Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

... Nálam a 42PV60-as plazma,Denon 1920-al,a 37PV60-as pedig,Pioneer 490-el van összekötve. 
Üdv.:Bruno

Igazából nem ide tartozik , ne toljatok le: A Pio-val, vagy a Denonnal jobb a kép? Csak egy szót kérek válaszul!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10995
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ma felhívtam az LG szervizét, mert mióta megvan a készülék, csatorna léptetéseknél recsegés hallatszik egy pillanatra. Most jutottam el oda, hogy elkezdett zavarni. Azt mondták ez nem normális. Másnál nincs ilyen tapasztalat? Fapaci?
Én nem tapasztaltam ilyent, de mondjuk nálam a beépített hangszórók vásárlás óta ki vannak kapcsolva.

Bruno
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bruno »

Kösz a válaszaitokat. 
Még egy kérdés van:

Vlsz a th 37pv60e lesz és egyúttal veszek hozzá egy pana dmr eh 65-t.
Kispesten az emktv-t fogom bevezetni az új pecóba, most is az van, nekem nagyon bejött a szolgáltaásuk.
Milyen kábellel érhetem el a legjobb képmiőséget? (olvastam 760p meg 1080p-ről, mik azok és hogy tudom beállítani?)

Köszi előre is.

Szia!

Mint olvashattad, arról megoszlottak a vélemények, hogy milyen csatlakozóval lehet a legjobb minőséget elérni. Én hdmi-t használok, és nekem bevált a Denon lejátszómhoz, de elképzelhető, hogy valakinek a komponens hoz jobb eredményt. A 720p, illetve 1080i azt jelenti, hogy a natív DVD felbontást, ami 720x480 NTSC-vel és 720x576 PAL-lal a dvd, illetve a tévé képes a saját natív sorfelbontására, vagy akár a fölé is felskálázni a képet (1080i esetében interlész technikával). Így elméletileg jobb minőségű képet kaphatsz. Próbálgattam én is, összességében úgy tűnt, hogy a 720p esetében tényleg jobb a kép minősége, mint a normál dvd felbontáson.
Nem vagyok egy technikai guru, így a nálam okosabbak remélem, hogy kiegészítik majd ezt.

Hi!

A felskálázott kép egyértelműen jobb,mint a normál 576-os!Nálam a 42PV60-as plazma,Denon 1920-al,a 37PV60-as pedig,Pioneer 490-el van összekötve.Természetesen mindkettő HDMI kábellel 720P-re,vagy 1080i-re felskálázva.Ezekkel a fenti párosításokkal egyértelműen szebb,részletgazdagabb,telítettebb és zavarmentesebb a kép,mint felskálázás nélkül.Aki mást állít,annak vagy komoly problémái vannak a látásával,vagy saját magát vágja át:-)!Egyébként nem árt beállítani a képet egy tesztlemezzel.Ilyen pl. az Indiana Jones trilógia menüiben található THX képteszt!Ezzel tökéletesen be lehet állítani az optimális fényerőt,kontasztot,színtelítettséget!

Üdv.:Bruno

PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Ma felhívtam az LG szervizét, mert mióta megvan a készülék, csatorna léptetéseknél recsegés hallatszik egy pillanatra.
Most jutottam el oda, hogy elkezdett zavarni.
Azt mondták ez nem normális. Másnál nincs ilyen tapasztalat?
Fapaci?
1-5-ös hangerő körül jól észrevehető, nulla hangerőnél pedig egyáltalán nem csinálja.
A program léptető gombnál lehet csak észrevenni, listából való kiválasztásnál asszem nem csinálja.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Hook, Karesz köszi az infókat Philips ügyben!Neten elég nagy a káosz, én is találtam oldalt, ahol 1366, ahol 1024 és ahol 852 a felbontása. De hogy még a gyártó oldalán is rosszul írják az csúnya. 

Na inkább kezdek barátkozni én is a PV60al...

Nem akartam javaslatot tenni a választásnál, de nem láttam nem olyan fícsőrt a filipsznél ami egyértelműen felé billentené a mérleget. Dizájn talán ilyen lehet.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Mencel
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mencel »

Hook, Karesz köszi az infókat Philips ügyben!
Neten elég nagy a káosz, én is találtam oldalt, ahol 1366, ahol 1024 és ahol 852 a felbontása. De hogy még a gyártó oldalán is rosszul írják az csúnya.

Na inkább kezdek barátkozni én is a PV60al...

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Kösz a válaszaitokat. 
Még egy kérdés van:

Kispesten az emktv-t fogom bevezetni az új pecóba, most is az van, nekem nagyon bejött a szolgáltaásuk.
Milyen kábellel érhetem el a legjobb képmiőséget? (olvastam 760p meg 1080p-ről, mik azok és hogy tudom beállítani?)

Köszi előre is.

Szia!

Mint olvashattad, arról megoszlottak a vélemények, hogy milyen csatlakozóval lehet a legjobb minőséget elérni. Én hdmi-t használok, és nekem bevált a Denon lejátszómhoz, de elképzelhető, hogy valakinek a komponens hoz jobb eredményt. A 720p, illetve 1080i azt jelenti, hogy a natív DVD felbontást, ami 720x480 NTSC-vel és 720x576 PAL-lal a dvd, illetve a tévé képes a saját natív sorfelbontására, vagy akár a fölé is felskálázni a képet (1080i esetében interlész technikával). Így elméletileg jobb minőségű képet kaphatsz. Próbálgattam én is, összességében úgy tűnt, hogy a 720p esetében tényleg jobb a kép minősége, mint a normál dvd felbontáson.
Nem vagyok egy technikai guru, így a nálam okosabbak remélem, hogy kiegészítik majd ezt.
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

Nálam az analóg  tuner képe simán veri az UPC digitális adásait.
Hogymicsoda?

sztem a síma antenna jelre gondolt... az nálunk is veri
...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Nálam az analóg tuner képe simán veri az UPC digitális adásait.
Hogymicsoda?

Buldog

Plazma

Hozzászólás Szerző: Buldog »

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy a 42PV60 -as készüléknél lehet e valahogyan cimkézni az AV bemeneteket? Sajna a leírásban, és a készülék menüjében nem találtam ilyet.

Amúgy néhány napos tesztelés után nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel,nem bántam meg hogy ezt választottam.
Nálam az analóg tuner képe simán veri az UPC digitális adásait.

Hasselbaink

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hasselbaink »

Kösz a válaszaitokat.

Még egy kérdés van:

Köszi előre is.

vatomi

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

Ami viszont érdekesség a plazmák fogyasztása terén: én most jutottam a PV60-hoz és abszolút elégedett vagyok vele, nem is gondoltam, hogy mennyire befolyásolja az áramfelvételét az, hogy milyen anyagot nézek is éppen. Egy szürke, nem dinamikus filmet nézve olyan 130W körül nyel míg egy napos, tiszta, pl. tenger verőfényes nappal akár 300W-ot is kérhet de a max átlag amire, tippelek kb 200W ami egy ekkora kijelző mellett abszolút elfogadható - ha lenne ekkora crt (lehet, hogy van ) akkor a fogyasztása minimum ennyi szvsz. Egy jel nélküli tv csatornával szoktam megdolgoztatni olykor a pixeleket ("hangyák háborúja) de az bizony 330-360W fixen viszont most megy a Cápamese és bőven 200 alatt mutat a fogyasztásmérő.
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

vatomi

Plazma

egy 300 ezer Ft-os DVD lejátszóban viszont igen.
Na ez az, amim nem lesz a JVC hdmi-n keresztül meg 720p-t vagy 1080i-t tud és itt valóban nem hiszem, hogy nagyon észrevehető lenne a javulás. Ha meglesz az XBOX360, akkor meg ott a d-sub.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez csak játék a számokkal, attól hogy egy DVD-t felkonvertálsz pl:1080p-be még nem lessz 1080p minőségű képed!
Ez természetesen igaz. De ha már egy HD megjelenítőn nézed a DVD-t akkor nagyon komoly minőségbeli különbségek lehetnek a scaler függyvényében. És az is igaz, hogy inkább a playerekben szoktak komolyabb elektronikát beletenni, mint a megjelenítőkbe. Ezt persze úgy kell érteni, hogy az 500 ezres plazmákban nem túl jó van, míg egy 300 ezer Ft-os DVD lejátszóban viszont igen.

tibi149
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: tibi149 »

.."...Komponensen csak 576p a max. az nem túl sok szerintem.
Ez csak játék a számokkal, attól hogy egy DVD-t felkonvertálsz pl:1080p-be még nem lessz 1080p minőségű képed!
Igazából csak azt tudod eldönteni, hogy a lejátszó, vagy a TV konvertálja-e fel a saját natív méretére.
Én összehasonlítottam komponens 576p-t és HDMI 720p-t és 1080p-t és az elsőt láttam jobbnak!
-Vagy a szememben van a hiba
-Vagy a TV scalere legalább olyan jó mint a JVC-é.
Az lehet hogy egy komolyabb HDMI-s lejátszónál már jobb a HDMI-s kép.
Sajna ilyen gépezetet még nem próbáltam. Persze ezek már más árkategória.

vatomi

Plazma

Komponensen csak 576p a max. az nem túl sok szerintem.
Komponensen 1080 a max. általánosságban, bizonyos készülékek esetén lehet, hogy csak 576p.

Igen, sajna a JVC-n ennyi legalábbis a leírása szerint. Meg a vacak lejátszóm is ennyit tud csak...

Vendég

Plazma

Komponensen 1080 a max. általánosságban, bizonyos készülékek esetén lehet, hogy csak 576p.

Vendég

Plazma

A méretekkel kapcsolatban igazad van, ha ideális moziélményről beszélünk, de nem értem, hogy szerinted mi vibrál és sugárzik a plazmán olyan zavaróan? Én nem tapasztaltam semmi ilyet az elmúlt időszakban, és a fórumot olvasva ilyesmire más plazmás sem panaszkodott.
Nekem semmi bajom a plazmával. Csak annyit mondtam, hogy házimozira szerintem nem alkalmas. Filmet nézni lehet vele. A vibrálást és sugárzást azért nem írja senki mert nem olyan közelről nézik amilyen közelről kellene a látószög miatt.

Semmi sem áll távolabb tőlem minthogy vitát provokáljak a két formátum között. Ahogy mondod: Porsche vagy dízel 4x4. Én versenysportról beszéltem. Ha napi tévézési rutinról beszélnénk akkor meg haszongépjárműről.

vatomi

Plazma

Vatomi, próbálj kölcsönkérni HDMI kábelt, nem biztos, hogy érdemes venni.Nekem is ilyen JVC-m van, nekem csalódás volt a HDMI-s képe,komponens kábellel jobban tetszik.
Bár én még csak egy Samsung LCD Tv-n nézem, a húsvéti nyuszi ígért plazmát.
Mondjuk lejátszónak amúgy sem túl jó, az ősrégi S75 lejátszóm egy klasszissal jobb.

tibi149
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: tibi149 »

.."...Ednet[/url] márkájú hdmi kábel elég olcsó, vajon kihat ez a minőségére is? Az aláírásomban szereplő kütyük közé venném de most nagyon nem vagyok jól eleresztve anyagilag.

Vatomi, próbálj kölcsönkérni HDMI kábelt, nem biztos, hogy érdemes venni.
Nekem is ilyen JVC-m van, nekem csalódás volt a HDMI-s képe,komponens kábellel jobban tetszik.
Bár én még csak egy Samsung LCD Tv-n nézem, a húsvéti nyuszi ígért plazmát.
Mondjuk lejátszónak amúgy sem túl jó, az ősrégi S75 lejátszóm egy klasszissal jobb.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Lépjünk már végre túl ezen a projector vs. plazma dolgon! Én szívesen néznék 2 méteres vetített képet, de mivel nappal is mozizom néha egy ablakokkal teli, fényes nappaliban, marad a plazma. A bemásolt táblázat valóban túlzó egy kicsit, egy angol házimozis magazin kísérletezte ki. Én 50" plazmát nézek itthon 3,5 méterről. A pixelesedés kb. 2,5 méteren már zavaró számomra, a 25-30 fokos látómező kitöltést tehát nem lehet elérni. Valamit valamiért.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ha már moziélmény: Ha beülsz egy moziba, nem mindegy hogy az első vagy az utolsó sorban ülsz, mégis azt mondod hogy moziban voltam.
Erősen teremfüggő, de nekem az első sorokban általában már túl nagy a kép, hogy egyszerre be tudjam fogadni, ne kelljen a fejemmel pan and scan-elni. Feliratot olvasni is nehezebb. (Akit érint )

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: senna »

Ha már moziélmény: Ha beülsz egy moziba, nem mindegy hogy az első vagy az utolsó sorban ülsz, mégis azt mondod hogy moziban voltam.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Simont nem értem, miért is nem jó a plazma házi-mozira? Biztos elírás.
A "szabvány" minimum 26 fokos látószöget ír elő esetén (az ajánlott 36 fok). Ha a 26 fokot vesszük és a 37"-es plazmát akkor azt maximum 180cm-ről kellene nézni, az ajánlott a 130cm lenne. Ilyen közelről, ilyen vibráló, sugárzó valamit nézni nem életbiztosítás.

A méretekkel kapcsolatban igazad van, ha ideális moziélményről beszélünk, de nem értem, hogy szerinted mi vibrál és sugárzik a plazmán olyan zavaróan? Én nem tapasztaltam semmi ilyet az elmúlt időszakban, és a fórumot olvasva ilyesmire más plazmás sem panaszkodott.
Nem hiszem, hogy egy plazma alkalmatlan mozizásra. Szerintem rajtam kívűl is sokan nagyon klassz filmélményeket szereztek már vele, és ennél fontosabb nincs is.
A 107 cm igenis nagy előrelépés vizuális élményben a 72, ill. 82 centihez képest, valamint kompromisszumot is másmilyeneket kell kötni, mint a projektor esetében. Biztos, hogy szuper a 2 méteres képátló, de felesleges is a két technológia élvezeti értékét összehasonlítani.
Olyan mintha egy Porschét, meg egy dízel 4x4-et akarnál összemérni. Mindkettő közlekedésre való, de ha a száguldás és a vezetési élmény a mindened, akkor a Porsche a nyerő. Ha többen akartok utazni, esetleg nem csak tükörsima aszfalton, valamint néha több, mint két utazótáskát is vinned kell, akkor a dízel terepjáró lesz álmaid vágya.

Na mindegy, pár év múlva biztos jön majd az új marketing duma a gyártók részéről, miszerint ha nem 180 fok a belátható kép mérete függőlegesen és visszintesen is, akkor kaka a egész moziélmény.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Simont nem értem, miért is nem jó a plazma házi-mozira? Biztos elírás.
A "szabvány" minimum 26 fokos látószöget ír elő esetén (az ajánlott 36 fok). Ha a 26 fokot vesszük és a 37"-es plazmát akkor azt maximum 180cm-ről kellene nézni, az ajánlott a 130cm lenne. Ilyen közelről, ilyen vibráló, sugárzó valamit nézni nem életbiztosítás.

Szóval mégsem a plazma nem jó házi-mozira hanem a táblázat rossz.
Egyébként teljesen hülyeség szabványok meg fokok alapján mozizni. Le kell ülni és nézni, kész. A többivel meg foglalkozzanak azok akiknek nincs más dolga.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”