Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Szia Tonyka, 
Érdekelne, hogy Te milyen beállításokkal használod? Hasonló?

üdv.
YxVs

Én nem igazán állítgatam,most használom Bruno beállításait,idáig egész meggyöző!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Bruno! 
Mi ez a THX-Picture Test?

A STAR WARS és az Indiana Jones filmek menüjében találod meg,valamelyik alsó sarokban.

Bővebben:
http://www.thx.com/home/dvd/optimizer/video.html
Video Test fülecske,bal oldalt!
Vigyázat!!!LCD monitorok esetén csalókák a tesztábrák!

Korrekt fényerő beállítás:THX lógó mögött ne legyen látható az árnyéka!
-a fényerőt addig kell állítani,amíg az alsó és a felső négyzetek közül éppen csak láthatóvá válik a hetedik négyzet!Magasabb fényerőnél zizisebb,kásásabb,zavarosabb lesz a kép.

Korrekt kontraszt beállítás : a fehér négyzetben,egymástól szépen el kell különülnie a hat fényes,különböző árnyalatú fehér cellának.Rossz kontrasztbeállításnál ezeknek a celláknak a fényereje egybeolvad,ami filmek esetében a hátterek részletességét csökkenti.

Üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: YxVs »

Bruno!

Mi ez a THX-Picture Test?

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szia Tonyka,

Érdekelne, hogy Te milyen beállításokkal használod? Hasonló?

üdv.
YxVs

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hali! 
Nekem volt PV60-om,PV70-em,PV71-em és most SamuQ92-t használok.Ez utóbbit 42 és 50 collban.Mindegyik készüléknek nagyon szép képe van,amit a menüből a Samu esetben is nagyon szépen be lehet állítani.A pirosak valóban kissé túlzottak a Samu esetében,viszont nagyon szépen be lehet lőni az alábbi módon:

A szint alapból csillapítani kell 50-ről 42 körülire.Ez persze sokban függ attól,milyen jelet kap a készülék./DVD,BD,ANALÓG TV/
Fehéregyensúly-rózsaszin beállítás-15-ről,8-ra.
Szinbeállítások-P. Nyereség 15-ről,8-ra.
Z.Nyereség marad 15-ön.
K. Nyereség 15-ről,22-re.

Movie Mode:BE,Éljavítás:BE,Élesség 50,Zajcsökkentés:Automatikus,vagy alacsony.
Normál módban:Kontraszt 92,Fényerő 48.Fekete szint:közepes,Dinamikus kontraszt:ki.Ezeket az értékeket a THX-Picture Test-tel sikerült optimálisra belőni.A TV-t DVD-vel/Pana S-52,Denon 1920/,Blu-Ray lejátszóval/PS3 1.81fw./ teszteltem,HDMI kábellel hajtva.

Összeségében szemmel láthatóan mélyebbek a Samu/Q-s sorozat/ feketéi,élesebb,és stabilabb a képe,mint a Pana 10G-s plazmái.
Többet között én is ezért váltottam Panáról,Samura,holott a Panák is nagyon-nagyon jó készülékek.

Bocsi,ha hosszúra sikeredett!

Küldtem privit,bár lehet nem ment át!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Naota »

Nem mintha észrevehető lenne a különbség. Még konzollal se nagyon. Bár egy két játéknál nagyon nagyon közelről egy picit látszik, de zömében nem. Konzolra is jobban bejött nekem a plazma képe. Próbáld csak ki.

Hát igen, per pillanat a plazma felé billen nálam a mérleg. Szép és jó lenne az LCD, csak a sötét jeleneteknél egy nagy szürke pacává esik össze az egész kép, amiből semmit nem lehet kivenni. Ezt meg a monitoromnál is utálom már. Úgyhogy azon vagyok, hogy meggyőződjek (meggyőzzem magam ) arról, hogy az 1024*768 nem túl kevés.

De van még időm gondolkodni, mert 42"-on 250k-ra lőttem be azt a lélektani határt, amikor már én is beszállok.

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hali! 
Nekem volt PV60-om,PV70-em,PV71-em és most SamuQ92-t használok.Ez utóbbit 42 és 50 collban.Mindegyik készüléknek nagyon szép képe van,amit a menüből a Samu esetben is nagyon szépen be lehet állítani.A pirosak valóban kissé túlzottak a Samu esetében,viszont nagyon szépen be lehet lőni az alábbi módon:

A szint alapból csillapítani kell 50-ről 42 körülire.Ez persze sokban függ attól,milyen jelet kap a készülék./DVD,BD,ANALÓG TV/
                      Z.Nyereség marad 15-ön.

Normál módban:Kontraszt 92,Fényerő 48.Fekete szint:közepes,Dinamikus kontraszt:ki.Ezeket az értékeket a THX-Picture Test-tel sikerült optimálisra belőni.A TV-t DVD-vel/Pana S-52,Denon 1920/,Blu-Ray lejátszóval/PS3 1.81fw./ teszteltem,HDMI kábellel hajtva.

Összeségében szemmel láthatóan mélyebbek a Samu/Q-s sorozat/ feketéi,élesebb,és stabilabb a képe,mint a Pana 10G-s plazmái.
Többet között én is ezért váltottam Panáról,Samura,holott a Panák is nagyon-nagyon jó készülékek.

Köszönjük! Ez hasznos lehet.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

A szint alapból csillapítani kell 50-ről 42 körülire.Ez persze sokban függ attól,milyen jelet kap a készülék./DVD,BD,ANALÓG TV/Fehéregyensúly-rózsaszin beállítás-15-ről,8-ra.
Z.Nyereség marad 15-ön.

A Q-s Samu jó, A Q Samut szeretjük, na ezeket a beállításokat most akkor kipróbálom.
Kösz, Bruno
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Hali!

Z.Nyereség marad 15-ön.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Még mindig nem tudom pv70 vagy samu 42q92 legyen a választott?Élőben valahogy szebbnek találtam a samu képét.

A Samu mindenben (lcd,plazma) olyan kifestősebb-színesebb, elrugaszkodottabb a valóságtól.
Nézz meg egy emberi arcot, nézd meg a bőr színét, és akkor tudni fogod
miről beszélek...
A pana sokkal naturálisabb, életszerűbb, modom úgy, hogy nekem is samum(lcd) van, és eladni készülök

Mindkettőt alapbeállítással kell kipróbálni szvsz

George

És melyik Samsung plazmád van per pill?
Be kell állítani rendesen,és már jó is.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Plazma

Hozzászólás Szerző: George »

Még mindig nem tudom pv70 vagy samu 42q92 legyen a választott?Élőben valahogy szebbnek találtam a samu képét.

A Samu mindenben (lcd,plazma) olyan kifestősebb-színesebb, elrugaszkodottabb a valóságtól.
Nézz meg egy emberi arcot, nézd meg a bőr színét, és akkor tudni fogod
miről beszélek...
A pana sokkal naturálisabb, életszerűbb, modom úgy, hogy nekem is samum(lcd) van, és eladni készülök

Mindkettőt alapbeállítással kell kipróbálni szvsz

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szebb is!
Én is azt fogom választani.
Na most majd biztos kapok a fejemre a PV70-es tulajoktól...

hkmpens
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: hkmpens »

Még mindig nem tudom pv70 vagy samu 42q92 legyen a választott?
Élőben valahogy szebbnek találtam a samu képét.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Egen láttam, hogy HD volt, de pont azt nehezményeztem, hogy csak a logón láttam. És pont azért érdekel, mert nekem is fúj plazma 1024*768 mizériám van. Ellenben az ára és a színei/feketéje már eléggé szimpatikusak az LCD-kkel szemben.
Nem mintha észrevehető lenne a különbség. Még konzollal se nagyon. Bár egy két játéknál nagyon nagyon közelről egy picit látszik, de zömében nem.
Konzolra is jobban bejött nekem a plazma képe. Próbáld csak ki.

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

Egen láttam, hogy HD volt, de pont azt nehezményeztem, hogy csak a logón láttam. És pont azért érdekel, mert nekem is fúj plazma 1024*768 mizériám van. Ellenben az ára és a színei/feketéje már eléggé szimpatikusak az LCD-kkel szemben.
megveszed papam a pv70et, es minjart nem lesz fuj mizeriad, nyakam ra
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Ez is HD forrás volt, SkySportsHD2 mint az látható is HD Focimeccs gyönyörű, HD természetfilm meg mindent visz. (sajnos csak a telefonom volt nálam)
Az élmény az olyan mintha egy 1 méteres fényképet néznél...
Azt kell mondja hogy ez a "fúj plazma 1024*768" mizéria baromság, az LCD-t minden tekintetben veri (LÁTHATÓ felbontásbeli különbség nincs, viszont a plazma a sokkal több színárnyalatával és gyönyörű feketékkel igazi moziszobává varázsolja a szobát )
A PC-t 720p-re kell állítani, és gyönyörű

Pl. a 720p-s Fast and Furious képe annyira gyönyörű, hogy a kocsik szebbek mint élőben...

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Majd lesz rendes is, ha Mapjan fórumtárs áthozza a sokmegapixeles csodafényképezőjét.
Na ezt én a magam részéről erősen szorgalmazom. Főleg HD forrásról.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

50% monitor...........hááát ???? lehet hogy egy LCD-vel jobban járnál.

Greene

Plazma

Hozzászólás Szerző: Greene »

Ez Pana 42PV7P.

Tényleg hihetetlen rajta a HD (is). A képek sajnos telefonnal készültek. Majd lesz rendes is, ha Mapjan fórumtárs áthozza a sokmegapixeles csodafényképezőjét.

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

A Képek egy Panasonic PV7-es tvről készültek, sajnos mobiltelefonnal.. Élőben beszarás a tv képe, HDMIről a PCről hajtva HD forrással
Teljesen egyszerűen működik a PCvel, HDMI bedug, gép bekapcsol, ember lepetéz...

A TV egyébként Greene fórumtárs gépe

szsanya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Plazma

Hozzászólás Szerző: szsanya »

Sziasztok! Folyamatosan olvasom a fórumot, de ugy néz ki nekem is elkelne a segitség. Jövő hónapban tv-t veszek de nem tudom eldönteni milyen legyen. Négy játékos van: th42py700 th50pv700 samu50q97hd samu40f86bd. Kb 3-4 méterről használnám, kb 50% monitor 50% tv adásra. Namost 2 kérdésem van: mennyire lehet használni a plazmákat monitorként? Ezek közül melyik lenne nekem a legjobb választás? A plazmáknál sehol sem tudtam rájönni hogy tudjk-e az 1:1 mappingot, pedig ez fontos lenne. Amit még szeretnék az a plusz szolgáltatások: pip, pap, pat, amit meg a samunál nem láttam sehol feltüntetve. És a legfontosabb a lehető legtökéletesebb képminőség, ami nem feltétlenül azonos a fhd-val, hacsak azzal monitorként láthatóan jobb lenne.
Válaszotokat előre is köszönöm.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Sziasztok.Érdekelne a véleményetek az LG 50" PC51, 52, 55 és a Samsung 50" Q 91,92, 97 készülékekről, ............

Samsung

torrent

Plazma

Hozzászólás Szerző: torrent »

Sziasztok.
Érdekelne a véleményetek az LG 50" PC51, 52, 55 és a Samsung 50" Q 91,92, 97 készülékekről, a tipusszámok szerinti különbözőségekről (melyik jobb?) és minőségükről. Electroworldben láttam PC51-est valami hd demo anyag ment rajta, nekem nagyon tetszett. Átkapcsoltattam rtl klubbra, HD után kissebbfajta csalódás volt, aztán később visszamentem, nem néztem a többi HD-re , néztem egy darabig kb 3-4 méterről és így már megszokhatónak láttam. Tehát tulnyomó részben tv-t néznék rajta, ennek tükrében mi a javaslat? Láttam egy 52M87 Samu LCD-t is ugyan ezzel a HD anyaggal, annak is nagyon tetszett a képe. Persze ez nagyon drága, 40, esetleg 46"-ben szóba jöhet.
Köszi

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Nem beszélve arról, hogy a 852x480-as felbontás még az SD-hez sem elég. Legalábbis mifelénk, ugyanis a PAL szabványú képhez legalább 576 sor kellene...

Aki 852x480-as felbontású TV-t vesz, még a DVD-ket sem láthatja teljes pompájukban. A felbontásnak mindössze 83%-át kapja vissza.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”