Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Plazma

Hozzászólás Szerző: George »

Mert esetleg kiderülne, hogy mégis vettél/néztél másolt vhs-t/dvd-t?
Őszinteség kell? Tessék:

Annakidején, amikor még nem voltak lakossági VHS kazetták, nekem is voltak másolt filmjeim. A DVD-korszak beköszöntével 5-6-7eFt-okért kezdtem megvásárolni a kedvenceimet, aztán a gyűjtemény egyre csak gyarapodott, az árak konszolidálódásával pedig drasztikusan megnőtt. Eleinte engem is megfogott a technika, és a kölcsönzőből kihozott egy-két filmet bizony én is átírtam magamnak, de erre én nem vagyok büszke. Az írott lemezek látványa nem töltött el különösebb büszkeséggel, és sok örömöt sem okozott, ezért ezeket idővel lecseréltem gyárira. Ma már büszkén jelenthetem ki, hogy ami írott lemezem van, az mind kizárólag családi videó, ill. TV-ből felvett műsorok.

És én sem vagyok gazdag, a TV-t se csikkzsebből fizettem ki.

Aki ma meg tud venni egy többszázezres plazmát, az ne akarja megmagyarázni, hogy nem tud legálisan filmekhez jutni. Kiváló filmeket lehet venni 1-2eFt-ért, a legnagyobb sikerek is 4eFt alatt kaphatók. Az egyszer-kétszer nézett filmekért pedig természetesen még ennyit sem kell kifizetni, erre találták ki a kölcsönzőket.

Gyulus!

Gratula a gyüjteményedhez, és részben meg is értelek.
De:
Én havonta(őszi-téli szezonban) kb 30-40 dvd-t nézek, szerzek be ,hol többet hol kevesebbet(eredetiben 2500*40=100000Ft hozzávetőlegesen,3 hónap alatt egy plazma tv ára szvsz!
(ezen a héten kb 8-10 filmet)
na most, ezeket max tk-ból tudom kihozni,vagy marad a letöltés(avi-ban nem nézek filmet!) mert nemhinném hogy egy helyen meg tudám venni, és egy filmről max utólag derül ki milyen is volt, nem de bár?

Tudod amíg magyarországon az ár/érték/bér arány ennyire el van tolódva , addig nemhogy csökkenni, hanem növekedni fog az írott cd-dvd k aránya, persze írni is lehet gyatra és kiválló minőségben megfelelő alapanyag és eszközök segítségével.
Másrészt a magyarországon vásárolt lemezek JOGDÍJASAK ott van az artisjus cimke, továbbá minden előadó reklamálhatna hogy írják a lemezeit,
tudod örül annak hogy egyáltalán hallgatják az emberek, vagy akár letöltik.

Több külföldi előadó töri az agyát azon, hogy nem adja ki fizikálisan a hanghordózóját, csak letölthető formátumban hozza nyilvánosságra , persze fizetősen, így mindenki beszerezheti azt.

Nagyon nagyon sok ember másképp gondolkodik erről, és nem hinném hogy igénytelenségből tenné, inkább elkölti a rendszere fejlesztésére a pénzt, minthogy tömné a zsebét a kereskedői hálózatoknak..
Amíg egy dvd /audio-cd többszöröse a nyugateurópai/amerikai árnak, ráadásul nem is úgy szól, addig ne is várjál más mentalitást szvsz.
Itt az emberről lehúzzák a 4. bőrt is......

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

nufenen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: nufenen »

Sziasztok! 
Plazma TV vásárlásán töröm a fejem 106 cm.esen, de nem igazán tudok dönteni, is segítséget szeretnék kérni. Sajna a pénz nagy úr, így az árakat is figyelembe kel vennem.

Kinéztem az LG 42PC51-est 210 ezer ft
Panasonic TH - 42 PV70 260 ezer ft
Samsung PS - 42Q92HX 276 ezer ft.

Szerintetek az LG mennyire jó TV? A Pana annyivel jobb amennyivel drágább? Tapasztalatokat, véleményeket kérnék, a Samsung lehet, nem fér már bele a keretbe. Sajna.....

Ugye ezek közül csak az LG tudja a 24P-t???

Bp-i Saturnokban LG PC51 180e Ft , ha még van Szerintem annyival nem rosszabb a többinél, már ha gyengébb. Nekem anno a Panasonic jobban tetszett, de nem vagyunk egyformák.

180 ezerért???? Nem túl olcsó az?? Szinte már gyanús! Mintha gagyi kategória lenne...vagy nem?????

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: szobik »

Őszinteség kell? Tessék:

Annakidején, amikor még nem voltak lakossági VHS kazetták, nekem is voltak másolt filmjeim. A DVD-korszak beköszöntével 5-6-7eFt-okért kezdtem megvásárolni a kedvenceimet, aztán a gyűjtemény egyre csak gyarapodott, az árak konszolidálódásával pedig drasztikusan megnőtt. Eleinte engem is megfogott a technika, és a kölcsönzőből kihozott egy-két filmet bizony én is átírtam magamnak, de erre én nem vagyok büszke. Az írott lemezek látványa nem töltött el különösebb büszkeséggel, és sok örömöt sem okozott, ezért ezeket idővel lecseréltem gyárira. Ma már büszkén jelenthetem ki, hogy ami írott lemezem van, az mind kizárólag családi videó, ill. TV-ből felvett műsorok.

Aki ma meg tud venni egy többszázezres plazmát, az ne akarja megmagyarázni, hogy nem tud legálisan filmekhez jutni. Kiváló filmeket lehet venni 1-2eFt-ért, a legnagyobb sikerek is 4eFt alatt kaphatók. Az egyszer-kétszer nézett filmekért pedig természetesen még ennyit sem kell kifizetni, erre találták ki a kölcsönzőket.

Ez a beszéd. A gyűjteményhez meg gratulálok.
A mai árak valóban kellemesebbek,bár, hogy őszinte legyek a Macska-jajj-t és még néhány alapművet anno 7ezerért is megvettem, ma meg 1ezer uaz a film. Erre a bukásra nem vagyok büszke. Arra meg, hogy valaki másol, szerintem sem lehet büszke. A mi népünk már csak ilyen, szereti az illegális dolgokat, mert az izgalom vagy mittudoménmicsoda megfizethetetlen.
Amúgy nem hiszem, hogy van olyan csodabogár e hazában, aki ne nézett volna már másolt filmet.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Őszinteség kell? Tessék:

TV: Panasonic TX-P50GT60E

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Most őszintén neked egyetlen db írott dvd-d nincs, soha nem is néztél ilyet Másrészt a blu ray-ről volt szó..
A kedvenc koncert filmjeim és sorozataim persze megvannak eredetiben, de egy 1-2 alkalommal nézett filmért nem adok 3-4e Ft-ot, már bocs...

Inkább nem kommentálom a válaszokat...

Ehelyett íme a saját gyűjteményem - mind eredeti DVD.

TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

George

Azért vicces, hogy 3-400eFt-okat könnyedén kiadtok TV-re, de a filmekért sajnáljátok a pénzt...?

Vagy csak TV-t lopni nehezebb?
Igen TV-t lopni nehezebb. Kb 30 kilóval.
Amúgy a plazmát sem hiszem, hogy a fórumozók oly könnyedén vennék, persze akadhat 1-2 kivétel. Csak amíg a tv megy 10000-20000 órát ~5 év alatt, addig 1 film 2 óra és 2-4000 Ft.
Én speciel most,hogy emberibb áron vannak megveszem az eredetit, de évekkel ezelőtt nem adtam 6-7e Ft-t egy filmért.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Most őszintén neked egyetlen db írott dvd-d nincs, soha nem is néztél ilyet Másrészt a blu ray-ről volt szó..
A kedvenc koncert filmjeim és sorozataim persze megvannak eredetiben, de egy 1-2 alkalommal nézett filmért nem adok 3-4e Ft-ot, már bocs...

Inkább nem kommentálom a válaszokat...

Ehelyett íme a saját gyűjteményem - mind eredeti DVD.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok! 
Plazma TV vásárlásán töröm a fejem 106 cm.esen, de nem igazán tudok dönteni, is segítséget szeretnék kérni. Sajna a pénz nagy úr, így az árakat is figyelembe kel vennem.

Szerintetek az LG mennyire jó TV? A Pana annyivel jobb amennyivel drágább? Tapasztalatokat, véleményeket kérnék, a Samsung lehet, nem fér már bele a keretbe. Sajna.....

Bp-i Saturnokban LG PC51 180e Ft , ha még van Szerintem annyival nem rosszabb a többinél, már ha gyengébb. Nekem anno a Panasonic jobban tetszett, de nem vagyunk egyformák.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért vicces, hogy 3-400eFt-okat könnyedén kiadtok TV-re, de a filmekért sajnáljátok a pénzt...?

Senki nem ad ki 3-400e Ft-ot könnyedén,legalábbis én nem, ilyet nem írtam!
Most őszintén neked egyetlen db írott dvd-d nincs, soha nem is néztél ilyet
Másrészt a blu ray-ről volt szó..

Most ezt nem értem , elmagyaráznád???

ő nem másolt soha vhst se megnókazettát így lehet:)
amúgy ha le tudnék tölteni netről egy új plazmát magamnak én megtenném:)

George
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Senki nem ad ki 3-400e Ft-ot könnyedén,legalábbis én nem, ilyet nem írtam!
Most őszintén neked egyetlen db írott dvd-d nincs, soha nem is néztél ilyet
Másrészt a blu ray-ről volt szó..

Most ezt nem értem , elmagyaráznád???
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ha már tudjuk ezeket írni pár 100ft lemezekre , teli lesznek a dvd-tk műsoral,és megvehetjük kedvenc filmjeinket koncert dvd-ket , akkor jön el az ideje.Én mondjuk nem tudom megítélni ennek a gyorsaságát(idejét), de a dvd-nél kb így zajlott le, 2001-2002 ben egy írható lemez, majd 1000-1500 ft volt, már kezdte megérni írogatni, ez évente megfeleződött.....szvsz

George

nufenen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: nufenen »

Sziasztok!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A Panasonic TH-42PY70 ha jól tudom Full HD-s...ez akkor tudja a 24P-t?Mert most 0%HTM re el lehet vinni a Coraban is inkább lehet ez job megoldás..mint ha vennék egy pv70est..amivel gondjaim lesznek később majd a blu-rayel..

Szerintem tudja:

Panasonic TH42PY70 42" Full HD Plasma TV

V-Real Pro2 technologie

Full HD

1920 x 1080 pixels

24P Cinema

1080p HD beeldverwerking

4.096 gradatiestappen

Contrast 10.000:1

George

link_pdf

THX!

Csak óvatosan az internetes adatokkal!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

George
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Helyesbítés:Ha már tudjuk ezeket írni pár 100ft  lemezekre , teli lesznek a kölcsönzők műsoral,és megvehetjük kedvenc filmjeinket koncert blu ray-ket hd-dvd inket, akkor jön el az ideje.

George

Zakk
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zakk »

A Panasonic TH-42PY70 ha jól tudom Full HD-s...ez akkor tudja a 24P-t?Mert most 0%HTM re el lehet vinni a Coraban is inkább lehet ez job megoldás..mint ha vennék egy pv70est..amivel gondjaim lesznek később majd a blu-rayel..

Szerintem tudja:

V-Real Pro2 technologie

Full HD

1920 x 1080 pixels

24P Cinema

1080p HD beeldverwerking

4.096 gradatiestappen

George

link_pdf

THX!

George
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Nem tudja a 24p-t!Ez egész biztos!Bár nem értem minek ez a nagy felhajtás a 24p miatt!Arra a néhány nézhető filmre,ami megjelent Blu-ray-en,még nem érdemes 100.000-rekkel többet kiadni egy megjelenítőre.Kell hagyni had érjen be a "gyümölcs",és ha eljött a szezonja,gyüjtsük be!:-)
Osztom véleményed!

Igazándiból ''néhány'' tucat film jelent eddig meg bluray-en, persze itthon, ezért még nem érdemes hozzá lejátszót tartani szvsz, főleg úgy ,hogy folyamatosan új modellekkel bombáznak minket a gyártók.

Ha már tudjuk ezeket írni pár 100ft lemezekre , teli lesznek a dvd-tk műsoral,és megvehetjük kedvenc filmjeinket koncert dvd-ket , akkor jön el az ideje.
Én mondjuk nem tudom megítélni ennek a gyorsaságát(idejét), de a dvd-nél kb így zajlott le, 2001-2002 ben egy írható lemez, majd 1000-1500 ft volt, már kezdte megérni írogatni, ez évente megfeleződött.....szvsz

George

George
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Szerintem tudja:

V-Real Pro2 technologie

Full HD

1920 x 1080 pixels

24P Cinema

1080p HD beeldverwerking

4.096 gradatiestappen

George

link_pdf

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Nem tudja a 24p-t!Ez egész biztos!Bár nem értem minek ez a nagy felhajtás a 24p miatt!Arra a néhány nézhető filmre,ami megjelent Blu-ray-en,még nem érdemes 100.000-rekkel többet kiadni egy megjelenítőre.Kell hagyni had érjen be a "gyümölcs",és ha eljött a szezonja,gyüjtsük be!:-)
Osztom a nézeted,nekem nem is engedi bekapcsolni a tv a Blu-n a 24p, igy is megy simán mindenféle szaggatás nélkül!Ez olyan felhajtás mint most ragaszkodni a BD 1.1 profilhoz mire odaérünk hogy nagyon szükséges lesz addigra az árak is rég mérséklődnek!A mostani Blu-m meg megy a gyereknek!

Akkor van most egyáltalán olyan plazma ami tudja?

A Full HD-s Samu is tudja, ők is előre gondolkodtak!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: dékány »

A Pioneer 2007-es modelljei tudják... de ott egy 42' os 1024×768-as plazma 509.000-nél kezdődik...
tuti hogy a pana következő generációs plazmáiba már lesz 24p támogatás...
pio már kicsit előregondolkodott és ezért meg is kérik az árát...
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

Zakk

Plazma

Hozzászólás Szerző: Zakk »

Osztom a nézeted,nekem nem is engedi bekapcsolni a tv a Blu-n a 24p, igy is megy simán mindenféle szaggatás nélkül!Ez olyan felhajtás mint most ragaszkodni a BD 1.1 profilhoz mire odaérünk hogy nagyon szükséges lesz addigra az árak is rég mérséklődnek!A mostani Blu-m meg megy a gyereknek!

Akkor van most egyáltalán olyan plazma ami tudja?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

A lejátszók meg olyanok lesznek, hogy a 24p-t nem tudó TV-ken is rendesen le fogják játszani ezt.
Szerintem a "rendes" 24p akkor működik csak, ha a TV képfrissítési frekvenciája a 24 valamilyen egész számú többszöröse, 48-72-96Hz. Minden más esetben vagy szellemképes, vagy felgyorsítja és 25fps-sel játssza le a lemezt a lejátszó, egyik sem 100%-os megoldás és ráadásul a képfrissítés állítása nem valami nagyon bonyolult feladat, mondhatni filléres dolog.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

mmiissii:Köszi szépen a választ!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Szerintem nem túl valószínű, hogy a HD filmek elterjedéséhez szükséges 3-4 éven belül olyan TV technológia jelenjen meg, ami egy ma megvehető plazmánál annyival jobb képminőséget produkálna, hogy érdemes lenne rá lecserélni a most megvásárolt tévéket. OLED is ha lesz megfizethető szinten, akkor is inkább csak a fogyasztása és a helyigénye lesz kisebb. Szóval aki ma vesz tévét, az azért viszonylag hosszabb távra veheti, és akkor viszont ciki, ha pár év múlva a mai ár töredékéért lesz kénytelen túladni rajta és megint mélyen a zsebébe nyúlni, csak a 24p támogatás hiánya miatt.

Persze lehet hogy naív vagyok, de szerintem kellően jó már egy mai plazma... LCD még fejlődhet kicsit, de azok is jobbak mint két-három éve.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Én se értem minek most foglalkozni a 24p-vel.
Szerintem egy szoftverfrissítés majd megoldja a gondokat.

A lejátszók meg olyanok lesznek, hogy a 24p-t nem tudó TV-ken is rendesen le fogják játszani ezt.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”