Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Az, hogy egy adás digitálisan ad az nem jelenti autómatikusan a minőség javulását.Én töbször néztem az Optoma projektoromon az egyes müsorok közötti különbséget, és meg kell vallanom a jelenlegi müholdas Magyar1 vagy TV2 RTLKlub messze elmarad az analog minőségtől. Drasztikus javulás akkor lenne várható, ha a jelenlegi sávszélességet legalább a 3X-osára növelnék. csak, hogy nevesitsük a dolgokat Az M1 jelenleg az UPC csomagban olyan 2-2,3 Mbit/sec bitrátával ad. A szabadon fogható német csatorbák közül az ARD 7-8 Mbit/sec-el.
Az Osztrák 1-es is hasonlóan, de a "rosszabbak is 4-5 Mbit/sec-el adnak.
Ha tehát elfogadható minőséget szeretnénk akkor le kellene a csatornák számát csökkenteni a harmadára vagy 3x ennyi transzpondert bérelni.
Ezt pedig én még 2020-ra sem várom, sokkal inkább látom realitásnak egy új szolgáltató megjelenését aki kevesebb csatornaszámmal de minőséget szolgáltat.
Egy kicsit 4:3-16/9-es dolgokról. Sajnos ma egyetlen olyan csatornánk sincs ami 16:9-es képaránnyal adna. Ha pl a jelet 16:9-ben kapják pl. a Bundesliga mérközéseknél akkor azt átkonvertálják 4:3-ba, és azt is valami katasztrófális minőségben.
A retekklub meg az agysebész riporterei....
A retkesek is 16/9-be kapják a Forma1 képét is de átkonvertálják 4/3-ba.
Az osztrákok is meg a németek is 16/9-ben adják. Hiába ez itt ta balkán ojrópa még messze van.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Az, hogy egy adás digitálisan ad az nem jelenti autómatikusan a minőség javulását.Én töbször néztem az Optoma projektoromon az egyes müsorok közötti különbséget, és meg kell vallanom a jelenlegi müholdas Magyar1 vagy TV2 RTLKlub messze elmarad az analog minőségtől. Drasztikus javulás akkor lenne várható, ha a jelenlegi sávszélességet legalább a 3X-osára növelnék. csak, hogy nevesitsük a dolgokat Az M1 jelenleg az UPC csomagban olyan 2-2,3 Mbit/sec bitrátával ad. A szabadon fogható német csatorbák közül az ARD 7-8 Mbit/sec-el.
Ha tehát elfogadható minőséget szeretnénk akkor le kellene a csatornák számát csökkenteni a harmadára vagy 3x ennyi transzpondert bérelni.
Ezt pedig én még 2020-ra sem várom, sokkal inkább látom realitásnak egy új szolgáltató megjelenését aki kevesebb csatornaszámmal de minőséget szolgáltat.
Egy kicsit 4:3-16/9-es dolgokról. Sajnos ma egyetlen olyan csatornánk sincs ami 16:9-es képaránnyal adna. Ha pl a jelet 16:9-ben kapják pl. a Bundesliga mérközéseknél akkor azt átkonvertálják 4:3-ba, és azt is valami katasztrófális minőségben.
Írtam is hogy a következő lépése az adónak hogy szebb képet adjon!!
az hogy 4/3-as és 16/9-es kép! az HBO épp azért sugároz úgy 16/9-es filmeket úgy hogy a filmben legyen az adó jele és a karika hogy úgy az ember kinyújta a filmet és máris 16/9-es kép lessz. én is így nézem a 16/9-es filmeket! így semmi kép nem vesz kárba a nagyítás miatt!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
Az, hogy egy adás digitálisan ad az nem jelenti autómatikusan a minőség javulását.
Én töbször néztem az Optoma projektoromon az egyes müsorok közötti különbséget, és meg kell vallanom a jelenlegi müholdas Magyar1 vagy TV2 RTLKlub messze elmarad az analog minőségtől. Drasztikus javulás akkor lenne várható, ha a jelenlegi sávszélességet legalább a 3X-osára növelnék. csak, hogy nevesitsük a dolgokat Az M1 jelenleg az UPC csomagban olyan 2-2,3 Mbit/sec bitrátával ad. A szabadon fogható német csatorbák közül az ARD 7-8 Mbit/sec-el.
Plazma
már fojnak a tárgyalások!!!(ha vki megkérdezné hogy ezeket honnét tudom? ismerős az HBO-nál dolgozik!)
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
Engem az borít ki a legjobban,ritka szemét dolog volt odatenni.
Elnézést csak már fáradt vagyok!
A karika tuti!!
volt időszak amikor a karikát a maximálisan elhalványították hogy az embert ne zavarja csak közben az ORTT észre vette és rászól az HBO-ra hogy ez így nem jó!
azért tünik el mert 2012-ben már digitális lessz a csatorna és megszünik az ORTT így egyenlőre az karikás szerződést az HBO megnyerte szóval nem lessz karika!
mondjuk én már a HD tárgyalás végét várom!!
egyes kiszivárgott hírek szerint 2015-2016ra tehető a váltás!
Sajnos amiket írsz az nem állja meg a helyét.
A karikák bármikor eltűnhetnek csupán törvényt kell módosítani vagy elég kitenni a cég székhelyét más országba ( ezt tervezi a viasat3 és a filmmuzeum is).
Az, hogy még 2012-ig kell elviselni a karikákat az összes adón az elég rossz hír.
A HBO már most digitálisan ad műholdon és a digitális kábeltv-ken is. pl. trékábel.
Mindkét esetben set-top boxra van szükség, így megszűnik a kábeltv azon előnye a műholddal szemben, hogy lakáson belül korlátlaul osztható.
Ez az átállás kábelen pár év alatt lezajlik.
HD ügyben már az UPC direkt idén ősszel startol, és elérhető lesz 3-4 csatorna HD-ban is, már jelenleg tesztelik a HD-s műholdvevőket. (HDMI , YUV, LANport lesz rajtuk.)
Az tudom hogy az HBO már most is digis! akkor úgy fogalmazom hogy országos(az összes csatorna)átállás lessz így megszünik! a upc melyik adókat nyomják át HD-be???
nem lehet jelentkezni a teszteléshez?? nem lehet kérni hd-s vevőket?
lehetne nekem min tesztelni!!
ja és hogy másik országba megy! az HBOnál éppen hogy több országból jön ide!!
pl.lengyel, szlovén...stb innen nyomják ki az adott országba!
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
már fojnak a tárgyalások!!!(ha vki megkérdezné hogy ezeket honnét tudom? ismerős az HBO-nál dolgozik!)
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
A karika tuti!!
volt időszak amikor a karikát a maximálisan elhalványították hogy az embert ne zavarja csak közben az ORTT észre vette és rászól az HBO-ra hogy ez így nem jó!
azért tünik el mert 2012-ben már digitális lessz a csatorna és megszünik az ORTT így egyenlőre az karikás szerződést az HBO megnyerte szóval nem lessz karika!
Sajnos amiket írsz az nem állja meg a helyét.
A karikák bármikor eltűnhetnek csupán törvényt kell módosítani vagy elég kitenni a cég székhelyét más országba ( ezt tervezi a viasat3 és a filmmuzeum is).
Az, hogy még 2012-ig kell elviselni a karikákat az összes adón az elég rossz hír.
A HBO már most digitálisan ad műholdon és a digitális kábeltv-ken is. pl. trékábel.
Mindkét esetben set-top boxra van szükség, így megszűnik a kábeltv azon előnye a műholddal szemben, hogy lakáson belül korlátlaul osztható.
Ez az átállás kábelen pár év alatt lezajlik.
HD ügyben már az UPC direkt idén ősszel startol, és elérhető lesz 3-4 csatorna HD-ban is, már jelenleg tesztelik a HD-s műholdvevőket. (HDMI , YUV, LANport lesz rajtuk.)
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
A karika tuti!!
No ennek örülök,ha eltekintünk ettől az 5 évtől....
A HD meg...Atyaisten,milyen röhejes,majd' 10 évről beszélünk,mikor fél EU-ban hegyekben állnak már a HD adások..
Hát mi mindíg is levoltunk maradva! de ez a legjobb eset! az elején még 2020-as évek voltak!
Műszaki cucc:
Plazma
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
A karika tuti!!
No ennek örülök,ha eltekintünk ettől az 5 évtől....
A HD meg...Atyaisten,milyen röhejes,majd' 10 évről beszélünk,mikor fél EU-ban hegyekben állnak már a HD adások..
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
A karika tuti!!
Műszaki cucc:
Plazma
Könyörgöm,FOLYNAK....
A karika tuti?
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Gondolom van biztosításod is.
Miért? kellene, hogy legyen?...
Laza
Műszaki cucc:
Plazma
Miért? kellene, hogy legyen?...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Ezért van az, hogy az HBO is silány minőségű 2000-2500 kbit/sec-os video bitrátával ad, ami egy plazmán gyatra. Plusz ott vannak az ORTT-s karikák és a 4/3 adásmód.Magyarul ez nem mozicsatorna ez egy sz*r.
Nem sokáig lessz ez így!! a 4/3-as adásról meg annyit hogy vannak filmek amik 16/9-ben megy! Az HBO is nyomul a teknikában! lépései:
-5.1-es hang ami már van
-HBO digital hogy azt a filmet nézhetsd amelyiket szeretnéd(már van)
-szebb kép ami 2008 végére várják!
- és a ronda 12-16-18-as karika 2012-ben eltünik!!
JA!!! kifelejtettem a legfontosabbat!!!
a HD-t!!!!
már fojnak a tárgyalások!!!
(ha vki megkérdezné hogy ezeket honnét tudom? ismerős az HBO-nál dolgozik!)
Műszaki cucc:
Plazma
HDMI kábelt én se kaptam a plazmámhoz.Szerintem nem is jár hozzá.
Ha veszel bluréj playert talán ahhoz adnak.
Csak viccnek szántam, jóban vagyok az eladóval... meg aztán mihez kezdenék egy "gagyi" HDMI kábellel, amikor elég sznob vagyok kábelügyileg... (nézd meg az aláírásom...)
Jah, látom a cuccod is ér vagy 2-3 milliót.
Plazma
HDMI kábelt én se kaptam a plazmámhoz.Szerintem nem is jár hozzá.
Csak viccnek szántam, jóban vagyok az eladóval... meg aztán mihez kezdenék egy "gagyi" HDMI kábellel, amikor elég sznob vagyok kábelügyileg... (nézd meg az aláírásom...)
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Plazma
Így már korrekt, csak (számomra) kissé félreérthetően fogalmaztál.
Off: Én soha nem értettem, miért fizetnek elő emberek HBO-ra.
Plazma
Persze lehet gagyi a kép, mivel ezeket az adókat a kábelszolgáltatók műholdről szedik le. Plusz ezen még tömöríthetnek is.
És ez mit jelent? Ki tömörít mit?
Amszterdamban. AZ UPC direkt feladóállomásán.
Leszedik pl. a natgeot vagy discoveryt a Sirius műholdról, amit csakis ők tudnak fogni mert powervu-ban kódolt és ezen összenyomnak annyit , hogy elférjen az adott sávszélességen. Az UPC Direkt estében transzponderenként 8-10 adást is lenyomnak.
Mert drága a transzponder bérlet de a kapcitása, sávszélessége véges és minél több adót kel rázsúfolni, hogy kifizetődőbb legyen.
Igényes külföldi társaságok inkább több transzpondert bérelnek.
Ezért van az, hogy az HBO is silány minőségű 2000-2500 kbit/sec-os video bitrátával ad, ami egy plazmán gyatra. Plusz ott vannak az ORTT-s karikák és a 4/3 adásmód.
Magyarul ez nem mozicsatorna ez egy sz*r.
És ami a lényeg, hogy sok sok kábelszolgáltató, így a Tré-kábel is az UPC direktről szedi a jelet, amit még szétoszt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Plazma
Persze lehet gagyi a kép, mivel ezeket az adókat a kábelszolgáltatók műholdről szedik le. Plusz ezen még tömöríthetnek is.
És ez mit jelent? Ki tömörít mit?
Plazma
Az mit jelent, hogy t-kábel=siralomház? rea4, te azt írtad, hogy az sem rossz.
Azt jelenti, hogy fos helyzettől, időtől, és csatornától függően. Nekem is az van, és helyenként egész korrekt képet ad, helyenként viszont mintha odahányták volna...
Persze itt is a német adók a legszebbek mint általában, de a magyar adók között is van normális képű (RTl Klub, TV2, Viasat3, Discovery, National Geo, Spektrum). De érdekes módon időnként ezeknél is előfordul hogy gagyi a kép.
No meg saca rosszabb helyzetben van. 50"-os tv-n vgképp látni minden hibát, úgyhogy szegényt sajnálom, hogy milyen rossz neki ilyen nagy tv-vel
Persze lehet gagyi a kép, mivel ezeket az adókat a kábelszolgáltatók műholdről szedik le.
Plusz ezen még tömöríthetnek is.
Egyébként saját műholdvevőt érdemes üzemeltetni egy plazma melett mert lehet kártyát szerezni 1-2 külföldi fizetőscsomaghoz nálunk is és nagyságrendekkel jobb a kép, mint kábelen.
Nem beszélve arról, hogy sportközvetítéseket, koncerteket is el lehet csípni kül. helyszínekről élőben.
LIVE-FEED , így hívják ezeket.
Plazma
Aha...Tán abból is a 4-es verzió.Jó cég.
Mondjuk a szállítással nem voltam megelégedve... na meg ezt a gázt figyúzzad: kilopták a magyar, meg az angol nyelvű használati útmutatót és nem volt benne HDMI kábel se...
HDMI kábelt én se kaptam a plazmámhoz.
Szerintem nem is jár hozzá.
Plazma
Ki a fene a te szponzorod??
Nem ismered....Úgy hívják, hogy REAlistic Kft...
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Az a baj, hogy ezek a TV-k már nagyon érzékenyek a gyenge jelre. Egy 480-as plazmán szinte "tetszik" a TV adás, de ezen már nagyon gáz. Gyakorlatilag vehettem volna egy full HD LCD TV-t is akár... furcsa, hogy a 63"-as Samsung plazmámon kevésbé nézhetetlen a TV adás... de mindegy, erről nem a TV tehet.
Cuccaim
Plazma
Igazából nincs szükségem a ps3-ra(x360-at használok), ezért ha az LX70-es jó árban lesz, akkor olyat veszek a full hd mellé! Tényleg várható a közeljövőben, még nem is olvastam róla?
Plazma
Azt jelenti, hogy fos helyzettől, időtől, és csatornától függően. Nekem is az van, és helyenként egész korrekt képet ad, helyenként viszont mintha odahányták volna...
Persze itt is a német adók a legszebbek mint általában, de a magyar adók között is van normális képű (RTl Klub, TV2, Viasat3, Discovery, National Geo, Spektrum). De érdekes módon időnként ezeknél is előfordul hogy gagyi a kép.
No meg saca rosszabb helyzetben van. 50"-os tv-n vgképp látni minden hibát, úgyhogy szegényt sajnálom, hogy milyen rossz neki ilyen nagy tv-vel
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Plazma
Plazma
Mondjuk a szállítással nem voltam megelégedve... na meg ezt a gázt figyúzzad: kilopták a magyar, meg az angol nyelvű használati útmutatót és nem volt benne HDMI kábel se...
Tán blu ray lejátszó is kellett volna mellé??
LX70-re visszatérünk 2 hét múlva,nem biztos,hogy olyan durva lesz az.
Én is arra várok.