Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
A HDMI digitális adatátvitel, nem olyan mint egy komponens kábel vagy akármi, ha a számokként eltárolt adat átmegy rajta, akkor az tök egyértelmű érték és nincs rá hatással se ellenállás, se egyéb elektronikai dolgok. Ezért találták ki
Ez így ebben a formában baromság.
Szerinted nincs különbség a különböző digitális audiókábelek hangja között? Ott is csak 1-ek, meg 0-ák mennek ide-oda. Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor erre a célra elég lenne bármilyen vezető, akár egy kontakthiba nélküli, szigeteletlen, rozsdás drótkerítés darab, vagy egy alufóliacsík. Vagy nem így gondolod?
Szerinted miért gyártanak, illetve árulnak különböző árú digitális kábeleket? Csak azért, hogy valakivel megfizettessék a vezetékben található, - vagy meg nem található - Cu-t, O-t, vagy Ag-öt? Ha így lenne, akkor nem lehetne ilyen célra csak 2-300 Ft/m áron vezetéket eladni, nem pl. több ezerért.
Ezek után én úgy gondolom, hogy ha hallható különbségek vannak a kábelek közt, akkor láthatónak is lennie kell. És nem a burkolat színére gondolok.
Plazma
Egyébként,ha vki vesz plazmát ahhoz nem jár alapból hdmi kábel?Csak azért kérdezem,mert látom ,hogy megy itt a nagy dilemme,hogy milyet,mennyiért,hol...V ha adnak is az "gagyi"?
A Panasonic PV60-hoz még adtak. Aranyozott vég, 1m kábel, 1.3 típusú.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Plazma
Nos ma voltam nézelődni plazmákat.
Elsőként jött a samu 42q92 az elektropontban néztem , gyönyörű volt tetszett is csakhát a fogyasztás 380W nekem sok.
Az tetszett hogy legalább foglalkoztak az emberrel, nemúgy mint az elektroworldben ahol basztak az emberre azt se kérdezték meg minek vagyok ott, szerintem azt is leszarták volna ha egy plazmával kisétáltam volna a kezemben.
Ott a LG PT81 (300W)és a "régi" pana PV60 at hasonlítottam össze.
Nem tudom érdekes volt de mintha elsőre a pana jött volna be aztán az LG tetszett jobban, bár az szerintem az LG-nél marketing a 0,0001ms válaszidő.
Viszont PV 70-et (260W)nem tudtam megtekinteni , na majd a MM-ben.
Az biztos vagy PV70 vagy LG PT81 lesz a kettő közül.
Az LG ben viszont még ott van a 80gB merevlemez is ami nem utolsó szempont azért.
Plazma
A HDMI digitális adatátvitel, nem olyan mint egy komponens kábel vagy akármi, ha a számokként eltárolt adat átmegy rajta, akkor az tök egyértelmű érték és nincs rá hatással se ellenállás, se egyéb elektronikai dolgok. Ezért találták ki
Ugyanakkor hallottam olyat, hogy nincs benne hibajavítás, ami viszont okozhat problémát, bár számomra ez érthetetlennek tűnik mert filléres dologról van szó...
Plazma
samu 42q97 milyen valaki látta már?
mondjuk panához lg hez képest?
Én nagyon nézegetem, tegnap az egyik MM-ben belőttem egyet az ezen a fórumon olvasott beállításokkal...hát verte az összes TV-t képminőségben, bár lehet, hogy azokat is be lehetett volna állítani. Még járkáltam a MM-ban egy darabig, de láttam, hogy sokan megnézték a képét. Volt, mikor csak az előtt áltak.
Hát ezt beszélem én is!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Olyan felépitésbeli külénbségek vannak hdmi és hdmi között, hogy na.
Nem hiszem ,h a Nordost vagy van den Hul által felhasznált különböző technológiák
és anyagok észrevehetetlenek lennének használat közben.
Plazma
Én nagyon nézegetem, tegnap az egyik MM-ben belőttem egyet az ezen a fórumon olvasott beállításokkal...hát verte az összes TV-t képminőségben, bár lehet, hogy azokat is be lehetett volna állítani. Még járkáltam a MM-ban egy darabig, de láttam, hogy sokan megnézték a képét. Volt, mikor csak az előtt áltak.
Plazma
Egyébként,ha vki vesz plazmát ahhoz nem jár alapból hdmi kábel?Csak azért kérdezem,mert látom ,hogy megy itt a nagy dilemme,hogy milyet,mennyiért,hol...
V ha adnak is az "gagyi"?
Plazma
Ha jól tudom a PV 7, PV 70, PV71 mind 260W fogyaszt?
Ezen én is elmélkedtem. A 63cm-es Sony fogyasztott 80-90W-ot.
A PV70 160-200W-ot a fogyasztásmérő szerint (eleinte mértem).
Ha képernyőfelület arányosan nézed, simán jó. Nem száll el a villanyszámla, ha erre gondolsz. (Hacsak nem 7x24 üzemelteted.)
Panasonic 42PV70
Plazma
Egészen pontosan 261Wot fogyaszt a TH-42PV70P a többi modellt passzolom, gondolom 42 colos panáknál +- max 10% eltérés lehet. Ez a 261W is maximumfogyasztás ami teljes fehér képnél van, sötétebb képnél a fogyasztás kedvezőbb. Magyarul a 261 a plafon itt. Full HD tvk jóval többet fogyasztanak az már más tészta.
Véletlenül nem tudod mi a különbség a PV 70 és a PV71 között?
Tudomásom szerint a káva színe...
Panasonic 42PV70
Plazma
Magyarországon hivatalos panasonic garanciával csak 7 70 és 700 as szériából vásárolhatsz, ha valahol 71est látsz ott nem a hivatalos panasonic 2 év garanciát kapod az tuti, az importáru.
A 71es tökugyanaz,mint a 70es.A garancia,számla mellett,hivatalosan érvényes itthon is.Tapasztalat.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Sztem jobb mindkettőnél!De mindjárt jönnek a Panások!
RACPOWER:A PV71 külföldön forgalmazott készülék!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Egészen pontosan 261Wot fogyaszt a TH-42PV70P a többi modellt passzolom, gondolom 42 colos panáknál +- max 10% eltérés lehet. Ez a 261W is maximumfogyasztás ami teljes fehér képnél van, sötétebb képnél a fogyasztás kedvezőbb. Magyarul a 261 a plafon itt. Full HD tvk jóval többet fogyasztanak az már más tészta.
Magyarországon hivatalos panasonic garanciával csak 7 70 és 700 as szériából vásárolhatsz, ha valahol 71est látsz ott nem a hivatalos panasonic 2 év garanciát kapod az tuti, az importáru.
Technikailag majdnem teljesen ugyanaz és pontosan nem tudom mi a különbség, de ha jól rémlik csak és kizárólag a tuner részében van különbség a 71es tartalmaz valami tunert, de (ha jól tudom) ez még nem dvb-t tuner csak valami olyan amit ha bejönnek majd a digitális adások sem fogsz kishazánkban tudni hasznosítani. Pontos infót nem tudok erről bocsi, én a 70est ajánlom neked mérettől függetlenül.
TV: Panasonic TH-42PV70P
Asztali DVD: Sony DVP-NS930V
Hangfalszett: Altec lansing 621 2.1 Ultimate
Plazma
Plazma
Köszi. Akkor ez is csak egy felesleges plussz, mint a Pana PV70-ben az 1080p???? Azt hittem, ez könnyebb döntés lesz.
A SamuQ92-ben nincs, a Pana PV70-ben van beépített tuner. Az megint micsoda????
Annyira új nekem ez a plazma dolog, segítenétek eldönteni, hogy melyik jobb és miért a másiknál???? Nehéz a döntés.
Nem, az nem ugyanaz , ne keverjük..Mindkettőben van tuner, különben nem tudnál tv-t nézi!
HIGH-END.
Plazma
Plazma
Így van a digitális jelnél pl. HDMI szinte mindegy a kábel minősége, rossz digitális jel nincs. Vagy van, vagy nincs.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Köszi!
Egyébként pont az a nagy esélyes nálam ami neked is van.
Kiindúlva abból hogy nekem is panám van.
De még ami nagyon tetszik az LG42PT81 80gb wincsi is van bene és 2 tuneres csak hát többet is eszik majdnem 40W-al a samsungok meg jóval többet fogyasztanak(380W ha jól tudom).
Az 50colos LG is már 450w-ot kajál.
Ez is fontos nekem hogy ne egye le a fejemet.
Plazma
Nem tudja valaki az lábbi Plazmák közül melyik tudja a 100Hz-et?- Panasonic TH42PV7
- Panasonic TH42PV70
- Panasonic TH42PV71
- SAMSUNG 42C91H
- LG42PT81
- LG50PC51
Fontos egyáltalán, DVD filmek miatt érdekel...
Az összes felsorolt panasonic tudja alapbeállításként a 100Hz et, a többit passzolom.
Plazma
Nem tudja valaki az lábbi Plazmák közül melyik tudja a 100Hz-et?
- Panasonic TH42PV7
- Panasonic TH42PV70
- Panasonic TH42PV71
- SAMSUNG 42C91H
- LG42PT81
- LG50PC51
Fontos egyáltalán, DVD filmek miatt érdekel...
Plazma
Hello!
Szerintetek van értelme hdmi kábelből fullosabb fajtát vásárolni?? Samu PS50Q92 -höz 1.5m hosszról van szó.Jelenleg kácsa expert line-t használok. Ez 7e ft/m es kategória. Próbáltam már drágábbat is és azért volt különbség..
Van esetleg tippetek amit érdemes lenne megnéznem?
Köszönöm
Hat ez baromira erdekelne engem is. Miben nyilvanul meg a kulonbseg?
En egy TVIX 4100-on a 720p-s HD muvikat nezem egy Pioneer 507XD-n "gagyi" HDMI kabellel de semmi hibat nem szoktam latni.
csak annyi a kulonbseg mint trabant es a mercedesz kozott de ha mar pio plazmad van tiszteld meg jo hdmi kabellel es csodalkoz
"csak annyi a kulonbseg mint trabant es a mercedesz kozott "
Ne haragudj de nagyobb hülyeséget nem is írhattál volna.
HDMI az digitális átvitel, egyáltalán nem kell többtízezerforintos kábel, a minőség ugyanaz.
Ott vagy átmegy a jel vagy nem, több lehetőség nincs... Az aranyozott csatlakozó nem árt a végén, de ezenfelül teljesen mind1.
Nekem 5 méterre van egy 3000Ft os DVI-HDMI kábelem, sini.hu nál vettem és tökéletes, nem tapasztaltam semmilyen kódolási hibát , vagy nem megfelelő átvitel miatti szaggatást, semmit.
Plazma
csak annyi a kulonbseg mint trabant es a mercedesz kozott de ha mar pio plazmad van tiszteld meg jo hdmi kabellel es csodalkoz
Igen csodálkozna, hogy minek költött x összeget minőségi kábelre, mikor semmi különbséget nem lát a "gagyihoz" képest.
Nyilvan nem veszek draga kabelt latatlanban, foleg, hogy sehol nem olvastam eddig semmi meggyozot.
Mert a "vedd meg es csodalkozz" meg a "lattam a kulonbseget" nem tul sok erv
Egyelore inkabb azon csodalkozom, hogy QRVA szep kepe van az ocso (es rovid) kabellel is es mar nezem kb 2 honapja es meg 0 db digitalis hibat lattam eddig, ami nem a kodolas gyengesegebol adodott volna.
Itt meg szerintem nem lehetnek analog jellegu kephibak/javulasok (pl. szinek, kontraszt, szellemkep, stb.)
Szoval nemtom...
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Plazma
Hello-hello,
A nagyérdemüt kérdezném,melyik lenne a jobb választás tv+dvd esetleg divx pcről(dvi/hdmi) esetén:
Pana 42pv71
(itt van vmi betű a végén, matt/fényes talán?)
Samsung c96,c97 q96,q97.
Köszönöm
esetleg a Q92???
Plazma
Igen csodálkozna, hogy minek költött x összeget minőségi kábelre, mikor semmi különbséget nem lát a "gagyihoz" képest.
Plazma
Egyebkent meg olvasgattam kulfoldi forumokat/teszteket es "mindenutt" azt irtak, hogy ha pl. csak 1.5 meteres a HDMI kabel, akkor rohadtul mind1 a minosege (persze azert nem ultragagyi).
De nem is ertem, hogy milyen kulonbseg lehet, tehat ha ater a nyomorult jel ugy, hogy fel lehet dolgozni es sosem latok semmilyen hibat, akkor nemtom mit nyujthat egy dragabb kabel. Ezert kerdeztem, hogy aki mar latott ilyet az leirhatna, hogy milyen volt a "szarabb kep" a "szarabb kabellel".
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD