Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De miért is akarod te RGB-ben meghajtani a TV-t, ha egyszer ott a komponens kimenet?
A komponens nem feltétlenül áll az RGB felett, tud progresszív átvitelt ennyiben mindenképpen több.

a mozifilmek eleve progresszív tartalommal bírnak

Ez igaz, de a DVD filmek interlace-ek.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Ha a SCART kimenetet használom, akkor RGB-ben nem viszi át a DVD 576 soros felbontását? Abból aztán a plazma csinálna azt, ami jólesik neki. Vagy rosszul gondolom? Bár most megnéztem, és a DVD lejátszó video menüjében csak azok közül tudok választani, hogy: 
SCART
COMPONENT INTERLACE
COMPONENT PROGRESSIVE

Nem tudom, hogy a SCART az tulajdonképpen RGB-n nyomja-e a képet...

De miért is akarod te RGB-ben meghajtani a TV-t, ha egyszer ott a komponens kimenet?

A minőségi rangsorban a komponens az RGB fölött van, bár én személy szerint nem láttam jelentős különbséget a két átvitel között képminőség tekintetében, viszont a plazmának véleményem szerint jobban fekszik a progresszív kép, arról nem is beszélve, hogy a mozifilmek eleve progresszív tartalommal bírnak, tehát már csak emiatt is én mindenképpen inkább ezt javasolnám.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Saját tévém felbontása zavart meg. Automatikusnak vettem hogy a 1024-hez a 720 tartozik. Miért van az hogy változik a pixelek aránya?(1024×720, 1024×768 1366×768)És ezek közül csak a 1366×768 aránylik 16:9-hez, ha jól számoltam.

A trükk az, hogy a képpontok nem geometriai értelemben vett pontok, tehát van kiterjedésük. Az meg ugye miért lenne törvényszerű, hogy csak 1:1 oldalarányú, azaz négyzet alakú pontok alkothatják a képet?

Ebből máris következik, hogy tetszőleges felbontáshoz tartozhat tetszőleges képarány. A PAL DVD-k felbontása pl. 720x576, ami számszerűen se nem 4:3, se nem 16:9, mégis mindkét tartalommal bírhat. Ha a kép 4:3-as, a képpontokat 16:15 (48:45) oldalarányú téglalapként kell megjeleníteni, ha pedig a teljes kép 16:9-es, akkor a képpontok oldalaránya 64:45.

Ugyanez a helyzet a TV-knél is. A PV70 felbontása 1024x768, tehát az egyes képpontok egy-egy kis 4:3 arányú területet fednek le.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

1. A DVI gomb akkor is aktív, ha nincs rádugva semmi, csak a video menüben válts üzemmódot, mert a skálázó chip egyszerre csak egyféle jelet tud generálni.
2. A scart-on csak akkor van RGB jel, ha a video menüben scart-ot választasz. Egyébként a komponens jel választása esetén csak kompozit vagy s-video jel van. Már nem tudom melyik.
Üdvözlettel: Lex

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bergen »

Egy DVI-HDMI kábel megoldja a problémát?
Jól gondolod, megoldja!

És szükség van rá egyáltalán? Ha a SCART kimenetet használom, akkor RGB-ben nem viszi át a DVD 576 soros felbontását? Abból aztán a plazma csinálna azt, ami jólesik neki. Vagy rosszul gondolom? Bár most megnéztem, és a DVD lejátszó video menüjében csak azok közül tudok választani, hogy:

SCART
COMPONENT INTERLACE
COMPONENT PROGRESSIVE

Nem tudom, hogy a SCART az tulajdonképpen RGB-n nyomja-e a képet...

A DVI beállítások állítólag a front panelen lévő gombbal szabályozhatóak, de nálam az nem aktív. Gondolom azért, mert nincs semmi a csatalkozóba dugva.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Esetleg jondoe jó barátod? Ő is korán kezdte...
Nem ismerem jondoe-t.. Már viccelni sem szabad? nem bántásból írtam

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Saját tévém felbontása zavart meg. Automatikusnak vettem hogy a 1024-hez a 720 tartozik. Miért van az hogy változik a pixelek aránya?(1024×720, 1024×768 1366×768)
És ezek közül csak a 1366×768 aránylik 16:9-hez, ha jól számoltam.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Honnan jött neked ez a 768-as szám?

1024x768 a tv felbontása.

Bocsi, rossz készüléket néztem.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

1024x768 a tv felbontása.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ha jól értem, a 720p azt jelenti, hogy ennyi sorból áll a kép. De van ennek értelme, mikor a plazma 768 sort képes megjeleníteni, a DVD-n meg 576 sor van? Ha viszont már nagyfelbontású DVD lejátszóról nézzük majd a filmeket egy pár év múlva, akkor az 1080i-nek nem látom értelmét, mert a 768 sor akkor is csak 768 sor. Bocs, ha lámer kérdést tettem fel...

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Na, végül csak lecseréltem a komponens kábelt egy olcsóbb, de az eddiginél lényegesen nívósabb kivitelűre. Hogy mennyivel lett ettől jobb a kép, egyelőre még nem tudom megítélni, majd egy újabb mozizásnál talán erre is fény derül.

Érdekességként írom csak, hogy vettem még egy Wireless AV Sender-t, melynek köszönhetően a hálóban lévő HDD-s DVD-íróm képét is át tudom küldeni a nappaliban lévő PV70-re. Igazán szuper dolog, remélem, megbízhatóan fog üzemelni. A vevő egység képes az infra jeleket visszafelé eljuttatni az adóhoz, amire egy infra egység csatlakoztatható, így a távvezérlés is megoldott. :-)

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok!Tervezem egy PANASONIC TH-42PV70-es plazma megvételét és az a problémám, hogy a DENON DVD-1910-es lejátszómon csak DVI kimenet van. Össze tudom majd kötni ezt a plazmával? Egy DVI-HDMI kábel megoldja a problémát? Esetleg a DVI kimenetet rá tudom kötni a plazma "PC bemenetére"? (Bár azt igazából tényleg a PC-nek szeretném fenntartani...) Milyen felbontásban megy majd át a lejátszó képe a plazmára? Biztos sokat írtatok már erről, de egy jó ideig nem követtem a fórumot, és sajnos elhúzott mellettem a technikai fejlődés... 

Igen, egy DVI-HDMI kábellel összekötve használni lehet a párost. A felbontást a DVD setup-jában tudod beállítani: 720p, vagy 1080i.
A hangot nem tudom, hogyan lehet átvinni a TV-be. Nekem PV60-as van és annál szerintem nem lehet a HDMI bemenethez a TV audio in csatlakozóját hozzá párosítani. Talán hallgatni, csak erősítőn keresztül lehet majd. De ebben nem vagyok biztos.

Ha jól értem, a 720p azt jelenti, hogy ennyi sorból áll a kép. De van ennek értelme, mikor a plazma 768 sort képes megjeleníteni, a DVD-n meg 576 sor van? Ha viszont már nagyfelbontású DVD lejátszóról nézzük majd a filmeket egy pár év múlva, akkor az 1080i-nek nem látom értelmét, mert a 768 sor akkor is csak 768 sor. Bocs, ha lámer kérdést tettem fel...
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W

Bergen
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok!Tervezem egy PANASONIC TH-42PV70-es plazma megvételét és az a problémám, hogy a DENON DVD-1910-es lejátszómon csak DVI kimenet van. Össze tudom majd kötni ezt a plazmával? Egy DVI-HDMI kábel megoldja a problémát? Esetleg a DVI kimenetet rá tudom kötni a plazma "PC bemenetére"? (Bár azt igazából tényleg a PC-nek szeretném fenntartani...) Milyen felbontásban megy majd át a lejátszó képe a plazmára? Biztos sokat írtatok már erről, de egy jó ideig nem követtem a fórumot, és sajnos elhúzott mellettem a technikai fejlődés... 

Igen, egy DVI-HDMI kábellel összekötve használni lehet a párost. A felbontást a DVD setup-jában tudod beállítani: 720p, vagy 1080i.
A hangot nem tudom, hogyan lehet átvinni a TV-be. Nekem PV60-as van és annál szerintem nem lehet a HDMI bemenethez a TV audio in csatlakozóját hozzá párosítani. Talán hallgatni, csak erősítőn keresztül lehet majd. De ebben nem vagyok biztos.

Köszi! A hanggal nem lesz gond, ha dvd-t nézek, mindig megy az erősítő is.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: daniba »

abban tudsz e segítségemre lenni hogy tudja e a 24p s módot filmeknél?

Szóval nem hiszel nekem?

én mindenbe hiszek neked, de sehol sem olvastam illetve találkoztam azzal a kijelentéseddel hogy viszik-e. De ha mondtad volna elhittem volna.

Kérdezted,melyik viszi a 24P-t...Felsoroltam.
No ennyit erről.

sorry, nekem az maradt meg hogy majd jövő7en kipróbálod. Bocsi. Rosszul dekódoltam

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Szóval nem hiszel nekem?

én mindenbe hiszek neked, de sehol sem olvastam illetve találkoztam azzal a kijelentéseddel hogy viszik-e. De ha mondtad volna elhittem volna.

Kérdezted,melyik viszi a 24P-t...Felsoroltam.
No ennyit erről.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Szóval nem hiszel nekem?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Szóval nem hiszel nekem?

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyik Panasonic sem tudja.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Üdv mindenkinek! 
Tegnap délutántól én is tagja vagyok a klubnak egy Panasonic TH-42PV70P-vel, melyet hirtelen elhatározásból vettem meg már tegnap (kicsit későbbre terveztem), mivel egy kedvező lehetőségnek köszönhetően most 253eFt bekerülési költséggel (kvázi a PV7P árán) sikerült hozzájutnom. A készülék nem szürke importos, és úgy tűnik, nagyon nem fogok benne csalódni.

Első DVD tesztlemezként a Verdák képe jelent meg a TV-n, mégpedig RGB-ben, majd komponensre váltottam (576p). Igaz, ehhez spéci kábelem egyelőre nincs, ezért jelenleg csak egy mezei AV kábel 3RCA szálát használom az átvitelhez, de problémát nem látok vele, ezért nem is látom égetően sürgősnek egy minőségibb darab beszerzését - de azért majd szétnézek alkalomadtán a kábelek körül.

Este premierként a Szörny Rt.-t néztük meg, és hát mit mondhatnék: dobtam egy hátast a képminőségtől.

Szerintem a TV adás (UPC kábel) sem gáz, és valós módban a képarány is egészen elfogadható.

Hosszú évek alatt összegyűjtögettem több mint 800 gyári DVD-t, hát most végre normális megjelenítőm is lett hozzájuk. Alig várom már, hogy a kedvenceimet méltó formában nézhessem újra.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Üdv mindenkinek!

Tegnap délutántól én is tagja vagyok a klubnak egy Panasonic TH-42PV70P-vel, melyet hirtelen elhatározásból vettem meg már tegnap (kicsit későbbre terveztem), mivel egy kedvező lehetőségnek köszönhetően most 253eFt bekerülési költséggel (kvázi a PV7P árán) sikerült hozzájutnom. A készülék nem szürke importos, és úgy tűnik, nagyon nem fogok benne csalódni.

Első DVD tesztlemezként a Verdák képe jelent meg a TV-n, mégpedig RGB-ben, majd komponensre váltottam (576p). Igaz, ehhez spéci kábelem egyelőre nincs, ezért jelenleg csak egy mezei AV kábel 3RCA szálát használom az átvitelhez, de problémát nem látok vele, ezért nem is látom égetően sürgősnek egy minőségibb darab beszerzését - de azért majd szétnézek alkalomadtán a kábelek körül.

Este premierként a Szörny Rt.-t néztük meg, és hát mit mondhatnék: dobtam egy hátast a képminőségtől.

Szerintem a TV adás (UPC kábel) sem gáz, és valós módban a képarány is egészen elfogadható.

Hosszú évek alatt összegyűjtögettem több mint 800 gyári DVD-t, hát most végre normális megjelenítőm is lett hozzájuk. Alig várom már, hogy a kedvenceimet méltó formában nézhessem újra.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

...   ... bekap6od.gif ...Esetleg jondoe jó barátod? Ő is korán kezdte...

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

dsubon esélyesebb a nativ hajtás gondolom, ezért jobb PC-plazma közé a hdmi helyett ...Gondolom Aurum szaktárs is ezt erősítené meg. Egy időben ezt Ő fejtegette itt. Sajnos ez még nekem (talán) nem sikerült - elméleti hiányosságok miatt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: arty »

Meg a HDMI kábel is egy pár ezres. A PV70-en meg van VGA bemenet és bármilyen videókártyával meghajtható. És valószínűleg szoftverproblémád is kevesebb lesz.
Miért, a PC kábel ingyen van? Szerintem elhanyagolható egy 3 méteres hdmi és pc kábel közti árkülönbség, ilyen szinten bekap6od.gif
videokarival nem lesz problem, X1600pro

dsubon esélyesebb a nativ hajtás gondolom, ezért jobb PC-plazma közé a hdmi helyett ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Egy DVI-HDMI kábel megoldja a problémát?
Jól gondolod, megoldja!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”