Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

180 cm es képátló alatt nem sok értelme van az 1920*1080 as felbontásnak, ugyanis az emberi szem 3 méterről nem képes észlelni a különbséget ennél kisebb méretben a 720 és 1080 soros kép között. 
Képméret és képfelbontás cikk

No de hol van az megírva, hogy csak 3 méterről, vagy távolabbról nézheted a tv-t?

dmon
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: dmon »

180 cm es képátló alatt nem sok értelme van az 1920*1080 as felbontásnak, ugyanis az emberi szem 3 méterről nem képes észlelni a különbséget ennél kisebb méretben a 720 és 1080 soros kép között.

Képméret és képfelbontás cikk
HTPC

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

most a Full HD mivel jobb mint a HD readyelviekben a fapacié már nem Full HD-s?
1366x768 felbontás miatt vagy az a feletti a full hd-s az 1920x akármennyi?

A HD-Ready az 1280x720 pixel vagy 1366x768 pixel vagy ennek kombinációi natívban. A Full HD pedig minimum 1920x1080 pixel. Ez utóbbi kétszer annyi pixelből áll.

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Regimodi »

Na most leszek bajban. Eddig biztosra vettem, hogy a Panasonic Full HD-s plazmáját veszem meg pár hónap múlva. Viszont ez a Pioneer plazma teljesen elbizonytalanított.    

Hasonló terveim voltak. Viszont a full HD készüléket nem tudom rövid távon értékelhető mennyiségben etetni full HD anyaggal "normális áron". Ezért gondoltam át a dolgot.
- A full HD lejátszók még nem igazán olcsók, és filmek sem állnak százával a polcomon.
- Full HD TV sugárzás: műhold, spec vevő, fizetős
- PCről hajtva: Esetleg, ha van kellő mennyiségű HD anyag. De nem teszek a nappaliba ezért PCt.

Ezért tűnik a következő 2-3 évre számomra reális választásnak pl a PV70/71.

Maximalisan egyetertek veled minden pontban !

En is tojok erre a full HD-s parara, majd ha elerheto kozelsegben lesznek szamomra a full HD-s lejatszok + a filmek, akkor majd meggondolom, hogy lecserelem a mostani rendszerem, de addig is elvezem ami most van, most neztem az uzemora szamlalomat, 225 oranal van, de meg mindig racsodalkozom, hogy de k*rva jo leuleni ele, es nezni azokat a nemHD DVD-ket.

Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

8G Pioneer Európában 
Egyelőre nincsenek konkrét modell számok, csak hogy melyik mit fog tudni. Lesz 50-es és 60-as FullHD, valamint 42-es, 50-es és 60-as XGA. Utóbbiakhoz 16,000:1 a megadott kontraszt előbbiekhez 20,000:1 

Na most leszek bajban. Eddig biztosra vettem, hogy a Panasonic Full HD-s plazmáját veszem meg pár hónap múlva. Viszont ez a Pioneer plazma teljesen elbizonytalanított.

Szerintem az ár majd megkönnyíti a választást.

Hát igen. Az új Piok tippre legalább másfélszer annyiba fognak kerülni itthon, mint a Panák.

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

na visszakaptam a plazmát. Megcsinálták a szoftverfrissítést, 04-re. Képminőség talán egy picit jobb lett. Az biztos, hogy a kígyók majdnem tökéletesen eltüntek.Kutyafuttában belenéztem a Harry Potterbe, és a leggázosabb jelenetekben se volt látható hiba egy méterről sem. Ez szerintem teljesen rendben lesz.

Remélem hamarosan az én plazmámba is feltöltik az új .04-es szoftvert, csak még időpontot kell egyeztetnem velük.
hunneo: Alkatrészt is kellett cserélni a szoftverfrissítéshez?

Úgy tudom a szoftverhez is kellet valami. de hogy az az én tévémbe ment, vagy csak nekik kellett, az nem tudom. Nekem azt mondta a szerelő, hogy most már bármikor tudnak szoftvert frissíteni. Március 1-i a szoftver, és valami japán pasi írta Ez gondolom nagyon fontos infó mindenkinek.

Bocsi, de épkézláb fotót nem tudok csinálni, ezért inkább nem küldök semmit a Potterből. Azóta is jó a véleményem a frissítésről, már 1 teljes Dr. House-t megnéztem vele (nincs időm tévézni a héten). Így már nagyon pepec a képminőség. Csak nagyon csúnya dolgokat tudok arról gondolni, hogy ilyen pocsék minőséggel kiadtak tévét. Elég mérges lennék, ha megvennék egy autót és mondjuk, csak a 70-80 százalékát adná le a teljesítménynek, mert kihagytak belőle pl. egy gumialátétet.

Mind1 .04 verzió rulez

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Hasonló terveim voltak. Viszont a full HD készüléket nem tudom rövid távon értékelhető mennyiségben etetni full HD anyaggal "normális áron". Ezért gondoltam át a dolgot.
- A full HD lejátszók még nem igazán olcsók, és filmek sem állnak százával a polcomon.
- Full HD TV sugárzás: műhold, spec vevő, fizetős
- PCről hajtva: Esetleg, ha van kellő mennyiségű HD anyag. De nem teszek a nappaliba ezért PCt.

Ezért tűnik a következő 2-3 évre számomra reális választásnak pl a PV70/71.

Panasonic 42PV70

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Kedves PV70/71 tulajok, lenne egy kérdésem felétek:Mea culpa, rászoktam divx nézés közben arra, hogy a hátralévő időt a képernyőre kiteszem. Ez a múlt évezredből való crt tvmnél sima ügy, no beégés, no ghosting. 

Jelenthet-e gondot ez a G10 paneles PV70/71-nél (mondjuk az első 200 óra után)?  Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Előre is megathanx 

szerintem elkapcsolsz, 3mp-ig ott lesz még a kép és eltűnik... vagy 1 óra után pause, tv-re kapcsolsz 3-4 percre majd vissza

Köszönöm a választ.
Ezek szerint a jelenség nem szűnt meg teljesen, viszont kezelhető szintre csökkent...

Panasonic 42PV70

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

8G Pioneer Európában 
Egyelőre nincsenek konkrét modell számok, csak hogy melyik mit fog tudni. Lesz 50-es és 60-as FullHD, valamint 42-es, 50-es és 60-as XGA. Utóbbiakhoz 16,000:1 a megadott kontraszt előbbiekhez 20,000:1 

Hali!

Te hiszel ezekben a számokban?Szerinted a Pana Full HD plazmája csak 5000:1 kontit tud,a Pioneer pedig mindjárt 16000:1-el jelenik meg ,ráadásul full hd-ben úgy,hogy az előző széria is csak 4000:1-et tudott kis hd-ben.

Szerintem ez semmi más,mint játék a számokkal.Biztos sokan vannak,akik ezt meg is kajálják.
Az igazi teszt az,hogy az ember odaáll a gépezet elé és alaposan szemügyre veszi a tv képességeit.A régi samuknál és LG-nél is 10000:1 kontit írtak,a Panánál meg csak 4000:1-t,mégis sokkal mélyebb volt a feketéje a Japcsiknak,mint a Made in Koreai tv-knek.

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

8G Pioneer Európában 

Szerintem az ár majd megkönnyíti a választást.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

8G Pioneer Európában 

Robesz78
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Robesz78 »

42PV70/71-en hogyan lehet belépni a szervizmenübe ?
Kiváncsi lennék mennyit néztem már a tv-met.

Akit esetleg érdekel: panasonic.hu -n megjelent a PV70 széria magyar nelvű használati útmutatója.

TV: Panasonic TH-42PV70P
DVD: Panasonic DMR-EH575
Video: Samsung SV-645X
Hifi: Thomson Altima 3600

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: EmThor »

Kedves PV70/71 tulajok, lenne egy kérdésem felétek:Mea culpa, rászoktam divx nézés közben arra, hogy a hátralévő időt a képernyőre kiteszem. Ez a múlt évezredből való crt tvmnél sima ügy, no beégés, no ghosting.

Jelenthet-e gondot ez a G10 paneles PV70/71-nél (mondjuk az első 200 óra után)? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Előre is megathanx

szerintem elkapcsolsz, 3mp-ig ott lesz még a kép és eltűnik... vagy 1 óra után pause, tv-re kapcsolsz 3-4 percre majd vissza

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Kedves PV70/71 tulajok, lenne egy kérdésem felétek:
Mea culpa, rászoktam divx nézés közben arra, hogy a hátralévő időt a képernyőre kiteszem. Ez a múlt évezredből való crt tvmnél sima ügy, no beégés, no ghosting.

Jelenthet-e gondot ez a G10 paneles PV70/71-nél (mondjuk az első 200 óra után)? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Előre is megathanx
Panasonic 42PV70

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

na visszakaptam a plazmát. Megcsinálták a szoftverfrissítést, 04-re. Képminőség talán egy picit jobb lett. Az biztos, hogy a kígyók majdnem tökéletesen eltüntek.Kutyafuttában belenéztem a Harry Potterbe, és a leggázosabb jelenetekben se volt látható hiba egy méterről sem. Ez szerintem teljesen rendben lesz.

Remélem hamarosan az én plazmámba is feltöltik az új .04-es szoftvert, csak még időpontot kell egyeztetnem velük.
hunneo: Alkatrészt is kellett cserélni a szoftverfrissítéshez?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Sziasztok, 
na visszakaptam a plazmát. Megcsinálták a szoftverfrissítést, 04-re. Képminőség talán egy picit jobb lett. Az biztos, hogy a kígyók majdnem tökéletesen eltüntek.
Kutyafuttában belenéztem a Harry Potterbe, és a leggázosabb jelenetekben se volt látható hiba egy méterről sem. Ez szerintem teljesen rendben lesz.

A zúgással viszont nem lett jobb a helyzet. Így első blikkre egy kicsivel se lett halkabb, pedig állítólag cseréltek benne valalmit. Este ezt még meghallgatom, nagyon remélem, hogy rosszabb azért nem lett.

Esetleg képet tudnál felrakni a HP vízalatti jeleneteiből?

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Sziasztok, 
na visszakaptam a plazmát. Megcsinálták a szoftverfrissítést, 04-re. Képminőség talán egy picit jobb lett. Az biztos, hogy a kígyók majdnem tökéletesen eltüntek.
Kutyafuttában belenéztem a Harry Potterbe, és a leggázosabb jelenetekben se volt látható hiba egy méterről sem. Ez szerintem teljesen rendben lesz.

A zúgással viszont nem lett jobb a helyzet. Így első blikkre egy kicsivel se lett halkabb, pedig állítólag cseréltek benne valalmit. Este ezt még meghallgatom, nagyon remélem, hogy rosszabb azért nem lett.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hegez »

8G Pioneer Európában 

Elvileg itt már írják az új típusok számait is.
http://www.minhembio.com/CSY/112574
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Sziasztok, 

Nah ezt jó hallani.
A zúgással kapcsolatban nem mondták hogy mit cseréltek? Mert így első blikkre trafók szoktak búgni, illetőleg a tekercselések, de nem lenne rossz tudni, hogy ebben az esetben konkrétan mi az.

hunneo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: hunneo »

Sziasztok,

derceto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: derceto »

8G Pioneer Európában

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

amúgy ez a kácsa valami speckó hely, vagy csak ez van közel?

Specko hely, csatlakozók, kábelek.
Kácsa Audio

azaz köszi. mondjuk megtaláltam mindent ami kellene, egy helyen van, ahogy láttam jó árban is

most olvasom jönnek a 8G pio-k is

killbill
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: killbill »

Specko hely, csatlakozók, kábelek.
Kácsa Audio

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Próbálgattam az 1024x720-at, de semmivel sem lett élesebb a kép, mint 1280x720-ban. Úgy érzem, hogy ilyenkor is skálázgat a tévé, szerintem az 1:1 hajtás nem fog menni. Azért 1280x720-ban is eléggé ütős a kép és ennek a felbontásnak a beállításához a powerstrip sem kell.
Amúgy nekem csak egy 2500ft-os HDMI-DVI átalakított kellett vennem a Kácsánál, 10m-es hdmi kábelem már volt, szóval azt a 2500ft-ot nekem megérte.

EmThor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Próbálgattam az 1024x720-at, de semmivel sem lett élesebb a kép, mint 1280x720-ban. Úgy érzem, hogy ilyenkor is skálázgat a tévé, szerintem az 1:1 hajtás nem fog menni. Azért 1280x720-ban is eléggé ütős a kép és ennek a felbontásnak a beállításához a powerstrip sem kell.
Amúgy nekem csak egy 2500ft-os HDMI-DVI átalakított kellett vennem a Kácsánál, 10m-es hdmi kábelem már volt, szóval azt a 2500ft-ot nekem megérte. 

köszi

hát én vmi 20 ropit számoltam kábelezésre O_O /5m dvi hdmi, 2m optikai, 2m hdmi hdmi/ mondjuk úgyis csak .mkv-s 264-s mozikat akarok nézni rajta

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”