Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

SZVSZ biztosan nem TXT funkció.
Abból gondoltam, hogy a Loewe TV-men egy gombnyomás és kiírja, hogy milyen film megy éppen és mikor kezdődött. És ezt a képúságból veszi.

Na ez így szokott lenni, pont most írtam, hogy csak a Thomson-nál láttam, de akkor itt a példa a Loewe is tudja.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Segitsetek légyszi . van egy pv-60 plazmám ( a minap az ismerösömnél jártunk és láttam a tv-jén ha müsort váltottunk kiirta hogy mi megy éppen, és hogy mettöl medig tart a müsor)ezt a func. az enyim nem tudja vagy én nem álitottam be valamit?

Ez -ha jól tudom- teletext funkció, onnan kéri le a műsorújságot. Ott a környéken nézzél körül.

SZVSZ biztosan nem TXT funkció. A HBO-szokták a következő film kezdetének időpontját kiírni "visszaszámlálós stílusban" kiírni. Pl.: Valamilyen film 2:15. Értelemszerűen a film 2 perc 15 mp. múlva kezdődik.
De hát miért ne lehetne TXT funkció? (Vitatkozom magammal.) Nem emlékszel milyen csatornán láttad?

Ez UPC Direct lesz,sztem...Legalábbis nálam ez van.Jó fícsör,bár nem képes feledtetni a kuka minőséget.

Biztos nem a Pana TV, bár nekem volt egy Thomson tv-m és abban volt ilyen funkció. A tv ahogy egy csatornára váltottál automatikusan leszedte a teletextről a műsort és kiírta mi megy éppen, ezt egy gombnyomásra is tudta ill azt is meddig tart +grafikus ábra, valamint másik gomb nyomására ugyanezzel a módszerrel elkészítette a következő néhány óra műsorfüzetét. Általában automatikusan szedte le az adatokat, de megadható volt, ha nem találta, hogy beállítsam a txt melyik oldalán keresse.
Ez mondjuk szerintem eszméletlenül jó szolgáltatás, de más gyártónál még nem láttam ilyet.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

SZVSZ biztosan nem TXT funkció.
Abból gondoltam, hogy a Loewe TV-men egy gombnyomás és kiírja, hogy milyen film megy éppen és mikor kezdődött. És ezt a képúságból veszi.

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Segitsetek légyszi . van egy pv-60 plazmám ( a minap az ismerösömnél jártunk és láttam a tv-jén ha müsort váltottunk kiirta hogy mi megy éppen, és hogy mettöl medig tart a müsor)ezt a func. az enyim nem tudja vagy én nem álitottam be valamit?

Ez -ha jól tudom- teletext funkció, onnan kéri le a műsorújságot. Ott a környéken nézzél körül.

SZVSZ biztosan nem TXT funkció. A HBO-szokták a következő film kezdetének időpontját kiírni "visszaszámlálós stílusban" kiírni. Pl.: Valamilyen film 2:15. Értelemszerűen a film 2 perc 15 mp. múlva kezdődik.
De hát miért ne lehetne TXT funkció? (Vitatkozom magammal.) Nem emlékszel milyen csatornán láttad?

Ez UPC Direct lesz,sztem...Legalábbis nálam ez van.Jó fícsör,bár nem képes feledtetni a kuka minőséget.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Pedig én valahol a neten láttam a pv70esen PC-s képet... DVI van a videokarin (Ati X1600Pro : van pc csati + dvi + component + composite + s-video) én is DVI-HDMI kábellel gondoltam az összekötést....A másik érdekes kérdés az lenne, hogy 1024*768 felbontás vajon hogy néz ki a tv-n? biztos el van nyújtva, nemde?

Senki többet PV7-es PC összekötő ember?

A HTPC topicban gyorsabban kapnál választ.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mester »

Vagy upc directje van.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Segitsetek légyszi . van egy pv-60 plazmám ( a minap az ismerösömnél jártunk és láttam a tv-jén ha müsort váltottunk kiirta hogy mi megy éppen, és hogy mettöl medig tart a müsor)
ezt a func. az enyim nem tudja vagy én nem álitottam be valamit?

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Pedig én valahol a neten láttam a pv70esen PC-s képet... DVI van a videokarin (Ati X1600Pro : van pc csati + dvi + component + composite + s-video) én is DVI-HDMI kábellel gondoltam az összekötést....
A másik érdekes kérdés az lenne, hogy 1024*768 felbontás vajon hogy néz ki a tv-n? biztos el van nyújtva, nemde?

Senki többet PV7-es PC összekötő ember?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10977
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hellosztok! 
Én is már régóta olvasgatlak titeket, igazán hasznos volt. Állandó plazma vs. lcd harc van a fejemben de talán a pana PV7P nyer...
Az lenne a kérdésem azokhoz akinek van PV7P-je hogy HDMI-n kersztül jól megy-e a PC és hogy nem-e torz az 1024*768 miatt...
1 HDMI lehet h kevés, mert PC csak itt mehet, de ekkor már 1 HDMI-s dvd se megy mellé, netán később majd egy hdmi-s set-top-box.....
a képe amúgy gyönyörű, egy 37PV7P-t láttam ma a MM-ba, és simán ette a legújabb LG pc51es plazmát 

Ha a videókártyán van DVI kimenet, akkor egy átalakítóval össze kell kötni a HDMI-vel és simán fog menni. A kép.
A legegyszerűbb az lenne, ha a PC-n lenne HDMI kimenet.

Kép lesz a plazmán, de hogy natívban tudod-e hajtani, az nem biztos. A Panákkal sokan szívnak emiatt.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hellosztok! 
Én is már régóta olvasgatlak titeket, igazán hasznos volt. Állandó plazma vs. lcd harc van a fejemben de talán a pana PV7P nyer...
Az lenne a kérdésem azokhoz akinek van PV7P-je hogy HDMI-n kersztül jól megy-e a PC és hogy nem-e torz az 1024*768 miatt...
1 HDMI lehet h kevés, mert PC csak itt mehet, de ekkor már 1 HDMI-s dvd se megy mellé, netán később majd egy hdmi-s set-top-box.....
a képe amúgy gyönyörű, egy 37PV7P-t láttam ma a MM-ba, és simán ette a legújabb LG pc51es plazmát 

Ha a videókártyán van DVI kimenet, akkor egy átalakítóval össze kell kötni a HDMI-vel és simán fog menni. A kép.
A legegyszerűbb az lenne, ha a PC-n lenne HDMI kimenet.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Hellosztok! 

:

Nem 100% hogy össze fogod kötni a PC-vel. Használati utasítás nem is utal rá, de ha mégis akkor mindenképpen videokártyafüggő a dolog.
Én VGA-->komponens átalakítóval próbáltam, de a tv nem reagált.
Bár lehet hogy a HDMI bemeneten sikerülni fog.
Viszont ha mindenképpen PC-t akarsz rá kötni, akkor PC bemenetes típust válassz.

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Hellosztok!

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket. Végülis úgy néz ki, ha minden jól megy, és lesz is még a készülékből a kinézett helyen, októberben lehet, hogy én is csatlakozom hozzátok, mégpedig PV70-nel.

Hogy miért választom mégis a drágábbat? Egyrészt találtam belőle elég jó áron is (mégpedig offline üzletben), másrészt talán jobb mégis előrelátónak lenni egy kicsit, és a jobban felszerelt típust választani. Ha a plusz (?) kontraszt és a nagyobb teletext memória csak egy légyfingnyit is számít, az is csak jó, de a gyerkőc miatt nem szeretném utólag megbánni, hogy lemondtam a PC bemenetről, ill. a 2 HDMI esetleges létjogosultságát már én magam is átgondoltam, és annak ellenére, hogy pillanatnyilag egyet sem használnék belőle, ezt a csekély árkülönbözetet már megéri nekem, hogy benne legyen.

Bocs, hogy kicsit ködösen fogalmaztam, de nem akarok elkiabálni semmit. Amint meglesz a TV, újra jelentkezem, és örömmel fogok beszámolni a tapasztalataimról, ill. a vásárlás körülményeiről, a vételárról, stb.

Addig is írjatok minél több hasznos infót, élvezettel fogom olvasni őket.

A becsillogásról: most néztem egy PV70-est, és tény, hogy fényes a keret rajta, de szemből nézve egyáltalán nem láttam zavarónak.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Jól látom? Aki PV70-et vett, az miért döntött amellett a PV7P helyett?
Ha a leírt különbségek nem zavarnak (nem használod, stb..), akkor hajrá!
Mire "kinövöd", már olcsóbban lesz sokkal jobb. Ha hosszú távon nem szándékozol cserélni, akkor érdemes "extrásabb" készüléket venni.
Panasonic 42PV70

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

PV70-ben 2 HDMI - PV7P-ben 1 HDMIPV70-ben PC bemenet - PV7P-ben ez nincs
PV70 10000-es kontraszt, PV7P-ben 8000-es

Azért a 2 HDMI jól jöhet.
Ahogy néztem pl a HDD-s felvevők pl DIVX, stb.. lejátszás terén nem jeleskednek annyira, mint akár a középkategóriás lejátszók.
Agybaj, de szükség lehet 2 HDMI-re.
Panasonic 42PV70

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Igaz én elörről szoktam nézni de általában mindenki. kifogások, várni várni mindig lehet várni, de ezt előttem egy pár oldallal ezelőt már leírták.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Nyilván azért mert volt rá pénze, illetve ki tudja vagy majd ki fogja használni a plussz bemeneteket. Lehet 5 év múlva te is ki tudnád használni a 2 HDMI bemenetet.
Ezt neked kell tudnod hogy számodra megéri-e, de ha nem sürgős a vásárlás mindenképpen úgy jársz a legjobban, ha vársz karácsonyig. Szerintem 20-30e. ft-ot biztosan esni fog az áruk.
A Pv70-esről még annyit: ha jól emlékszem csillogó fekete a keret a képernyő körül ami engem kimondottan zavar. Mivel ha olyan szögből nézed akkor beletükrőződhetnek a szoba fényei. Pl. ablak vagy világítás.

MÉG soha semmi tükrőződést nem láttam benne.Igaz én elörről szoktam nézni de általában mindenki. kifogások, várni várni mindig lehet várni, de ezt előttem egy pár oldallal ezelőt már leírták.
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Nyilván azért mert volt rá pénze, illetve ki tudja vagy majd ki fogja használni a plussz bemeneteket. Lehet 5 év múlva te is ki tudnád használni a 2 HDMI bemenetet.
Ezt neked kell tudnod hogy számodra megéri-e, de ha nem sürgős a vásárlás mindenképpen úgy jársz a legjobban, ha vársz karácsonyig. Szerintem 20-30e. ft-ot biztosan esni fog az áruk.
A Pv70-esről még annyit: ha jól emlékszem csillogó fekete a keret a képernyő körül ami engem kimondottan zavar. Mivel ha olyan szögből nézed akkor beletükrőződhetnek a szoba fényei. Pl. ablak vagy világítás.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Én semmi negatívumot nem tapasztaltam a pv7p-nél a textben.Be ütöm az oldalt, azonnal megjelenik, utánna meg lapozhatok amilyen gyorsan csak akarok.
Ha közvetlenül a csatorna váltás után nyomod meg a teletext gombot akkor várni kell 3-4 mp-et.
A pv70-esnél nem tudom hogy működik a dolog.

Köszi szépen a választ, eszerint TXT probléma kilőve.

Ezáltal ugyan csak még könnyebbnek kellene lennie a döntésnek, mégis csak nehezebb lett, mert közben eszembe jutott, hogy bár nekem nem fontos egyáltalán a PC bemenet, de a kislányom 17 hónapos, és egy-két év múlva már talán szeretne játszani rajta, ha meg így lesz, miért ne nagy felbontásban tenné?

Hiába, nem egyszerű az élet. :-D

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Közban egy katalógust is átnyálaztam, melynek eredményeként még egy apró difit fedeztem fel a két típus között:PV70-be 1500 oldalas TXT memória - PV7P-ben 500 oldalas TXT memória

Bár nem sűrűn használom a teletextet, azért ezt egy picit fájlalom... kérdés persze, mennyivel gyorsabb az 1500 oldalas memóriának köszönhetően a PV70-es, vagy ha úgy tetszik, mennyivel lassabb az 500 oldalas PV7P...?

Várom a nálam tapasztaltabbak véleményét!

Én semmi negatívumot nem tapasztaltam a pv7p-nél a textben.
Be ütöm az oldalt, azonnal megjelenik, utánna meg lapozhatok amilyen gyorsan csak akarok.
Ha közvetlenül a csatorna váltás után nyomod meg a teletext gombot akkor várni kell 3-4 mp-et.
A pv70-esnél nem tudom hogy működik a dolog.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Közban egy katalógust is átnyálaztam, melynek eredményeként még egy apró difit fedeztem fel a két típus között:
PV70-be 1500 oldalas TXT memória - PV7P-ben 500 oldalas TXT memória

Bár nem sűrűn használom a teletextet, azért ezt egy picit fájlalom... kérdés persze, mennyivel gyorsabb az 1500 oldalas memóriának köszönhetően a PV70-es, vagy ha úgy tetszik, mennyivel lassabb az 500 oldalas PV7P...?

Várom a nálam tapasztaltabbak véleményét!

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Üdv!

Jóideje élvezettel olvasom már ezt a fórumot. A DVD hajnala óta szorgalmasan gyűjtögetem a filmeket, pedig nem vagyok különösebben gazdag, de azért idestova 7 év alatt azért csak összeszedtem több, mint 800 filmet.

Ezidáig egy tök hagyományos, Philips 70 centis 4:3-as 50Hz-es CRT-n élveztem a filmeket, de már érlelődik bennem, hogy nagyobb képméretre váltsak.

A mozinál számomra elsődleges a nagy és jó minőségű kép. Néhány éve még ratyinak láttam a plazmák képét, de elnézve a mai készülékeket, változott a véleményem. Ráadásul az árak is konszolidálódnak, így eldöntöttem, legkésőbb karácsonyig váltani fogok.

Egy időben nagyon a projektorok felé húzott a szívem, és megvallom, most is csábít kicsit a gondolat, de tény, hogy egyrészt drágábban jönnék ki vele (igaz, nem olyan nagyon sokkal!), másrészt meg számomra hátrány a körülményesebb kezelése, meg az, hogy igazán jól meg sem tudnám oldani az elhelyezését. Így a vetítés megmarad későbbi álomnak: majd ha egyszer elköltözünk a panelból, és saját külön moziszobám lesz, ott én is vetíteni fogok.

A méret tehát fontos, de vannak korlátok. Úgy néz ki, 42"-osnál nagyobb plazmát nem tudnék elhelyezni a szobában, sőt, még a 42-esek közül sem férne be mindegyik a rendelkezésre álló helyre.

A szívem és az itt olvasottak alapján a Panasonic TH-42PV70-es és a TH-42PV7P között vacillálok. Árban a kettő között azért jelentős tízezrek vannak, én meg az alábbi különbségeket láttam speckók terén:
PV70-ben 2 HDMI - PV7P-ben 1 HDMI
PV70-ben PC bemenet - PV7P-ben ez nincs
PV70 10000-es kontraszt, PV7P-ben 8000-es

PC-t nem áll szándékomban rákötni, márcsak a beégés veszélyének elkerülése miatt sem, de egyébként sem érzem ennek a hiányát. A HDMI csatlakozók számának nem tudom, lesz-e nagy jelentősége számomra a következő 5-10 évben, a kontrasztot meg saját szememmel hasonlíthattam össze ma az MM-ben, és én nemigen láttam különbséget... Már-már afelé hajlok, hogy talán felesleges pénzkidobás nekem PV70-est venni.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”