Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Mindent megjelenít mérettôl függetlenül, a kézikönyvben meg elírás is történhet, még egy olyan kézikönyvvel sem találkoztam ami tökéletes lett volna. A nagyobb felbontás azt jelenti, hogy milyen sûrûn vannak a pixelek, ha egy 1280x720 a méretû képet jelenítesz meg 1920x1080-on akkor a lejátszótól függ, hogy hogyan látod, közelrôl látod a pixeleket, vagy annyira sûrû, hogy már tökéletes.
Szóval bátran jelenítsd meg, a 4:3-as képek szét lesznek húzva.
Lcd, Led, Oled TV-k
A samu LE-40M87-es kézikönyvben csak a 4:3-as felbontásokat írják le hogy azt támogatja de semmi szélesképernyőjü felbontás csak a fullhd van. direkt nem írták le mert a tv alapból szélesképernyőjü?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Lcd, Led, Oled TV-k
A 1280x720-as képet ki lehet tenni a samu LE-40M87-es tv-re. a papíron nem írják hogy támogatja. az mit jelent hogy "A támogatás határain belül mindenfelbontás támogatott" azt jelenti hogy 1920x1080-ig minden felbontást megjelenít?
Nyugodta ki lehet tenni, elbírja.
Lcd, Led, Oled TV-k
A 1280x720-as képet ki lehet tenni a samu LE-40M87-es tv-re. a papíron nem írják hogy támogatja. az mit jelent hogy "A támogatás határain belül minden
felbontás támogatott" azt jelenti hogy 1920x1080-ig minden felbontást megjelenít?
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Lcd, Led, Oled TV-k
És a fényerő állítgatást nem lehet kikapcsolni?
Ki lehet, de csak a szervízmenüben, és elég körülményes módon. Mondhatni nem egyszerű, és nem egyértelmű, hogy mit kell választani.
Akkor ez a tv ugrott a részemről. Rohadt alergiás vagyok én is az ilyen autómata állítgatásokra, ráadásul 10 emberből 9 tuti kiszúrja . Nem értem a Samsung mit akar vele elérni. Csesszék meg.
Papabear!
Szerintem, nem az a legnagyobb probléma általában az lcd tv-el, hogy milyen a dinamikus kontraszt és annak kezelése, ne ez legyen a fő szempont, ami alapján döntesz, és ne is az amit mi itt írunk, hanem amit te látsz.
A dinamikus kontraszt szerintem csak egy plusz dolog amivel jobban eladható, ezek a mindig nagyobb számok mint pl. színek száma (na ez a másik nagy átverés), de valóban van aki látja és zavarja, de hidd el nekem saját tapasztalat, ha kikapcsolod is bőven elég a kontraszt...sőt.
Inkább azzal barátkozzál, hogy ebben a kategóriában este nem látsz feketét, és ez igaz még a R kategóriára is és általában erre a kategóriára. Én most tervezem a cseréjét az S-nek pont a fekete miatt egy új M87-re, itt már a tesztek és pl. Rea4 személyes tapasztalata alapján is a fekete is lényegesen jobb, persze itt mélyen a pénztárcába kell nyúlni.
Viszont, ha a fekete "hiánya" nem zavar akkor az S széria is egy jó tv, persze vannak még apróbb különbségek.
Köszön a tartalmas választ és másoknak is a segítőkészséget.
Az az igazság hogy láttam már a fekete hiányát haveroknál szal bármily meglepően engem annyira nem zavar.
Tudom hogy mindent csak úgy tud eldönteni az ember ha látja, de sajnos nekem nincs rá lehetőségem vidéki lévén hogy ezeket a tvket egymás mellett megcsodáljam.
Ezért érdeklődtem volna serényen hogy milyen tv is az s86 os mert mindenképpen 37"os tvt szerettem volna, max 280 000-ig, viszont nem akarok azért ennyi pénzt se fölösleges kidobni az ablakon. Mert akkor inkább ha annyira nem éri meg ezt a tv-t megvenni várok még fél évet és gyűjtök hozzá.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én most tervezem a cseréjét az S-nek pont a fekete miatt egy új M87-re, itt már a tesztek és pl. Rea4 személyes tapasztalata alapján is a fekete is lényegesen jobb, persze itt mélyen a pénztárcába kell nyúlni.
Tényleg most nézem, hogy eladod a 40S71-edet. Ehh kicsit előbb árultad volna, akkor rögtön rácuppannék.
Ki lehet, de csak a szervízmenüben, és elég körülményes módon. Mondhatni nem egyszerű, és nem egyértelmű, hogy mit kell választani.
Akkor ez a tv ugrott a részemről. Rohadt alergiás vagyok én is az ilyen autómata állítgatásokra, ráadásul 10 emberből 9 tuti kiszúrja . Nem értem a Samsung mit akar vele elérni. Csesszék meg.
Papabear!
Szerintem, nem az a legnagyobb probléma általában az lcd tv-el, hogy milyen a dinamikus kontraszt és annak kezelése, ne ez legyen a fő szempont, ami alapján döntesz, és ne is az amit mi itt írunk, hanem amit te látsz.
A dinamikus kontraszt szerintem csak egy plusz dolog amivel jobban eladható, ezek a mindig nagyobb számok mint pl. színek száma (na ez a másik nagy átverés), de valóban van aki látja és zavarja, de hidd el nekem saját tapasztalat, ha kikapcsolod is bőven elég a kontraszt...sőt.
Inkább azzal barátkozzál, hogy ebben a kategóriában este nem látsz feketét, és ez igaz még a R kategóriára is és általában erre a kategóriára. Én most tervezem a cseréjét az S-nek pont a fekete miatt egy új M87-re, itt már a tesztek és pl. Rea4 személyes tapasztalata alapján is a fekete is lényegesen jobb, persze itt mélyen a pénztárcába kell nyúlni.
Viszont, ha a fekete "hiánya" nem zavar akkor az S széria is egy jó tv, persze vannak még apróbb különbségek.
Lcd, Led, Oled TV-k
Papabear!
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem a d.dimming a panel fényerejét változtatja nálam ez volt a legzavaróbb. Azt vettem észre, ha d. dimming ki van kapcsolva, hiába hagyom a d.contrastot on-on a következő belépésnél a szervizmenübe, már a d.contast megint off-on van. Ennek az lehet az oka, hogy a kontrasztnövelést a panel fényerejének növelésével éri el, és ha ez ki van kapcsolva akkor a dinamikus kontrasztot sem tudja alkalmazni. Legalább is, nálam így van.
Megnézem akkor mégegyszer, mert már rég próbáltam. Ennyire már nem emlékszem rá, hogy függnek-e egymástól a beállítások.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az a 2 menüpont No és átlag felhasználói szemmel szabad megítélni a dolgokat. Nem mindenki műszaki beállítottságú
Ebben, tökéletesen igazad van, valóban nem mindenkinek ilyen egyszerű.
Nekem a d.dimming a panel fényerejét változtatja nálam ez volt a legzavaróbb. Azt vettem észre, ha d. dimming ki van kapcsolva, hiába hagyom a d.contrastot on-on a következő belépésnél a szervizmenübe, már a d.contast megint off-on van. Ennek az lehet az oka, hogy a kontrasztnövelést a panel fényerejének növelésével éri el, és ha ez ki van kapcsolva akkor a dinamikus kontrasztot sem tudja alkalmazni. Legalább is, nálam így van.
Ebben, tökéletesen igazad van, valóban nem mindenkinek ilyen egyszerű.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az a 2 menüpont off-ra állítása a szervízmenüben dinamic dimming és dinamic contrast azért nem annyira bonyolult, és itt a fórumon akad mindig, aki segítsen ebben. Akit zavar, mint engem is az kikapcsolja. Ráadásul így nem, hogy kevesebb de inkább több a kontraszt és minden szempontból jobb képet kapunk. Legalább is az én 40S71-nél ez így van.
Dynamic dimmingre nekem nem történik semmi (látszólag), csak a dynamic contrastra.
Ráadásul egyik menüpont sem utal rá, tehát nem pikk pakk akad rá az ember.
No és átlag felhasználói szemmel szabad megítélni a dolgokat. Nem mindenki műszaki beállítottságú
Azért az a 2 menüpont off-ra állítása a szervízmenüben dinamic dimming és dinamic contrast azért nem annyira bonyolult, és itt a fórumon akad mindig, aki segítsen ebben. Akit zavar, mint engem is az kikapcsolja. Ráadásul így nem, hogy kevesebb de inkább több a kontraszt és minden szempontból jobb képet kapunk. Legalább is az én 40S71-nél ez így van.
Aki meg jobb feketét akar sötét szobában, és ezáltal nagyobb kontrasztot, az vagy egy új Super Clean Paneles Samuban, vagy inkább Plazmában gondolkodjon.
Lcd, Led, Oled TV-k
Aki meg jobb feketét akar sötét szobában, és ezáltal nagyobb kontrasztot, az vagy egy új Super Clean Paneles Samuban, vagy inkább Plazmában gondolkodjon.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új szérián ki lehet kapcsolni.Viszont azokon már nem is nagyon kell,sokat javítottak rajta.
Ámen. Így jár az aki nem tud várni az új szériára.
Bár az S86-on nekem még mindig feltünt az állítgatás, de kétségkívűl jobb az átmenet, mint az S71-en.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem mindegyik gyártó termékénél van ilyen gond. De az biztos, hogy a kontrasztarány növelésének nem ez a legjobb módszere.
Kíváncsi lennék, hogy a LED-es LCD tvknél mennyire lett megoldott az alacsony kontrasztarány.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új szérián ki lehet kapcsolni.Viszont azokon már nem is nagyon kell,sokat javítottak rajta.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ez pontosan miben nyilvánul meg számodra? A kép minőségében?
Igen. Kevésbé olyan szép a kép minősége az S-en, mint R-en, de azért nem olyan hatalmas a különbség, pedig elvben az R sorozat több szín megjelenítésére képes.
Engem egyedül a számomra igen jól látható fényerő állítgatása zavaró, de ismerek olyan embert, akit ez nem zavar.
Amúgy meg puding próbája az evés. Meg kell nézni mindkettőt, és el kell dönteni, hogy megéri az árkülönbözetet (ez eléggé szubjektív).
A Movie funkció amit hiányolsz...Hááát akármit is csinál pontosan, az R sorozat sem házimozira való. Nekem régebben egy átlagos HD-s plazma volt kisebb nagyobb hibákkal, de "mozizásra" jobb képet adott, mint az R71-es.
Lcd, Led, Oled TV-k
Igen. Kevésbé olyan szép a kép minősége az S-en, mint R-en, de azért nem olyan hatalmas a különbség, pedig elvben az R sorozat több szín megjelenítésére képes.
Engem egyedül a számomra igen jól látható fényerő állítgatása zavaró, de ismerek olyan embert, akit ez nem zavar.
Amúgy meg puding próbája az evés. Meg kell nézni mindkettőt, és el kell dönteni, hogy megéri az árkülönbözetet (ez eléggé szubjektív).
A Movie funkció amit hiányolsz...Hááát akármit is csinál pontosan, az R sorozat sem házimozira való. Nekem régebben egy átlagos HD-s plazma volt kisebb nagyobb hibákkal, de "mozizásra" jobb képet adott, mint az R71-es.
Lcd, Led, Oled TV-k
http://www.samsung.com/uk/products/tele ... /index.asp
Itt frankóul össze lehet hasonlítani a Samsungokat amit kérdeztem.
Úgy látom hogy S-es sajnos eléggé butított a többihez képest. Persze lehet hogy a Movie plus funkció nem ad hozzá lényegesen többet a képhez de nem hangzik rosszul, ahogyan a wide colour enchancer sem
Nem az S a legbutább, hanem az R32-es. De az S elektronikája tényleg rosszabb, mint az R sorozaté. Pl a fényerő állítása eléggé szembeötlő, legalábbis nekem. R-nél sokkal kevésbé észrevehető. Állítólag ugyanezek igazak az új sorozatra is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Úgy látom hogy S-es sajnos eléggé butított a többihez képest. Persze lehet hogy a Movie plus funkció nem ad hozzá lényegesen többet a képhez de nem hangzik rosszul, ahogyan a wide colour enchancer sem
Nem az S a legbutább, hanem az R32-es. De az S elektronikája tényleg rosszabb, mint az R sorozaté. Pl a fényerő állítása eléggé szembeötlő, legalábbis nekem. R-nél sokkal kevésbé észrevehető. Állítólag ugyanezek igazak az új sorozatra is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Skacok tudtok valami boltot Szegeden vagy Kecskeméten ahol lehet kapni Samsung L37S86-ot?
Lcd, Led, Oled TV-k
itt a magyar oldal
Műszaki cucc:
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A Sharp-nak elég jó a kon. aránya 12000:1. ez sötétben jól fog jönni.
Műszaki cucc:
Lcd, Led, Oled TV-k
Szerintetek ha a méretet nem nézzük, mekkora minőségbeli különbség van az alábbi két televízió között:
LG27LC2R
Sharp LC32SA1E
http://www.sharp-cee.com/index.php?id=7 ... 37741c861f
Most ez a kettő van elég jó áron az MM-ben. Xbox360 alá kellene. A fekete minősége talán a legfontosabb, mert sokat játszom sötétben.