Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- pille
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 9
Plazma
OFFTOPIC:
Mellesleg a fórom órája egy órát siet
Mellesleg nem siet. Jobb felül (majdnem középen) Beállítások menüpont, a megnyíló ablakban baloldalon alul a 4. pontra (Fórum beállítások) kattints rá és az időzónád állíts be!
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
normál alatt a nem full-hd-s plazmákat értem
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
A PV70 vs. Q92 esetén igaz az 50" kivitelre is, amit írtok?Mert én 50"-ban gondolkodom jelenleg, és ez a két típus lenne elérhető számomra.
Számomra egy elég fontos szempont, hogy hogy viselkedik analóg TV adásról.
Ma pont láttam egy üzletben egymás mellett a Samu 50Q92-esét és a Pana 50PV7 (csak hetes)-ét. A Panán a műsorforrás (RTL Klub) összes zaja átjött, míg a Samu gyakorlatilag CRT minőségű, sőt megkockáztatom, még jobb képet adott.
Na most ez lehet jó is és rossz is. Jó, mivel a család által nézett TV kép ezerszer jobb a Samun. Rosszabb is lehet, hiszen a Panán látható zaj azt is jelenti számomra, hogy a kép minden információja látható volt, míg a Samun nem, hiszen a zajt nem láttam. Jó lenne tudni, hogy ez egy képzajcsökkentő algoritmus műve, vagy ennyivel jobb lenne a Samsung tunerje?
Természetesen az lenne az igazi, ha mindenféle jelforrással ki tudnám próbálni egymás mellett a két típust. Ez a rövid összehasonlítás azt mutatta, hogy TV jel esetén a Samsung 50"-os Q92-ese nagyságrendekkel jobb eredményt produkál.
OFFTOPIC:
q92 üt mindent 50-es "normál" plazmánál(pio-t ne nézzük, az egy másik kategória)
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
A PV70 vs. Q92 esetén igaz az 50" kivitelre is, amit írtok?
Mert én 50"-ban gondolkodom jelenleg, és ez a két típus lenne elérhető számomra.
Számomra egy elég fontos szempont, hogy hogy viselkedik analóg TV adásról.
Ma pont láttam egy üzletben egymás mellett a Samu 50Q92-esét és a Pana 50PV7 (csak hetes)-ét. A Panán a műsorforrás (RTL Klub) összes zaja átjött, míg a Samu gyakorlatilag CRT minőségű, sőt megkockáztatom, még jobb képet adott.
Na most ez lehet jó is és rossz is. Jó, mivel a család által nézett TV kép ezerszer jobb a Samun. Rosszabb is lehet, hiszen a Panán látható zaj azt is jelenti számomra, hogy a kép minden információja látható volt, míg a Samun nem, hiszen a zajt nem láttam. Jó lenne tudni, hogy ez egy képzajcsökkentő algoritmus műve, vagy ennyivel jobb lenne a Samsung tunerje?
Természetesen az lenne az igazi, ha mindenféle jelforrással ki tudnám próbálni egymás mellett a két típust. Ez a rövid összehasonlítás azt mutatta, hogy TV jel esetén a Samsung 50"-os Q92-ese nagyságrendekkel jobb eredményt produkál.
OFFTOPIC:
TV: Panasonic TH-42PV80P, DVD: Pioneer DV600-AV-s, VHS: Panasonic NV-HD680,
Erősítő: Technics SA-EH750, Hangprocesszor: Technics SH-EH750, CD: Technics SL-EH750, Deck: Technics RS-EH750,
Front: Technics SB-EH750, Center: Technics SB-PC75, Surround: Technics SB-PS75
Plazma
Sziasztok fiuk, jányok! BUÉK mindenkinek!
Annyit szeretnék tudni, már persze, ha segít valaki. Visszább olvastam, hogy a plasmát járatni kell. Hogy értik ezt és miért kell, ha kell, és hogyan kell?
Plazma
Másik kérdésem. A port ujjlenyomatot mivel távolítjátok el a káváról illetve a kijelzőről?? A kávát nagyon finom pronto-s ronggyal töröltem de a kijelzőnek nem tom mi kéne, talán vmi finom objektívtörlő??
ne misztifikáld túl
a kijelző külső része mezei üveg
nekimehetsz bármivel ami ablaküvegre jó
o v e r p o w e r e d
Plazma
Én mégis 260-ért vettem meg újonnan, mert azért azt tudni kell, hogy valami problémája mindnek volt...
Én is így tettem volna. Gratulálok, jó tv-t vettél!
BÚÉK mindenkinek!
Annak ellenére mondod ezt hogy neked Panád van?
Nem annak ellenére mondom. Nekem jó tv-m van, meg Neked is. Ennyi. Van mindkettőtől még jobb, de vannak rosszabbak is.
Csak azért kérdeztem mert minden topikban annyira csak Panasonic a nyerő.
Másik kérdésem. A port ujjlenyomatot mivel távolítjátok el a káváról illetve a kijelzőről?? A kávát nagyon finom pronto-s ronggyal töröltem de a kijelzőnek nem tom mi kéne, talán vmi finom objektívtörlő??
Plazma
Egy kérdés srácok!
Megmondom őszintén én nem merek venni plazmát mert nem egy darabot láttam ami enyhén szólva is zavaróan vibrált,villódzott kinek hogy tetszik.
Miért van ez ??
Haver újonan vett Pana PV70 ese is csinálja, nem mindig zavaró de vannak olyan pillanatok amikor nagyon látszik.
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
Plazma
Kérdés, hogy hogyan határozzuk meg az árkategóriákat?
PV700 az árukereső szerint kapható 320K alatt. A PV70 átlagára is inkább 280-290K mint 260, bár annyiért is kapható.
A Q92 persze mindkettőnél olcsóbb.
Ha kategóriát akarunk felállítani, akkor viszont mondjuk mindhárom kapható 42"-os kivitelben, mindhárom HD-Ready, vagyis egy kategóriába tartoznak.
Szerintem feleslegesen variálsz. Q92 és PV70 is 260k-ért hazavihető és nem csak 1 helyről. Ennél nehéz jobban kategorizálni Az meg, hogy nem a PV70 a legjobb Pana, ezért jobb a Samu azonos árban.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Plazma
Ha kategóriát akarunk felállítani, akkor viszont mondjuk mindhárom kapható 42"-os kivitelben, mindhárom HD-Ready, vagyis egy kategóriába tartoznak.
???
- hypno skate
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Plazma
Szerintem meg egyértelmű. Kifizetett összegért mit kapsz.
Akkor viszont PV7 mert az 40K-val olcsóbb a samunál is. :smile19:
- hypno skate
- Újonc fórumos
Plazma
A Samu Q92-őt mindazonáltal talán helyesebb lenne a PV700P-vel összevetni.
Miután a PV70 és a Q92 is 259ezer, szerintem jó az összehasonlítás
Miután a Q92 a legjobb gyártott HD-Ready Samu, a PV70 viszont nem a legjobb ilyen Pana, nem annyira egyértelmű a dolog.
Összehasonlításokat márpedig azonos árkategóriából érdemes csinálni. Egyébként is ez a bevett szokás.
Kérdés, hogy hogyan határozzuk meg az árkategóriákat?
PV700 az árukereső szerint kapható 320K alatt. A PV70 átlagára is inkább 280-290K mint 260, bár annyiért is kapható.
A Q92 persze mindkettőnél olcsóbb.
Plazma
Miután a Q92 a legjobb gyártott HD-Ready Samu, a PV70 viszont nem a legjobb ilyen Pana, nem annyira egyértelmű a dolog.
Összehasonlításokat márpedig azonos árkategóriából érdemes csinálni. Egyébként is ez a bevett szokás.
- hypno skate
- Újonc fórumos
Plazma
Plazma
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
- hypno skate
- Újonc fórumos
Plazma
Én mégis 260-ért vettem meg újonnan, mert azért azt tudni kell, hogy valami problémája mindnek volt...
BÚÉK mindenkinek!
Szerintem arra gondol, hogy jobb az új tv-t venni Bár nekem is Pana van, de elismerem, hogy a Samu Q sorozat igen jól sikerült. Ami jó az jó
- pille
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
BÚÉK mindenkinek!
Nem annak ellenére mondom. Nekem jó tv-m van, meg Neked is. Ennyi. Van mindkettőtől még jobb, de vannak rosszabbak is.
Plazma
BÚÉK mindenkinek!
Szerintem arra gondol, hogy jobb az új tv-t venni Bár nekem is Pana van, de elismerem, hogy a Samu Q sorozat igen jól sikerült. Ami jó az jó
Plazma
BÚÉK mindenkinek!
- pille
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Szerintetek várható, hogy így az ünnepek után lemegy kicsit a plazmák ára vagy épp hogy nem?
Én nagyon remélem!
Ha viszont mégsem, akkor jönnek majd a nagy olimpiai akciók.
Meg talán Áfa emelés...
- hypno skate
- Újonc fórumos
Plazma
Szerintetek várható, hogy így az ünnepek után lemegy kicsit a plazmák ára vagy épp hogy nem?
Én nagyon remélem!
Ha viszont mégsem, akkor jönnek majd a nagy olimpiai akciók.
Plazma
Ti bevállalnátok hogy itt vesztek plazmát egyéb terméket?
Kinek?
Kinek? Saját magadnak.!
Saját magam előtt tuti, hogy titkolnám! Az Asszonynak, meg 100%, hogy megmondanám, mert örülne, hogy olcsón vettem. Mások, meg nem érdekelnek.
Szerintem félreolvastál!
Nem azt kérdezte, hogy bevallanánk-e, hanem hogy bevállalnánk-e...
Igazad van!
Meg kell nézni. Ha a látható része nem sérült és a garanciája megfelelő akkor mindenféleképpen! Ha lehet megnézém, hogy mennyi üzemóra ment bele és ezeknek megfelelően döntenék.
A haverom így vette egyébként az 50"-os LG plazmáját egy éve 350 ezerért. A felső élén (?) van egy sérülés, amire ha nem hívja fel a figyelmem, akkor észre sem veszem.
Az a baj hogy ott 3-6 hónap garit adnak és a Samsung 42Q92 220 ezer volt. Én mégis 260-ért vettem meg újonnan, mert azért azt tudni kell, hogy valami problémája mindnek volt...
Plazma
Sziasztok,
A közeljövőben plazma vásárlását tervezem.
Nem igazán vagyok szakértő, és mint jópár hozzászólással ezelőtti fórumtársunk, én is "vak Panahívő" vagyok. Illetve csak voltam, mert kezd felnyílni a szemem. Pár hónappal ezelőttig csak Panában tudtam gondolkodni, most viszont már úgy vagyok vele, hogy bármi jöhet, ami jó, és jó az ára.
Kimondottan TV-t keresek, bár én személy szerint ritkán nézek TV-t, de a család rendszeresen. Tehát nagyon fontos, hogy UPC kábelszolgáltatása mellett tűrhető képet produkáljon.
Első dilemmám: 42" vagy 50". Az ár természetesen a 42" mellett szól. Viszont (ha nem full HD) a 42" csak 1024 pont vízszintesen, míg az 50" 1366. Vagyis 20% átlónövekedéshez 34%-kal több képpont társul. További érv az 50" mellett, hogy kb 4-4,5 m lesz a normál nézési távolság. Félretéve az anyagiakat, 1:0 az 50" javára. Vízszintes felbontás tekintetében viszont azonosak, vagyis a 42"-on sűrűbben vannak a pixelek, ez elméletileg jobb hatást kéne produkáljon 1:1
Második dilemmám: Érdemes-e full HD-ban gondolkodni. A több, mint 100eFt (mind a 42", mind az 50" méretben) eléggé elgondolkodtat. Mivel sem bluray, sem egyéb HD műsorforrásom nincs, maximum néha noteszgépet kötnék rá (tud egyáltalán a PC bemenet full HD felbontást kezelni?), úgy gondolom, nem nagyon érdemes full HD-ben gondolkodni, főleg amiatt, hogy TV nézésre (is) használva lesz. 1:0 a HD ready mellett. Viszont én hosszú távra tervezek, a legutóbbi TV-met is '98-ban vettem, szóval remélhetőleg 5-6 éven belül megjön a digitális TV adás és akkor jobb lenne egy full HD TV 1:1. Még annyi adaléknak, hogy most akarok egy Pio dv600av lejátszót venni, ami 1080p-re felkonvertál.
Harmadik dilemmám: Érdemes-e már most digitális tuneres készüléket venni? Ugyan hosszú távra tervezek, de a tömegtermelés ezt könnyen keresztülhúzhatja.
Negyedik dilemmám: A márka és típus. Eddig csak a Pana létezett számomra, így más márkák kínálatát nem igazán ismerem. Na jó, persze egy Pio Kuro lenne a csúcs, de annyit nekem nem ér. Azt látom, hogy itt a fórumon a Samut preferáljátok, mint legjobb ár/érték arányú készülékeket, bár főleg a 42" q9x-es sorozatról beszéltek. 50" esetén is jó/jobb a Samu? Továbbá azt látom a neten, hogy az LG alig magasabb áron még egy 160 GB merevlemezes felvevőt is belepaszíroz némelyik készülékébe, viszont LG-t itt senki nem említett.
Szóval tanácsokat, véleményeket várok konkrét típusokról pro és kontra.
Huhh, ez jó hosszúra sikerült! Várom építő javaslataitokat.
Köszi,
Yellow
Ez a cikk kimerítő választ ad arra, hogy milyen méretű tv-t vegyél: http://www.hazimoziportal.hu/cikkshow.php?cid=818
A merevlemezes LG plasmát akkor nem ajánlom, ha nem akarsz felvenni a tv-ből semmit. Csak nő vele a meghibásodási lehetőség.