Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

robertov
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: robertov »

A HDMI-n kap jelet?
Write only módban vagy? Mi van rákötve a HDMI bemenetre?

Na itt jön az érdekes rész a hdmi bemetre semmi sincs bekötve! Adott ehhez a kuszasághoz egy videómagnó,egy dvd lejátszó és plazma tv! A videómagnóba megy a kábel tv antenna ,onnan a tv- be megy tovább ezek a hagyomásos módón vannak öszekötve a 3 színű kábellel ,sárga,piros fehér! DVD meg egy sima scart kábellel van összekötve! Eért nem értem a hdmi bemenetre,hogy került jel ?

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Állitolag nekünk európaiaknak még szerencsénk is van mert PAL-ban kevésbé látszik az eltérés mint NTSC-ben. Nálunk 50Hz van és ez majdnem a 24 kétszerese nem kell a 60Hz. miatt pulldown féle trükközést csinálni.
Mint a másik topicban említettem, ízlés kérdes. 50Hz-en ritkábban de nagyobbat riccen, 60Hz-en kisebbeket, de sűrűbben.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

1000 EUR alá csökkent a Pana 42 PV70-es ára a szomszédban.http://www.0815.at//Default.aspx?tabID= ... ID=AA04228

Az már más kérdés, hogy most meg a forint romlott.

Telehold: ez egy igen jó hír, most érdemes akkor ilyet venni. 250 ezer egy 42 collos Pana plazmáért ami G10-es az több mint jó. Én ennyiért vettem a 37 collost.

Visszatérve a 24p-s témára: jut eszembe, hogy MM-ben láttam blue-ray lejátszóról demo anyagokat ezeken a plazmákon és nem vettem észre semmit sem , gondolom 720p 50Hz-es volt az adás. A FULLHD-son is jól követhető volt a dolog.

Állitolag nekünk európaiaknak még szerencsénk is van mert PAL-ban kevésbé látszik az eltérés mint NTSC-ben. Nálunk 50Hz van és ez majdnem a 24 kétszerese nem kell a 60Hz. miatt pulldown féle trükközést csinálni.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: YxVs »

Ma néztem a MM-ben egy Pana 42PV70-est és egy Samsung PS42Q92-t My Webpage egymás mellé állítva. Demónál nem vettem észre különbséget, viszont analóg jelre rákötve a TV2 sokkal szebb volt a Samun. Meg voltam lepődve, mert abban a hitben éltem, hogy ebben az árkategóriában a Panánál nem lehet jobb választás.
Az eladó szerint a MoviePlus képjavító áramkörnek tudható be, hogy jobb a Samsungon a hagyományos tv-adás képe. Vajon DVD-nél is lehet különbség? Viszont 1080p progresszív jelfeldolgozást nem tud, csak 720p-t. Ez számít valamit a gyakorlatban? Van valakinek ilyen Samsungja? Jó választás lehet?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

A HDMI-n kap jelet?
Write only módban vagy? Mi van rákötve a HDMI bemenetre?
Üdvözlettel: Lex

robertov

Plazma

A HDMI bemeneten van PIP funkció,de akkor nincs a nagy képernyőn semmi! Itt mi lehet a megoldás?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

A HDMI-n kap jelet?
Üdvözlettel: Lex

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

De a tv már adott egy tuneres pip-el ,tehát ez csak hdmi csatlakozóval ellátott másik készülékkel fog müködni valaha is? Sajnos ezt a boltban senki nem mondta:(
Igen. Próbáld ki, behangolsz egy csatornát, váltasz hdmi-re és megnyomod a pip-et, megjelenik a kis ablak a tv-adással. Ha le van tíltva akkor ciki, viszont az eladótól elkérheted a kézikönyvet, vagy letöltôd a netrôl.

Akkora kézikönyvet adtak hozzá,hogy csak na:) Van benne pár nyelven leírás,de a magyarban sem látom részletesen leírva csak ,hogy pip funkciók ide mozgatom oda mozgatom ablak mérete meg ilyen bla-bla szöveg! Komoly leírást nem látok hozzá én már elég sok variációt lezongoráztam rajta,de mindig csak egy kis piros áthúzott ábra jön elő ebből gondoltam nem működik ez sima videóval ,se dvd lejátszóval:((

Ma odáig jutottam,hogy a tv-input-nál beállíttom a hdmi-t és benyomom a pip funkciót előugrik a kis ablak:) CSak még egy apró bibi van a dologban,hogy a tv adást viszont nem látom magyarul a kis ablak tökéletes , de a többi részén a képernyő fekete marad! Na erre mondjon valaki ötletet,ha tud!!! Nekem itt elfogyott a tudományom és az idegem is:)

Bár nem ismerem a Plazmád, de szeritem a PIP funkció csak úgy mükődik, hogy ha a TV-t nézed a nagyképernyőn akkor a kiképernyőn tudod nézni a HDMI bemenetről érkező jelet jobb esetben a VGA bemenetről érkező jelet.
Namost szerintem neked nincs a HDMI bemeneten jeled, ha csak nincs olyan készüléked ami HDMI-s. Ha van és nem jelenik meg a jel a kis ablakban akkor valami bibi van.

robertov

Plazma

De a tv már adott egy tuneres pip-el ,tehát ez csak hdmi csatlakozóval ellátott másik készülékkel fog müködni valaha is? Sajnos ezt a boltban senki nem mondta:(
Igen. Próbáld ki, behangolsz egy csatornát, váltasz hdmi-re és megnyomod a pip-et, megjelenik a kis ablak a tv-adással. Ha le van tíltva akkor ciki, viszont az eladótól elkérheted a kézikönyvet, vagy letöltôd a netrôl.

Akkora kézikönyvet adtak hozzá,hogy csak na:) Van benne pár nyelven leírás,de a magyarban sem látom részletesen leírva csak ,hogy pip funkciók ide mozgatom oda mozgatom ablak mérete meg ilyen bla-bla szöveg! Komoly leírást nem látok hozzá én már elég sok variációt lezongoráztam rajta,de mindig csak egy kis piros áthúzott ábra jön elő ebből gondoltam nem működik ez sima videóval ,se dvd lejátszóval:((

Ma odáig jutottam,hogy a tv-input-nál beállíttom a hdmi-t és benyomom a pip funkciót előugrik a kis ablak:) CSak még egy apró bibi van a dologban,hogy a tv adást viszont nem látom magyarul a kis ablak tökéletes , de a többi részén a képernyő fekete marad! Na erre mondjon valaki ötletet,ha tud!!! Nekem itt elfogyott a tudományom és az idegem is:)

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: thom »

A Samsung 50P96FD FullHD plazma melyik csoportba tartozik?Tudja? Vagy csak fogadja és 60 Hz-en jeleníti meg?
Ha negatív a válasz, akkor nem lehet kapni ilyen plazmát magyarországon a Pioneereken kívül?

Hogy milyen kategóriába tartozik??
a K..A jó kategóriába

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Telehold »

1000 EUR alá csökkent a Pana 42 PV70-es ára a szomszédban.
http://www.0815.at//Default.aspx?tabID= ... ID=AA04228

Az már más kérdés, hogy most meg a forint romlott.

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Sziasztok,  
A Panasonic PV80-as leendő szériáról lehet már valamit tudni? Mikor jelenik meg? Ősszel, tavasszal? Új panel is lesz hozzá? (G11) Érdemes várni rá?

Köszi
üdv.
YxVs

A Pana általában tavasszal szokott új modellekkel kijönni, de az még igen messze van.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: YxVs »

Sziasztok,

A Panasonic PV80-as leendő szériáról lehet már valamit tudni? Mikor jelenik meg? Ősszel, tavasszal? Új panel is lesz hozzá? (G11) Érdemes várni rá?

Köszi
üdv.
YxVs

hkmpens

Plazma

Hozzászólás Szerző: hkmpens »

Mondjuk azért elég fasza minősége van az angol Sky Sportoknak, de ugyanígy szinte tökéletes a Sky Italia is. Persze nem vitatom, hogy a skandináv is gyönyörű. Ilyennek kellene lenni idehaza is, de erről csak álmodozhat az eccerű ember.
http://www.areadvd.de/images/2007/Kathr ... 910_05.jpg

Igéretes hátsó

Igen szép.
Mondjuk én még várok vele egy keveset, amíg az elsők megtapasztalják.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Mondjuk azért elég fasza minősége van az angol Sky Sportoknak, de ugyanígy szinte tökéletes a Sky Italia is. Persze nem vitatom, hogy a skandináv is gyönyörű. Ilyennek kellene lenni idehaza is, de erről csak álmodozhat az eccerű ember.
http://www.areadvd.de/images/2007/Kathr ... 910_05.jpg

Igéretes hátsó

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

hkmpens

Plazma

Hozzászólás Szerző: hkmpens »

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Esetleg egy firmware frissítés is megoldhatja ezt a 24p-s problémát. 
És azok a filmek emiket SAT vevővel nézek műholdról azok is picit gyorsítva mennek a 25 fps miatt ???

Ez kizárt. Vagy legalábbis eddig még sohasem sikerült firmware frissítéssel megoldani egyetlen egy megjelenítő esetében sem.

Ha európai HD adásokat nézel akkor igen.

Hát tudod, még a Dreambox miat nem tudok HD adásokat nézni ahhoz ott lesz a Katherin 910-es HDTV műholdvevő ami mát kapható és linuxos szoftvere van.

Viszont a szoftverei enyhén szólva még nem kiforrottak, az "okosítások" még nem mennek rajta, már ha érted mire gondolok......

Viszont a Dreamboxxal szebb képem van mikor pl. a Channel5-t vagy Channel4-et nézem 16/9-es formátumban.
A Sky Digital Film-es csomagjára meg most nemigen fogok előfizetni, jött már pár hétig de nem voltam oda érte és a minőség se győzött meg.

Igazán gyönyörű a kép pedig csak RGB-n mennek. A DVD-t YUV-vel 576p-ben nézem de sokszor ennek a képével vetekszik az említett két csatorna műsora.

Ami még jó minőségű filmcsatorna az a Canal+ FILM1, FILM2 és FILM3 a skandináv csomagban. 16/9, logó nélkül, DD5.1 AC3, és DD2.0. Mint amilyennek egy mozicsatornának kell lenni. Ilyen nálunk ku*vaországban (a la gyurcsány) nincs és nem is lesz egy ideig mert az igénytelen tömegnek nincs rá igénye. A HBO az VHS szint ,inkább ne lássa meg egy külföldi mert kiröhög.......

robertov

Plazma

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Üdv. most vetem  egy TH-37PV7P-t  volt a tartozékok között egy kis  henger alakú valami amit valamelyik vezetékre kell rácsatolni (szerintem)Tudja valaki hogy mi ez és mire való? A kezelésibe semmi sincs róla.

- nagyfrekvencias felbevagott ferrit henger-rol lehet szo.
- a keszulekbe meno kabelre kell raerositeni jellemzoen, olyan 3-5cm-re a csatlakozotol.
- egy pelda: http://tami.dyndns.org/album/ham-radio/ ... N7175.html
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Plazma

Üdv. most vetem egy TH-37PV7P-t volt a tartozékok között egy kis henger alakú valami amit valamelyik vezetékre kell rácsatolni (szerintem)Tudja valaki hogy mi ez és mire való?
A kezelésibe semmi sincs róla.

Zavarszűrő gyűrű.

mmiissii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: mmiissii »

Üdv. most vetem egy TH-37PV7P-t volt a tartozékok között egy kis henger alakú valami amit valamelyik vezetékre kell rácsatolni (szerintem)
Tudja valaki hogy mi ez és mire való?
A kezelésibe semmi sincs róla.

Vendég

Plazma

És azok a filmek emiket SAT vevővel nézek műholdról azok is picit gyorsítva mennek a 25 fps miatt ???

Ez kizárt. Vagy legalábbis eddig még sohasem sikerült firmware frissítéssel megoldani egyetlen egy megjelenítő esetében sem.

Ha európai HD adásokat nézel akkor igen.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ezt kétlem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

mint ahogy Simon is mondta, attol hogy fogadja az nem azt jelenti, hogy azt meg is tudja jeleníteni... vagy ez megtudná??csak nem jol értelmeztem? idáig csak a pio uj plazmáirol olvastam , hogy megtudják jeleníteni a 24p-t

Nem értem most mi a probléma.
Benne van a szövegben, hogy a Panasonic tud róla, hogy az általa forgalmazott tvk nem képesek a 24p fogadására, és jelenleg dolgoznak a probléma megoldásán a következő kiadandó tvken.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

mint ahogy Simon is mondta, attol hogy fogadja az nem azt jelenti, hogy azt meg is tudja jeleníteni... vagy ez megtudná??csak nem jol értelmeztem? idáig csak a pio uj plazmáirol olvastam , hogy megtudják jeleníteni a 24p-t

Nem értem most mi a probléma.
Benne van a szövegben, hogy a Panasonic tud róla, hogy az általa forgalmazott tvk nem képesek a 24p fogadására, és jelenleg dolgoznak a probléma megoldásán a következő kiadandó tvken.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”