Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Bocsi az előzőért. 
Egy számomra érdekes infót találtam a napokban a plazmatv-k fogyasztásáról.

37PV70 241 Watt
42PV70 261 Watt
50PV70 364 Watt
42PY700 486 Watt
50PY700 561 Watt

Szóval a nem full HD és full HD 42 collos 261 vs 486 Watt, az 50 collos 364 vs 561 Watt.

Ezek a leírásban szereplő értékek. Tudom, olvastam a plazma vs LCD leírását a panának, hogy a plazmának változik a képtartalommal a teljesítmény-felvétele, de igen nagy különbség van a nem full hd-s és a full HD-s modellek között. Gondolom a megnövekedett pixelszám miatt van ez.

Egyszer talán elmegyek a dugaszolós mérőmmel valahova, és megmérem, ténylegesen mekkora a fogyasztásuk.

Tudom, napi mondjuk 2-3 óra tv-zés mellett ez nem annyira jelentős, ha mondjuk 500 Wattal számolok napi 3 órát, az 1,5 kilowattóra, azaz kb 60 Ft, egy hónapra vonatkoztatva 1800 Ft villanyszámla (több mint a hűtő fogyasztása).

A sharp lc46xd1e lcd gyári adata 260 Watt, pedig full hd, és méretre közte van a 42 és 50 collnak.

Ha csak megközelítőek, vagy átlagosak akkor is elrettentőek... .

Én még a crt-m 150wattját is sokallom. Már értem, hogy a környezetvédők miért sikítoznak a képernyőmérethajhászás ill. a nagy képernyők tömegtermékké válása miatt. Erre tényleg illene mostmár odafigyelni a gyártóknak!

Mellesleg a marketingeseket fognám be elsőként a mókuskerékbe áramot termelni!

Én valahol olyat olvastam, hogy a plazma nem konstans módon fogyasztja az áramot, hanem függ a megjelenített képtől, és a kép tartalmától is. Egy szélesvásznú sötét jelenetnél sokkal kevesebbet eszik.
Bár arról is volt szó, hogy ezek az értékek átlagoltak, tehát vannak olyen esetek, amikor viszont ezeknél az értékeknél is többet eszik.

Nagyon jó lenne tényleges tapasztalatokat, adatokat kapni.

Szóval fogyasztásmérős fórumtársak hajrá...

BSOD
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: BSOD »

Bocsi az előzőért. 

37PV70 241 Watt
42PV70 261 Watt
50PV70 364 Watt
42PY700 486 Watt
50PY700 561 Watt

Szóval a nem full HD és full HD 42 collos 261 vs 486 Watt, az 50 collos 364 vs 561 Watt.

Ezek a leírásban szereplő értékek. Tudom, olvastam a plazma vs LCD leírását a panának, hogy a plazmának változik a képtartalommal a teljesítmény-felvétele, de igen nagy különbség van a nem full hd-s és a full HD-s modellek között. Gondolom a megnövekedett pixelszám miatt van ez.

Egyszer talán elmegyek a dugaszolós mérőmmel valahova, és megmérem, ténylegesen mekkora a fogyasztásuk.

Tudom, napi mondjuk 2-3 óra tv-zés mellett ez nem annyira jelentős, ha mondjuk 500 Wattal számolok napi 3 órát, az 1,5 kilowattóra, azaz kb 60 Ft, egy hónapra vonatkoztatva 1800 Ft villanyszámla (több mint a hűtő fogyasztása).

A sharp lc46xd1e lcd gyári adata 260 Watt, pedig full hd, és méretre közte van a 42 és 50 collnak.

Ha csak megközelítőek, vagy átlagosak akkor is elrettentőek... .

Én még a crt-m 150wattját is sokallom. Már értem, hogy a környezetvédők miért sikítoznak a képernyőmérethajhászás ill. a nagy képernyők tömegtermékké válása miatt. Erre tényleg illene mostmár odafigyelni a gyártóknak!

Mellesleg a marketingeseket fognám be elsőként a mókuskerékbe áramot termelni!
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.

lanlaf
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: lanlaf »

Bocsi az előzőért.

37PV70 241 Watt
42PV70 261 Watt
50PV70 364 Watt
42PY700 486 Watt
50PY700 561 Watt

lanlaf

Plazma

Hozzászólás Szerző: lanlaf »

37PV70

Atléta
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 224

Plazma

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Ha tolerálható az árkülönbség, és elfér, akkor gondolkodj el rajta...
Ne gondolkodj. 50-est vegyél. Én már nagyon bánom, hogy csak 42-es van itthon

Én is 50-est szeretnék,de azért árban már nagyobb ugrás a 37-hez képest,nem biztos hogy Atlétának belefér a keretbe.Nekem a 82-es tévéhez képest hirtelen nagyon nagynak tünt a 37-es plazma,viszont a hálószobában nagyon kicsi lett a 37cm tv. most meg kuporgathatok az 50-re!
Atléta: ha fontos a jó ár és a megbizhatóság,keresd Rea4 szaktársat itt a fórumon!

köszönöm a segitséget,hát igen azért az ár nagyon nem mindegy!igy is örülök hogy erre összejött a morzsa!de úgy voltam vele ha váltanom kell,akkor szeretnék egy nagyobbat ugrani a crt-hez képest!köszi,megkeresem az illetőt!!!!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Én is 50-est szeretnék,de azért árban már nagyobb ugrás a 37-hez képest,nem biztos hogy Atlétának belefér a keretbe.Nekem a 82-es tévéhez képest hirtelen nagyon nagynak tünt a 37-es plazma,viszont a hálószobában nagyon kicsi lett a 37cm tv. most meg kuporgathatok az 50-re!
Atléta: ha fontos a jó ár és a megbizhatóság,keresd Rea4 szaktársat itt a fórumon!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Atléta
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztok!köszönöm nektek a gyors segitséget!az a baj,hogy teljesen tanácstalan vagyok!állandóan centivel a kezembe méregetem a bekeretezett 1500darabos puzzlet,mert az kb akkora mint a 37 "-os,meg le is akasztottam és a crt elé tettem kipróbálni hogy mekkora is lehet! egyébként persze azért az ár se mindegy a 37"ost kb 245000ért meg lehet kapni!de pl ezzel is bajban vok,mert interneten meg nem nagyon szivesen rendelném meg!Ti úgy rendeltétek?vagy boltból?válaszokat előre is köszönöm!!!!

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

!szerintetek elegendő a 37"?bármilyen jótanácsnak örülnék!
Nekem 42PV70 van. A CRT utáni élet gondolata:
1: atyaég mekkora!
2: hogyan tudtunk eddig 60-70cmes kijelzőt nézni?
3: nem kellett volna mégis 50-est venni? Elfér? Elfér.
4: a következő vszleg 50es lesz.

Panasonic 42PV70

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

sziasztok kedves plazma tv kedvelő emberkék!én ma találtam rátok,de nagyon örülök neki,mert nagyon jó a fórum,és rengeteg jó dolgot lehet megtudni tőletek!én tv vásárlás előtt vagyok,és mindenképpen szeretném a véleményeteket kikérni!a kiszemelt példány a panasonic th37pv70-es készülék!pár üzletben megnézve nagyon jó volt a képe!én kb 2.5-3mről nézném,és az a baj hogy a boltba lelépkedve azért még sem az igazi a méter -nézet helyes kiszámolása!szerintetek elegendő a 37"?bármilyen jótanácsnak örülnék!
Tőlem 5m-re van a tévé és elég,bár a nagyobb mindig jobb sztem, pláne hogy a 42-es árban kicsivel több csak.Ha elfér a 42-es sztem azt vegyél,nézz körül a Samuknál is.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Atléta
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

sziasztok kedves plazma tv kedvelő emberkék!én ma találtam rátok,de nagyon örülök neki,mert nagyon jó a fórum,és rengeteg jó dolgot lehet megtudni tőletek!én tv vásárlás előtt vagyok,és mindenképpen szeretném a véleményeteket kikérni!a kiszemelt példány a panasonic th37pv70-es készülék!pár üzletben megnézve nagyon jó volt a képe!én kb 2.5-3mről nézném,és az a baj hogy a boltba lelépkedve azért még sem az igazi a méter -nézet helyes kiszámolása!szerintetek elegendő a 37"?bármilyen jótanácsnak örülnék!

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Már bocs, de én nem a Pioról és nem a prémium kategóriáról beszéltem, hanem általában a plazmáról. De a Pio árait is megnézheted visszamenőleg, meg a Loewe-t meg a többi prémiumot. Pár éve 2-3 milka, most meg fél milka. A piac diktál és nem a Pio drága stratégái. Ők legfeljebb követik a piacot, vagy olcsó stratégává "léptetik elő" őket.
Gyakorlatilag ugyanarról beszélünk, kicsit más nyelven. Valóban van egy gyors, és intenzív áresés ezen a piacon (sokunk vagy örömére), erről régebben már írtam. Nem is próbálom most megbecsülni, hogy mikor, hol lesz ez az árszint (bár vannak erre jó kis görbék, és a termékfelelősök ezeket árgus szemmel lesik). Lassan már csak 1 dolog biztos: jövőre jobbat kapsz kevesebbért.
De ha azt kell eldöntenem, hogy a Pio a "közepeset, sokat, olcsón", vagy a "kiválót, keveset, drágábban" elvet követi, akkor én az utóbbira szavaznék.

Panasonic 42PV70

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Már bocs, de én nem a Pioról és nem a prémium kategóriáról beszéltem, hanem általában a plazmáról. De a Pio árait is megnézheted visszamenőleg, meg a Loewe-t meg a többi prémiumot. Pár éve 2-3 milka, most meg fél milka. A piac diktál és nem a Pio drága stratégái. Ők legfeljebb követik a piacot, vagy olcsó stratégává "léptetik elő" őket.
Üdvözlettel: Lex

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Szerintem igen gázos kijelentés ez a múlt tükrében. Minden műszaki cucc, legyen az számtech, vagy szórakoztató elektronika elértéktelenedik és fillérekért árulják. Egyszerűen ez a trend. És plazma is lesz 50 eFt-ért. Vagy valami más, ha abba az árszegmensbe jut. Az igaz, hogy 250-ért egyre jobbat kapunk, de a többi meg csúszik lefelé egy árszintig, de az nem 250e és nem is 100e.
Minden területen értelmezhető a prémium kategória fogalma. Meglepő, de grillsütők is kaphatóak több ezer eur-ért. És nem feltétlenül bolondok veszik. Sőt, áltlában kiemelkedő képességű emberek, akik a kompromisszumok nélküli minőséget keresik. A Loewe és a Bang&Olufsen talán a jó példa. Az átlag vásárló soha nem is hallott róluk, mégis keresett és sikeres termékek a maguk szegmensében.

Trend: Karórát is lehet már fillérekért kapni, míg 100 éve még komoly érték volt. A változás ellenére a prémium szegmens itt virágzik.
Az árszint -szerencsére- esik, de a vertikális tagozódás, a gagyi, középkategória és a prémium szegmens mindig is létezni fog.

A Pionál nyilván jól képzett, és drága stratégák dolgoznak a termékek pozícionálásán. Úgy érzem, hogy azt a szegmenst célozták meg, aki hajlandó megfizetni az 50-100% felárat egy érezhetően jobb minőségért.
Aki ezt a felárat nem hajlandó/képes megfizetni (pl én sem, mert a középkategóriát veszem) az nem tartozik a Pio vevőszegmensébe.
Panasonic 42PV70

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

a Pio plazmák is, de én személy szerint nem hiszem, hogy ezeknek az ára belátható időn belül 250 alá tud menni.
Nem fog.

Talán azért -is- nem, mert a Pio jól érzékelhetően nem az árcédulával akarja eladni a plazmáit. Prémium minőséget kínál, prémium áron. Nyilván nem fog annyi plazmát elszórni, mint pl az LG, és Samsung, de talán nem is célja. Ilyen gyártó volt anno talán a Loewe.

Így van, a pio jelenlegi filozófiája szerint nem akar 400e alatt plazmát árulni. Az más kérdés, hogy ha ilyen irányba megy tovább a piac, ők is elkezdenek tömegcikeket gyártani.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Szerintem igen gázos kijelentés ez a múlt tükrében. Minden műszaki cucc, legyen az számtech, vagy szórakoztató elektronika elértéktelenedik és fillérekért árulják. Egyszerűen ez a trend. És plazma is lesz 50 eFt-ért. Vagy valami más, ha abba az árszegmensbe jut. Az igaz, hogy 250-ért egyre jobbat kapunk, de a többi meg csúszik lefelé egy árszintig, de az nem 250e és nem is 100e.
Üdvözlettel: Lex

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: peterk »

Én ezt máshogy gondolom. Kb. 6 éve egy számítástechnikai bolt tulajdonosa azt mondta nekem, hogy a nyomtatók ára nem fog 25 ezer alá csökkenni, mert az alatt már nem érdemes foglalkozni sem a gyártással, sem a kereskedelemmel. Ennek ellenére annak az összegnek a feléért ma már lehet nyomtatót kapni. És a hat év inflációt még nem is vettem figyelembe.
Van abban valami amit az a bolt tulajonos mondott. Először is, dollárban nézve nem is csökkent annyit a nyomtatók ára, mint forintban, másrészt szerinte ma alacsonyabbak a kereskedői árrések valamivel, mint 6 éve. Nem is a számtech boltok, hanem a nagy műszaki multik árait tekintve.

Az szerintem nem valószínű, hogy 50 ezerért plazmát fogunk venni valamikor is, viszont 250-ért várhatóan egyre jobb és nagyobb tévék lesznek megvehetőek. Esetleg már nem is plazma, hanem valami más.

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ilyen gyártó volt anno talán a Loewe.
Bocs, ezt természetesen jelen időben értettem...
Panasonic 42PV70

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

a Pio plazmák is, de én személy szerint nem hiszem, hogy ezeknek az ára belátható időn belül 250 alá tud menni.
Nem fog.

Talán azért -is- nem, mert a Pio jól érzékelhetően nem az árcédulával akarja eladni a plazmáit. Prémium minőséget kínál, prémium áron. Nyilván nem fog annyi plazmát elszórni, mint pl az LG, és Samsung, de talán nem is célja. Ilyen gyártó volt anno talán a Loewe.
Panasonic 42PV70

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Utólag vettem észre a kulcskifejezést: belátható időn belül. Hát így Nektek van igazatok.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Nem fog.

Én ezt máshogy gondolom. Kb. 6 éve egy számítástechnikai bolt tulajdonosa azt mondta nekem, hogy a nyomtatók ára nem fog 25 ezer alá csökkenni, mert az alatt már nem érdemes foglalkozni sem a gyártással, sem a kereskedelemmel. Ennek ellenére annak az összegnek a feléért ma már lehet nyomtatót kapni. És a hat év inflációt még nem is vettem figyelembe.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Plazma

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Nem fog.

Nekem úgy tűnik, elérték a plazmák a lélektanilag már kedvező, sokak által már vásárlási szándékkal kalkulálható árukat, ezért nem valószínű, hogy rövid idő alatt jelentősen esne az áruk. Ne felejtsük el, hogy a 16:9-es 32 colos CRT tévéknek is nagyjából itt állt meg az ára, mielőtt megjelentek volna a kedvező árú plazma és lcd tévék. Ebből az következne, hogy amíg nem lesz jelentős technológiai újdonság, addig az árak sem nagyon mozdulnak (majd ha egyszer beérik a 3D tévé, és beidul a tömegtermelés).

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

Nem fog.

romzol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: romzol »

Sziasztok! 
Az LG, Samsung, Panasonic plazmákon kívűl létezik még másik cég, ami elérhető (250.000.-Ft körül) kínál 42"-os 1024x768-as felbontású plazma tv-t?
Mit érdemes venni jelenleg, vagy érdemes-e várni, lehetséges-e egy közeli árcsökkenés ezen a tudás, és méret szinten?

Az említett 3 cégen kívül sztem ne nagyon nézz másfelé ebben az árkategóriában. Ráadásul a Panasonic 10G-s készülékek még nagyon újak, nemsokára biztosan esni fog az áruk, ha nem sürgős a vétel, érdemes várni kicsit. Nekem nagyon bejön a Pana, mert én pl. minél többet nézem a PV70-esem, annál jobban tetszik. A 3 márkából emellet még esetleg egy Samsungot lenne érdemes megnézni (nézz LG-t is azért, hogy tudj összehasonlítani), aztán a többi már csak a te ízléseden múlik.

Az LG-vel mi a gond?....

Pont egy 42PC1RR-t néztem ki 240.000-ért.
Tudni kell, én 95 %-ban csak TV adást nézek!

Én megnéztem mind a 3 márkát és nekem magasan a Pana volt a legszimpibb, aztán a Samu. Az LG annyira nem jött be képileg, de azért mondtam, hogy nézze meg azt is, mert lehet, hogy neki ő lesz a nyerő. (...mint ahogy úgy tűnik neked is, de azért ne hagyd ki, hogy megnézz egy Pana PV70-t vásárlás előtt. Igaz, ebben nincs merevlemez, de hihetetlenül szépek rajta a dvd filmek és a tv adással is meglepően jól boldogul.)

Természetesen ott vannak még a Pio plazmák is, de én személy szerint nem hiszem, hogy ezeknek az ára belátható időn belül 250 alá tud menni.
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Köszönöm az eddigi válaszokat.Még egy kérdés: mi igaz a plazmáknál tapasztalható beégésekről? Ez még mindig fennáll? Ha konzolt szeretnék rákötni egy plazmára, akkor azzal tönkre is tehetem a tv-t? A beégés nem jelentkezik tv logóknál?
A HD filmek szebben mutatnának egy LCD-n, mint egy Plazmán?
Az alapkérdésem még mindíg fennáll: melyik típust érdemes inkáb választani azonos méret, és ár esetén márkától függetlenűl?

A plazmát.

Élethűbb a képe.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”