Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Nem fogok senkivel vitatkozni szerintem nincs.mindenkinek más a türéshatára
Egy tv korlátai, hibajelenségei független bárkinek is a tűréshatárától. Attól hogy te nem látod, még létezik. Épp ezért azt az embert, aki nem járatos a tv-kben, azzal erősen megvezeted ezzel a kijelentéseddel.

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: geller »

Sziasztok!

Most állok TV csere előtt eddig plazmában gondolkodtam, de egyre inkább LCD.

Több boltban nézegettem a készülékeket, persze mindenki azt a márkát favorizálja, amit árul. Egy helyen fordult elő 6-7 márka, ott az eladó szerint Philips és Sharp amit érdemes venni...

Az volna a kérdés a szakértőkhöz, hogy 37" méretben max. 230 ezres árig mi az a típus amit érdemes megvenni?
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

akkor mázlid van,  pilisvörösváron Fibernet van és a haver 2 hetes lcd-je szinte nézhetetlen amig az én plazmámon nincs semmi hiba én csak erre a tapasztalatra épitettem nem akartam személyeskedni
Na de kérem. Ekkora "kamut" ne írjunk már. Még hogy analóg kép esetén plazmán semmi hiba nincsen...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

akkor mázlid van,  pilisvörösváron Fibernet van és a haver 2 hetes lcd-je szinte nézhetetlen amig az én plazmámon nincs semmi hiba én csak erre a tapasztalatra épitettem nem akartam személyeskedni
Na de kérem. Ekkora "kamut" ne írjunk már. Még hogy analóg kép esetén plazmán semmi hiba nincsen...

Nem fogok senkivel vitatkozni szerintem nincs.mindenkinek más a türéshatára
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

akkor mázlid van, pilisvörösváron Fibernet van és a haver 2 hetes lcd-je szinte nézhetetlen amig az én plazmámon nincs semmi hiba én csak erre a tapasztalatra épitettem nem akartam személyeskedni

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

…ebbe mind igazad van de ha kábeltévét akarsz nézni kritikán aluli a képe 60 csatornából 20 nézhetetlen ezért csodálkozom amit írtál mert nem hiszem hogy mindent HDMI-be nézel.Én elsírnám magam ha 300-400-ért rizsa háburut néznék.de ez csak az én véleményem nem kell nekem ugrani. Viizo -tól idézek "de egyre jobb a képük"Ha Ha
Tévedsz, nézhetô a kábeltévé, csak jó kábelek kellenek, mondanám, hogy hibátlan, de olyan nincs. Mindegyik egyforma, lehet, hogy szerencsés vagyok, de nálam jó a kábeltévé. Szóval csak saját tapasztalatot írok és hidd el én sem szeretem a sz@rt.

akkor mázlid van, pilisvörösváron Fibernet van és a haver 2 hetes lcd-je szinte nézhetetlen amig az én plazmámon nincs semmi hiba én csak erre a tapasztalatra épitettem nem akartam személyeskedni
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

…ebbe mind igazad van de ha kábeltévét akarsz nézni kritikán aluli a képe 60 csatornából 20 nézhetetlen ezért csodálkozom amit írtál mert nem hiszem hogy mindent HDMI-be nézel.Én elsírnám magam ha 300-400-ért rizsa háburut néznék.de ez csak az én véleményem nem kell nekem ugrani. Viizo -tól idézek "de egyre jobb a képük"Ha Ha
Tévedsz, nézhetô a kábeltévé, csak jó kábelek kellenek, mondanám, hogy hibátlan, de olyan nincs. Mindegyik egyforma, lehet, hogy szerencsés vagyok, de nálam jó a kábeltévé. Szóval csak saját tapasztalatot írok és hidd el én sem szeretem a sz@rt.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

nem vitát szítok, de engem zavarna ha folyamatosan állítgatná a kontrasztot a tv-m, mert az a 18.000:1-hez kontraszt bizony dinamikus, magyarul a fényerő folyamatosan változik.

Ha ez vigasztal, nekem 2 lcd-m van, egyik sem állítgatja a kontrasztot, a sony nem, csak akkor van érzékelhetô, de nem látható kontraszt csökkenés, ha 15 sec-nél tovább van a fekete háttér, semmit nem érzékelsz az állításból, a philipsnél sem lehet látni, samunál, lg-nél elôfordul, de arról nem tudok nyilatkozni.a dinamikus kontrasztot is néhányan túl dimenziónálják, a samuknál ki lehet kapcsolni szervízmenübôl, a sony-nál, philipsnél, sharpnal, toshiba-nal semmit nem érzékelsz. Ja, mindkét sonymnál teljesen homogén a háttér, szóval tudom, hogy milyen egy jobb lcd, láttam plazmát is, de csak a pio jön be, a többi annyira nem. Nekem tök mindegy, hogy lcd, plazma v. bármi más, csak az adott helyen elférjen, jelen esetben csak lcd jöhet szóba.

ebbe mind igazad van de ha kábeltévét akarsz nézni kritikán aluli a képe 60 csatornából 20 nézhetetlen ezért csodálkozom amit írtál mert nem hiszem hogy mindent HDMI-be nézel.Én elsírnám magam ha 300-400-ért rizsa háburut néznék.de ez csak az én véleményem nem kell nekem ugrani. Viizo -tól idézek "de egyre jobb a képük"Ha Ha

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

nem vitát szítok, de engem zavarna ha folyamatosan állítgatná a kontrasztot a tv-m, mert az a 18.000:1-hez kontraszt bizony dinamikus, magyarul a fényerő folyamatosan változik.

Ha ez vigasztal, nekem 2 lcd-m van, egyik sem állítgatja a kontrasztot, a sony nem, csak akkor van érzékelhetô, de nem látható kontraszt csökkenés, ha 15 sec-nél tovább van a fekete háttér, semmit nem érzékelsz az állításból, a philipsnél sem lehet látni, samunál, lg-nél elôfordul, de arról nem tudok nyilatkozni.a dinamikus kontrasztot is néhányan túl dimenziónálják, a samuknál ki lehet kapcsolni szervízmenübôl, a sony-nál, philipsnél, sharpnal, toshiba-nal semmit nem érzékelsz. Ja, mindkét sonymnál teljesen homogén a háttér, szóval tudom, hogy milyen egy jobb lcd, láttam plazmát is, de csak a pio jön be, a többi annyira nem. Nekem tök mindegy, hogy lcd, plazma v. bármi más, csak az adott helyen elférjen, jelen esetben csak lcd jöhet szóba.

viizo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: viizo »

bírom ezt az "de egyre jobb a képük" dumát, annyi fórumon olvasni  
- hiszen sokat érnek vele a júzerek, ha az adott tévék még mindig nem érik el a plazmák képminőségét, de azért jó úton haladnak...! 

Valóban nem érik el? Miben "jobb" a plazma pl. a SONY KLD-52X3500 specifikációját ha megnézed: http://www.sonyszalon.hu/products/product_1423.html

blakey: eszemben sincs magyarázkodni, azért írtam amit írtam, mert minden kb fórumon amin járok (prohardver, sg, stb) ez megy a fanoknál: hogy hát izé meg bigyó, de vigasztaljon mindenkit hogy egyre jobb a képük... namost aki megvesz egy LCD-t, ki van azzal szted segítve, hogy ez még nem az igazi, de a technológia egyre jobb lesz?

remélem érthető voltam

nekem tetszik pár lcd típus képe is, szal szó sincs arról hogy elásom őket,

csak ez a duma már vicces

TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

bírom ezt az "de egyre jobb a képük" dumát, annyi fórumon olvasni lcd fanoktól  
- de sokat érnek vele a júzerek, ha az adott tévék még mindig nem érik el a plazmák képminőségét, de a lényeg: azért jó úton haladnak...! 

Nézd, neked a plazma a tuti, de az lcd nem rossz és fölösleges elôítélletek gyártani, aki nem tudja megvenni a plazmát (helyhiány miatt) az lcd-t fog venni, mert 37" alatt nincs plazma. Nem rossz az lcd, nem kell folyamatosan a feketével foglalkozni, tegyük fel nézed az underworld-öt a plazmádon én ua. az lcd-n és sokkal többet fogok látni a sötét jeleneteknél mint te, a moziban sem tökéletesen fekete a fekete, hiszen akkor nem látnál semmit, márpedig nekem a mozi minôsége az etalon. A plazma meg nem nagyon tud tovább fejlôdni, az lcd meg igen.

Majestic
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Majestic »

bírom ezt az "de egyre jobb a képük" dumát, annyi fórumon olvasni  
- hiszen sokat érnek vele a júzerek, ha az adott tévék még mindig nem érik el a plazmák képminőségét, de azért jó úton haladnak...!

Valóban nem érik el? Miben "jobb" a plazma pl. a SONY KLD-52X3500 specifikációját ha megnézed: http://www.sonyszalon.hu/products/product_1423.html

viizo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: viizo »

bírom ezt az "de egyre jobb a képük" dumát, annyi fórumon olvasni lcd fanoktól

- de sokat érnek vele a júzerek, ha az adott tévék még mindig nem érik el a plazmák képminőségét, de a lényeg: azért jó úton haladnak...!

TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Amennyire én tudom, az LCD-k az erős háttérvilágítás miatt fényesebb képet adnak, de sötét szobában emiatt a fekete is nagyon világos rajtuk. A plazma nappal kevésbé erős, de összehasonlíthatatlanul jobb a feketéje és a sötétebb színtartományban lévő részletek is jobban láthatóak. További részletekben az itteni guruk segíthetnek... 
Konkrét modelleket nem tudok felsorolni, asszem az LG-nek van 60-as, a Panasonicnak 58-as méretben, de ezekre amúgy is kisebb a kereslet. Amit én láttam LG-t a Halo3 bemutatón, az nekem tetszett

Technológia ide vagy oda, az lcd-knek egyre jobb a képük, a samu meg a sony már rájött valamire, hogy hogyan tudná sötétebbre venni a feketét, valami réteget kennek a panelre és így sokkal feketébb lesz a fekete, nem rosszak az lcd-k, fôleg ekkora méretben, azért én még megnézném a sharpokat is.

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Amennyire én tudom, az LCD-k az erős háttérvilágítás miatt fényesebb képet adnak, de sötét szobában emiatt a fekete is nagyon világos rajtuk. A plazma nappal kevésbé erős, de összehasonlíthatatlanul jobb a feketéje és a sötétebb színtartományban lévő részletek is jobban láthatóak. További részletekben az itteni guruk segíthetnek...

Konkrét modelleket nem tudok felsorolni, asszem az LG-nek van 60-as, a Panasonicnak 58-as méretben, de ezekre amúgy is kisebb a kereslet. Amit én láttam LG-t a Halo3 bemutatón, az nekem tetszett

Majestic

Lcd, Led, Oled TV-k

A 60-as plamából melyiket? Az van olyan jó (mármint képileg), mint a SONY? Az említett SONY vagy a SAMSUNG a jobb szerintetek? És mi a helyzet azzal a rohadt kontrasztokkal? Ja és mi a helyzet a 100HZ-es képfrissítéssel?

Ma voltam egy HI-FI boltban, ott azt mondták, hogy a plazma már "kifutó technológia". Ez igaz?

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Mindenre, tehát TV, DVD, HD-DVD, PLAYSTATION 3, stb. Nagy TV buzi vagyok, egy nap kb 5 órát megy a TV...

Érdemes lenne szétnézni a Pioneer plazmák között is, de az említett Sony is nagyon jó választás.

basys.hu
no hifi, no cry...

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Mindenre, tehát TV, DVD, HD-DVD, PLAYSTATION 3, stb. Nagy TV buzi vagyok, egy nap kb 5 órát megy a TV...
Ennyi pénzből 60-as plazmát vehetsz... én biztos azt választanám...

Majestic

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! 
Óriási kérdésem lenne! Kérem, hogy adjatok tanácsot: a közeljövőben szeretnék venni egy 52-es LCD TV. A legjobbat szeretném, de sehonnan sem tudom megnézni, hogy melyik gyártó a legjobb... Én végül is a SONY KDL-52X3500-ast néztem ki. Fontos minden paramétere, tehát, hogy legyen benne DVB-T és DVB-C és analóg tuner is. Meg az sem "lenne baj" ha a legjobb képe lenne . Na szóval láttam, hogy az "igazi" kontrasz aránya 2000:1, míg a dinamikus 18000:1-hez. Ez jól hangzik, de nem tudom, hogy mennyire jól... Láttam pl. a SAMSUNG LE-52F96BD-t aminek 500000:1-hez a kontrsztaránya de nincs sehol feltüntetve az "igazi" kontrasz paraméter.

Na szóval nem okoskodom tovább, mert úgyis totál hülye vagyok hozzá, ezért kérem a válaszokat. Esetleg valamilyen teljesen más márkát kellene keresnem?
Előre is nagyon köszi a válaszokat!

Kellene azért tudni, hogy mire szeretnéd használni?

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Telehold »

Sziasztok! 
Óriási kérdésem lenne! Kérem, hogy adjatok tanácsot: a közeljövőben szeretnék venni egy 52-es LCD TV. A legjobbat szeretném, de sehonnan sem tudom megnézni, hogy melyik gyártó a legjobb... Én végül is a SONY KDL-52X3500-ast néztem ki. Fontos minden paramétere, tehát, hogy legyen benne DVB-T és DVB-C és analóg tuner is. Meg az sem "lenne baj" ha a legjobb képe lenne . Na szóval láttam, hogy az "igazi" kontrasz aránya 2000:1, míg a dinamikus 18000:1-hez. Ez jól hangzik, de nem tudom, hogy mennyire jól... Láttam pl. a SAMSUNG LE-52F96BD-t aminek 500000:1-hez a kontrsztaránya de nincs sehol feltüntetve az "igazi" kontrasz paraméter.

Na szóval nem okoskodom tovább, mert úgyis totál hülye vagyok hozzá, ezért kérem a válaszokat. Esetleg valamilyen teljesen más márkát kellene keresnem?

Kellene azért tudni, hogy mire szeretnéd használni?

Majestic

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Rendben, akkor megvárom a karácsonyt, meg hát akkor biztos lesznek jó akciók. 
És akkor valami ajánlás, ami ilyen árban jónak számít?

Samsung S, vagy R sorozata mindenképp jó választának tűnik. Esetleg LG, bár az már ízlés kérdése. Sony neked drága lesz. Panasonicot meg nem ismerem.

Es az s-es vagy az r-es samu a jobb...??? vagy meg a Philipsekkel szemezgettem...pl: 32pfl3312...ez meg talan beleferne...ezt ismered? Egyebkent ugye a kep nem olyan rossz ilyen olcsobb lcd-n ha hdmi csatival kotom ossze a ps3-at,mintha tv-t neznek rajta?

Phillipseket sem ismerem.
Samunál pedig az R a jobbik. Jobb elektronikát tartalmaz, mint az S.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

aeg-nél a háztartási gépeket lehet favorizálni, ott prémium kategóriás cuccaik vannak, szórakoztató elektronikában orion, hyundai, daewoo, stb. színtű dolgokat gyártanak...
Ahhoz képest (orion, hyundai, daewoo, stb. színtű ) az ára elég húzós...
AEG CRT 4838 1890 EUR
AEG CRT 4838 ver2 12555 svéd korona

az nem jelent semmit, metro katalógus tele volt egy időben aeg cuccokkal, szerintem hozzánk a gagyikat küldik, mert olcsó, igénytelen holmikat láttam eddig csak aeg szór. elektronikában
attól még lehetnek jó cuccai, lásd a teszkógazdaságos török beko céget, akiknek egy időben(most nem túrtam át a netet) jó(nak tűnő) dolgai voltak, de hozzánk csak a 30 ezres tűzhely, 20 ezres tv, 40 ezres mosógép jöttek be

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

rgabor

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rgabor »

aeg-nél a háztartási gépeket lehet favorizálni, ott prémium kategóriás cuccaik vannak, szórakoztató elektronikában orion, hyundai, daewoo, stb. színtű dolgokat gyártanak...
Ahhoz képest (orion, hyundai, daewoo, stb. színtű ) az ára elég húzós...
AEG CRT 4838 1890 EUR
AEG CRT 4838 ver2 12555 svéd korona

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Hello mindenki! 
Régóta figyelgetem a fórumot és teljesen kiokosodtam már LCD-kból hála nektek:) A kérdésem a következő volna: a Panasonic LCD TV-kről miért nem ír senki semmit? Szívem választottja a következő lenne: Panasonic TX-32LM70, de magyar oldalon még egy betűt se találtam róla, hogy jó-e vagy rossz. Az üzletekben csak a demo hd adást nyomják rajta, ami ugye hihetetlen szép, de fő szempont nálam a PC-vel való csatlakozás ill. a TV-s adások (barátnő..). Akinek van tapasztalata Pana LCD-kkel kapcsolatban légyszi írjon pár sort! Köszi előre is !

Én is így vagyok az enyémmel (AEG CTV 4838)... Egy fórumban sem találtam róla semmit. Mielőtt megvettem, hónapokig olvasgattam a fórumokat, gyűjtöttem az infókat. Amikor kinéztem a Metro-ban, elrakattam, mert nagyon megtetszett a képe és a rengeteg csatlakozási lehetőség. Aztán otthon irány a net, de egy sort sem találtam róla...

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”