Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Sziasztok,tv vásárlás előtt e fórumon is próbáltam okosodni, de miután e "hozzászólást" olvassátok az eredményt nem tartom elegendőnek.
Odáig talán eljutottam, hogy a plazma vs LCD kérdésre (a tudástárból ezt a témát nem sikerült elővarázsolnom, mindig az audio téma jött be helyette) plazma a válaszom, mivel játszani nem fogunk sokat, Pc-t talán kapcsolunk rá, de a fő használat az TV adások és filmek nézése lenne. Amiért efelé hajlok még:megnéztem azonos gyártó azonos méretű LCD és Plazma készülékén futó adást, s a plazma lényegesen jobbnak tűnt, kontrasztosabbnak láttam, a színeket élethűbbnek éreztem, bár lehet, hogy egy Panasonic szaki LCD ellenessége is hatott rám. (Állítólag sötétben az LCD-s szinek "szinte élvezhetetlenek", a fekete átmegy sötétszürkébe...)
A piacot úgy értékelem, hogy a beégés szempontjából jobb a Pana, a kínált funkciók terén pedig az LG. Utóbbinál a whitewash funkció dacára a beégés állítólag komoly rizikót jelent.
42-es méretben a PV és a PY 70, ill. a rizikós körből a PT 81, PC 51 és a PC1R vagy RR került képbe. (Ha jól néztem ez utóbbi régi többet tud mint az utód PT 81) Ajánlották még a Samsung Q92 HX típust is. (Nekik állítólag van egy kiváló LCD-jük is zseniális színekkel, típust nem tudom.)
Tudtok-e saját tapasztalatokkal segíteni a döntésemben.
Vegyél Samsung PV70-et:), vagy Panasonic Q92-est.
Plazma
Sziasztok,
tv vásárlás előtt e fórumon is próbáltam okosodni, de miután e "hozzászólást" olvassátok az eredményt nem tartom elegendőnek.
Odáig talán eljutottam, hogy a plazma vs LCD kérdésre (a tudástárból ezt a témát nem sikerült elővarázsolnom, mindig az audio téma jött be helyette) plazma a válaszom, mivel játszani nem fogunk sokat, Pc-t talán kapcsolunk rá, de a fő használat az TV adások és filmek nézése lenne. Amiért efelé hajlok még:megnéztem azonos gyártó azonos méretű LCD és Plazma készülékén futó adást, s a plazma lényegesen jobbnak tűnt, kontrasztosabbnak láttam, a színeket élethűbbnek éreztem, bár lehet, hogy egy Panasonic szaki LCD ellenessége is hatott rám. (Állítólag sötétben az LCD-s szinek "szinte élvezhetetlenek", a fekete átmegy sötétszürkébe...)
A piacot úgy értékelem, hogy a beégés szempontjából jobb a Pana, a kínált funkciók terén pedig az LG. Utóbbinál a whitewash funkció dacára a beégés állítólag komoly rizikót jelent.
42-es méretben a PV és a PY 70, ill. a rizikós körből a PT 81, PC 51 és a PC1R vagy RR került képbe. (Ha jól néztem ez utóbbi régi többet tud mint az utód PT 81) Ajánlották még a Samsung Q92 HX típust is. (Nekik állítólag van egy kiváló LCD-jük is zseniális színekkel, típust nem tudom.)
Tudtok-e saját tapasztalatokkal segíteni a döntésemben.
Plazma
Csak hogy tisztázzuk, az enyém nem a hangfalból, hanem hátulról, a panel részből zúg. Szerintem valami trafó vagy miafasz. A kérdésem, hogy ez a zúgás nomrális e. Köszi.
Állítólag normális, a technológia sajátossága. Én a múltkor direkt meghallgattam egy boltban a Pana 42PV70, 50PV7, 50PV70 és a Samu 50Q92 modelljeit, egyedül a 42PV70 volt néma, a többi hátuljából halk elektromos zúgás hallatszott (mint amikor egy trafóállomás zúg, csak kicsiben). Mit mondjak, engem zavar az ilyesmi, el is szomorított a jelenség.
Most egy 21"-os kölcsön Hyundai CRT tv van nálam, az standby módban is zúg.
TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75
Plazma
Csak hogy tisztázzuk, az enyém nem a hangfalból, hanem hátulról, a panel részből zúg. Szerintem valami trafó vagy miafasz. A kérdésem, hogy ez a zúgás nomrális e. Köszi.
Plazma
Ezek a zúgások, pattogások a silány anyagoknak köszönhetô, ez sajnos elég sok készüléknél elôfordul, fôleg, ha nem megfelelôen csilapítják. Esetleg meg kéne próbálni egy másik dugaljba rakni, hátha ott nincs zúgás.
amúgy enyém sem zúg Neked lcd-d van, annál semmilyen zúgásnak nem szabad lenni. a plazmánál egy nagyon halk zúgás elfogadható, ezt van aki hallja és van aki nem. Én az MM-be is hallom a plazmákon a zúgást, de nagyon közelrôl és csak arra koncentrálva, és szerintem a panel környékérôl jön, gondolom technológiai sajátosság, de ha zavaróan hangos a zúgás, akkor az szervít, mert akkor nem filmre koncentrál az ember hanem a zúgásra.
Plazma
meghallgattam én is és nem hallottam zúgást, csativáltásnál sincs pattogás
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Plazma
amúgy enyém sem zúg
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
na most már csak kíváncsiságból is én is meghallgattam és valóban semmi zaja közelről sem...
Sztereo I: Jungson Moon Harbor CD, CAV A12, CAV MD II, Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Sztereo II: Jungson Hedo CD, Jungson Hedo WG200, CAV MDI,CAV kábelek
Jungson SPCM bikábel, Jungson gold coated XLR
Hazimozi: Onkyo DV-SP504, Onkyo TX SR875, Swans F3BF frontok+center+F3BR hatterek+Swans Szub60+Sony AW15 projektor+Bydium vaszon+XBOX360+CAV kabelek...
- pille
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
Plazma
... ez az lg zúgás nem kamu, sok vásárlónk mondja vissza, hogy zúgás búgás, ...
Olvastam már máshol is az LG zúgásáról. Én egyet láttam, az pont nem volt olyan, de ennek ellenére elhiszem, hogy sokkal van probléma. Nekem a PC-ben van LG CD író, az is már a harmadik, mert az előző kettő garanciális időn belül besz@rt. Én ezért nem propagálom semmiben az LG-t.
A haverom meg imádja, neki mindene az. CRT, hűtő, porszívó, mosógép, stb. Nála bevált. Ha legközelebb nála leszek, alaposan meghallgatom a tv-jét.
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Plazma
Nekem soha nem zugott!Mint irtam is ,csatornavaltasoknal pici pattogas jott a hangszorokbol.
Szoftver frissites megoldotta a problemam.
Szerintem felre ertettel valamit.
Termeszetesen huszezresekkel fizettem,de nem szakadtal,vagy hamissal.
Tehat hibatlan penzert, cserebe elvarom a hibatlan tv-t.
Csak ennyit akartam kifejezni azzal a mondattal.
A barátomnak valamilyen 50"-os LG-je van, az sem zúgott és csatornaváltáskor sem pattogott.
A húszezres mondatnál van egy ilyen: Ezzel csak annyit akartam jelezni, hogy tréfálok...
ez az lg zúgás nem kamu, sok vásárlónk mondja vissza, hogy zúgás búgás, ha csak halkan is de jelen van(függetlenül plazma, lcd, crt tv-ről van-e szó)
az én lg lcd-men semmi zúgást nem hallok, bár nálam, ha hazaérek, pc bekapcsol és reggel, mikor elmegyek otthonról, kikapcsolom(éjjel letöltés folyik, pszt!!! )
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- pille
- Kezdő Fórumlakó

Plazma
Nekem soha nem zugott!Mint irtam is ,csatornavaltasoknal pici pattogas jott a hangszorokbol.
A barátomnak valamilyen 50"-os LG-je van, az sem zúgott és csatornaváltáskor sem pattogott.
A húszezres mondatnál van egy ilyen: Ezzel csak annyit akartam jelezni, hogy tréfálok...
Plazma
Hi All!
Panasonic TH-42PV7 vagy Samsung PS42c91h ?
Előre is köszi a válaszokat.
Hali
Mindenképp Panasonic PV7.
:-)
- Robert2008
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Plazma
Hi All!
Panasonic TH-42PV7 vagy Samsung PS42c91h ?
Előre is köszi a válaszokat.
- hypno skate
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Plazma
Negyvennégy éves kisbabaként én is hallom!
Jó füled van. Nekem már magas az a 15.625 KHz.
Plazma
Született megoldás? Most zúg, vagy nem zúg? Vagy kicserélted másikra, másra?
Más jellegű kérdés. Te mivel fizettél a tv-ért, ha nem húszeresekkel? Kétszázforintosokkal, vagy bankkártyával?
Nekem soha nem zugott!
Mint irtam is ,csatornavaltasoknal pici pattogas jott a hangszorokbol.
- pille
- Kezdő Fórumlakó

Plazma
Szia Pille!
Azt szeretném kérdezni, hogy neked már több mint egy éves a tvd ha jól sejtem, nem volt még vele semmi gond?
Szia!
2006 decemberében vettük, most kb. 3700 üzemóra van benne és eddig semmi baja nem volt. (Lekopogom balkézzel fölfelé asztallapon. )
Purpla Snake van, de nem mindig zavar. Állítólag sw. frissítéssel kijavítható.
Plazma
Amikor az enyemmel gond volt,nekem is sok idombe kerult az utanjaras.Felhivtam az LG-t,ahol kozoltek velem hogy tudnak a problemarol.
Az a sorozat amibol az enyem is kikerult, seria hibas volt.
Miutan ezt megtudtam,kozoltem par emberrel email-ben akinek szinten ilyen plazmaja
van. Es tudod mivolt a legtobb valasz?
Bar okis halljak a pattogast a hangszorobol,de nekik nemeri meg a hercehurcat ami a javitasal jar.
Ok tudjak. Akkor csak hallgassak tovabb.
Engem rohadtul idegesitett.
Más jellegű kérdés. Te mivel fizettél a tv-ért, ha nem húszeresekkel? Kétszázforintosokkal, vagy bankkártyával?
Szia Pille!
Azt szeretném kérdezni, hogy neked már több mint egy éves a tvd ha jól sejtem, nem volt még vele semmi gond?
TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate
- pille
- Kezdő Fórumlakó

Plazma
Amikor az enyemmel gond volt,nekem is sok idombe kerult az utanjaras.Felhivtam az LG-t,ahol kozoltek velem hogy tudnak a problemarol.
Miutan ezt megtudtam,kozoltem par emberrel email-ben akinek szinten ilyen plazmaja
Bar okis halljak a pattogast a hangszorobol,de nekik nemeri meg a hercehurcat ami a javitasal jar.
Plazma
Ha nem szabadna zúgnia nem fogom annyiban hagyni.
Amikor az enyemmel gond volt,nekem is sok idombe kerult az utanjaras.
Felhivtam az LG-t,ahol kozoltek velem hogy tudnak a problemarol.
Plazma
A bolt azt mondja, hogy ez normális mert a nagy teljesítmény miatt sok áramot vesz fel és annak van ilyen minimális hangja. Ezt elfogadjam vagy hívjam fel a szervízt? Bocs ha sokszor kérdezek hülyeséget.
Gondoltam hogy ezt mondjak.Ezt a legegyszerubb.
Te dontod el hogy szamodra mennyire zavaro ez a dolog.
Mindenesetre probalj meghallgatni egy ugyanolyan keszuleket valamelyik boltban.
Ha annal is zug akkor sajnos ez van.
Ha nem, akkor tudod a dolgod.
Mindenesetre egy kis utanjarast meger.
Egyebbkent miert kerdeznel hulyesegeket?
Hamar az ember kiad tobbszazezret valamire,elvarja hogy az normalisan mukodjon.
Te se szakadt huszezresekkel fizettel erte.
Igen, én is erre gondoltam. Bemegyek valami nagyobb műszaki boltba és megpróbálom meghallgatni. Ha zúg, akkor ez van, ha nem zúg, akkor szervíz. Ha nem szabadna zúgnia nem fogom annyiban hagyni. Köszi a helpet.
Plazma
A bolt azt mondja, hogy ez normális mert a nagy teljesítmény miatt sok áramot vesz fel és annak van ilyen minimális hangja. Ezt elfogadjam vagy hívjam fel a szervízt? Bocs ha sokszor kérdezek hülyeséget.
Gondoltam hogy ezt mondjak.Ezt a legegyszerubb.
Te dontod el hogy szamodra mennyire zavaro ez a dolog.
Mindenesetre probalj meghallgatni egy ugyanolyan keszuleket valamelyik boltban.
Ha annal is zug akkor sajnos ez van.
Ha nem, akkor tudod a dolgod.
Mindenesetre egy kis utanjarast meger.
Egyebbkent miert kerdeznel hulyesegeket?
Hamar az ember kiad tobbszazezret valamire,elvarja hogy az normalisan mukodjon.
Te se szakadt huszezresekkel fizettel erte.
Plazma
A kisbabák régen hallották a képcsöves tv-k sorfrekvenciáját, amitől volt amelyik nem tudott aludni.
Én most is hallom.
Plazma
Enyém nem a hangfalból zúg, ott semmi recsegést, semmi sistergést, zúgást nem hallok. A panelból zúg a trafó vagy mi a pi**a. A bolt azt mondja, hogy ez normális mert a nagy teljesítmény miatt sok áramot vesz fel és annak van ilyen minimális hangja. Ezt elfogadjam vagy hívjam fel a szervízt? Bocs ha sokszor kérdezek hülyeséget.
Plazma
Köszi a segítséget, szerintem felhívom a szervízt. Neked is LG plazmád van egyébként?
Igen, LG 42PC1RR.
Nekemis volt az elso honapba szervizbe.
Csatornavaltasoknal apro pici pattogasok jottek a hangszorokbol.
De szoftverfrissitessel orvosoltak.
Sot, keresemre meg a magyar menut is beletettek egy masik alkalomma, amikor ismet felem jartak.Mert az enyembe meg nem vot mikor megvettem.
Szoval nekem a szervizzel pozitiv a tapasztalatom.
Akar el is hajthattak volna a keresemmel . Szerintem.
Elnezest,de most angol billentyuzetrol irok.
Igen, LG 42PC1RR.
Nekemis volt az elso honapba szervizbe.
Csatornavaltasoknal apro pici pattogasok jottek a hangszorokbol.
De szoftverfrissitessel orvosoltak.
Sot, keresemre meg a magyar menut is beletettek egy masik alkalomma, amikor ismet felem jartak.Mert az enyembe meg nem vot mikor megvettem.
Szoval nekem a szervizzel pozitiv a tapasztalatom.
Akar el is hajthattak volna a keresemmel . Szerintem.
Elnezest,de most angol billentyuzetrol irok.