azon keresztül van kép. Van vkinek ötlete, illetve próbált már popcornt projektorral összekötni?
már egy másik topikban válaszoltam a kérdésedre, de itt is megteszem.
csakugyan nehezen találja meg a proji a popcornt hdmi-n.
egy párszor ki kell kapcsolni a popcornt mire betölti a menüt.
én hátul kihúzom a tápellátást egy pillanatra.
van hogy csak 2-3 próbálkozás után áll fel a rendszer. ez van.
amúgy a képe az elég jó.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Házimozi-projektorral
Egy projit nem videóról kell nézni, hanem, legalább komponens kimenetű íróval, vagy méginkább hdmis-tunerrel.Mónika showt meg nézd sima crt tv-n.
TV-t egyébként nem néznék projektoron, az elég drága mulatság, de azért kipróbálni kilehet nem!?
Nézem az aláírásod, nekem (mintadobozos) Visaton Alto II hangfalaim vannak (a padláson), de látom, hogy van aki jó elektronikával hajtva használ hasonlót.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Házimozi-projektorral
Van vkinek ötlete, illetve próbált már popcornt projektorral összekötni?
Nem Popcorn-nal, hasonlóval már próbáltam. Ott is be lehet állítani, hogy milyen jel menjen ki a HDMI-n. Más lejátszón állítsd be kisebb felbontásra, kösd rá a projektort és fokozatosan emeld a felbontást.
a legkisebb a 720p (HDMI n), azon lehet változtatni hogy 50hz, vagy 60hz vel menjen. Érdekes módon a loading képernyő megjelenik, utána viszont a menű már nem..
Házimozi-projektorral
Nem Popcorn-nal, hasonlóval már próbáltam. Ott is be lehet állítani, hogy milyen jel menjen ki a HDMI-n. Más lejátszón állítsd be kisebb felbontásra, kösd rá a projektort és fokozatosan emeld a felbontást.
Házimozi-projektorral
Itt is feldobom, hátha tud vki segíteni. optoma hd70es projra, egy denon dvd van kötve hdmi kábellel (felkonvertálva a filmeket 720p re). A napokban vettem egy popcorn hour média lejátszót, és vmilyen oknál fogva nem ad képet a vetítő. a popcorn tuti jó, mert lcd tvn megy, a kábel tuti jó, mert ha a dvd vel van összekötve azon keresztül van kép.
Házimozi-projektorral
Én csak akkor teszem ki az adást projira, ha majd lesz a foci EB-n olyan meccs, amit haverokkal, heves szurkolással követünk nyomon. Ott még a gyengébb minőségnél is nagyobb a fíling, ha nagyobb a kép.
Arról nem is beszélve, hogy van már itthon is HD adás, valamint, hogy ha haverokkal nézem a focit, pont 1 sör után kakilom le a minőséget.
Házimozi-projektorral
kábeltévés, agyontömörgetett majd analógba tolt 4:3 sd tv szutyokra rca-n (tökmindegy, milyen műsor, film megy alatta), hd házimozi proji lámpaóráját pazarolni már-már istenkáromlás
Én csak akkor teszem ki az adást projira, ha majd lesz a foci EB-n olyan meccs, amit haverokkal, heves szurkolással követünk nyomon. Ott még a gyengébb minőségnél is nagyobb a fíling, ha nagyobb a kép.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Házimozi-projektorral
kábeltévés, agyontömörgetett majd analógba tolt 4:3 sd tv szutyokra rca-n (tökmindegy, milyen műsor, film megy alatta), hd házimozi proji lámpaóráját pazarolni már-már istenkáromlás
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
Házimozi-projektorral
Ha meg zavar arainbow, akkor vegyél lcd-s projit.
Szerintem, ha már használt projiban gondolkozol, akkor bármelyik használtas srác, pől. olcsoprojector be tudja neked a kiszemeltet normális körülmények között, normális jelről hajtva mutatni.
Egy projit nem videóról kell nézni, hanem, legalább komponens kimenetű íróval, vagy méginkább hdmis-tunerrel.
Mónika showt meg nézd sima crt tv-n.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Házimozi-projektorral
Nem egy videóval kompozit kábelen kellett volna megpróbálni.Hanem rendes forrásról 720p-ben. mindjárt máshogy látnád a képminőséget.
Így van. Egy ilyen rövid nyalánkság a Speed Racer 720p trailer. Kegyetlen jól kijönnek a kontrasztos színek.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Házimozi-projektorral
Nem egy videóval kompozit kábelen kellett volna megpróbálni.
Hanem rendes forrásról 720p-ben. mindjárt máshogy látnád a képminőséget.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Házimozi-projektorral
Érdeklődnék hogy a hozzáértő projektor használók 150e ft-os maximum árig milyen projektorokat tudnának ajánlani,nem kell h. 1080i/p legyen,sima dvd-zésre lenne használva.
Az Optoma HD72i már majdnem 150... 1000 dolcsi "-nak megfelelő" forint az ára, 300 óra alatt van. Ha kell valakinek szóljon és ha "egyben van a pénz" közvetítek. (ez ugye egy 1 chipes DLP, 1280*768 natív (Darkchip2?), 1080p-ig etethető HDMI-n, mindenféle (video)bemenet, DCDi) A TV adás pl. kifejezetten jól mutat fullscreen-ben mert nem annyira széthúzott így 16:10-ben.
Nekem sajnos lefújva a projekor projekt, a kép nem győzött eléggé. Viszont, tudom, hogy mit kell/lehet venni (vagy mi alatt nem). A rainbow hatás egyébként érdekes, mert nagy(obb) világos felületek esetén nem látható, csak akkor, ha éles fehér/fekete átmenet van a képben. A felirat sem annyira vészes, csak ha éjsötét van.
Tanulság, hogy nem kell félni egy ekkora képtől. Míg LCD és plazma TV-ken látott mázgás kép néha elgondolkodtat, de a projektoron nézve (sajnos nem egymás mellett egyidőben) bizakodásra ad okot. Hibátlan képet lehet látni 150cm szélességben (ekkora a(z ideiglenes) hely az ablak és a hőfokszabályzó között :-)
A TV jelet a videóm adta, Uri Gellert ill. pár rajzfilmet, meg esti filmer néztem meg próbaképpen. Az analóg TV technikában is van még tartalék.
Mindent összevetve a "seizmic charges" kivetése nem érezhető át 72cm-en :-)
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Házimozi-projektorral
Szerintem nem HD-s gép már nincs, van 720p-s és full hd-s, azok még drágák, bár lcd-sben már elérhetőbbek.
Bocsánat, természetesen full HD-ra gondoltam...
Akkor viszont kezdhetem elölről az lcd vs. dlp összehasonlítást (előnyök hátrányok) végigbogarászni a számomra tökéletes gép kiválasztásához. A lényeg, hogy nagyrészt este moziznék, tehát valamennyire teljes sötétben, értelemszerűen legalább kb két óra lenne egy mozizás, de gyakran több filmet is megnézünk egymás után.
Nagyon szuper gépeket találsz 720p-ben 250e-ig LCD és DLP-ben egyaránt. Most még egy darabig vastagon elég ez a felbontás, a filmek nagyrésze még DVD felbontású. Egyébbként a 1080p is vígan jóminőségben elmegy rajtuk.
Nézzél szét a fórumon van pár eladó és ki is próbálhatod őket, eldöntheted melyik rendszerű tetszik. Nekem LCD 720p-s Panasonic-om van azt is megnézheted.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
Bocsánat, természetesen full HD-ra gondoltam...Akkor viszont kezdhetem elölről az lcd vs. dlp összehasonlítást (előnyök hátrányok) végigbogarászni a számomra tökéletes gép kiválasztásához. A lényeg, hogy nagyrészt este moziznék, tehát valamennyire teljes sötétben, értelemszerűen legalább kb két óra lenne egy mozizás, de gyakran több filmet is megnézünk egymás után.
Ezekkel a projikkal csak teljes sötétben lehet mozizni, ha van egy kis fény akkor drámaian romlik a kontrasztjuk.
Házimozi-projektorral
viszont az lcd vs- dlp kérdés továbbra is áll.
Olvass vissza,szó volt már sokszor erről a témáról!De a lényeg a saját szemed,menj el, nézd meg, és döntsd el!Ez olyan kérdés,mint a benzin vs diesel ki ezt, ki azt,mindennek van előnye és van hátránya!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Házimozi-projektorral
Ha 250e-ért Full HD-t szeretnél venni,akkor várj még egy két évecskét!
Aha, ezek szerint elmértem a takarómat
Mindegy, akkor lemondok a full hd-ról egy időre, viszont az lcd vs- dlp kérdés továbbra is áll.
Erősítő: Yamaha RXV457; Hangfalak: Heco Vitas 5.0; Mély: Magnat Monitor Sub 200A; DVD lejátszó: Thomson DTH212;
Házimozi-projektorral
Ha 250e-ért Full HD-t szeretnél venni,akkor várj még egy két évecskét!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Házimozi-projektorral
Szerintem nem HD-s gép már nincs, van 720p-s és full hd-s, azok még drágák, bár lcd-sben már elérhetőbbek.
Bocsánat, természetesen full HD-ra gondoltam...
Akkor viszont kezdhetem elölről az lcd vs. dlp összehasonlítást (előnyök hátrányok) végigbogarászni a számomra tökéletes gép kiválasztásához. A lényeg, hogy nagyrészt este moziznék, tehát valamennyire teljes sötétben, értelemszerűen legalább kb két óra lenne egy mozizás, de gyakran több filmet is megnézünk egymás után.
Na most itt egy kis félreértést látok. A full HD-s(1080p) gépek még mindig 500-600eFt körül vannak. Az általad megadott ársávba maximum csak HD Ready-s gép fér bele(720p). Ez utóbbi megjeleníti a nagyobb felbontású anyagokat is némi veszteséggel....az ajánlatom még áll...