Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Azért gondold meg, a PV7-nek kisebb a kontrasztja. Meg gusztustalan az a PV6-os talp.Elnézést a PV6x tulajoktól.
Papíron lehet h kisebb a kontraszt, élőben (sötét helyen kipróbálva) nem lehetett észrevenni semmit. (sőt halkan jegyezném meg h ugyanaz a videó ment mindkettőn és a PV7nek tisztább képe volt, mert a PV70es képernyője előtt még 1 réteg üvegszerű valami van..)
A talp az nem számít, főleg ha falra megy
Ezt én is csak megerősíteni tudom.
Lehet hogy csak a marketing miatt írtak 8000-es kontrasztot.
Nekem a PV70-ben speciel a fényes fekete keret nem tetszett ezért maradt a PV7-es.
Plazma
Azért gondold meg, a PV7-nek kisebb a kontrasztja. Meg gusztustalan az a PV6-os talp.Elnézést a PV6x tulajoktól.
Papíron lehet h kisebb a kontraszt, élőben (sötét helyen kipróbálva) nem lehetett észrevenni semmit. (sőt halkan jegyezném meg h ugyanaz a videó ment mindkettőn és a PV7nek tisztább képe volt, mert a PV70es képernyője előtt még 1 réteg üvegszerű valami van..)
A talp az nem számít, főleg ha falra megy
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Megértem a haverodat, én is csak hibákat látok az LCD tvkben... mert én plazma párti vok.Ja. és van 100Hz a PV70-en is, nincs is eldugva, nézd meg mégegyszer.
Haverom LCD-s, szerinte az LCDnek sima képe van, mert technológiájából adódóan nem tud vibrálni a képe. Én is plazma párti vagyok ám Bár szerintem a PV7 mellett döntök, mert a PV70 annyival nem nyújt többet, viszont jóval drágább (42"PV7 220ért is van már) HDMI bemenetről megy szépen a PC is DVI kimeneten szóval nó problémó, HDMI-s dvd meg nem kell, majd a PC felskálázza nekem.
PV70-ben lehet hogy azért nem láttam az 50/100Hz kapcsolót, mert komponens vagy hdmi bemenetről ment a dvd és lehet h ilyenkor nem aktív.. nem tudom, ez csak tipp.
Aki PV7-et (v PV70et) DVi-HDMI-vel használ az tegye fel a kezét, és mondja meg milyen
Azért gondold meg, a PV7-nek kisebb a kontrasztja. Meg gusztustalan az a PV6-os talp.
Elnézést a PV6x tulajoktól.
Plazma
Valószínűleg csak interlaced (480i/576i) bemenő jel, illetve analóg TV-adás esetén él ez a kapcsoló. Ez is csak tipp.
Kíváncsi lennék egyébként, hogy plazma esetén mit jelent pontosan a 100Hz technikailag.
Na ebben van valami. Ez az 50hz vajon mire való? Ott tényleg undorítóan vibrál, és nem tudom ki az az elvetemült aki 2 percnél tovább bírja
Plazma
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy mi értelme az 50 Hz-es opciónak?
Plazma
PV70-ben lehet hogy azért nem láttam az 50/100Hz kapcsolót, mert komponens vagy hdmi bemenetről ment a dvd és lehet h ilyenkor nem aktív.. nem tudom, ez csak tipp.
Valószínűleg csak interlaced (480i/576i) bemenő jel, illetve analóg TV-adás esetén él ez a kapcsoló. Ez is csak tipp.
Kíváncsi lennék egyébként, hogy plazma esetén mit jelent pontosan a 100Hz technikailag.
Plazma
Megértem a haverodat, én is csak hibákat látok az LCD tvkben... mert én plazma párti vok.Ja. és van 100Hz a PV70-en is, nincs is eldugva, nézd meg mégegyszer.
Haverom LCD-s, szerinte az LCDnek sima képe van, mert technológiájából adódóan nem tud vibrálni a képe. Én is plazma párti vagyok ám Bár szerintem a PV7 mellett döntök, mert a PV70 annyival nem nyújt többet, viszont jóval drágább (42"PV7 220ért is van már) HDMI bemenetről megy szépen a PC is DVI kimeneten szóval nó problémó, HDMI-s dvd meg nem kell, majd a PC felskálázza nekem.
Aki PV7-et (v PV70et) DVi-HDMI-vel használ az tegye fel a kezét, és mondja meg milyen
Plazma
Ma voltam az egyik haverommal a MediaMarkt-ba, tv-t nézelődni ő lcd én plazma párti vagyok. Azt mondta, hogy a plazma tv-k kép vibrál, és ezt valóban látni vélte.. Én nem annyira, de akinek van PV70 v Pv7ese az tudna nyilatkozni, hogy vibrál-e vagy sem, illetve fárasztja-e a szemet hosszú használat után. A PV7esen lehetett váltani 50 és 100Hz között a PV70ben nem találtam ilyet. 50Hznél nagyon vibráló képe volt, 100Hznél nekem nem tűnt rossznak..
Valóban állítható a PV70 frekvenciája 100Hz-re a képbeállításoknál (Bár időnként, ha nagyon (mondom: ha nagyon) megnézed, leheletnyi vibrálás 100Hz-nél is megfigyelhető.). A plazmáknak úgy általában az lcd-khez képest sokkal lágyabb, természetesebb, véleményem szerint "szembarátabb" képe van és a feketeszintek is jobbak valamivel az lcd-knél, ami sztem szintén hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé fárasztja a szemet.
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Plazma
Bizony nem vibrál, nem fáraszt, sokkal inkább élvezetes nézni.
Megértem a haverodat, én is csak hibákat látok az LCD tvkben... mert én plazma párti vok.
Ja. és van 100Hz a PV70-en is, nincs is eldugva, nézd meg mégegyszer.
Plazma
Ma voltam az egyik haverommal a MediaMarkt-ba, tv-t nézelődni ő lcd én plazma párti vagyok. Azt mondta, hogy a plazma tv-k kép vibrál, és ezt valóban látni vélte.. Én nem annyira, de akinek van PV70 v Pv7ese az tudna nyilatkozni, hogy vibrál-e vagy sem, illetve fárasztja-e a szemet hosszú használat után. A PV7esen lehetett váltani 50 és 100Hz között a PV70ben nem találtam ilyet. 50Hznél nagyon vibráló képe volt, 100Hznél nekem nem tűnt rossznak..
PV7-es készülékem van, nem vibrál semmi.
pv70-esem van van benne 100hrz nem villog nem farasztja a szemet vedd meg nem fogod megbanni
Plazma
PV7-es készülékem van, nem vibrál semmi.
Plazma
Nekem "csak" 60-as van, de nem vibrál és hosszú távon sem fárasztja a szemet.
Köszi a választ, akkor a haver a hülye
Plazma
...vibrál-e vagy sem, illetve fárasztja-e a szemet hosszú használat után.
Nekem "csak" 60-as van, de nem vibrál és hosszú távon sem fárasztja a szemet.
Plazma
Még valami...Miért kerül többe 13 ezer Ft-tal a Q91 a Q92-nél? És mi a különbség?
Igen, én is ezt akartam kérdezni, mi a különbség a 91, 92 és a 97 között, melyik a Q széria legjobbja? Q97-ben nincs Real Motion Studio és Movie Plus ?
A Q91-92 közt csak kinézetbeli különbség van,utóbbin van egy krómcsík.A 97-ben van DVB ha jól tudom.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Plazma
Még valami...Miért kerül többe 13 ezer Ft-tal a Q91 a Q92-nél? És mi a különbség?
Igen, én is ezt akartam kérdezni, mi a különbség a 91, 92 és a 97 között, melyik a Q széria legjobbja? Q97-ben nincs Real Motion Studio és Movie Plus ?
Plazma
Még valami...
Miért kerül többe 13 ezer Ft-tal a Q91 a Q92-nél? És mi a különbség?
Plazma
Ugyan a fogyasztásról nem esett szó, de azt hiszem meggyőztél és ezt a típust választom...
Köszi az infókat!
Ne idézzétek be feleslegesen az egész hozzászólást!
Plazma
Sziasztok!
Tegnaptól én is beléptem a "nagyképűek":-) táborába egy Samu 50Q92-es masina jóvoltábol.Fantasztikus egy szerkezet,ami a kezemen keresztülment plazmák közül messze a legtutibb vétel.Ugyan néhány col eltérés van csak a 42"-os plazmához képest,de méretben lényegesen felülmúlja a kisebbik testvéreit.Ráadásul itt már nem téglalap alakúak a pixelek,hanem szabályos négyzetek.
Ha esetleg valaki új plazma készülék vásárlását tervezi/szvsz. ilyen mindig akad/,akkor a jelen piaci helyzetet,valamint a termékkínálatot figyelembe véve a Samu Q-s szériája a nyerő minden tekintetben.Mivel rendelkezem 42Q91-es,és 50Q92-es modellel is,ezért-mindenki a saját szemének hisz tesztet végigfuttatva-jutottam a fent említett következtetéseimre.
Üdv.:Bruno
Grat Bruno üdv a táborban!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Bruno, Tonyka,
Nos, egy mért fogyasztásra a 42Q91-92 esetében kíváncsi lennék. Gyárinak 380W van megadva, de azt mondják, hogy ezt csak egy max. adat, működés közben kb. 200W körül lehet. Ez igaz?
Valamint állítólag zajosabban működik (zúg) és a "beégésre" is hajlamosabb. Tudom ez már nem beégés, mert pár óra múlva eltűnnek még a logók is , de azért még sem mindegy...
Na a fentiek közül mi igaz?
Nagyjából ennyi hátrányról hallottam.
Viszont ami egyértelmű: analóg adás szebb rajta, képjavító technológiák meggyőzőek, állítható képarányok jobbak.
A feketéje milyen a PV70-hez képest?
Nagyon szeretném a Samut megvenni, de a fenti pár dolog egy kicsit zavar...
Oszlassátok el kételyeimet ))
Hali!
Amikre tudom a választ:
állítólag zajosabban működik (zúg) és a "beégésre" is hajlamosabb
--az egyik leghalkabb készülék amihez közöm volt.Gyakorlatilag csak akkor hallasz búgást,ha a füled a hátlaphoz nyomod,ráadásul még úgy sem zavaró.
20-25 percnél hosszabb statikus kép megjelenítése után már jelentkezik a hosszabb ghosting hatás,ami teljesen átlagos akármelyik plazmához mérve.Ésszerű használattal nem kell tartani a beégéstől.
Hogy mi az ésszerű használat?/véleményem szerint/
1, PC-Konzol használatra nem igazán ajánlott,megszakítás nélkül,huzamosabb ideig.Kisebb-nagyobb szünetekkel/teljes képernyőmódban használva/viszont gond nélkül használható.
2, Kerülendő a túl magas fényerő használata statikus ábrák megjelenítésénél.
3, 4:3-as mód mértékkel használandó.Ez sem gond,ha legalább 2-szer annyit megy kitöltött módban,mint 4:3-ban.
4, LOGO nem probléma,hacsak nem ragszkodsz egyetlen csatornához:-)
Ezek betartása szvsz nem okozhat problémát egy átlag felhasználó részére.
Viszont ami egyértelmű: analóg adás szebb rajta, képjavító technológiák meggyőzőek, állítható képarányok jobbak.
Az analóg adások képe egyértelműen jobb,mint a Panasonic esetében,ami elsősorban a képélességre és a képzaj mentességére értendő.
Mélyebb feketével is rendelkezik a PV70-nél.Szerintem a PV60-nak is mélyebb a feketéje a PV70-nél.
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Bruno, Tonyka,
Nos, egy mért fogyasztásra a 42Q91-92 esetében kíváncsi lennék. Gyárinak 380W van megadva, de azt mondják, hogy ezt csak egy max. adat, működés közben kb. 200W körül lehet. Ez igaz?
Valamint állítólag zajosabban működik (zúg) és a "beégésre" is hajlamosabb. Tudom ez már nem beégés, mert pár óra múlva eltűnnek még a logók is , de azért még sem mindegy...
Na a fentiek közül mi igaz?
Nagyjából ennyi hátrányról hallottam.
Nagyon szeretném a Samut megvenni, de a fenti pár dolog egy kicsit zavar...
Oszlassátok el kételyeimet ))
Plazma
Sziasztok!
Tegnaptól én is beléptem a "nagyképűek":-) táborába egy Samu 50Q92-es masina jóvoltábol.Fantasztikus egy szerkezet,ami a kezemen keresztülment plazmák közül messze a legtutibb vétel.Ugyan néhány col eltérés van csak a 42"-os plazmához képest,de méretben lényegesen felülmúlja a kisebbik testvéreit.Ráadásul itt már nem téglalap alakúak a pixelek,hanem szabályos négyzetek.
Ha esetleg valaki új plazma készülék vásárlását tervezi/szvsz. ilyen mindig akad/,akkor a jelen piaci helyzetet,valamint a termékkínálatot figyelembe véve a Samu Q-s szériája a nyerő minden tekintetben.Mivel rendelkezem 42Q91-es,és 50Q92-es modellel is,ezért-mindenki a saját szemének hisz tesztet végigfuttatva-jutottam a fent említett következtetéseimre.
Hali!
Én is PS50-xxx Samut néztem ki, de a leírások alapján alig van különbség a CxH és a Q sorozat között. A képük is hasonló? Sajnos nem tudom őket összehasonlítani, és mivel az áruk szinte megegyezik, akár még tanácstalan is lehetnék.
Mennyire melegszik a frontpanelük? Most LCD-m van, az elég meleg lesz. Ja, és mégegy "fontos": mekkora dobozba teszik ezt?! Furgonnal mennék érte, de nem szeretnék ott szembesülni vele, hogy nem fér be...
Én is PS50-xxx Samut néztem ki, de a leírások alapján alig van különbség a CxH és a Q sorozat között. A képük is hasonló?
--A C-és szériában nincs mozgás optimalizáló,szemmel láthatóan gyengébb a kontrasztja/C-10000:1,Q-15000:1/,C-Filterbright,Q-UltraFilterbright,C-Normál formatervezés,Q-Prémium formatervezés!
Mennyire melegszik a frontpanelük?
--Nem kicsit,de égési sérülést nem fog okozni,és a tapéta sem fog lángra kapni
Ja, és mégegy "fontos": mekkora dobozba teszik ezt?!
--Ekkorába:1360 x 436 x 984
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black