Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem tud valaki konrétan olyan programot, amit CD-re kiírva és dvdlejátszón keresztül a tv-t be lehet állítani. Értem itt ezalatt a fényerőt, kontrasztot, színeket.
Egy ilyen engem is érdekelne! A Karácsonyi lidércnyomás DVD-n van egy THX-teszt, de az nem igazán győzött meg. PC-vel nem tudom összekötni, hogy ezt az opciót ugorjuk!
És BÚÉK!!
Lcd, Led, Oled TV-k
KÉPPONTOKBAN GAZDAG , ÉLÉNK SZÍNÜ , KONTRASZTOS ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK !!!
tegyük hozzá még hogy magas kontrasztarányút
Lcd, Led, Oled TV-k
KÉPPONTOKBAN GAZDAG , ÉLÉNK SZÍNÜ , KONTRASZTOS ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK !!!
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem tud valaki konrétan olyan programot, amit CD-re kiírva és dvdlejátszón keresztül a tv-t be lehet állítani. Értem itt ezalatt a fényerőt, kontrasztot, színeket.
Tudo, tudom google, de hátha kapásból tud valaki ilyet. A lustaság
Lcd, Led, Oled TV-k
kéne srácok egy kis segítség , a helyzet a következő. 6 hete megszületett a kislányom a szobája a mi hálónk melett van kb. 8 nm az anyukája (alias asszony) elég gyakran ott van vele és ugye ott is alszik ezért kéne oda is vennem egy TV-t. A gyereket nem zavarja mivel a mi hálónkban vagy a nappaliban is nagyon jót tud aludni ha szól a TV. A viszonylagosan kis hely illetve a kor követelményeinek megfelelően a CRT-t ki is lőttem, mivel plazma általában 94 cm körül indul és ide ez nagy lenne így maradt az LCD. A méret 51 cm körüli 4:3-as oldalarányú készülék. Tehát kérnék tippeket, ja ár max. 110.000,-Ft Nézelődtem, a lehetséges befutók
Samsung LW20M21 96.000,-Ft
LG 20LC1RB 96.900,-Ft
Panasonic TX-20LB5 104.880,-Ft a forma nem nagyon tetszik !!!
LG 20LS1R 104.900,-Ft
Toshiba 20VL63 109.800,-Ft
Kb. ennyi köszi, ja jövőhétig el kellene döntenem
Az adatok alapján én a LG - 20LS1R-t választanám, főleg a kontrasztarány miatt.
Ugyan nem S-PVA paneles, de szvsz 51cm-nél ez még annyira nem számít.
Amire figyelj:
-Pixelhiba
-Háttérvilágítás egyenletessége és derengése
Külön plusz, ha állítható a háttérvilágítás intenzitása.
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Lcd, Led, Oled TV-k
kéne srácok egy kis segítség , a helyzet a következő. 6 hete megszületett a kislányom a szobája a mi hálónk melett van kb. 8 nm az anyukája (alias asszony) elég gyakran ott van vele és ugye ott is alszik ezért kéne oda is vennem egy TV-t. A gyereket nem zavarja mivel a mi hálónkban vagy a nappaliban is nagyon jót tud aludni ha szól a TV. A viszonylagosan kis hely illetve a kor követelményeinek megfelelően a CRT-t ki is lőttem, mivel plazma általában 94 cm körül indul és ide ez nagy lenne így maradt az LCD. A méret 51 cm körüli 4:3-as oldalarányú készülék. Tehát kérnék tippeket, ja ár max. 110.000,-Ft
Nézelődtem, a lehetséges befutók
Samsung LW20M21 96.000,-Ft
LG 20LC1RB 96.900,-Ft
Panasonic TX-20LB5 104.880,-Ft a forma nem nagyon tetszik !!!
LG 20LS1R 104.900,-Ft
Toshiba 20VL63 109.800,-Ft
Kb. ennyi köszi, ja jövőhétig el kellene döntenem
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Lcd, Led, Oled TV-k
Ismeri vki a Fujitsu Siemens MYRICA V40-1 lcd-t? A tft-k közt anno a Fu-Si még gyártott egész korrekt MVA-s paneleket, de hogy tévében és 40 collban mire képesek arról fogalmam nincs?
Lcd, Led, Oled TV-k
"Pénz vissza, újabb hosszas összehasonlítgatás és teszt.Eredmény: LG-lilás derengés, sötétes kép. Pana: a már említett élettelen színek, elcsúszó fehéregyensúly. "
nekem a 37"-es LG-m van, ezen nem tapasztaltam lilás képet, vagy sötétes képet..., bár ennek 1600-as a kontrasztja szemben a 32"-os 800-ával... Legutóbb 300k-ért láttam asszem MM-ben, annyit bőven megér a 94cm-es átló szerintem (+2 hdmi, dcdi, stb..)
a pana képe szerintem is hányinger, nem véletlen zuhant az ára a kezdeti 400k-ról 220k környékére....
mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony Bravia U2000: Minden tökéletes, de 110k-val drágább.
Itt szerintem valamit elnéztél, mert ekkora árkülönbség biztosan nincs a KDL-32U2000 és az LE-32R32BX között. Bolttól is függ természetesen, de reálisan kb.35-40 ezer ft-al lehet több a Sony ezen típusa a Samsungétól.
MM-ban a Samsung 199k, az S2020-es pedig 309k. Az U2000 nyilván olcsóbb, de azt nem láttam kitéve
Te írtad, hogy az U2000 110k-val drágább, mint a Samsung. Erre reagáltam csak
Igazad van. Elírtam. Bocsi
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Lcd, Led, Oled TV-k
Itt szerintem valamit elnéztél, mert ekkora árkülönbség biztosan nincs a KDL-32U2000 és az LE-32R32BX között. Bolttól is függ természetesen, de reálisan kb.35-40 ezer ft-al lehet több a Sony ezen típusa a Samsungétól.
MM-ban a Samsung 199k, az S2020-es pedig 309k. Az U2000 nyilván olcsóbb, de azt nem láttam kitéve
Te írtad, hogy az U2000 110k-val drágább, mint a Samsung. Erre reagáltam csak
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
MM-ban a Samsung 199k, az U2000-es pedig 309k...
220 körül van az U2000.
Igen, elírtam, az S2020 309k... bocsi.
Lcd, Led, Oled TV-k
MM-ban a Samsung 199k, az U2000-es pedig 309k...
220 körül van az U2000.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Hááát skacok, úgy néz ki nekem nincs szerencsém ezzel a típussal. Kb 2 óra üzem után a elkezdte azt a játékot, hogy fehérebb képtartalmaknál villog a kép.
Pár ilyen villogás után kikapcsolt. Újra bekapcs, azóta no text, no piros szín!
Miután hidegről beviszed a tv-t a meleg szobába (abba a helységbe ahol üzemeltetni szeretnéd), szoktál várni vele legalább egy órát mielőtt bekapcsolod?! A páralecsapódás miatt kérdezem...
Persze. Egyébként fűtött üzlethelységből fűtött autóba, majd onnan azonnal a fűtött szobába került, mindezt kibélelt csomagolásban.
Amikor kivettem a dobozból, még csak hűvösnek sem volt mondható a káva.
Ennek ellenére vártam vele bekapcs előtt.
Lcd, Led, Oled TV-k
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Hááát skacok, úgy néz ki nekem nincs szerencsém ezzel a típussal. Kb 2 óra üzem után a elkezdte azt a játékot, hogy fehérebb képtartalmaknál villog a kép.
Miután hidegről beviszed a tv-t a meleg szobába (abba a helységbe ahol üzemeltetni szeretnéd), szoktál várni vele legalább egy órát mielőtt bekapcsolod?! A páralecsapódás miatt kérdezem...
Lcd, Led, Oled TV-k
Elég türelmes vagy, én elég hamar úgy döntöttem, hogy Sony lesz, mert szerintem megéri azt a többletpénzt. Szerintem 250k környékén van a Sony 32 U sorozata, az S meg a többiek valóban kb +100k, de az U is jó választás lenne a többihez képest. Ha nem nagyon zavar a pixelhiba akkor ne vidd vissza, de engem biztos zavarna, bármennyire is pici a szemem mindig "odavonzódna". Próbálj meg egy másik samsungot, még van ahol lehet kapni T51-es sorozatot (mintha a photo hall-nál láttam 200k körül), az talán jobb mint a 32-es. Nézd meg egy másik boltban, hogy milyenek a készülékek.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lcd, Led, Oled TV-k
Hááát skacok, úgy néz ki nekem nincs szerencsém ezzel a típussal. :kiraly: Kb 2 óra üzem után a elkezdte azt a játékot, hogy fehérebb képtartalmaknál villog a kép.
Visszavittem ezt is. Már gyanakodva néztek rám.
Pénz vissza, újabb hosszas összehasonlítgatás és teszt.
Eredmény: LG-lilás derengés, sötétes kép. Pana: a már említett élettelen színek, elcsúszó fehéregyensúly. Sony Bravia U2000: Minden tökéletes, de 110k-val drágább.
Úgyhogy önkínzó módon megint csak Samsung lett.
Hazahoztam. Pixelhiba. Nem vészes, de látható.
Szerintetek most mi a fészkes fenét csináljak?
Ha visszaviszem és hozok egy újabbat, lehet hogy az még rosszabb lesz. Ha elhozom az LG-t, nézhetem a lilás képet, ráadásul az is lehet pixelhibás.
Megvehetem a Braviát, de őszintén szólva nem szívesen adnék ki még 110k-t egy hálószobai TV-re.
Ezt hívják patthelyzetnek nem?
asszem egy crt tévével nem "buknál" ekkorát :vazeg:
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
Hááát skacok, úgy néz ki nekem nincs szerencsém ezzel a típussal. :kiraly:
Kb 2 óra üzem után a elkezdte azt a játékot, hogy fehérebb képtartalmaknál villog a kép.
Visszavittem ezt is. Már gyanakodva néztek rám.
Pénz vissza, újabb hosszas összehasonlítgatás és teszt.
Eredmény: LG-lilás derengés, sötétes kép. Pana: a már említett élettelen színek, elcsúszó fehéregyensúly. Sony Bravia U2000: Minden tökéletes, de 110k-val drágább.
Úgyhogy önkínzó módon megint csak Samsung lett.
Hazahoztam. Pixelhiba. Nem vészes, de látható.
Szerintetek most mi a fészkes fenét csináljak?
Ha visszaviszem és hozok egy újabbat, lehet hogy az még rosszabb lesz. Ha elhozom az LG-t, nézhetem a lilás képet, ráadásul az is lehet pixelhibás.
Megvehetem a Braviát, de őszintén szólva nem szívesen adnék ki még 110k-t egy hálószobai TV-re.
Ezt hívják patthelyzetnek nem?
Lcd, Led, Oled TV-k
Nah, megvolt a csere.
Hosszas összehasonlítgatás után adtam még1 esélyt a Samsungnak.
Állítólag 60db-ot adtak el ebből a típusból eddig és én voltam az első aki visszavitte...
Sajnos be kell ismernem, LCD terén a Pana tényleg a sor végére került.
Egymás mellett volt az új LG 32LE2R, a Samsung LE32R32BX és a Pana TX-32LE60.
A Panasonic képe élettelen, lilás árnyalatú, nem igazán lehetett korrigálni.
A menüje pedig valóban kritikán aluli. Kb. a 80-as évek beli TV foci szintje :vazeg:
Az új LG már majdnem jó, de sehogy nem lehet variálni a háttérvilágítással, ráadásul a kiállított darab is pixelhibás volt.
Úgyhogy megint a Samsung győzött.
Hazahoztam és rögtön vallatás alá fogtam. Pixelhibát eddig nem találtam, a háttér is jóval egyenletesebb, mint az előzőn volt. Nem azt mondom, hogy 100%-ig homogén, de minimálisak az eltérések - egyenlőre...
Az biztos, ha ezzel is gáz lesz befejeztem a Samsungokkal.
Marad a Sony, esetleg egy helyszínen kipróbált és pixelcsekkolt LG.
De remélem ez már tényleg beválik.
Ami érdekes, ennek a gépnek kicsit más a csomagolása és a tartozékok között van egy törlőkendő is a lakkozott felületekhez. Hmm...
Egyébként felhívtam a Sony és a Samsung szervízt is, hogy találkoztak-e már ilyen - 1 nap után inhomogénné váló - háttérvilágítással.
Mindkét szervízben nagy tanácstalanságot okoztam, állítólag még nem találkoztak ilyennel.
Szóval tudtam nekik újat mondani!
Köszi mégegyszer a jótanácsokat mindenkinek! :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Most fejeztem be ezzel kapcsolatban a dolgozatomat LCD-k terén tényleg sehol sincs
Ezen nem is csodálkozom. Vállszélességgel a plazma technológia mellett harcolnak. Ezekután nehéz lenne elképzelni, hogy szívvel lélekkel fejlesztésekkel nyomnák az LCD tv-ket
Lcd, Led, Oled TV-k
Annyira feldúlt a dolog, hogy elmentem megnézni a MM-ba a felhozatalt 32' LCD ügyben. Háát, nem egyszerü. Analóg TV, DVD adással a Sony-nak van a leg zajmentesebb képe. A panának a menüje ahogy kinéz, az kritikán alúli. 1988-ben dizájnosabb volt egy 72-es tv OSD-je. A samsung annyira játszik a fényerővel + a kontraszttal hogy az már zavaró. Ha tudom akkor a Sony-t fogom elhozni. Szerencsém volt mind a 3 egymás mellet, alatt volt igy nem volt nehéz összevetni öket.
Pj: SPA600, AVR Yamaha RX-V771, sp: KEF KHT2005, source: Intel based HTPC.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sztem a Pana TX-32LX60F v. TX-32LE60 -val jársz a legjobban. Én is most állok LCD vásárlás elött, a panáról kevés rosszat hallani. Ha vissza olvasól az LG nek sok a pixel hibája, a samunak meg sztem gyenge az analóg képfeldolgozása.
Pana LCD-ről azért hallani kevés rosszat, mert szinte ismeretlen idehaza (talán kinn is). Ebből kifolyólag nagyon kevés infó van róla. Én láttam rajta Xbox360-at HD-s jellel, és nagyon nem volt meggyőző.
Most fejeztem be ezzel kapcsolatban a dolgozatomat
LCD-k terén tényleg sehol sincs
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz
Lcd, Led, Oled TV-k
Próbálj meg egy Sony-t, annak nem lesz hátsó "megvilágosodása". Teljesen homogén lesz a képe, én már jártam így 2 Philipsel, így a harmadiknál már tutira mentem.
Igen, aki hárklis a fekete színre, és mégis lcd tv-t szeretne, az S-PVA paneles megoldást válasszon magának!
...az viszont nem igaz, hogy csak a Sony az egyetlen jó alternatíva.
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a tanácsokat!
Egyértelmű, hogy a Pana viszi a pálmát ebben a hármas összehasonlításban, csak sajna 2k körül nem láttam 32-es Panasonicot.
De asszem megéri egy kicsit még áldozni a jobb minőségre...
Egyébként azóta jobban szemügyre vettem a gépet, és találtam rajta 3db pixelhibát is. 2 szubpixel és egy teljes pixel van beragadva.
Szóval úgy néz ki a Samsung sem mentes a pixelhibáktól.
Most szedtem le a kicsikét a falról, indulok visszavinni.
Este beszámolok a fejleményekről.
Köszi még1x
Akkor szerinten te még nem láttál Pana lcd tv-t működés közben... Márka név alapján nem lehet vásárolni!!