Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Az alábbi marketing szöveg mit is jelent pontosan egy 1366x768-as plazmán?
"1080p digitális feldolgozó mikrochip-készlet"
A többi HD ready TV-n HDMI-n nem tudja FOGADNI az 1080p-s jelet vagy mi?
A válaszokat előre is köszönöm.
Projector: LG AN110B-JD; Erősítő: Onkyo 575-X ; Dvd Lejátszó: ; Pioneer DV-575A ; Dvd felvevő: LG DR7622W ; Hangalak Elsők: Mission m73 (bi-wiring); Center: Mission m3c2i ;Hátsók: Mission m5ds ;Mélynyomó: Tannoy MXSUB-10 ; Kábelek: Hama Gold HDMI-DVI 2m for PC; Hama YUV-YUV 10m for DVD; Monitor Patmos Y Sub Kábel 12m; Monitor Optical 1,5m
Plazma
Szerintem ezt még senki sem tudja, még a pana sem, gyakorlatilag a 42px80 és a 42pz85 között van egy 130e forintos rés, ez 50%, ezt továbbosztani nem biztos, hogy jó ötlet marketing szempontjából.
Köszönöm! Akkor hát várok még egy kicsit..hátha eldöntik.
Most nézem németeknél van már, érdekes hogy még drágább mint a nagytesó
http://www.preissuchmaschine.de/psm_fro ... ukt=737541
Plazma
Szerintem ezt még senki sem tudja, még a pana sem, gyakorlatilag a 42px80 és a 42pz85 között van egy 130e forintos rés, ez 50%, ezt továbbosztani nem biztos, hogy jó ötlet marketing szempontjából.
Köszönöm! Akkor hát várok még egy kicsit..hátha eldöntik.
Plazma
Plazma
Olvasom a Pana 42PX80-as tesztben a képméret problémákat, az oldalsó fekete csíkot. ITT Amit nem értek, mert elvileg az 1024x768-as felbontás az pont 4:3 arányú, a cikk szerint pedig a 4:3-as "régi" tv képnél is látható oldalt fekete csík.
Vajon mitől az oldalsó csík?
Az egyes képpontoknak is van fizikai kiterjedésük, amelyek az ilyen felbontású plazmáknál nem 1:1, hanem egészen pontosan 4:3-as oldalarányt jelentenek.
Tehát egy képpont egy apró téglalap, ami vízszintesen 4 egység, függőlegesen meg 3. Akkor most számoljunk! 1:1-es képpontokból hány darab kellene vízszintesen, hogy a 768 sorhoz kiadja a 16:9-es képarányt?
1024 x 4 / 3 = 1365.33
Ebből talán már az is látható, hogy miért 1366x768-as felbontásúak az 50"-os plazmák.
Az anamorf képpontok egyébként nem újkeletűek. Gyakorlatilag a DVD-knél (és DV felvételeknél) minden esetben ezzel találkozunk.
A műsoros korongokon lévő anyagok FULL PAL felbontása képaránytól függetlenül 720x576 (a többi szabványos felbontásba most ne menjünk bele).
4:3-as képhez non anamorf képpontok esetén 768x576 felbontás dukálna, a képpontok ekkor tehát 16:15 oldalarányúak.
16:9-es képhez non anamorf képpontok esetén 1024x576 felbontás dukálna, a képpontok ekkor tehát 64:45 oldalarányúak.
Egyszerű ez, kérem szépen.
Üdv mindenkinek!
Ahogy látom itt Pana értő emberek vannak, úgyhogy lenne egy kérdésem.
A Pana.com oldalon szerepel egy TH-42PZ80 típus is, ez gyk. a TH-42PX80 FullHD-s testvére. Van tudomásotok arról, hogy ez a típus itthon kapható lesz-e, vagy sem?
Sajnos a Pana.hu lapon még a 7-es szériánál tartanak...
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Üdvözlet mindenkinek!
Plazma
Nem hittem volna,hogy mostanában megengedhetek magamnak egy Pioneer Plasmát.De ennek az akciónak egyszerűen nem tudtam ellenállni.
Bocsi,ha hosszúra sikeredett!
gratula
THX Triznyák!
Üdv a klubban
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Plazma
Nem hittem volna,hogy mostanában megengedhetek magamnak egy Pioneer Plasmát.De ennek az akciónak egyszerűen nem tudtam ellenállni.
gratula
THX Triznyák!
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Szia siva!
Esetleg ebben az árban mégegy nem lenne?? Nagyon tudnám értékelni itt győrben fogod vásárolni??
A py mindenhol drágább mint a pz, legnagyobb idegességemre
Előre is köszi a választ!
Hali!
Én is az általatok említett két modell között vaciláltam egészen addig,amíg be nem mentem tegnap a XXXX-i Media Markt-ba.Most kell megkapaszkodni!
PIONEER PDP-4280XA 550.000 ft helyett 380.000 ft!A készülék csupán 3 hete volt náluk,minden tartozéka bontatlan,hivatalos,magyar 3 év BaSys garanciával....
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
gratula
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Szia siva!
Esetleg ebben az árban mégegy nem lenne?? Nagyon tudnám értékelni itt győrben fogod vásárolni??
Hali!
Én is az általatok említett két modell között vaciláltam egészen addig,amíg be nem mentem tegnap a XXXX-i Media Markt-ba.Most kell megkapaszkodni!
PIONEER PDP-4280XA 550.000 ft helyett 380.000 ft!A készülék csupán 3 hete volt náluk,minden tartozéka bontatlan,hivatalos,magyar 3 év BaSys garanciával.
Az első héten 550-ért árulták,majd rá egy hétre már csak 500 pénzért.Tegnap pedig a 400-as árcédula ficegett rajta,amire nekem további 20 ezer kedvezményt adtak!Azért jó tud lenni az osztályvezetői ismerettség.
Ekkor döntöttem úgy,hogy váltok a PRÉMIUM kategória felé.Sokan nézegették már ezért az árért.Úgy hogy rögtön le is csaptam rá.
Cseppet sem érdekelt,hogy ezért a pénzért már kapok egy FULL HD-s Pana TV-t.A Prémium kategória az otthoni tesztelések alatt maximálisan be is igazlódott.Igaz,hogy "csak" egy Samu Q92-höz tudtam hasonlítani,ami ugyebár egy nagyon jó tulajdonságokkal bíró tv.Ennek ellenére a két kategóriát nagyon nem szabad összehasonlítani.
Gyakorlatilag minden tekintetben köröket ver arra a Samu Q92 tv-re,ami kb a Pana PV/Y 70-es szintjét képviseli.Hiába,az extra minőségnek extra ára van.A fo* analóg adást,és a DVD-t olyan szinten javítja fel,hogy az már csodába illő.
A HD forrású anyagokra meg már szavakat sem lehet találni.
Végre sikerül megtapasztalnom,mit is tesz egy Prémium kategóriás 24p-s TV a HD anyagokkal.Pedig azt mondják csodák nincsenek.
Akkor itt a cáfolat!
Szerintem jól döntöttél. Én tavaly nyáron vettem egy 507Ax-et, azóta újból lehet TV adást nézni.
Plazma
Szia siva!
Hali!
PIONEER PDP-4280XA 550.000 ft helyett 380.000 ft!A készülék csupán 3 hete volt náluk,minden tartozéka bontatlan,hivatalos,magyar 3 év BaSys garanciával.
Az első héten 550-ért árulták,majd rá egy hétre már csak 500 pénzért.Tegnap pedig a 400-as árcédula ficegett rajta,amire nekem további 20 ezer kedvezményt adtak!Azért jó tud lenni az osztályvezetői ismerettség.
Ekkor döntöttem úgy,hogy váltok a PRÉMIUM kategória felé.Sokan nézegették már ezért az árért.Úgy hogy rögtön le is csaptam rá.
Cseppet sem érdekelt,hogy ezért a pénzért már kapok egy FULL HD-s Pana TV-t.A Prémium kategória az otthoni tesztelések alatt maximálisan be is igazlódott.Igaz,hogy "csak" egy Samu Q92-höz tudtam hasonlítani,ami ugyebár egy nagyon jó tulajdonságokkal bíró tv.Ennek ellenére a két kategóriát nagyon nem szabad összehasonlítani.
Gyakorlatilag minden tekintetben köröket ver arra a Samu Q92 tv-re,ami kb a Pana PV/Y 70-es szintjét képviseli.Hiába,az extra minőségnek extra ára van.A fo* analóg adást,és a DVD-t olyan szinten javítja fel,hogy az már csodába illő.
A HD forrású anyagokra meg már szavakat sem lehet találni.
Végre sikerül megtapasztalnom,mit is tesz egy Prémium kategóriás 24p-s TV a HD anyagokkal.Pedig azt mondják csodák nincsenek.
Akkor itt a cáfolat!
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Szia siva!
Plazma
Szia siva!
Plazma
szia siva:)) mikor akarod negvenni, és hol, és mennyiért, és, és, és, ???))
Helyesbítek valszeg py85-t lesz (mert csak ez van, ahol veszem), a "nagy" teszt után egyből (persze ha pozitív), ha rajtam múlna már tegnap, de azért óvatos vagyok nem kevés mani annak ellenére mint pár hozzászólással lentebb írtam.
szia siva:))
mikor akarod negvenni, és hol, és mennyiért, és, és, és, ???))
Plazma
szia siva:))
mikor akarod negvenni, és hol, és mennyiért, és, és, és, ???))
Plazma
A másik hogy győri vagyok, és hát nehézkes lenne a mozgatása bármi nemü hiba okán.
Hehe, én is győri vagyok, én is pz85-t veszek, 42'-t
Köszi Robotman a választ.
Hát igen , ha lenne rá pénzem én is a pioneert választanám, de sajnos most csak erre van keret:((
A másik fórumon már mint Panasonic jelentkeztem be:))
Gondoltam hogy nyugati import lehet, ezért is kérdeztem hogy van-e benne magyar menü, és hogy milyen garanciát adnak.
A másik hogy győri vagyok, és hát nehézkes lenne a mozgatása bármi nemü hiba okán.
Vajon a kép minőség megegyezhet a pz és a py között??
Miért drágább a magyarpiacra szánt, a nyugatinál??? Egyszerüen nem értem. Ráadásul a magyar valamivel kevesebbet tud, még ha az a digitálistuner, akkor is!!!!
Hol lehet vajon a legolcsóbban megkapni???
Kérem ha valaki tudja a válaszokat ne kíméljen
Előre is köszi mindenkinek
Plazma
Köszi Robotman a választ.
Hát igen , ha lenne rá pénzem én is a pioneert választanám, de sajnos most csak erre van keret:((
A másik fórumon már mint Panasonic jelentkeztem be:))
Gondoltam hogy nyugati import lehet, ezért is kérdeztem hogy van-e benne magyar menü, és hogy milyen garanciát adnak.
Vajon a kép minőség megegyezhet a pz és a py között??
Miért drágább a magyarpiacra szánt, a nyugatinál??? Egyszerüen nem értem. Ráadásul a magyar valamivel kevesebbet tud, még ha az a digitálistuner, akkor is!!!!
Hol lehet vajon a legolcsóbban megkapni???
Kérem ha valaki tudja a válaszokat ne kíméljen
Előre is köszi mindenkinek
Plazma
Helló mindenki!
Érdekelne engem is a Panasonic 42pz85, vagy py85 plazma. Gondolom a különbség csak a digitális tunerben van. Már körbe érdeklődtem elég sok boltot, de nem tudtak biztos infót adni róla, hogy a pz85-ben van-e magyar menü??
Megköszönném, ha lenne itt valaki,aki megtudná mondani. Valamint az is érdekelne hogy hol lehet a legolcsóbban beszerezni valamelyik modellt, természetessen érvényes magyarországi garanciával. A py-t 409 000-430000-ig láttam, a pz-t pedig 396000-425000-ig. Nem értem ezt a nagy árkülömbözetet sem.
Előre is köszi a válszokat :
Bocsi! A nickneved alapján Pioneert kellene venned. Mondjuk az biztos drágább is.
Az árkülönbözet nagyon sok mindenből adódik, az olcsóbb helyeken valszeg nyugati import cuccok vannak, magyar nyelvű manual nélkül. Ezek még nem is nagy árkülönbségek, vannnak ahol 50k különbség is van az árak között
Szerintem a pz85-el is jól jársz.
Helló mindenki!
Érdekelne engem is a Panasonic 42pz85, vagy py85 plazma. Gondolom a különbség csak a digitális tunerben van. Már körbe érdeklődtem elég sok boltot, de nem tudtak biztos infót adni róla, hogy a pz85-ben van-e magyar menü??
Megköszönném, ha lenne itt valaki,aki megtudná mondani. Valamint az is érdekelne hogy hol lehet a legolcsóbban beszerezni valamelyik modellt, természetessen érvényes magyarországi garanciával. A py-t 409 000-430000-ig láttam, a pz-t pedig 396000-425000-ig. Nem értem ezt a nagy árkülömbözetet sem.
Plazma
Helló mindenki!
Plazma
PY-ban nincs DVB-T - földfelszíni digitális vevő antennaPZ-ben van
Az áráról nem nyilatkoznék mert rokontól jön, gyakorlatilag beszer. áron (talán).
Na ezek általában a legdrágább vásárlások!
365e HUF, sok?
Mondjuk, nyugatra esik az ára rendesen.
Csak attól félek ha nem veszem meg most, és megszédül a forint lehet 2 hónap múlva drágábban veszem meg.
Hát szerintem az.
Azért ez nem pv80-n, 270e-ért hanem fullHD PY85-t.
Hogy jön ide a PV80 barátom? Tudom milyen TV-ről beszélsz, bármennyire hihetetlen.
PV80 240-ért is van, a tiedet is be lehet szerezni olcsóbban, ha van egy kis ismeretséged, szoval annyira nem nagy szám í rokoni kapcsolatod, csak erre utaltam.
Szép napot!
Persze, dolgozói kedvezménnyel. De én, normál vásárló ?!
Egyébként annyiért vevő lennék egy hivatalos magyar garanciás 42PV80-ra. Hol keressem?
TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75
Plazma
Ok, vettem
Plazma
Az áráról nem nyilatkoznék mert rokontól jön, gyakorlatilag beszer. áron (talán).
365e HUF, sok?
Csak attól félek ha nem veszem meg most, és megszédül a forint lehet 2 hónap múlva drágábban veszem meg.
Hát szerintem az.
Hogy jön ide a PV80 barátom? Tudom milyen TV-ről beszélsz, bármennyire hihetetlen.
PV80 240-ért is van, a tiedet is be lehet szerezni olcsóbban, ha van egy kis ismeretséged, szoval annyira nem nagy szám í rokoni kapcsolatod, csak erre utaltam.
Szép napot!
Plazma
365 szerintem elég baráti ár érte, ha garancia is van hozzá meg minden. Pár hónappal ezelőtt a 24p nélküli, gyengébb minőségű panellel szerelt elődmodell is többe került...
Plazma
365e HUF, sok?
Hát szerintem az.
Plazma
365e HUF, sok?
Hát szerintem az.
Plazma
365e HUF, sok?