Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Köszönöm a gyors választ Rea4!Akkor asszem addig inkább nézem a kicsi "gömböc" crt-met és kivárok.Vhogy csak kibírom addig.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

krisz76
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: krisz76 »

Azért nézz még körül szerintem, pld(Toshiba 42C3000) de a samsung is elég jó választásnak tűnik.
TV: SONY 40NX710, BDP: PHILIPS BDP 9500 PHILIPS DVP963sa, MP: DUNE HD SMART D1, AVR: CA Azur540R V2, CD: DENON DCD-510AE, KONZOL: PLAYSTATION 3 XBOX360 SLIM, URC: PHILIPS STR 8215, PC: ASUS K70, HANGFAL: TANNOY MX2,MXC,MX1, KÁBELEK: NEOTECH ELOSZTÓ: APC

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Hello mindenkinek! 
Egy olyan jellegű kérdésem lenne,ami kicsit a jóstehetségetekre hajaz.
Szal ez lenne az:Mikorra várható az,hogy a 100cm körüli fullHD LCD-k ára emberi árra csökkenjen?Itt azokra gondolol,amik támogatják a 24p-t is.
Emberi árnak kb a 300e alatti kategóriát gondolom én.

4-8 hónap kb.
Addigra 300-320 körülre saccolom.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Hello mindenkinek!

Egy olyan jellegű kérdésem lenne,ami kicsit a jóstehetségetekre hajaz.
Szal ez lenne az:Mikorra várható az,hogy a 100cm körüli fullHD LCD-k ára emberi árra csökkenjen?Itt azokra gondolol,amik támogatják a 24p-t is.
Emberi árnak kb a 300e alatti kategóriát gondolom én.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

duwy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

- szvsz. vedd. meg.
Ennyire jó?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tami »

- szvsz. vedd. meg.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

duwy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

Sziasztok!

Venni akarok egy LCD TV-t, de előtte ki akarom kérni a hozzáértő emberek véleményét. Szóval, ezt néztem ki: Samsung LE-40R81B
Mi a véleményetek róla? Ha tudtok ebben az árkategóriában jobbat ajánlani, akkor hajrá! A PC-t is rá szeretném majd kötni.
Más fórumon azt írták, hogy az LG a legjobb a PC-hez, ott viszont a legtöbbnél kicsi a kontrasztarány (1200:1 , 1600:1). Nem vagyok szakértő, úgyhogy nem tudom, hogy ez nagy gond-e.
A segítséget előre is köszönöm!

duwy

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Miért lenne csak akkor igaz? Szvsz egy s-video kapcsolatnál a nem pixelhelyes HDMI kapcsolat is sokkal jobb képet fog adni. Asztali készülék esetén pedig nincs is olyan, hogy pixelhelyes kapcsolat.
Ó én botor magamból indultam ki. Természetesen a htpc-re gondoltam, mint forrásra. Más nálam fel sem merül, mert többi nem érdekes. Ha tényleg beindul a blu-ray/hd dvd, akor is htpc-ben fogok gondolkodni, mert vga-n pixelhelyesen sokkal jobb képet fogok kapni, mint egy csoda asztali lejátszón szabványos felbontással.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

Én inkább azt mondanám, hogy mindig jobb képet ad. Sokkal jobb képet. Amin ugyanis már van HDMI kimenet illetve HDMI bemenet, az már olyan eszköz - legyen szó TV-ről vagy lejátszóról - ami igencsak képes megjeleníteni a két csatlakozás közötti különbséget.
De ez kizárólag abban az esetben igaz, ha a hdmi bemeneten meg lehet hajtani pixelhelyes felbontással.

Miért lenne csak akkor igaz? Szvsz egy s-video kapcsolatnál a nem pixelhelyes HDMI kapcsolat is sokkal jobb képet fog adni. Asztali készülék esetén pedig nincs is olyan, hogy pixelhelyes kapcsolat.

Természetesen megfelelő forrásanyag esetén értettem. Egy ezeréves VHS felvételnél tökmindegy, hogy mivel kötöd össze. Mondjuk egy VHS lejátszónál nem is nagyon lehet válogatni, ott csak az s-video marad.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Én inkább azt mondanám, hogy mindig jobb képet ad. Sokkal jobb képet. Amin ugyanis már van HDMI kimenet illetve HDMI bemenet, az már olyan eszköz - legyen szó TV-ről vagy lejátszóról - ami igencsak képes megjeleníteni a két csatlakozás közötti különbséget.
De ez kizárólag abban az esetben igaz, ha a hdmi bemeneten meg lehet hajtani pixelhelyes felbontással.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

A legtöbb esetben jobb képet ad a HDMI-n. Nincs ide-oda át konvertálás(digitális-analóg-digitális), hanem egyből megy a digitális jel az lcd-be.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ugyanakkor meg, ha igazán látható, jobb eredményt nem is nyújt, nem törődök vele és maradok s-videónál... Köszi előre is!
A legtöbb esetben jobb képet ad a HDMI-n. Nincs ide-oda át konvertálás(digitális-analóg-digitális), hanem egyből megy a digitális jel az lcd-be.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

gocsa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gocsa »

Helló,

erről a HDMI-ről tudna valaki mondani pár szót nekem? Jobb képminőséget nyújt, mint mondjuk az s-videó? DVD filmekhez persze. Illetve valahol azt hiszem úgy olvastam egy kábelben foglalja össze a videót és audiót, akkor az erősítőhöz h lehet kötni? Gondolom akkor kell HDMI-s erősítő is hozzá. Mert nekem ahhoz azért régi erősítőm, csak sima optikaival van lejátszóhoz kötve, a lejátszóm viszont tud HDMI-t, de mint ha azt is olvastam volna hogy van csak videó, és csak audió HDMI kábel is...így a videót tudnám HDMI-n küldeni, az audió meg maradna az optikain...szal vki világosítson fel kicsit légyszíves, eddig nem foglalkoztam ezzel, de most veszek LCD-t ami HDMI bemenetes, és már érdekel Ugyanakkor meg, ha igazán látható, jobb eredményt nem is nyújt, nem törődök vele és maradok s-videónál... Köszi előre is!

Victorpictor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Victorpictor »

Sziasztok!

Olyan LG LCD tulajt keresek, akinek sikerült D-subon keresztül normális színeket beállítani. Ha van ilyen, megtenné, hogy megosztja velem a beállított RGB értékeket?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Nem tudom miben mondtál mást, mint én. Az olcsóságnak általában ára van, legtöbbször az a kockázat, hogy végül drágább lesz, mint a "drága". Ez sok mindennel így van. Sokkal olcsóbb készpénzzel vásárolni, mint bankkölcsönre, mégis, sokak döntenek úgy, hogy azt választják. 
A kérdés az, hogy tisztességesen kereskednek-e, azaz azt adják amit kínálnak? Szállításban, garanciában, szolgáltatásban, termékben. Ha igen, akkor lehet mérlegelni.

Jah sorry, csak olvastam el nagy hirtelen amit nekem írtál. Akkor nem szóltam

Egyébként olvastam olyat, aki nagyon meg volt velük elégedve, hisz nyilván egy cég nem 100%-osan szivatós, de ilyenektől nagy értékben biztos nem vennék, és óvaintenék mást is. A döntés persze mindenki a szíve joga.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Egyébként már leírták azt a bizonyos hátrányt, amiből nagyon sok embernek keletkezett a konfliktusa. És tekintve hogy nem kis összegről van szó, és általában azok próbálnak meg minnél olcsóbban venni, akiknek amúgysincs pénzük, így nekik még nagyobb veszteség. Ezt nem nehéz mérlegelni kis józan ésszel.
Nem tudom miben mondtál mást, mint én. Az olcsóságnak általában ára van, legtöbbször az a kockázat, hogy végül drágább lesz, mint a "drága". Ez sok mindennel így van. Sokkal olcsóbb készpénzzel vásárolni, mint bankkölcsönre, mégis, sokak döntenek úgy, hogy azt választják.

A kérdés az, hogy tisztességesen kereskednek-e, azaz azt adják amit kínálnak? Szállításban, garanciában, szolgáltatásban, termékben. Ha igen, akkor lehet mérlegelni.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Nekem mondjuk nem világos, hogy a párezermilliárdos forgalmukból nem tudnak egy site-ot csinálni ahol az összes termékük szerepel, lehetőleg pár évre visszamenőleg. Az isten nem tud ebben a káoszban kiigazodni.
Ez mondjuk igen sok gyártóra vonatkozik. A kivont termékeket úgy eltüntetik, mintha soha nem léteztek volna. No meg a FAQ is igen hiányosak, supportról nem is beszélve (elkezdett divatba jönni a webes support, telefonszám meg seholsincs...) specifikációkról nem is beszélve. Nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e olyan cég, aki a weboldalán szinte minden szempontból hozza az elvárt szintet.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nah ezekután próbáljon meg szegény user eligazodni
Nekem mondjuk nem világos, hogy a párezermilliárdos forgalmukból nem tudnak egy site-ot csinálni ahol az összes termékük szerepel, lehetőleg pár évre visszamenőleg. Az isten nem tud ebben a káoszban kiigazodni.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez biza nem így van....A számozás eltérése általában felszereltséget jelöl a Samunál.A betűjelzés,ami inkább számít,az már minőségi szinteket is jelöl.
M,az fullHD ez esetben,mindegy,hogy 86 vagy 87.

A Samsung ezt még megfejeli azzal, hogy a számeltérés vlamikor csak a designbeli eltérést mutatja.
Ilyen pl a 32R71 és 32R72. Tehát belső paraméterei megegyeznek.

Nah ezekután próbáljon meg szegény user eligazodni

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Még van pár modell, ami hasonló árban van, és a prospektus szerint körülbelül ugyanazt hozza. Mi a különbség az "R" és "S" sorozat között, és azon belül a számozásban? Néztem jópár helyen összehasonlítva is, de az egyetlen különbség a kontraszt volt, az R sorozat javára, megbuktatva azt a naív feltevésemet, hogy minél később van az ABC-ben a annál "fejlettebb". Ja, a másik különbség az volt, hogy az egyik 33cm mély, a másik 9.5cm, de ezt hajlok nem elhinni...
R-ben 1 (vagy 2 fokkal) komolyabb elektronikát raktak. Ami elvben abban nyilvánul meg, hogy dinamikusabb kontrasztott úgy kezeli, hogy kevébé látod villogóbnak, mint az S-en. Képjellemzőket is kicsit másképp kezeli, így kicsit szebb képet produkál színek terén is, meg öszeségében is

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez hátrány. Az "ismerősöm mondta, hogy egy ismerőse hallotta" kezdetű vélemények nem sokat érnek. Fórumot pedig mindennel kapcsolatban lehe találni, pro- és kontra. Mutassak neked olyan fórumot, ahol a legszuperebb 1080P-s vetítőket fikázzák?  
Egyébként pedig nem kell messze menni tapasztalatokért, ezen a fórumon nem egy fórumtársunk rendelt már ezt-azt tőlük. Köztük én is. A visszajelzések alapján nem rosszabbak és nem jobbak, mint az a földrajzi távolságot figyelembe véve várható. Mindenki mérlegelheti, hogy az ár a távolság miatt várható többletkockázatot is figyedlembevéve megéri-e vagy sem.

Álljunk meg egy kicsit. Termék és cég nem ugyanaz a dolog, így ne mutassál semmilyen fórumot, hogy ki milyen 1080p-s tv-t fikázik, mint ahogy az is felesleges dolog, hogy az SACD és vagy a bakelit xar

Másodsorban mi az hogy nem sokat érnek hogy mások mit mondanak? Akkor te a szart is megeszed, mert nem érdekel, hogy mások azt mondják hogy nem érdemes?
Ne vicceljünk már kérem

Egyébként már leírták azt a bizonyos hátrányt, amiből nagyon sok embernek keletkezett a konfliktusa. És tekintve hogy nem kis összegről van szó, és általában azok próbálnak meg minnél olcsóbban venni, akiknek amúgysincs pénzük, így nekik még nagyobb veszteség. Ezt nem nehéz mérlegelni kis józan ésszel.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Az R jelzésű jobb,mind a benne lévő panel,mind az elektronika komolyabb,mint az S jelzésűben,már amennyire én tudom.Meg látom...

Köszi. Akkor az R jelzésüekből válogatok.

A mélység,az meg úgy jön ki,hogy véletlen azt a sort nézted,ahol talppal együtt adják meg...  

Összehasonlításban néztem és ugyanabban a sorban szerepelt a két adat. De m ost, hogy mondod, biztos erről lehetett szó.

Még egy kérdés - csatlakozva a korábbi kérdezőhöz. Nézegettem az LG winyós modelljét, és tetszik a specifikációja. Ugyan, ahogy látom a felvett anyagot nem lehet kimásolni, de ez engem nem is érdekelne. Maga a timeshift (elsősorban) és az, hogy kényelmesen fel lehet venni amúgy egyszer nézendő műsorokat, az már nekem éppen elég. Ezzel jár a két tuner is, egy pozitív plusz a kép a képben funkcióhoz - amit időnként használok.

Szóval szolgáltatásokban tetszik ez az LG, a kérdés, hogy a képe milyen? Persze meg fogom nézni, de sose árt mások véleménye is.

Apropó, mennyire jellemző, hogy a mai TV-kbe DVB tunert is raknak? Érdemes ezt is tekintetbe venni, vagy ma még olyan ritka, hogy kár szűkíteni miatta a kört?

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

LE-40R51
LE-40R51BX
LE-40R71
LE-40R72
LE-40S71
LE-40S81(
LE-40S86

Még van pár modell, ami hasonló árban van, és a prospektus szerint körülbelül ugyanazt hozza. Mi a különbség az "R" és "S" sorozat között, és azon belül a számozásban? Néztem jópár helyen összehasonlítva is, de az egyetlen különbség a kontraszt volt, az R sorozat javára, megbuktatva azt a naív feltevésemet, hogy minél később van az ABC-ben a annál "fejlettebb". Ja, a másik különbség az volt, hogy az egyik 33cm mély, a másik 9.5cm, de ezt hajlok nem elhinni...

Az R jelzésű jobb,mind a benne lévő panel,mind az elektronika komolyabb,mint az S jelzésűben,már amennyire én tudom.Meg látom...
Kontraszt mindenképpen nagyobb az R jelzésűekben pl.
Amiket írtál,azokból csak az S8x jelzésű friss modell,a többi mind kifutott már.
A mélység,az meg úgy jön ki,hogy véletlen azt a sort nézted,ahol talppal együtt adják meg...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samsungnál a számozás eltérése a FullHD-s és a HD readys modell közötti különbséget hivatott jelezni

Ez biza nem így van....A számozás eltérése általában felszereltséget jelöl a Samunál.
A betűjelzés,ami inkább számít,az már minőségi szinteket is jelöl.
M,az fullHD ez esetben,mindegy,hogy 86 vagy 87.

Azt hiszem, jobb lesz ha konkrétan kérdezek:

LE-40R51
LE-40R51BX
LE-40R71
LE-40R72
LE-40S71
LE-40S81(
LE-40S86

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”