Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
amúgy miért elterjedtebb az lcd mint a plazma?
Mert sokkal több helyen használják Például ipar, számítástechnika, telekommunikáció, satöbbi. Ezzel szemben a plazmák a technológia és a méret miatt gyakorlatilag rendkívül korlátozott felhasználási körrel rendelkeznek...
Mondjuk nekem is lcd-m van
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
az LCD tv gyártók egyre növekvő veszteségeket könyvelnek el, az LG.Philips gyártó tájékán pl. elég nagy gondokról hallani pénzügyi téren, mégsem jósolja senki az LCD-k halálát...
Jelenleg szerintem 42-50-es méretben árban, minőségben _most_ a plazma jobb. Vannak már ekkora jó LCDk, de drágábbak. Mindkét technológiát erősen fejlesztik évente dobják piacra az új generációs modelleket. Érzésem szerint talán az LCD fejlesztésébe tolnak több erőforrást, a fejlődés is elég látványos. Állítólag gazdaságosabban gyártható, a gyártók jó része ezért erre tette a voksát.
Ez önmagában eldöntheti a kérdést (lásd Beta-VHS technológia).
Az LCDk műszaki- és árfejlődését nézve 2-3-4 év múlva elég jó készülékek lesznek a piacon töredék áron. Ha elég erős nyomás alá helyezik a piacot, könnyen lehet, hogy a plazmagyártók bedobják a törölközőt.
Esetleg a plazma kis szériás felső kategóriás termékké válik, amit az ínyencek vesznek (lásd bakelit lejátszó a 90es évektől).
A fogyasztók nem járnak rosszul, mert évről évre jobb termékek lesznek a piacon egyre olcsóbban.
A panának ez nem jó hír! amúgy miért elterjedtebb az lcd mint a plazma?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Plazma
az LCD tv gyártók egyre növekvő veszteségeket könyvelnek el, az LG.Philips gyártó tájékán pl. elég nagy gondokról hallani pénzügyi téren, mégsem jósolja senki az LCD-k halálát...
Jelenleg szerintem 42-50-es méretben árban, minőségben _most_ a plazma jobb. Vannak már ekkora jó LCDk, de drágábbak. Mindkét technológiát erősen fejlesztik évente dobják piacra az új generációs modelleket. Érzésem szerint talán az LCD fejlesztésébe tolnak több erőforrást, a fejlődés is elég látványos. Állítólag gazdaságosabban gyártható, a gyártók jó része ezért erre tette a voksát.
Ez önmagában eldöntheti a kérdést (lásd Beta-VHS technológia).
Az LCDk műszaki- és árfejlődését nézve 2-3-4 év múlva elég jó készülékek lesznek a piacon töredék áron. Ha elég erős nyomás alá helyezik a piacot, könnyen lehet, hogy a plazmagyártók bedobják a törölközőt.
Esetleg a plazma kis szériás felső kategóriás termékké válik, amit az ínyencek vesznek (lásd bakelit lejátszó a 90es évektől).
A fogyasztók nem járnak rosszul, mert évről évre jobb termékek lesznek a piacon egyre olcsóbban.
Panasonic 42PV70
Plazma
320 volt a videpartnál a 42pv70, pesten kiszállítás 3ezer, szerintem még segítenek is összeszerelni
A panasonic online-on 329e pedig még csak most hozták be (induló 350e volt)... hmm .. ha ez így megy tovább, karácsony körül már nekünk fog fizetni a panasonic, hogy adhasson egy plazmát...
Hát lehet...
Mivel már a címlapon is a plazma TV-k halálát jósolják...
az LCD tv gyártók egyre növekvő veszteségeket könyvelnek el,
az LG.Philips gyártó tájékán pl. elég nagy gondokról hallani pénzügyi téren, mégsem jósolja senki az LCD-k halálát... egyszerű PR végkicsengésű cikk egy elfogult cikkírótól, 1-2 éve folyamatosan ilyenekkel riogatjáka jónépet...
van egy olyan mondás, hogy akinek halálát keltik, sokáig él
TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |
Plazma
320 volt a videpartnál a 42pv70, pesten kiszállítás 3ezer, szerintem még segítenek is összeszerelni
A panasonic online-on 329e pedig még csak most hozták be (induló 350e volt)... hmm .. ha ez így megy tovább, karácsony körül már nekünk fog fizetni a panasonic, hogy adhasson egy plazmát...
Hát lehet...
Sőt biztos! Én meg az jóslom meg, hogy Te is meg fogsz halni. Meg persze én is.
Csak azt nem tudni, hogy mikor.
Plazma
Hát lehet...
Plazma
Plazma
mi a gond a pc-vel a nappaliban? jah, gondolom, mert csunya
eh, ezek tényleg borzalmasak ... mennyivel szebb egy BD lejátszo a maga 70es évekbeli vhs magno kinézetével ...
Nem, nálam a nappali PCvel nem elsősorban a kinézet a probléma. Léteznek erre a célra spec számítógépek, normális házzal, csendes/passzív hűtéssel, esetleg spec oprendszerrel (XP media PC edition). A képen látható cucc is korrektül néz ki.
A fő gondom, hogy nem tudom kellő mennyiségben HD videóval etetni.
Panasonic 42PV70
Plazma
dettó, megvan a zaj hátul, de nem para! kikapcsolva meg semmi!
meghallgattam másik, LG síkképcsöves tévénket, az is ad ki legalább ekkora zajt.
most nem kell pánikolni, ez nem ZÚGÁS, hanem közelről hallható zizegés... Ami egy ekkora, és ilyen teljesítményfelvételű készüléknél nem meglepő.
A készenléti áramfelvétele egyébként meglepően alacsony: 0,3W. Üzem közben pedig 190-230W-ot mértem.
köszi!
most már csak PC-vel kell összekötnöm VGA-val a HD élményért
ja meg egy ps3 se ártana
Plazma
Na most leszek bajban. Eddig biztosra vettem, hogy a Panasonic Full HD-s plazmáját veszem meg pár hónap múlva. Viszont ez a Pioneer plazma teljesen elbizonytalanított.
- PCről hajtva: Esetleg, ha van kellő mennyiségű HD anyag. De nem teszek a nappaliba ezért PCt.
Ezért tűnik a következő 2-3 évre számomra reális választásnak pl a PV70/71.
mi a gond a pc-vel a nappaliban? jah, gondolom, mert csunya
eh, ezek tényleg borzalmasak ... mennyivel szebb egy BD lejátszo a maga 70es évekbeli vhs magno kinézetével ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Plazma
meghallgattam másik, LG síkképcsöves tévénket, az is ad ki legalább ekkora zajt.
most nem kell pánikolni, ez nem ZÚGÁS, hanem közelről hallható zizegés... Ami egy ekkora, és ilyen teljesítményfelvételű készüléknél nem meglepő.
A készenléti áramfelvétele egyébként meglepően alacsony: 0,3W. Üzem közben pedig 190-230W-ot mértem.
Panasonic 42PV70
Plazma
Köszönöm a válaszokat! Már alig várom, hogy összegyüljön rá a pénzem! Ha meg lesz a gép, biztos lesz még néhány kérdésem hozzátok. Ja, már van is egy: a 70-es szériánál tapasztaltatok a 37PV60-nál előforduló hangos búgást?
37PV60-at nem volt alkalmam hallani. A 42PV70-nél ha a készülék hátuljához hajolsz, közelből lehet hallani elektronikus eszközökre jellemző zúgást. Nem képtartalom-terhelés függő. Amennyire meg tudom ítélni nem 50Hz-es táp, inkább a panelt meghajtó 100Hz körül lehet. A készülék elött azonban ez már nem hallható még csendes szobában sem.
A konyhában lévő 11Wos IKEA fénycső-izzó konkrétan hangosabban zúg. A DVD játszóm is nagyobb zajjal játszik le. Egy pihentebb pillanatomban majd megmérem hangosságmérővel, de szerintem 1m távolságból a készülék elől műszerrel sem igazán lesz mérhető.
Plazma
Köszönöm a válaszokat! Már alig várom, hogy összegyüljön rá a pénzem! Ha meg lesz a gép, biztos lesz még néhány kérdésem hozzátok. Ja, már van is egy: a 70-es szériánál tapasztaltatok a 37PV60-nál előforduló hangos búgást?
37PV60-at nem volt alkalmam hallani. A 42PV70-nél ha a készülék hátuljához hajolsz, közelből lehet hallani elektronikus eszközökre jellemző zúgást. Nem képtartalom-terhelés függő. Amennyire meg tudom ítélni nem 50Hz-es táp, inkább a panelt meghajtó 100Hz körül lehet. A készülék elött azonban ez már nem hallható még csendes szobában sem.
A konyhában lévő 11Wos IKEA fénycső-izzó konkrétan hangosabban zúg. A DVD játszóm is nagyobb zajjal játszik le. Egy pihentebb pillanatomban majd megmérem hangosságmérővel, de szerintem 1m távolságból a készülék elől műszerrel sem igazán lesz mérhető.
Panasonic 42PV70
Plazma
TV: Panasonic TH-PV70 DVD:LG RH-188 Erősítő:DENON-1404 Hangfal:JBL SCS-178
Plazma
Sziasztok!
1-2 hónap mulva én is boldog Pana plazma tulajdonos szeretnék lenni, ezért már egy ideje olvasgatom a fórumot. Nekem most a 42PV70/71-es típusok tetszenek, bár sok különbséget eddig nem fedeztem fel. A leglényegesebb számomra, hogy a Mo-i hivatalos márkakereskedés a 70-est árulja, gondolom a 71-es valamilyen szürkeimportos. Tegnap felhívtam a Digitalszalont, ahol most csak 71-es van, és azt állítják, hogy annak teljes értékű mo-i garanciája van. Nem tudom ez tényleg így van?
A tapasztalatokra lenne szükségem, hogy 10-15 ezer Ft megtakarításért érdemes-e foglalkozni pl. a Digitalszalonnal vagy a BB Studióval, vagy inkább megéri többet fizetni a Videopartnak? Van valakinek tapasztalata a fenti webáruházakkal?
Előre is köszi!
Judy
A héten PV70 tulaj lettem.
CRThez szokott vizuális feldolgozóm először nem tudott mit kezdeni ekkora képernyő mérettel, úgyhogy csak húúú, meg hááá volt... Mértem én előtte, de fene sem hitte volna, hogy a szobában is ekkora.
Amúgy király a szerkezet. A DVD elképesztő (főleg a rajzfilmek), az UPC is jobb, mint vártam.
"Bejáratás": persze olvasott ember óvatos, dinamikus mód ki, zoom, stb... 1 hét után azt mondthatom, hogy zoom nélkül sem láttam órák után sem ghostinra utaló jelet. Ez megnyugtató.
Szóval jó a cucc, már csak egy hozzá illő DVD felvevőt kell választani.
BBstúdió: magyar Panasonic 24 hónap teljeskörű garanciapapírt adnak + ingyen házhozszállítás, beüzemelés aznap.
Panasonic 42PV70
Plazma
Sziasztok!
1-2 hónap mulva én is boldog Pana plazma tulajdonos szeretnék lenni, ezért már egy ideje olvasgatom a fórumot. Nekem most a 42PV70/71-es típusok tetszenek, bár sok különbséget eddig nem fedeztem fel. A leglényegesebb számomra, hogy a Mo-i hivatalos márkakereskedés a 70-est árulja, gondolom a 71-es valamilyen szürkeimportos. Tegnap felhívtam a Digitalszalont, ahol most csak 71-es van, és azt állítják, hogy annak teljes értékű mo-i garanciája van. Nem tudom ez tényleg így van?
A tapasztalatokra lenne szükségem, hogy 10-15 ezer Ft megtakarításért érdemes-e foglalkozni pl. a Digitalszalonnal vagy a BB Studióval, vagy inkább megéri többet fizetni a Videopartnak? Van valakinek tapasztalata a fenti webáruházakkal?
Előre is köszi!
Judy
Plazma
Sziasztok!
Előre is köszi!
Judy
TV: Panasonic TH-PV70 DVD:LG RH-188 Erősítő:DENON-1404 Hangfal:JBL SCS-178
Plazma
kösz a sok segítséget plazma ügyben, nagyon szép lett
SZERK: a pana 42PV70 kikapcsoláskor kattan (3mp-ig kell nyomvatartani irányítón kikapcsoló gombot ez is kicsit fura volt) ez normális?
kicsit búg de amúgy nem rossz
kattanás rendben lesz
Plazma
kösz a sok segítséget plazma ügyben, nagyon szép lett
SZERK: a pana 42PV70 kikapcsoláskor kattan (3mp-ig kell nyomvatartani irányítón kikapcsoló gombot ez is kicsit fura volt) ez normális?
kicsit búg de amúgy nem rossz
Plazma
Info az új Pio plazmákról.
Plazma
thx
- Davenport74
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Plazma
Nincs valakinek infója arról, hogy a Panasonic fullhd plazmái (PY sorozat) mennyibe fognak kerülni? A panasonic.hu-n hetek óta kint vannak, de kapni még sehol sem lehet őket. TH-50PY70P érdekelne leginkább.
2500€
Ma voltam a Video-Part Westendben, és ott azt mondták, hogy már folyamatosan érkeznek a fullhd modellek. A TH-50PY700P-re 930.000 Ft-ot mondtak, a 70P még nem szerepelt a rendszerben. 42"-est nem kérdeztem.
Az akkor még drága. Nem baj pár hónap alatt sokat fog esni az ára.
Plazma
Nincs valakinek infója arról, hogy a Panasonic fullhd plazmái (PY sorozat) mennyibe fognak kerülni? A panasonic.hu-n hetek óta kint vannak, de kapni még sehol sem lehet őket. TH-50PY70P érdekelne leginkább.
2500€
Ma voltam a Video-Part Westendben, és ott azt mondták, hogy már folyamatosan érkeznek a fullhd modellek. A TH-50PY700P-re 930.000 Ft-ot mondtak, a 70P még nem szerepelt a rendszerben. 42"-est nem kérdeztem.
Plazma
Na Video-Part Kft. nekem is megcsinálta a frissítést a PV60-as plazmámon. Az egész kb. háromnegyed órát vett igénybe, így helyben meg is vártam.
A PANEL-PDROM 31.04 verzióra változott és ennél a verziónál már tényleg nincsen "purple snake/magenta noise" jelenség. A képminőség is tökéletes, teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Plazma
Panasonic PV70-e szervizmenü.A hangeröszabályzó gombot a minimumra állitani és a lefelégombot nyomva tartva /a plazmán nem a távirányitón/ 3x a 0-át megnyomni a távirányitón
Kilépni az exit-el lehet.
garancia ugye nem ugrik, ha szervízmenübe bemegyek?
azért nem kéne elqrni
Természetesen nem ugrik. Nem is ugorhat, mivel - ha nem piszkálsz el benne semmit, - nem is lehet látni, hogy belementél.
Kivéve, ha tárolja.
Idézem: "ha nem piszkálsz el benne semmit". Szerintem ez így korrekt.
Egészségedre Posza!