Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Ne. Vedd meg a többek által már 100x ajánlott plazmát.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Plazma vagy LCD ?...
Szerinted a plazma topicban milyen választ fogsz kapni erre a kérdésre?

Csak TVzéshez szerintem ne vegyél HD kijelzőt, mert a fejedet fogod a falba csapkodni az adás (kábelrendszer) minősége miatt.

Tehát maradjak a mostani képcsöves TV-mnél?...

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Plazma vagy LCD ?... 
E témában tudatlan vagyok!

Vásárlás elött állok! Vártam, vártam,....., hogy nőjenek a felbontások! Most már láttam 1900 X .... felbontású LCD-t is.
90 %-ban csak TV adást (MATÁV kábel TV) nézünk.
Valaki azt mondta nekem, hogy, ha csak TV adást nézek, akkor pontosan az a jó, ha minél kisebb a felbontás! ?....
Ilyen használat (TV) mellett akkor nem volt érdemes várnom?...

Hát a jelenlegi képcsöves TV-nél jobb képet nem fogsz kapni kábel TV-vel, maximum nagyobbat.
Azért szvsz DVD-t fogsz nézni, úgyhogy egy 1024*768 plazmánál ne add alább.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Plazma vagy LCD ?...
Szerinted a plazma topicban milyen választ fogsz kapni erre a kérdésre?

Csak TVzéshez szerintem ne vegyél HD kijelzőt, mert a fejedet fogod a falba csapkodni az adás (kábelrendszer) minősége miatt.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Plazma vagy LCD ?...

E témában tudatlan vagyok!

Vásárlás elött állok! Vártam, vártam,....., hogy nőjenek a felbontások! Most már láttam 1900 X .... felbontású LCD-t is.
90 %-ban csak TV adást (MATÁV kábel TV) nézünk.
Valaki azt mondta nekem, hogy, ha csak TV adást nézek, akkor pontosan az a jó, ha minél kisebb a felbontás! ?....
Ilyen használat (TV) mellett akkor nem volt érdemes várnom?...

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

A Panasonic TH-37PV60EH plazma tévéhez jó a TY-ST42P600W talpazat? Kétféle talpazatot is lehet kapni ehhez a típushoz, de nekem a fentebbi tetszik jobban, a TY-ST42P60W szerintem kevésbé designos.

Hát szerintem indulj el innen: www.panashop.hu, próbálj beszélni velük.
Aztán a panasonic.hu-ról le lehet pdf-ben tölteni a 2006-os prospektusokat, amiben pontosan benne vannak a tartozékok is.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

A Panasonic TH-37PV60EH plazma tévéhez jó a TY-ST42P600W talpazat?
Kétféle talpazatot is lehet kapni ehhez a típushoz, de nekem a fentebbi tetszik jobban, a TY-ST42P60W szerintem kevésbé designos.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

A Pana PV60-asok mit lepnek egy 1366x768 felbontasu DVI jelre?

Most nezem, hogy HDMI ill. D-sub bemenete van. Ha adott egy DVI jelforras (TVIX 4000P), akkor melyikre alakitsam at a DVI jelet? Feltetelezem a HDMI atalakitas a megfelelobb, csak olvastam valami olyanrol, hogy ekkor egy picit eltolodva jelenik meg a kep?!

fogadjak a nagyobbakat is. atmeretezik vagy levagnak belole.

en vga-val haszanlom nekem az tunik alegjobb minosegunek. persze vga-tol fugg.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Szerintetek van rá esély, hogy a következő generációs (ha lesz ilyen) 42-es plazmák már normális 1366*768-as felbontással jönnek ki? Engem idegesít ez az 1024*768 és nem is értem, hogy ha a soroknál meg tudták oldani a 768-at, az oszlopoknál ez miért nem jött össze? És még az sem tiszta számomra, hogy 1024*768 ból hogy jön ki a 16:9-es arány? Egyébként az áruk már egész jó...

szerintem felesleges, igy is joval nagyobb a felbontas, mint amit 2..3m-rol a szemed igenyel. a hd filmek is nagyon jol neznek ki, bar mondjuk nem ertem mi ertelme van 720p-re kodolni egy filmet ha csak 500 sorsos... x iranyban brutal felbontas de ha szethuzod a csikot akkor jon a maszatkep...

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

/*
Szerintem nagyon kevesen vanna a mai világban olyan emberek, akik nagy értékű cuccokat (tv, kocsi, ingatlan...) sajtá pénzből meg tudnának oldani.
Sajnos ma az a nagy helyzet, hogy hitel nélkül nem lehet semmit se elindítani. Még ha jó állásod van, akkor is kuporgatnod kell, hogy meglegyen amit szeretnél. Elmúlt az a világ, ami 20-30 éve volt. Akkoriban a szüleim saját pénzükből tudtak venni saját lakást. Pedig nem kerestek túl jól. Manapság ez szinte elképzelhetelen.
*/

azt regen se tudtak, akkor is hitere vettek hazat/epitkeztek, a kocsit meg fizettek 4-8 evig elore mire atvehettek a merkur-tol. imho mindeki maga donti el mit csinal a penzevel. en 400k-t ossze tudok dobni par honap alatt igy evidens volt, hogy annyiert veszek tv-t es nem verem magam hitelbe. de van aki eron felul koltekezik, mert leszall a lila kod. aztan az egesz eletet elcseszi egy tv vagy egy drgabb nyaralas miatt, mert oylan hitelt vesz fel, amit nem fog tudni soha visszatorleszteni.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A két tuneres pedig beszarás jó..ráadásúl pont annyiért mint a Pana:)

de mire?? en meg nem jottem ra....

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

(PV60 tulajok ne filgyeljenek ) 
Amúgy a PV60 ára ismét esett picit... a 42-es most 350... (karácsony előtt asszem 370 volt) - Még várok, hátha olcsóbb lesz

en 350-ert vettem karacsonykor/elott a coraban.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Meglehetősen off ez itt, de régen 20-30 %-ra adtak vásárlási hitelt. Ma meg nem ritka a kamatmenetes hitel sem már, akár plazmára is. Ez a megoldás miben rosszabb a spórolásnál?
kamatmentes hitel kb a vizzel hajtott auto kategoriaja.

szentinel
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: szentinel »

szegasztok! Ahogy olvasgatom jegyzeteiteket okosabb emberekre leltem mint gondoltam volna!Egy egyszeru kerdesem lenne feletek?!Az Egyesult Allamokbol szerzett plazma,lcd tevekkel lehet e valamit kezdeni Magyarorszagon???
Letezik e valami ami a NTSC rendszerbol PAL systemet varazsol.Kicsit hulye kerdes dehat ez van.Merthogy Amcsiba olcso a dolog,viszonylag jo termek,dehat csak NTSC!!!
Koszonom valaszotokat

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Most érkezett meg az LG sajtóközleménye a 2007-es plazmáikról. 10 új modell, fele HD Ready, másik fele full HD. Nagyjából ez várható a többi cégnél is.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Úgy gondolom, hogy árakban nem lesz túl nagy változás, legfeljebb a felső szegmensben. Persze a panel biztos változik, jó esetben fejlődik, de az igazi újdonságokat a legfelső modellek fogják megkapni. Így szerintem a full HD is max a 600-as utódsorozatánál jelenik majd meg, mivel ez a felbontás még mindig inkább prémiumszegmens, mint köznapi igény. Lejjebb meg szépen kikopik a 850x480-as felbontás, és az 1024 lesz a belépőszint. Az új termékek persze most is viszonylag drágábban indulnak, és jövő ilyenkorra érnek majd el egy jó optimális árszintet. Addig meg itt lesz mindenkinek a kifutó, és már bizonyítottan jó PA/PV 60/600, várhatóan még jobb áron.
Persze jós nem vagyok, így ez csak a saját véleményem.

OFF: szekeresb, "Muszáj" megjegyeznem, hogy az autós példádat nem értem.
Itt még nem láttam 1 éves életciklust, de azzal sem találkoztam, hogy az újautó árak a felére esnének az életciklus végéhez közeledve, de olyat se, hogy pl.: az új Bímer 5-ös kerülne jóval kevesebbe, mint az előző generációs modell. Akciók vannak de ezek általában nem többek 10-20%-nál.
Ha valamivel össze lehet hasonlítani ezt a területet, akkor az a PC alkatrészek szerintem.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Szerintetek várható, hogy a Panasonic 2007-es modelljei valamilyen újabb generációs képernyőpanellel lesznek szerelve?
Igen, de ezek nagy része már full HD lesz, csillagászati áron.

És az alacsonyabb árkategóriájú készülékek piacát odadobja a többi gyártónak?

Idővel ez is olcsóbb lesz, de az újdonságot meg kell fizetni. bekap6od.gif

Nem igazán értem, hogy mire gondolsz, de nagyon remélem, hogy a következő generációs plazmák (lesz még ilyen?) árai nem fognak megduplázódni...

Nem érted mire gondolok? Nézd meg hogyan változik az ára egy készüléknek, vagy akármi másnak. Akár egy autónak is. Amikor bejön az új, akkor mondanak egy jó magas árat. Ha valakinek nagyon "muszály" megvenni, akkor meg is fogja venni. Aki meg türelmesebb, az meg kivár.
Ha plazmáról beszélünk, akkor nézd meg, hogy mennyibe került három évvel ezelőtt egy plazma, vagy abban az időben egy 100Hz-es tv. És most? Azt is összehasonlíthatod, hogy egy Pana, LG, vagy Samsung készülék ára hogyan változott egy év alatt. Mindegyiknek csökkent az ára. Nagyságrendileg! És ez valakiknek jó.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Tényleg, ha már itt tartunk, mostanában mikor szokta kidobni a Pana az új modelleket?
Május.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Szerintetek várható, hogy a Panasonic 2007-es modelljei valamilyen újabb generációs képernyőpanellel lesznek szerelve?

Nem igazán értem, hogy mire gondolsz, de nagyon remélem, hogy a következő generációs plazmák (lesz még ilyen?) árai nem fognak megduplázódni...

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Tényleg, ha már itt tartunk, mostanában mikor szokta kidobni a Pana az új modelleket?

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Új modellekről kérdeztél, azok pedig már többnyire HD-k lesznek.

dlt
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: dlt »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: oddman »

A felbontásbeli különbségekről a választ megtalálod a 2006 Nov 19, 09:30-i hozzászólásban.

Megtaláltam és egészen megnyugtató a válasz.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”