Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10988
- Kapcsolat:
Plazma
SZIASZTOKÉRDEKLŐDNÉK, VÉLEMÉNYEK ÉRDEKELNÉNEK HOGY SZERINTETEK MELYIK A JOBB.FŐLEG HA VAN TAPASZTALATA VALAMELYIKRŐL:LG RZ-42PC122 PLAZMA VAGY LG-37LC2RR LCD VÁROM A VÁLASZOKAT.ÜDV JÓZSI
Találsz egy ilyen gombot a billentyűzeten: "Caps Lock".
Nyomd meg!
Illetve máskor ne nyomd meg!
Plazma
SZIASZTOKÉRDEKLŐDNÉK, VÉLEMÉNYEK ÉRDEKELNÉNEK HOGY SZERINTETEK MELYIK A JOBB.FŐLEG HA VAN TAPASZTALATA VALAMELYIKRŐL:LG RZ-42PC122 PLAZMA VAGY LG-37LC2RR LCD VÁROM A VÁLASZOKAT.ÜDV JÓZSI
Nyomd meg!
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Nyomd meg!
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
SZIASZTOK
ÉRDEKLŐDNÉK, VÉLEMÉNYEK ÉRDEKELNÉNEK HOGY SZERINTETEK MELYIK A JOBB.FŐLEG HA VAN TAPASZTALATA VALAMELYIKRŐL:LG RZ-42PC122 PLAZMA VAGY LG-37LC2RR LCD VÁROM A VÁLASZOKAT.ÜDV JÓZSI
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168
Plazma
A TV-ken általában fix szintű és hangerőfüggő kimenet is. Ha erősítőn át hallgatja, akkor fel kell nyomni a TV hangerejét maxra és kikapcsolni a TV saját hangszóróit, aztán használhatja bármelyik kimenetet.
Köszönöm, így már működik.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10988
- Kapcsolat:
Plazma
A TV-ken általában fix szintű és hangerőfüggő kimenet is. Ha erősítőn át hallgatja, akkor fel kell nyomni a TV hangerejét maxra és kikapcsolni a TV saját hangszóróit, aztán használhatja bármelyik kimenetet.
Plazma
Hosszas próbálkozások után a probléma változott. Ha a tv-n hangosít, akkor az erősítő hangja is emelkedik. Elég töketlen megoldás. Megpróbáljuk valamelyik Scart kimenetről levenni a hangot.
Plazma
Segítségre volna szükségem. A barátomnak van egy LG 50PC1LDA típusú tv-je. Következő a probléma: a tv audió kimenetét rákötöttük az erősítőjére és az erősítő nagyon halkan szól. Kb. olyan 20%-a lehet a hangereje így, mint amikor a DVD, vagy Video analóg kimenetét használjuk. Esetleg tudja-e valaki, hogy ennek a tv-nek a kimeneti szinjét hol lehet növelni? Talán a szervízmenüben?
Plazma
Üdv!
Érdeklődnék, hogy kinek van esetleg Pana 50PV700-as készüléke? Mik a tapasztalatok? Teszteket nem nagyon találtam róla.
Előre is köszi,
Lacima
Plazma
A sokat szidott retekklub sok új műsorát alul-felül keskeny fekete sávval adja. Most megy az Ötletház és az is így készült. Keskeny a sáv, de arra már jó, hogy ha az én plazmám automata kép üzemmódban van, akkor függőlegesen széthúzódik annyira, hogy a logó már nem is látszik. A 4:3-as tv-n meg annyira keskeny sáv, hogy egyáltalán nem zavaró. A beégéstől félő plazmásoknak ez ez kifejezetten megnyugtató dolog.
Plazma
A következő (LCD, és plazma) generáció biztosan sokkal-sokkal jobb lesz.
Már ha lesz még plazmából következő generáció, és nem dől be az egész plazma üzletág.
Ugyan mért dőlne be?Ez eléggé esélytelen.
Jelenleg szerintem több LCD megy mint plazma! azért ez pénz
Ez meg nem érdemi válasz....
Én minden hibája,és sok-sok LCD birtoklása után,még mindig nem igazán látok olyan LCD-t,ami ki tudná váltani nálam a plazmát.
Úgyhogy egyelőre egy fix vevőjük van még egy darabig (vagy OLED-ig... ),mindegy,melyik cég,amelyik éppen jobb.
És még vagyunk így egy páran....
Mindenki nyugodjon, meg az ismételten fellángolt beégés para után... Up a Plazmáknak!
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Már ha lesz még plazmából következő generáció, és nem dől be az egész plazma üzletág.
Ez meg nem érdemi válasz....
Én minden hibája,és sok-sok LCD birtoklása után,még mindig nem igazán látok olyan LCD-t,ami ki tudná váltani nálam a plazmát.
Úgyhogy egyelőre egy fix vevőjük van még egy darabig (vagy OLED-ig... ),mindegy,melyik cég,amelyik éppen jobb.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Plazma
Hát ha bedőlne akkor szegény panasonic nagyon szívna
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Plazma
Gondolom már legalább 1 hónapja használod a plazmát?
Engem az érdekel, hogy mi lesz egy kicsit később. Vedd azt, hogy napi 8 órát megy a csatorna, évi mondjuk 300 napot. Hűséges tévénéző vagyok, és csak 3-4 csatornát nézek, mert a többi csat. nézhetetlen. Néha persze megküldöm DVD-vel is, de az meg szélessávú, ergó nem mozgatja azt a részt.
Előbb csak egy kis finom ghosting, aztán egy kis árnyék, a végén meg szépen ott marad?
Igen, kicsit több mint 1 hónapja. De alapvetően ez a kritikus. A részletes magyarázathoz olvass vissza. A panel fényereje az első időszakban csökken a leggyorsabban, és 60 000 óra alatt csökken a felére. Ezért a első időszakban "jobban" terhelt részek fényereje is jobban csökkenhet, így inhomogén lehet a panel fényereje. 200 óra után már a különbség elmosódik.
Az 1 hónap alatt semmiféle beégés jellegű, vagy arra utaló problémát nem tapasztaltam. Tv-t nézek, DVD-t, divx-et. Maga a készülék otthon jobbnak bizonyult, mint vártam és reméltem.
A plazma-lcd nekem is komoly dilemma volt, de nálam jelenleg (2007 első felében) az LCD (a csúcskategóriát kivéve) nem valódi versenytársa (TV) képminőségben a PV70 kategóriájú plazmáknak.
De ez egészen biztosan változni fog, mert a fejlődés évről évre döbbenetes.
Panasonic 42PV70
Plazma
na én is beleszólok,nekem november óta van plazmám azóta folyamatosan használom,konzolra,pc-re,dvd-re és meg vagyok elégedve.
az elején hajlamos volt a ghostingra,a kameonál konkrétan kb 1 órával játék után is láttam a sötét képernyőn a hud-ot,de aztán az is eltünt.
manapság már semmi ilyen,pedig van hogy 6 órát is megy a konzol
(max 1-2 percre van ghosting)
Tv: Grundig Cinaro MFW82-5310/8 Erősítő: Onkyo TX-SR600E Front: quadral Center: quadral Caurel Surround: quadral Sub: quadral Dvd: Pioneer DV-2850
Plazma
Eha, azért vittem előbb haza egy LCD-t, de hát arról is meséhetnék
- 2 darabot vittem haza, majd vissza is az üzletbe (LG)
- Mindegyik tele volt pixelhibával.
- Olyan bevilágítások voltak rajta, hogy csak hányni tudtam tőle
- TV kép felejtős
- DVD kép viszont, akkor nagyon tetszett. Nem tudom, most is tetszene-e még
A plazmával én csak a kissebbik rosszat választottam, mert már nagyon kellett egy új tévé. Az előző már a végét járta (51 cm-es Sony).
Ha még bírtam volna a régi tévével, tuti nem vettem volna semmit.
Plazma
Én ezt nem mondtam, nem is sugalltam. Ha jóindulatú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy valamit félreértettél, ha rosszindulatú akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy fórumozz inkább valamelyik poltikai csatorna honlapján!Azt akartam mondani, hogy nézem. Nem a körmöm rágom, hogy beég-e, hanem használom. Ennyi.
Nem azért nem konzolozom, mert kímélem, hanem azért mert nem szoktam, nem érdekel, nem tud lekötni. PC-t szoktam rárakni, de én nem játszom. A gyerekem néha játszik rajta, de őt nem érdekli, hogy 42"-t bámul, vagy 21-et.
Nem kifejezetten neked szólt, hanem mindenkinek aki ezt szokta hangoztatni, csak épp nálad bukott már ki belőlem
Plazma
Én példának okáért simán nézem 8-10 órát egyazon csatorna műsorát, ez főleg a Grand Slam-ek (Austra Open, Roland Garros, Wimbledons, US Open) alatt igaz
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Plazma
panasonic th42 pv458000-es kontraszt mennyire gáz?
látott már valaki erőss különbséget a 10000-estől?
Hello!
Ha vásárolni akarsz TV-ét elsödlegesen a saját véleményed alapján válasszál
készüléket.Mikor én kerestem sokáig csak LCD-re gondoltam probálgattam
egy HDV kamerával a nyakamban hogy melyiket válasszam.Aztán belebot-
lottam a 42PV45EH-ba mely két 10000-es kontrasszos társaságában kellette
magát viszont ennek volt a legélesebb képe.Nem bántam meg nagyon sok
örömöt okoz nekem azota is igaz én nem játszom inkább TV-zem meg a családi
filmeket nézem.A DVD fantasztikusan jó rajta.
Üdvözlettel RL.
Plazma
Engem az érdekel, hogy mi lesz egy kicsit később. Vedd azt, hogy napi 8 órát megy a csatorna, évi mondjuk 300 napot. Hűséges tévénéző vagyok, és csak 3-4 csatornát nézek, mert a többi csat. nézhetetlen. Néha persze megküldöm DVD-vel is, de az meg szélessávú, ergó nem mozgatja azt a részt.
Előbb csak egy kis finom ghosting, aztán egy kis árnyék, a végén meg szépen ott marad?
Én is "hűséges" tv néző vagyok. Nekem ez azt jelenti, hogy szeretek tv-t nézni. Nem egy csatornához ragaszkodom, hanem a tv nézéshez. Szóval érdekel, hogy melyik az a csatorna, amelyik Nálad folyamatosan 8 órán keresztül megy. A logót is folyamatosan nyomatják? Mert az gáz. És melyik az a 3-4 csatorna, amelyiken kívűl mást nem is nézel?
Én azért nem hiszek a saját tv-m beégésben, mert én 10-20 közötti csatornát nézek attól függően, hogy milyen kedvem van. Majdnem mindegyiken van reklám, az már 20-30 percenként a logók helyét is "pihenteti". Általában automata üzemmódban nézem, így ha alul-felül fekete sáv van, akkor a kép kinyúlik függőleges irányban. A logó ilyenkor megint nem ott van ahol az előző műsornál. Sőt, valamikor a képernyőről le is marad. Dvd-nél a fekete sáv nekem eddig nem maradt ott. Remélem nem is fog. De miért is maradna? Azt mondják, hogy két-három órai folyamatos állókép kell a beégéshez. Egy film általában(!) nincs ilyen hosszú, meg a fekete nem tud beégni. Lehet, hogy ott a "kímélés" meg fog látszani, de ez szerintem csak elméleti dolog.
A Pio-m menüje véletlenül hosszú ideig bekapcsolva maradt. Nem tudom, hogy mennyi ideig volt úgy, mert elaludtam a filmen. Reggel kikapcsoláskor látszott is, be is voltam tojva, hogy úgy is marad. De estére, mire hazaértem eltűnt.
Szerintem nem kell idegeskedned, ha váltogatod a logó helyét a csatornák váltogatásával, meg a képarány cserélgetésével. Ezzel a módszerrel biztonsággal elkerülheted a beégést.
Még egy dolog. Én UPC kábelt nézek. Vannak, akik panaszkodnak rá, nekem nincs vele problémám. Gondolom a HD adásnál (majd egyszer) kontúrok élesebbek (lesznek). Akkor a beégés veszélye emelkedni fog?
Nos akkor melyik az a csatorna, amelyiket napi 8 órán keresztül nézed?
Plazma
Nekem is hasonlóan kezdődött a plazmás történetem, hasonlóan gondolkodom. Arra használom, amire való.
Ezt soha nem értettem. Mi az hogy amire való? A plazma tv is tv. Ebből kifolyólag ki kell állnia minden olyat próbát, amire egy tv-t lehet használni.
Ezek a mondatok mindig azt akarják sugalmazni, hogy aki játszik rajtuk mondjuk konzollal, az nem rendeltetésszerűen használja. Pedig de. A tv fogalma már nem csak a tvadáshoz kapcsolódik. 2007-et írunk...
Én ezt nem mondtam, nem is sugalltam. Ha jóindulatú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy valamit félreértettél, ha rosszindulatú akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy fórumozz inkább valamelyik poltikai csatorna honlapján!
Azt akartam mondani, hogy nézem. Nem a körmöm rágom, hogy beég-e, hanem használom. Ennyi.
Nem azért nem konzolozom, mert kímélem, hanem azért mert nem szoktam, nem érdekel, nem tud lekötni. PC-t szoktam rárakni, de én nem játszom. A gyerekem néha játszik rajta, de őt nem érdekli, hogy 42"-t bámul, vagy 21-et.
Plazma
Egyenlőre azt gondolom, jobban féltem a dologtól mint kellett volna.Nem tudom PV70-nél mi a konkrét fehérmosás, nekem be van állítva egy csatorna hangyaháború, ott járatom kb. 2-3 percig, és eltűnik az összes nyom. Sima napokon meccs nélkül nincs rá szükség.
Tippem plazma, nem bántam meg. Még nem láttam LCD-t aminek jobb képe lett volna (és nem 100 ronggyal drágább)
Szintén (PV70). Mondjuk én alig nézek focit, és nem konzolom sincs. Vásárlás előtt -túl- sokat olvastam, és a beégés/ghosting volt a fő félelmem. Fényerő, kontraszt eleinte levesz, és semmi gondom nem volt. Nem hangyaháborúzunk, egyszerűen használjuk a készüléket amire való.
Néha megnézem a hasonló árú LCDket, és hááát, simán jobb/nézhetőbb a plazma...
A legújabb (legdrágább) LCDk HD demo adással varázslatosak, de nem tudom otthon UPCvel mit tudnának...
Gondolom már legalább 1 hónapja használod a plazmát?
Elgondolkoztató, hogy hirtelen előkerült vagy 6 beégett plazma is, legalább ilyenről is hallunk.
"Gonoszságból tegnap este bekapcsolva hagytam az LCD moncsimat. 14 órával később reggel megnéztem azonnal egy sötét képpel. Mondanom se kell, a legapróbb nyom se volt."