Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A kontraszt, szín, mozgás folyamatossága, átmenetek folytonossága sokkal jobban érdekel.
Ezzel abszolút egyetértek. Teszteltem full HD plazmát Blu-Ray lejátszóval és váltogattuk a 1080p-t és 720p-t. 2 méterről már szinte megmondhatatlan, hogy melyik ment.

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

Egyébként a Pioneer-ok olyan drágák, hogy meg sem venném őket, és ennyiért már FULLHD-s Panát kapnék (ha vennék, de nem veszek.)
A felbontás nem minden. Jól néz ki a fullhd mindenféle demóanyagokkal, de tapasztalatból mondom, hogy mozifilmnél egyrészt nem jön ki annyira a különbség a fullhd és a nemfullhd között, másrészt ha belemerülök a filmbe, szinte észre sem veszem. A kontraszt, szín, mozgás folyamatossága, átmenetek folytonossága sokkal jobban érdekel. Én inkább a Pio-t venném a fullhd-s Pana helyett.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ez utóbbit ma sem úszod meg könnyen.  
Nem tudom, itt hányan gondolják azt, hogy ha egy tervező mérnök kitalál valamit, akkor a marketingesek megpróbálják azt azonnal eladni, felhasználni. Lófarát! A legtöbb készülék, amit a boltban megvehetünk, egy leendő komolyabb cucc üzleti okokból lebutított kistesója. Így lehet több bőrt lehúzni egy rókáról. A marketing pedig elhiteti velünk, hogy ez így jó nekünk.

Nah megint rávilágítottunk, hogy nagyon tré helyzetünk van.

Asszem hazamegyek, és megiszom az egyik egri bikavérusomat. Nem lehet ezt józanul elviselni

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szerinted kik irányítják az üzletet? A marketingesek, vagy a mérnökök?
Váaszolok helyette. Marketing. Sajnos az autóknál is így megy. Nem a mérnök mondja meg, hogy az új típus, vagy ugyanazon típus ráncfelvarrott változata milyen erős legyen számokban, hanem a marketinges.

Ilyenkor mindig eszembejut, hogy lehet hogy a középkorban kellett volna élnem. De aztán eszembejut hogy akkor nélkülöznöm kellene a közel veteránidős autómat, és nyafogó hercegnőknek kellene fitogtatnom a lovagi tudományomat. Az se sokkal jobb

Ez utóbbit ma sem úszod meg könnyen.

Nem tudom, itt hányan gondolják azt, hogy ha egy tervező mérnök kitalál valamit, akkor a marketingesek megpróbálják azt azonnal eladni, felhasználni. Lófarát! A legtöbb készülék, amit a boltban megvehetünk, egy leendő komolyabb cucc üzleti okokból lebutított kistesója. Így lehet több bőrt lehúzni egy rókáról. A marketing pedig elhiteti velünk, hogy ez így jó nekünk.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Váaszolok helyette. Marketing. Sajnos az autóknál is így megy. Nem a mérnök mondja meg, hogy az új típus, vagy ugyanazon típus ráncfelvarrott változata milyen erős legyen számokban, hanem a marketinges.

Ilyenkor mindig eszembejut, hogy lehet hogy a középkorban kellett volna élnem. De aztán eszembejut hogy akkor nélkülöznöm kellene a közel veteránidős autómat, és nyafogó hercegnőknek kellene fitogtatnom a lovagi tudományomat. Az se sokkal jobb

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

"Jövőre éri el csúcsát a plazmapiac, mielőtt hanyatlásnak indulna" 
http://www.hwsw.hu/hirek/34000/plazmapa ... shita.html

Ez csak vélekedés, ráadásul egy piackutató cégé. Szerintem nem mérvadó. Ők marketingesek nem műszaki emberek. Sose adtam az ilyenek véleményére.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Az ehavi Audiovosion ujságban tesztelték a pana 42PV71F-est, és a 42PZ700-est.A valós kontraszt 2.240:1-hez. Mérve hiteles mérőmüszerrrel.
A megadott érték 10.000:1-hez.
A 42PZ700-es 2.550:1-hez. Mérve hiteles müszerrel.
Megadott érték 5000:1-hez

Telehold: tudod mi a legpontosab műszer ? Az emberi szem. Én pl. a westen Pana márkaboltjában szebbnek láttam a PV70-es plazma képét mint a PZ-ét.

Miért ne láthatnád "szebbnek" egy kisebb kontraszttal rendelkező plazma képét? Pláne 10 % különbség esetén.

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Fura, hogy sehol se írják, hogy a Pana plazma tulajok ne használjanak bluerey-t meg hddvd-t mert akadozni fog a film........
A most kapható plazmák 80-90%-a nem tudja a 24p-t. De ez igaz az LCD-kre és a projektorokra is. Innentől kezdve nem szokták kiemelni egy tesztben, hogy nem tudja, csak amelyik készülék tudja ott szokták kiemelni, hogy milyen jó, hogy tudja.

Ráadásul -csak hogy árnyaljam a képet- nem minden megjelenítő tudja a 24p-t azok közül amelyikre rá van írva, hogy tudja. Ugyanis van pár készülék amelyik fogadja ugyan, de mégis 60Hz-en jeleníti meg a képet. Tehát 24p- állásban is ad képet, de ugyanúgy fog akadni, mint a többi.

A Samsung 50P96FD FullHD plazma melyik csoportba tartozik?
Tudja? Vagy csak fogadja és 60 Hz-en jeleníti meg?
Ha negatív a válasz, akkor nem lehet kapni ilyen plazmát magyarországon a Pioneereken kívül?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Anno írtak CRT tv-re is, hogy 1080i compatible. Természetesen csak fogadni tudta a jelet, de natívan megjeleníteni nem.
Pontosan erről van szó.

Remek. Halál a marketingre.

Vendég

Plazma

Anno írtak CRT tv-re is, hogy 1080i compatible. Természetesen csak fogadni tudta a jelet, de natívan megjeleníteni nem.
Pontosan erről van szó.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ráadásul -csak hogy árnyaljam a képet- nem minden megjelenítő tudja a 24p-t azok közül amelyikre rá van írva, hogy tudja. Ugyanis van pár készülék amelyik fogadja ugyan, de mégis 60Hz-en jeleníti meg a képet. Tehát 24p- állásban is ad képet, de ugyanúgy fog akadni, mint a többi.
Ez viszont hibának minősül nem? Mármint ha azt írják, hogy képes kezelni a 24p-t.
Bár megfogalmazás kérdése.

Vendég

Plazma

Fura, hogy sehol se írják, hogy a Pana plazma tulajok ne használjanak bluerey-t meg hddvd-t mert akadozni fog a film........
A most kapható plazmák 80-90%-a nem tudja a 24p-t. De ez igaz az LCD-kre és a projektorokra is. Innentől kezdve nem szokták kiemelni egy tesztben, hogy nem tudja, csak amelyik készülék tudja ott szokták kiemelni, hogy milyen jó, hogy tudja.

Vendég

Plazma

És eddeg ezt meg senki nem mondta. Azért nem egy félévre vettem a plazmát.Tegyük fel 1 év múlva ha lesz elérhető áron HDDVD akkor nem fogom tudni rendesen használni hiába  a HDMI-s kapcsolat ?

Esetleg a DVD lejátszón ki kell kapcsolni ezt a 24p-t ? Márha ki lehet.

Az egyik szem sír a másik nevet. Sír mert mindig kitalálnak valami marhaságot ami miatt új készüléket kell venni. Nevet, mert ebben az esetben nem is marhaságról van szó, hiszen 60 év után végre elértük azt, hogy a mozifilmeket (24p) egy az egyben lehet otthon is nézni már ami a felbontást és a képkockaszámot illeti.

A lejátszó oldal is marketing. Nem minden HD-DVD és Blu-Ray lejátszó képes 24p-ben kiadni a jelet, olyat kell választani amelyik tudja.

Ha a megjelenítőd nem tudja akkor akadozni fog picit a kép. Nézd meg valahol a különbséget (24p kontra 60Hz) és akkor el tudod dönteni, hogy téged zavar-e. Engem például nagyon.

A DVD-k nem tudják a 24p-t. A Magyarorszgáon megjelenő (PAL) filmek 25p-vel mennek, az amerikaiak (NTSC) pedig 3:2 pull downnal 29.97-en. Előbbihez 50Hz, utóbbihoz 60Hz kell, ezt minden megjelenítő tudja.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

"A Panasonicok nem tudják a 24p-t, talán a következő modellekben már benne lesz." 
Na bazzz....

És eddeg ezt meg senki nem mondta. Azért nem egy félévre vettem a plazmát.
Tegyük fel 1 év múlva ha lesz elérhető áron HDDVD akkor nem fogom tudni rendesen használni hiába  a HDMI-s kapcsolat ?

Át lehet kapcsolni sima 1080/60-ba,vagy 720P-be is,de akkor számolni kell az akadozással.Engem pl,meg sokakat nagyon zavar,mert igencsak látható.Erről Simon is írt kisebb novellát valahol...

Köszi Rea4, értem.

Akkor maradok a HDMI-s sima DVD-nél, még az is beszerzés előtt áll úgyis.

Megyek inkább csinálok valami levezető fizikai munkát itthon, mielőtt idegesebb leszek.

pedig hány tesztet átnéztem már....

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

"A Panasonicok nem tudják a 24p-t, talán a következő modellekben már benne lesz." 
Na bazzz....

Tegyük fel 1 év múlva ha lesz elérhető áron HDDVD akkor nem fogom tudni rendesen használni hiába a HDMI-s kapcsolat ?

Át lehet kapcsolni sima 1080/60-ba,vagy 720P-be is,de akkor számolni kell az akadozással.Engem pl,meg sokakat nagyon zavar,mert igencsak látható.Erről Simon is írt kisebb novellát valahol...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Na bazzz....

Tegyük fel 1 év múlva ha lesz elérhető áron HDDVD akkor nem fogom tudni rendesen használni hiába a HDMI-s kapcsolat ?

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Vendég

Plazma

Telehold: tudod mi a legpontosab műszer ? 
Az emberi szem.

Ez hatalmas nagy tévedés. Az emberi szem kb. kontrasztátfogása 1000:1-hez. Ennél nagyobb fényerő-különbséget nem nagyon tud érzékelni. Ezért is van a dinamikus kontraszt, amely kb. ekkora kontrasztot mozgat fel és le, így 4-5000:1 kontrasztot érve el.

Vendég

Plazma

Ez a 24p nekem valahogy új. 
Valahogy nem látom a mai plazmák leírásában vagycsak nem veszem észre ?

jó kérdés. Most az én Panám pl. tudja ezt a 24p-t vagy nem ?

Ha nem tudja, akkor én ebből mit fogok észrevenni és milyen esetben ?

Blue ray esetén vagy DVD esetén ?

Idegesítene , hogy évek óta nézi az ember a plazma TV-k műszaki tudását és amikor vesz 1-et utána még mindig talál olyan paramétert amit az ő készüléke esetleg nem tud.

Egyébként a Pioneer-ok olyan drágák, hogy meg sem venném őket, és ennyiért már FULLHD-s Panát kapnék (ha vennék, de nem veszek.)

Szerepel a plazmák leírásában (mármint amelyik tudja). Általában 1080/24p-nek szokták írni. A fogadott jelek között találod.

A Panasonicok nem tudják a 24p-t, talán a következő modellekben már benne lesz.

A 24p csak Blu-Ray és HD-DVD nézésekor számít, akkor is csak akkor ha a lejátszó szintén tudja a 24p-t. Ha bármelyik nem, akkor kicsit akadozva fog menni a film, nem lesz tökéletes a mozgás. Van akit jobban zavar, van akit kevésbé.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Az ehavi Audiovosion ujságban tesztelték a pana 42PV71F-est, és a 42PZ700-est.A valós kontraszt 2.240:1-hez. Mérve hiteles mérőmüszerrrel.

Az emberi szem. Én pl. a westen Pana márkaboltjában szebbnek láttam a PV70-es plazma képét mint a PZ-ét.

Telehold nem azt mondta, hogy a hiteles műszer megállapítása szerint melyiknek szebb a képe, hanem melyiknek mekkora a valós kontrasztja.

kontraszt nem egyenlő a képminőséggel.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

"Jövőre éri el csúcsát a plazmapiac, mielőtt hanyatlásnak indulna" 
http://www.hwsw.hu/hirek/34000/plazmapa ... shita.html

Ez csak vélekedés, ráadásul egy piackutató cégé. Szerintem nem mérvadó.

Ők marketingesek nem műszaki emberek. Sose adtam az ilyenek véleményére.

Annak idején dőlt a marketing a DCC-ről (digitális magnókazetta) is meg a DAT-ról is és
egyikből se lett semmi. a DAT-ot csak adatarchiválásra használják.

Szóval nem kell ezeknek mindig hinni. A másik az, hogy valamelyik oldal pénzeli őket, nem csodálkoznék, ha bemennék hozzájuk és Samsung feliratokkal meg emblémákkal találkoznék

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Az emberi szem. Én pl. a westen Pana márkaboltjában szebbnek láttam a PV70-es plazma képét mint a PZ-ét.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Ez a 24p nekem valahogy új.

Valahogy nem látom a mai plazmák leírásában vagycsak nem veszem észre ?

jó kérdés. Most az én Panám pl. tudja ezt a 24p-t vagy nem ?

Ha nem tudja, akkor én ebből mit fogok észrevenni és milyen esetben ?

Blue ray esetén vagy DVD esetén ?

Idegesítene , hogy évek óta nézi az ember a plazma TV-k műszaki tudását és amikor vesz 1-et utána még mindig talál olyan paramétert amit az ő készüléke esetleg nem tud.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Plazma

Hozzászólás Szerző: blakey »

Sziasztok, .LG 42PC1RV. erről a tv-ről tudja valaki véletlenül,hogy lehetséges az egy tuneres pip, funkcióját használni?annyit tudok,hogy kell mellé egy másik vevő mondjuk egy videómagnó vagy valami ilyesmi. az egyik boltban egy eladó azt mondta ,hogy csak olyan készülékkel fog a pip funkció működni aminek hdmi csatlakozása van! ez helyes információ szerintetek? előre is köszi a válaszokat!
Az egy tuneres pip általában így mûködik. Szerintem videómagnót hiába kötsz rá, mert nem lesz pip-ed, ha a pip olyan fontos, akkor a 2 tuneres a jó. HDMI-n keresztül lesz pip.

robertov
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: robertov »

Sziasztok, .LG 42PC1RV. erről a tv-ről tudja valaki véletlenül,hogy lehetséges az egy tuneres pip, funkcióját használni?annyit tudok,hogy kell mellé egy másik vevő mondjuk egy videómagnó vagy valami ilyesmi. az egyik boltban egy eladó azt mondta ,hogy csak olyan készülékkel fog a pip funkció működni aminek hdmi csatlakozása van! ez helyes információ szerintetek? előre is köszi a válaszokat!

lanlaf

Plazma

Hozzászólás Szerző: lanlaf »

Na igen,ehhez mindjárt kapcsolódnék is.
Van ez a Pio 507es plazmám.
Itt van mellette egy Samu 50P96-os,meg volt a Pana PZ700.
Volt itt 2 fórumtárs,akikkel nézegettük a Samut.Aztán az lekerült az állványról,és ment a helyére a Pio.
Na most...Hogy a retekbe van az,hogy a papíron 4000:1 kontrasztú Pio szemmel láthatóan kontrasztosabbnak tűnik,mint a 15000:1-es arányú Samu,az 5000:1 es Panáról ne is beszéljünk...
Mindegyik dinamikus kontrasztot használ.Tökmindegy,az ki,avagy be van kapcsolva,vagy akármilyen állásban van..Akkor is jobb a Pio kontrasztja,a feketéje meg aztán dettó.
Nyilván minden adat kvázi hazugság,de ez azért kissé meglepett.

A Pio-k híresek a jó feketéjükről, a 24p képességükről, és a magas árakról, amit értük kérnek. Ezen felül a most elérhetők nem full-hd-sak. A 8. generáció tesztelése során az alábbiakat írta valaki a 7. generációról:

"the previous (seventh) generation of Pioneer plasmas were crippled by disappointingly average black levels and the infamous "dirty screen effect""

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP42 ... lusion.php

A teljes teszt itt olvasható, a pdp42480xd-ről szól:

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP4280XD/

A 8. generációs tv-t nagyon dícséri:

"the Pioneer PDP4280XD is the best flat panel television I've tested to date. "

Persze mindennek megvan az ára:

a hivatalos basys, (és nem hivatalos olcsobbat.hu) árak:

pdp427xa (42", 1024x768, 7. generáció): 450e Ft, (405e Ft)
pdp507xa (50", 1366x768, 7. generáció): 600e Ft (512e Ft)
pdp4280xa (42", 1024x768, 8. generáció): 560e Ft
pdp5080xa (50", 1366,768, 8.generáció): 850e Ft (780e Ft)

Viszont a 3 év garit itthon csak a basys-tól származó készülékekre lehet érvényesíteni, az import készülékeket csak külföldön szervizelik garanciában (a basys állítása szerint).

Most olvasom, hogy jönnek a 8. generációs Full HD pioneerok, 60 és 50 inches, pdp-lx608xd, és pdp-lx508xd, és egy bizonyos színszűrő nélküli pdp-lx6080xd, és pdp-lx5080xd augusztus, szeptember környékén várható. Áruk 1,2 millió Ft és 2 millió Ft közé várható.

http://www.basys.hu/hirek/rovidesenkaph ... enembarhol

Ezzel szemben a korábban említett "rosszabb feketéjű" samsung 50"-os 600-650ezer Ft-ba kerül, pedig ugyanúgy full-hd-s, 24p képes.

Mindenki választhat az igényeinek, és a pénztárcájának megfelelően. A vásárlás során mindig valamilyen kompromisszumot köt az ember, vagy felbontás, vagy 24p képesség, vagy kontraszt terén, vagy horror árat fizet a prémium kategóriáért.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”