Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Plazma

Hozzászólás Szerző: pille »

... csak azok a franya kabelek ne lennenek Van valami megoldas arra hogy az ember csokkenthesse a kabelek szamat?
...

Kosz i

Kábelcsatorna, falszínűre festve. Abban elfér pár zsinór.

Én meg bevésném a falba...

Ha nem panel én is.

Én a panelba is. Ha nekem sikerült a konyhába, meg a fürdőszobába kb. 15 m-t bevésni, akkor a Tv mögé is megcsinálnám, ami max. 1,5 m lehet.
A fal másik oldalától függően (szélső lakás, szomszéd, a másik szobában szekrény, stb.) esetleg át is lehet fúrni a falat és ott elvezetni a vezetékeket.

Karácsonyi nagytakarítás után, meg ünnepek előtt eleve beteg dolog.
Heveny összcsaládi/szomszédi anyázás rémképét vetíti előre.

Akkor már inkább valamilyen klinker falburkolót tennék fel és alatta mehetnek a kábelek. Szín, meg stílusválaszték van rogyásig. Pl.: http://www.aka-parlag.hu/

Onnan tényleg lehet válogatni.

tlala
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: tlala »

Sziasztok! 
Már kb. 1963-óta olvasom ezt a fórumot, de csak most írok...

Mi vagy te? Időutazó???

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: hypno skate »

... csak azok a franya kabelek ne lennenek Van valami megoldas arra hogy az ember csokkenthesse a kabelek szamat?
...

Kosz i

Ha nem panel én is.

Én a panelba is. Ha nekem sikerült a konyhába, meg a fürdőszobába kb. 15 m-t bevésni, akkor a Tv mögé is megcsinálnám, ami max. 1,5 m lehet.
A fal másik oldalától függően (szélső lakás, szomszéd, a másik szobában szekrény, stb.) esetleg át is lehet fúrni a falat és ott elvezetni a vezetékeket.

Karácsonyi nagytakarítás után, meg ünnepek előtt eleve beteg dolog.
Heveny összcsaládi/szomszédi anyázás rémképét vetíti előre.

Akkor már inkább valamilyen klinker falburkolót tennék fel és alatta mehetnek a kábelek. Szín, meg stílusválaszték van rogyásig. Pl.: http://www.aka-parlag.hu/

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

...

Kosz i

Ha nem panel én is.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

vajon a 42q92-nel miert inaktiv a pip valasztas lehetosege?CSak akkor lesz aktiv hogy ha a megfelelo jelet kapja? Ez melyik lehet? HDMI?

igen, ill. a pc

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: OccsE »

vajon a 42q92-nel miert inaktiv a pip valasztas lehetosege?
CSak akkor lesz aktiv hogy ha a megfelelo jelet kapja? Ez melyik lehet? HDMI?

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

...

Kosz i

Ha nem panel én is.

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

...

Kosz i

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Már kb. 1963-óta olvasom ezt a fórumot, de csak most írok először. A ti segítségetekkel sikerült eldöntenem, hogy egy 42q92h televízió legyen a kiválasztott. Már két hete melegítem az itt leírt beállításokkal, persze a kontrasztra és a fényerőre figyelve. Tényleg gyönyörű a képe és maga a készülék is az. Egy igencsak ratyi ideiglenes, kölcsön komponens kábellel van összekötve egy sony felvevővel. Karácsony előtt meg már nem is fogok venni rendeset. Egy jvc lejátszó pedig scarttal van hozzákötve. A kérdésem az lenne, hogy amikor pl.: fehér a háttér és egy fekete csík van előtte vagy kissebb fekete tárgy, akkor azon fehér foltok jelennek meg és vibrál. Lehet ez esetleg a rossz kábel miatt? Valamit még át kéne állítanom? Mind a két készüléknél ugyanez a probléma jelentkezik. A scart ráadásul aranyozott.
Egyébként ezt leszámítva hibátlanul müködik, és azt gondolom ez a probléma nem a tv hibája.
Előre is köszi a válaszokat.

Természetesn lehet kábelhiba. Kérj másik komponenst is kölcsön és próbáld meg azzal.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Plazma

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Sziasztok! 
Már kb. 1963-óta olvasom ezt a fórumot, de csak most írok először. A ti segítségetekkel sikerült eldöntenem, hogy egy 42q92h televízió legyen a kiválasztott. Már két hete melegítem az itt leírt beállításokkal, persze a kontrasztra és a fényerőre figyelve. Tényleg gyönyörű a képe és maga a készülék is az. Egy igencsak ratyi ideiglenes, kölcsön komponens kábellel van összekötve egy sony felvevővel. Karácsony előtt meg már nem is fogok venni rendeset. Egy jvc lejátszó pedig scarttal van hozzákötve. A kérdésem az lenne, hogy amikor pl.: fehér a háttér és egy fekete csík van előtte vagy kissebb fekete tárgy, akkor azon fehér foltok jelennek meg és vibrál. Lehet ez esetleg a rossz kábel miatt? Valamit még át kéne állítanom? Mind a két készüléknél ugyanez a probléma jelentkezik. A scart ráadásul aranyozott.
Egyébként ezt leszámítva hibátlanul müködik, és azt gondolom ez a probléma nem a tv hibája.

Már kb. 1963-óta olvasom ezt a fórumot-

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

1005

Plazma

Hozzászólás Szerző: 1005 »

Sziasztok!

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Van egy fórum valahol, ahol képeket tolnak be a rendszerükről.
Nagyon szép belsőépítészeti megoldások vannak a készülék körbedolgozására, kábelek elrejtésére.
Panasonic 42PV70

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

...

Kosz i

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Miért? Ha van egy tuneres DVD felvevőd/lejátszód, akkor nincs rá szükség.
A SAT vevőt (nem tipikus a mai CaTv terhelt világban) a DVD felvevőhöz csatlakoztatod (pl SCART), és kész. Jön a táp, és a kép/hangjel HDMIn. HDMI analóg megfelelője a SCART, azzal ez simán eljátszható.

Ha nem használod a TV tunerét, és nem hangforrás (az erősítő számára) a TV, akkor miért kell több kábel? 

az otlet jonak tunik... erre eddig nem is gondoltam...
Koszi!

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

csak oda kene meg vinni a sat belteri jelet is...
Miért? Ha van egy tuneres DVD felvevőd/lejátszód, akkor nincs rá szükség.
A SAT vevőt (nem tipikus a mai CaTv terhelt világban) a DVD felvevőhöz csatlakoztatod (pl SCART), és kész. Jön a táp, és a kép/hangjel HDMIn. HDMI analóg megfelelője a SCART, azzal ez simán eljátszható.

Ha nem használod a TV tunerét, és nem hangforrás (az erősítő számára) a TV, akkor miért kell több kábel?
Panasonic 42PV70

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Van valami megoldas arra hogy az ember csokkenthesse a kabelek szamat?
Power + HDMI?

csak oda kene meg vinni a sat belteri jelet is...

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Power + HDMI?

Panasonic 42PV70

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Na felkerult a falra a 42Q92-s!
Gyonyoru a kepe, nagyon szep az egesz, csak azok a franya kabelek ne lennenek
Esetleg egy jo helyet ahol minosegi kabeleket lehet kapni jo aron?

Kosz i

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Például hogyhogy csak beszéd és zene profil van a hang előbeállításoknál, miért nincs equalizer?

A beépített hangszórókból kapott hang minőségén semmit nem lendítene egy equalizer. Inkább csak tovább lehet rontani a hangminőséget.

Ha nagyon zavar, akkor legalább külső hangszórópárt, de méginkább valami házimozi erősítőt kell rákötni.

Valószínűleg a tervezésekor is eleve abból indultak ki, hogy egy ekkora és ilyen Tv-t nem a saját hangrendszerével fog hallgatni, aki megveszi.

Van házimozi erősítőm, de azt nem mindig kapcsolom be. Ettől függetlenül beletehették volna, mindössze egy kicsit kellett volna módosítani a szoftveren, ennyi.

Egyébként hány hangszóró van benne, lehet tudni? 2, esetleg 4?

Amúgy erről a "bejáratás" mizériáról mi a véleményetek? Van valami alapja?

Gondolom 2 hangszórós, a 4 már túlzás lenne
A bejáratás ártani nem árt. Mondjuk én azután sem igen vettem feljebb a kontrasztot, fényerőt. Vannak filmek, ahol emelek rajta, de a legtöbbnél 50-60% táján van.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

tem

Plazma

Hozzászólás Szerző: tem »

Például hogyhogy csak beszéd és zene profil van a hang előbeállításoknál, miért nincs equalizer?

A beépített hangszórókból kapott hang minőségén semmit nem lendítene egy equalizer. Inkább csak tovább lehet rontani a hangminőséget.

Ha nagyon zavar, akkor legalább külső hangszórópárt, de méginkább valami házimozi erősítőt kell rákötni.

Valószínűleg a tervezésekor is eleve abból indultak ki, hogy egy ekkora és ilyen Tv-t nem a saját hangrendszerével fog hallgatni, aki megveszi.

Van házimozi erősítőm, de azt nem mindig kapcsolom be. Ettől függetlenül beletehették volna, mindössze egy kicsit kellett volna módosítani a szoftveren, ennyi.

Egyébként hány hangszóró van benne, lehet tudni? 2, esetleg 4?

Amúgy erről a "bejáratás" mizériáról mi a véleményetek? Van valami alapja?

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szóval nagyon jó TV, de ilyeneken spórolni... 

Németeknél "Volksplasma" néven fut....

A bogárhátú VW is népautó volt, illetve az volt "a népautó". És micsoda karriert futott be!

digo44

Plazma

Hozzászólás Szerző: digo44 »

Sziasztok!Szerintetek a Samsung PS 42 CA (nem biztos, hogy jól írom a típusszámot) jó vétel lenne? Vagy inkább Pana. TH 42- PV7 ?

Előre is köszi!

pana!!!!!

fasirt

Plazma

Hozzászólás Szerző: fasirt »

Sziasztok!
Szerintetek a Samsung PS 42 CA (nem biztos, hogy jól írom a típusszámot) jó vétel lenne? Vagy inkább Pana. TH 42- PV7 ?

Előre is köszi!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Szóval nagyon jó TV, de ilyeneken spórolni...

Németeknél "Volksplasma" néven fut....

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

hypno skate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Francba ezt bedupláztam. Bocs.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”