Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Samsung Q7-es tulajokat kérdezném, mert lassan érik egy ilyesmi TV vétele. A design nagyon bejön és persze a képe is
Szóval ez a "hang-dolog" zavar egy kicsit. Mit értetek az alatt, hogy szutyok?
Nálunk főleg TV-nézésre lenne használva, mozira ott a proji, rendes 5.1-el, de ezt nem szeretném a tévézgetéshez is bekapcsolni. Szóval mit jelent az, hogy szutyok a hangja? :kiraly:
Ha tudtok vmi tuti/olcsó és megbízható beszerzési forrást, akkor azt se tartsátok magatokban pls
Hivatalosan mennyi gari van rá?
Köszi!
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Plazma
Volt már róla szó akinek Panasonic TH-42PV plazmája van így tudja megnézni a panel üzemóráját: Regimodi írta:
1.csatornát állítsd 99-re
2.mély hangszínt állítsd max-ra
3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/-
ez a service 1 menü
átlépés service 2 menübe -
piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül
5.zölddel menj a txt adj. pontig majd nyomd le a hold gombot
6. megint zöld gombbal a "hours" menüpontig
Kilépés EXIT
Vigyázz ha a self testet lefuttatod a csatornákat ujra kell hangolni.
A kép automatikusan dinamikusa vált.
Ezt a leírást szeretném kiegészíteni mert így a PV60 szerviz menü 2-be nem lehet átlépni.
Ha jól emlékszem neki PA60 van
1,2,3,4, pont az renben az 5. pontnál a PV60 tulajok ne keressék a txt adj.pontot hanem a zöld gombal lépkedjenek a legutolsó menüpontig és ott nyomjatok egy hold gombot így tudtok csak belépni a szerviz 2 menübe. Ha bent vagytok a 2-ben megint lépkedjetek a zöld gombal és megtaláljátok.
Még egy kiegészítés PV60-hoz. A service 2 menübe csak akkor lehet átlépni, ha tényleg a 99 programhely van kiválasztva. Bármelyiken elindítható a szervízmenü, de a 2-be csak a 99-nél enged be! Csatornát a szervízmenüben is lehet változtatni és nem feltétlenül a csatornaválasztással kell indítani az egészet.
Plazma
Koszi kikoli !
Ezt a leirast ebbol a topicbol vettem, csak egy sokkal regebbi hozzaszolasbol. De sajnos kiprobalni nem tudtam, mert en is ott akadtam el a pana boltban, ahol te.
De sajnos nincs PA60-om.
Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept
Plazma
érdemes (dönthetőt fixet vagy tökmind1)
Nem teljesen. Nekem is Q7-es Samsungom van, szvsz jobb a képe mint a PV60-nak, én spec ezért is vettem ilyet. A hang az valóban szutyok, de hát..
Ami némiképp idegesít benne, az a relatív lassúsága (crt-hez képest) és hogy a csatorna név beírásánál a fenéért is nincs "+" jel?! még ilyet..
Mire lenne jö a dönthető falikonzol? ha szemből nézed és nem fekve, akkor szvsz semmi értelme. De persze ha árban közel vannak egymáshoz, akkor miért ne. A lehetőség legalább adott lesz..
Plazma
Volt már rólla szó akinek Panasonic TH-42PV plazmája van így tudja megnézni a panel üzemóráját:
Regimodi írta:
1.csatornát állítsd 99-re
2.mély hangszínt állítsd max-ra
3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/-
ez a service 1 menü
átlépés service 2 menübe -
piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül
5.zölddel menj a txt adj. pontig majd nyomd le a hold gombot
6. megint zöld gombbal a "hours" menüpontig
Kilépés EXIT
Vigyázz ha a self testet lefuttatod a csatornákat ujra kell hangolni.
A kép automatikusan dinamikusa vált.
Ezt a leírást szeretném kiegészíteni mert így a PV60 szerviz menü 2-be nem lehet átlépni.
Ha jól emlékszem neki PA60 van
1,2,3,4, pont az renben az 5. pontnál a PV60 tulajok ne keressék a txt adj.pontot hanem a zöld gombal lépkedjenek a legutolsó menüpontig és ott nyomjatok egy hold gombot így tudtok csak belépni a szerviz 2 menübe. Ha bent vagytok a 2-ben megint lépkedjetek a zöld gombal és megtaláljátok.
Plazma
Helló Úgy látom ez egy panasonic klub lett itten teljesen.
Én meg Samsungot vettem, azért mert a bnőm azt mondta hogy ekkora bazi tévét veszel akkor az nézzen ki szépen, itt esett ki a panaPV60
A samsung 42q7h lett ez is 350k mint a pana(340) de elképesztően néz ki.
A képe csodás 2.5m ről nézem, de vennem kell egy jó DVD játékost is, mert a mostanival a gyári DVD-k is elég szarok, ekkora méretnél már a legkisebb hiba is látszik.
A tv-ről tapasztalat egy hét után
sokkal szebb menüje van mint a panának, a távirányitója is ezerszer szebb és jobban használható, a képe nagyon szép, még mindig röhögök ha DVDt nézek rajta (lehet h a pananak szebb képe van, de sztem ha a samut nézed ez nem jut eszedbe legfeljebb ha egymás mellett mennek és mindenképp dönteni akarsz.
A hangja na az szar, nem tudtam úgy beállitani hogy természetes beszédhang jöjjön ki belőle, meg amúgy is ilyen pvc hang, soakt megy az 5,1 rendzser
UPC kábelem van és a tv képe is teljesen jó, sztem hülyeség h a crt nek jobb a tv képe, csak arról van szó h az 70 centi ez meg 107 és igen látszik ha szar az adás.
kérdésem is lenne már korábban fel is tettem, de használható tanáccsal senki nem szolgált.
szal fel akarom akasztani a falra és lehet kapni kb 50 féle plazma fali konzolt.
akinek van ezzel tapasztalata ossza meg velem pls milyet érdemes (dönthetőt fixet vagy tökmind1)
na ciaoooo
Tényleg szebb a Samu, mint a Pana. Ezt annak ellenére mondom, hogy Panám van. De amikor én vettem, akkor a Samu 60 rugóval került volna többe. Nekem. Gratulálok hozzá, használd egészséggel. A távirányítóját még nem láttam, csak a Samsung honlapjáról egy kezelésit töltöttem le, de ott nekem elég logikátlannak tűnt. Persze, ha az ember kezében van, akkor már más.
Hogy a dönthető jobb-e? Hát persze, hogy jobb. Most gondold már végig! Hogy jobb nézni egy tv.-t? Ha merőlegesen nézel rá, vagy egy kicsit oldalról?
Itt nézelődhetsz:
http://www.vogels.com/
Meg a teszveszen is. Nemrég láttam valakit, aki 16 ezerért hirdetett falikonzolt.
Plazma
Én meg Samsungot vettem, azért mert a bnőm azt mondta hogy ekkora bazi tévét veszel akkor az nézzen ki szépen, itt esett ki a panaPV60
sokkal szebb menüje van mint a panának, a távirányitója...
Azért autót vásárolni ne küld el a barátnődet, mert úgy jársz, mint egyik haverom, vesz neked valamilyen szép színű kocsit, aminek tropa a motorja.
Szerintem ez ízlés dolga, nekem sokkal jobban bejön a pana távja. Jó darabig volt Samsung LCD tévém és szerintem a pana távján praktikusabban vannak elhelyezve a gombok.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Plazma
Helló
Úgy látom ez egy panasonic klub lett itten teljesen.
A samsung 42q7h lett ez is 350k mint a pana(340) de elképesztően néz ki.
A képe csodás 2.5m ről nézem, de vennem kell egy jó DVD játékost is, mert a mostanival a gyári DVD-k is elég szarok, ekkora méretnél már a legkisebb hiba is látszik.
sokkal szebb menüje van mint a panának, a távirányitója is ezerszer szebb és jobban használható, a képe nagyon szép, még mindig röhögök ha DVDt nézek rajta (lehet h a pananak szebb képe van, de sztem ha a samut nézed ez nem jut eszedbe legfeljebb ha egymás mellett mennek és mindenképp dönteni akarsz.
A hangja na az szar, nem tudtam úgy beállitani hogy természetes beszédhang jöjjön ki belőle, meg amúgy is ilyen pvc hang, soakt megy az 5,1 rendzser
UPC kábelem van és a tv képe is teljesen jó, sztem hülyeség h a crt nek jobb a tv képe, csak arról van szó h az 70 centi ez meg 107 és igen látszik ha szar az adás.
kérdésem is lenne már korábban fel is tettem, de használható tanáccsal senki nem szolgált.
szal fel akarom akasztani a falra és lehet kapni kb 50 féle plazma fali konzolt.
akinek van ezzel tapasztalata ossza meg velem pls milyet érdemes (dönthetőt fixet vagy tökmind1)
na ciaoooo
Plazma
http://www.plasmatvbuyingguide.com/plas ... pf9uk.html
azt a leborult ... !
mammut 1 be lessél be a sony márkaboltba, ott van egy iszonyat nagy lcd vagy plazma
1,5 milla és gyönyörű
Árkád sonyban is van, 1,599,000 Ft
de projektoros
Plazma
Természetesen az elszíneződés (ilyen formája) csak CRT rendszerű megjelenítőknél igaz a mágneses eltérítés miatt.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Plazma
Tehát nem is tanulja meg, hogy mit hogyan kell javítani.
Azt hiszem, ezt nem igazán érted. Ezekben a TV-kben semmi javítható alkatrész nincs, mert kb. előregyártott, felületszerelt nyákokból áll - amihez semmiféle leírás nincs, és egyébként sem javíthatóak a technológiából adódóan.
Sajnos nekem is ezt mondta több TV szerelő is, akik éppen most gondolkodnak szakmaváltáson - pont ezért -, hiszen nem fogják tudni javítani ezeket a készülékeket.
Valószínűleg ez is benne van a játékban - ha nem javítható a készülék, akkor újat kell venni, az meg új piacot jelent... Ja igen, és ebből a szempontból indifferens, hogy éppen miből ábrándul ki valaki, hiszen a mástól vett készülék is el fog romlani, összességében tehát egyetlen gyártó eladásait sem fogja az rontani, hogy sok készülék hal meg pár éven belül. Amúgy pedig, a nagy számok alapján a többség így is jópár évig, akár évtizedig el fog menni...
Pontosan értem. Szerintem én ugyanezt írtam le, de lehet hogy Te máshogy értetted. Én arra gondoltam, hogy paneleket kell a készülékekben cserélni, amik ugyanúgy nem javíthatók, mint mondjuk egy PC-ben az alaplap, vagy videokártya. Ha nem ez jött volna le, akkor bocs mindenkitől.
Az "én" szerelőm erre mondta, hogy a penelek is folyamatosan változnak és nem biztos, hogy egy júniusban gyártott készülék egyik panelje csereszabatos egy szeptemberivel. De akkora változás is történhet egy típuson belül, hogy az egyik készülékben három, míg a másikban már négy panel lesz.
Plazma
Élőben szeretném megnézni
Ezt nekem írtad?
Arra, hogy olcsóbban is meg lehet venni
Az árcédulát akarod látni? Nem teljesen értem az összefüggéseket. Másképp írd már le légyszi! A tv-t akarod látni működés közben? Vagy az eladóvak akarsz beszélgetni? Vagy mit akarsz? Rengetegen árulnak a neten mundenféle dolgot. Tehát rengeteg cég. Rendes, hivatalos, magyar számlával, vagy nyugtával garancialevéllel még részletre is.
NEM akarok neten vásárolni. Nem is fogok.
Ettől függetlenül, igen, élőben szeretném megnézni, hogy milyen képe van :kiraly:
Butaságnak tartom. Ugyanazt a készüléket viszik Neked házhoz, mint amit megveszel a MM-ban és a MM-os autóval szállítják házhoz. Ja, és a netes vásárlásnál utólag kell fizetni. Fontos: a netes vásárláson én nem az apróneten található mondjuk (remélem nincs ilyen) Birka45 felhasználó nevű szakkereskedőt értem, hanem mondjuk a netdepót, vagy a panashopot. Ha a MM-ben vásárolsz, ott sem próbálják ki a készüléket, sőt még ki sem bontják. Ha esetleg ki van bontva, akkor az valamelyik polcról csomagolták újra.
De, ha nem, akkor nem. Ha van lóvéd, akkor...
Plazma
BTW: Egy kérdés, amit mindig meg akartam kérdezni, de mindig elfeljtem
Szóval, azt a problémát gondolom mindenki ismeri, amikor a CRT TV képére a hangfal rossz hatással van, elszínezi, illetve zavarja.
Az lenne viszont a kérdésem, hogy ez a gond fellép(het) plazma esetén is, vagy ez kifejezetten CRT elektroncső eltérítési probléma?
Ps.: Gondolom LCD-nél nem létezik/létezhet a gond, de a kérdés erre is vonatkozna
?
gyare át, mutatok neked 26 éves tv t amit nem színezett el, meg 15 éveset, meg 4 éveset.
Plazma
Tehát nem is tanulja meg, hogy mit hogyan kell javítani.
Azt hiszem, ezt nem igazán érted. Ezekben a TV-kben semmi javítható alkatrész nincs, mert kb. előregyártott, felületszerelt nyákokból áll - amihez semmiféle leírás nincs, és egyébként sem javíthatóak a technológiából adódóan.
Sajnos nekem is ezt mondta több TV szerelő is, akik éppen most gondolkodnak szakmaváltáson - pont ezért -, hiszen nem fogják tudni javítani ezeket a készülékeket.
Valószínűleg ez is benne van a játékban - ha nem javítható a készülék, akkor újat kell venni, az meg új piacot jelent... Ja igen, és ebből a szempontból indifferens, hogy éppen miből ábrándul ki valaki, hiszen a mástól vett készülék is el fog romlani, összességében tehát egyetlen gyártó eladásait sem fogja az rontani, hogy sok készülék hal meg pár éven belül. Amúgy pedig, a nagy számok alapján a többség így is jópár évig, akár évtizedig el fog menni...
kell az a szerelő. hisz egy nyákot 2 perc kicserélni, de a homauser nem fogja megtenni ezt otthon
Plazma
és akkor az a konklúzió, hogy ne vegyél semmit ami digitális?
vagy az hogy 2007 után ne vegyél új tv t?
Az én konklúzióm a következő. Persze ez egy erősen szubjektív vélemény és mindenki azt csinálja amit akar.
Régóta szerettem volna otthon nézni valami nagyot és laposat. Szóval megnéztem több lcd-t és több plazmát. Előtte kivetítős TV-t is, de azt hamar elvetettem. A kivetítős tv-knek, - amiket láttam, - azoknak nem tetszett a képe. Többen leírták, hogy ennyire, meg annyira jó, meg stb, stb. Nem részletezem miért nem voltak megnyerőek, mert nem ide tartozik.
Aztán gondolkoztam, hogy lcd, vagy plazma. Az utóbbinál maradtam, mert azokon az lcd-ken amiket én láttam a tv kép katasztrofális volt.
Tehát plazma.
Ja közben megjelentek a Samu slim tv-i jóval szerényebb összegért, de amikor megnéztem, akkor rájöttem, hogy nincs jobb képük, mint a saját Panasonic crt-nknek, így hamar kiábrándultam belőlük.
A jelenlegi crt TV-nk is már félig-meddig digitális.
Tehát ha így gondolkodsz, akkor a digitális technikán kívűl nincs más alternatíva.
A másik dolog a javítás. Tehát a fenti értékrend miatt már csak a gyártót kellet eldöntenem.
LG: tapasztalataim 2 db CD íróval kezdődött olyan 4-5 éve. Mindkettő meghibásodott, aztán garanciális csere. Asztali DVD író szintén elromlott, pontosabban nem is romlott el, hanem már rosszan kaptuk. Ez is csere. Samsungra. Ez talán jobb lesz? Sokminden rosszat lehet a Samuk üzembiztonságáról és tartósságáról olvasni.
A Pana crt tv -vel igazából nem volt probléma, és közben a digitális technika hibáit megszoktam vele. Rossz bemeneti jelnél pixelesedés, a színátmenetek (szerényen fogalmazva) hiányosságai, fáklyahatás. Hangsúlyozom, hogy rossz bemeneti jelnél. De közel 10 éve üzembiztos!!!
És fontos, hogy milyen hosszú garancia vonatkozik a termékre, meg ki a gyártó. Ennek az a legnagyobb jelentősége, hogy az esetleges garanciális javításokat hogyan lehet igénybe venni. Vagy egyáltalán lehet-e.
Hát lehet, hogy hosszú volt, meg az is lehet hogy nem teljesen a kérdésre válaszoltam, de szerintem így korrekt.
szerintem teljesen jó a gondolatmenet, én is erre jutottam kb, kivétel, hogy amit láttam projektoros sonyt a minap az iszonyatosan szép képet produkált, bár 600k ér illik is:)
láttam ma egy egész szép projektoros samsungot, de nincs kedvem 3 évente 100k ért égőtcserélni.
Plazmából Panát vennék, de az árak miatt Samsung lesz belőle.
ami érdekes, hogy amit Saturnban láttam, azt eddig sehol máshol, és kissé félek, hogy 1,5 hónap múlva amikor megvenném már nem lesz:( és akkor nem tudom mit veszek, mert 42" eset akarok és a 240k már igen csak a vége, megüti a lélektani határt amit egy tv ért adnék, meg adhatok
Nekem is ez a véleményem. Lehet kapni nagyon jó kivetítős tv-ket, jó lcd-t, de én nem akarok annyit költeni rá.
A Samsung-gal meg annyi bajom volt, hogy drágának találtam. Két készülék között vaciláltam. A Pana 42PV60 és a Samu PS-42Q7HX között. A Panát lényegesen előnyösebb feltételekkel meg tudtam vásárolni, ezért is lett ez. Meg ahogy már írtam és személy szerint nem bízom hosszú távon a Samsungok üzembiztonságában. Ezt annak ellenére mondom, hogy nincs olyan közvetlen ismerősöm, akinek a Samuval gondja lenne.
Plazma
Olvasgatom, megint itt a hozzászólásokat, és a szervizesek mondták sztorikat.
Egyszerűen, őrület, hogy állandóan ez a rettegés lengi körül a leendő vagy már meglévő Plazma tulajdonosokat a beégéssel kapcsolatosan. Ne nézd 4/3-ban sokáig, logóval vigyázz, pc azt meg főleg ne, pont ezek miatt bizonytalanodtam el és inkább a házi-mozi hangrendszert frissítettem elöszőr.
Számomra nem megszokható a 4/3 kép széthúzása 16/9-re, hiszen akkor minek nézzük annyira milyen a szín a kontraszt a fekete és stb. miközben egy teljesen eltorzított képet bámulunk törpe lapos fejű emberekkel.
Nyilván sokakat ez tényleg nem zavar, de az lenne jó, ha mindent a saját képarányában használhatnánk következmények nélkül. Milyen dolog az, hogy van ugyan 4/3-as üzemmód a készülékben, de már a tájékoztatóban is leírják, ha ezt használod és elbarmolod a készüléket az nem garanciás.
Na mindegy, csak vágynék egy ilyen nagyobb tv-re és ezek miatt még hezitálok a vásárláson, vagy lcd , de akkor ott is sorolhatnánk a fenntartásokat és a problémákat.
Valamit előbb vagy utóbb akkor is veszek, legfeljebb kisebb v. nagyobb buktával tovább adom, ha nem válik be.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Plazma
Még egy dolog. Szerintem a szerelőnek az az érdeke, hogy olyan készüléket ajánljon, amivel a garanciális idő elmúltával is tud pénzt keresni. A plazmával, meg az lcd-vel nem biztos, hogy tud. Akivel én beszéltem, az még azt is mondta, hogy nem javítanak, hanem egyből csere. Tehát nem is tanulja meg, hogy mit hogyan kell javítani. Ez a szerelő egy hivatalos Panasonic márkaszervíz munkatársa! Nem tudom, hogy a kikoli szerelője milyen kaliberű emberke. Esetleg ő is hivatalos márkaszervízben dolgozik?
panel hibát nem szoktak csak javítani tudtommal, de azon berágtam amikor betört az lcd monitorom, hogy azért nem cserélnek nekem panelt mert az annyiba kerül mint az új, de amikor megkérdeztem, hogy mégis mennyibe kerül, mivel el szereném döntani hogy nekem megérie, e. Akkor azt a választ kaptam, hogy nem tudják mennyibe kerül egy panel.
szóval nemtudják az árát, de annyiba kerül mint az új készülék
Plazma
Az én konklúzióm a következő. Persze ez egy erősen szubjektív vélemény és mindenki azt csinálja amit akar.
Régóta szerettem volna otthon nézni valami nagyot és laposat. Szóval megnéztem több lcd-t és több plazmát. Előtte kivetítős TV-t is, de azt hamar elvetettem. A kivetítős tv-knek, - amiket láttam, - azoknak nem tetszett a képe. Többen leírták, hogy ennyire, meg annyira jó, meg stb, stb. Nem részletezem miért nem voltak megnyerőek, mert nem ide tartozik.
Aztán gondolkoztam, hogy lcd, vagy plazma. Az utóbbinál maradtam, mert azokon az lcd-ken amiket én láttam a tv kép katasztrofális volt.
Tehát plazma.
Ja közben megjelentek a Samu slim tv-i jóval szerényebb összegért, de amikor megnéztem, akkor rájöttem, hogy nincs jobb képük, mint a saját Panasonic crt-nknek, így hamar kiábrándultam belőlük.
Tehát ha így gondolkodsz, akkor a digitális technikán kívűl nincs más alternatíva.
A másik dolog a javítás. Tehát a fenti értékrend miatt már csak a gyártót kellet eldöntenem.
LG: tapasztalataim 2 db CD íróval kezdődött olyan 4-5 éve. Mindkettő meghibásodott, aztán garanciális csere. Asztali DVD író szintén elromlott, pontosabban nem is romlott el, hanem már rosszan kaptuk. Ez is csere. Samsungra. Ez talán jobb lesz? Sokminden rosszat lehet a Samuk üzembiztonságáról és tartósságáról olvasni.
A Pana crt tv -vel igazából nem volt probléma, és közben a digitális technika hibáit megszoktam vele. Rossz bemeneti jelnél pixelesedés, a színátmenetek (szerényen fogalmazva) hiányosságai, fáklyahatás. Hangsúlyozom, hogy rossz bemeneti jelnél. De közel 10 éve üzembiztos!!!
És fontos, hogy milyen hosszú garancia vonatkozik a termékre, meg ki a gyártó. Ennek az a legnagyobb jelentősége, hogy az esetleges garanciális javításokat hogyan lehet igénybe venni. Vagy egyáltalán lehet-e.
Hát lehet, hogy hosszú volt, meg az is lehet hogy nem teljesen a kérdésre válaszoltam, de szerintem így korrekt.
szerintem teljesen jó a gondolatmenet, én is erre jutottam kb, kivétel, hogy amit láttam projektoros sonyt a minap az iszonyatosan szép képet produkált, bár 600k ér illik is:)
láttam ma egy egész szép projektoros samsungot, de nincs kedvem 3 évente 100k ért égőtcserélni.
Plazmából Panát vennék, de az árak miatt Samsung lesz belőle.
ami érdekes, hogy amit Saturnban láttam, azt eddig sehol máshol, és kissé félek, hogy 1,5 hónap múlva amikor megvenném már nem lesz:( és akkor nem tudom mit veszek, mert 42" eset akarok és a 240k már igen csak a vége, megüti a lélektani határt amit egy tv ért adnék, meg adhatok
Plazma
Nem tudom, hogy a kikoli szerelője milyen kaliberű emberke. Esetleg ő is hivatalos márkaszervízben dolgozik?
Igen,de már írtam:Mielőtt megvettem felhívtam a panasonic márkaszervízt és egy plazma szerelővel beszéltem......
Plazma
Ezt nekem írtad?
Arra, hogy olcsóbban is meg lehet venni
Az árcédulát akarod látni? Nem teljesen értem az összefüggéseket. Másképp írd már le légyszi! A tv-t akarod látni működés közben? Vagy az eladóvak akarsz beszélgetni? Vagy mit akarsz? Rengetegen árulnak a neten mundenféle dolgot. Tehát rengeteg cég. Rendes, hivatalos, magyar számlával, vagy nyugtával garancialevéllel még részletre is.
Plazma
Még egy dolog. Szerintem a szerelőnek az az érdeke, hogy olyan készüléket ajánljon, amivel a garanciális idő elmúltával is tud pénzt keresni. A plazmával, meg az lcd-vel nem biztos, hogy tud. Akivel én beszéltem, az még azt is mondta, hogy nem javítanak, hanem egyből csere. Tehát nem is tanulja meg, hogy mit hogyan kell javítani. Ez a szerelő egy hivatalos Panasonic márkaszervíz munkatársa! Nem tudom, hogy a kikoli szerelője milyen kaliberű emberke. Esetleg ő is hivatalos márkaszervízben dolgozik?
Plazma
Tehát plazma.
Plazma
Én is amondó vagyok, hogy érdemes kivárni azt a 200 órát, ha másért nem, hát a lelked megnyugtatása miatt...
Enyémben több mint 1000 óra van de nem vagyok nyugodt. Még nem volt használva logóval,karikával,lent-fent fekete csíkokkal soha.
Dvd nézéskor is zoomolsz?
Ha nem tölti ki teljesen természetesen zoomolok. Mielőtt megvettem felhívtam a panasonic márkaszervízt és egy plazma szerelővel beszéltem.Ő mondta,hogy az oldalt vagy alul felül lévő csíkok nagyon veszélyesek. Mindegy milyen szinű.
Van itthon nekünk is egy Pana CRT. December elején volt nálam egy szerelő, mert javítani kellett. Meg is kérdezte, hogy milyen TV lesz az ezután következő, esetleg egy plazma? Mert szerinte felesleges plazmát venni. Ők egy Panasonic márkaszervíz és elmondta, hogy ők nem tudják javítani a plazmákat, mert nem értenek hozzá! A belseje olyan, mint egy számítógépnek, van benne három-négy alaplaphoz hasonló méretű NYÁK. Olyan gyorsan változtatják a gyárak ezeket a paneleket, hogy nem lehet velük lépést tartani. Azok a mérnökök, akik őket ( a szervízes szerelőket) szokták tanítani, azok sincsenek gyakran tisztában a változtatásokkal. Egy ilyen panel cseréje 40-80 ezer Ft (!) anyagköltség körül van, ráadásul a változtatások miatt, (vagy ennek ellenére?) egymással nem is csereszabatosak. Arra nem figyeltem, hogy típuson belül sem lehet cserélni, vagy gyártók között. Ez utóbbi teljesen elfogadható, az előző inkább már elgondolkodtató.
Azért megkérdeztem, hogy miből fognak megélni. Azt mondta, hogy teljesen digitalizálni nem lehet a házimozi erősítőt, légkondit, porszívót, hűtőt.
Én egy ilyen beszélgetés után az alsó és felső fekete sávok beégését már kis fenntartással fogadom.
Egy fontos dolog volt még a régi TV javítása. Nem tudta mi baja lehet a közel 10 éves TV-nek, ezért átforrasztgatta az alkatrászek lábait a panelban. Azóta nincs baj. Ezért (is) maradtam a Panánál.
Plazma
Ezt nekem írtad?