Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
szetvagtam, hogy osszeforrasztom, aztan a belsejet latva egy eroteljes mozdulattal a kuka fele iranyitotam. egyszeru parhuzamosan futo vezetekek vannak benne, legalabb az rgb menne koaxikalisban...
Nem mindegy, hogy mi van belül? Előbb próbáld ki és ha nem tetszik vele a kép, akkor dobd ki.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
csinaltam par tesztet a tv scaler-jevel. olyan minoseget tud, amit a htpc-m a legjobb sw scaler beallitassal. szoval minden filmet sajat nativ felbontasan eleg lejatszani ami igy tehermentesiti a htpc-t az mplayer meg tud felbontast valtani a film felbontasa alapjan.
Mi a helyzet egy olyan videoval ami nem 640, 800, 720, 1024, stb.. széles? Olyankor fekete csíkok oldalt, vagy mégiscsak skáláz a htpc? Az üzemmódváltás nem idegesítő minden video előtt?
Nomeg a divx filterezéshez (ha akarsz) jobb szerintem a tv natívjára felskálázni előbb a videot, ott ráereszteni a filtert (sharpen, etc).
Plazma
Láttam már ilyen panelt a Hitachi 42PD9700-ban valóban nincs rossz képe de én sem hasonlítgattam nagyon. Abban a dinamikus kontraszt zavart, de azt nem néztem hogy kikapcsolható-e.
Majd megnézem, hogy kikapcsolható-e.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Plazma
pont olyan, ami a vga-kon is van. en vga hosszabbitot vettem az nem jo.
A hosszabbító az nem jó (mert az hosszabbító, apa-anya), de kihúzod a gépedből a VGA kábelt és máris össze tudod dugni.
szetvagtam, hogy osszeforrasztom, aztan a belsejet latva egy eroteljes mozdulattal a kuka fele iranyitotam. egyszeru parhuzamosan futo vezetekek vannak benne, legalabb az rgb menne koaxikalisban...
csinaltam par tesztet a tv scaler-jevel. olyan minoseget tud, amit a htpc-m a legjobb sw scaler beallitassal. szoval minden filmet sajat nativ felbontasan eleg lejatszani ami igy tehermentesiti a htpc-t az mplayer meg tud felbontast valtani a film felbontasa alapjan.
kikapcsoltam az osszes szuro funkciot es az analog tv kepe brutalisan javult. eles, konturos lett. olyan jo, mint egy crt. meglepo, hogy egy tv adonal is mekkora minosegbeli kulonbseg van az egyes musorok kozott, akar egy hiradon belul is a kulonbozo riportok kozott.
szoval azt hiszem nem fogtam mell ezzel a tipussal. es 2.5m-rol az 106-os palzma is wow meret.
Plazma
...nem nagyon van különbség, mert a tv saját skálázója felülbírálja és beállítja a panelnek megfelelően, ezért én maradtam az 576p-nél.
Tisztában vagy a TVd felbontásával?
Természetesen igen, 1024X768. Miért kérded? Ilyen felbontásnál még nem kellene látni a különbségeket?
Plazma
Ja, nem bántott egyáltalán, csak jópofa volt a fórum egészéről és egésze nevében tett kijelentésed úgy, hogy két hete vagy itt.
További hozzászólásokat pedig bátran.
Uccsó OFF ígérem.
A fórumba tényleg csak két hete regisztráltam, de fél éve olvasom (elejétől végéig) az számomra érdekesebb témákat.
Dehogy akartam a fórum egésze nevében nyilatkozni, mindössze a főoldalon futó szavazás alapján kicsit tovább gondolkodtam.
Íme a pillanatnyi állás: :kiraly:
"Indítok egy új szavazást a tényleges idei adatokra. Tehát összesen mennyiért vettél/veszel cuccot 2006-ban? De csak őszintén!
100e Ft alatt [ 56 ] [26.42%]
100e-500e között [ 93 ] [43.87%]
500e-1m Ft között [ 41 ] [19.34%]
1millió Ft felett [ 22 ] [10.38%] "
Bár biztos igaza van annak aki nem értett velem egyet, hiszen ez is mindössze 212 aktív fórumlátogató véleménye.
Lehet, hogy ezt is rosszult tudom, de egy 1080p-t tudó készülék ma még bőven 500K fölött indul. Megint nem mások nevében akarok nyilatkozni. de bátorkodom kijelenteni, hogy az ezt meghaladó összegben vásárlók (akárcsak én) sem mind ilyen tévére, kijelzőre, projektorra költötték a pénzüket. -azé' mérget nem vennék rá, lehet, hogy én vagyok az egyetlen- :vazeg:
Na, de hagyjuk a polemizálást, inkább egészségetekre, én meg megyek vissza és olvasom a tapasztalatokat.
u.i.: Aztán lehet, hogy majd indítani kéne erről is egy szavazást, hogy kinek mennyire van már itt a 1080p korszak...
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Plazma
Szevasztok!
Kinézetm egy plazmát TH-37PV60E(H-ezt nem tudom mit jelent) 300.000 -ért
Ez megéri ennyiért vagy van más márka(Samsung) ami ennyiért jobb vétel?
Csak tv-zésre és dvd-re használnám, pc-re nem lesz kötve.
Meg lesz egy Pana DMR EH 65 felvevő-ehhez milyen kábel kell a jó minőséghez?
Relatíve sürgős, köszi a válaszotokat!
Ha tetszik a képe és nem kell nagyobb, akkor igen.
Ennyiért nem adnak hozzá semmit, szóval a talpat vagy fali konzolt vagy szekrényt még számítsd hozzá.
Azt hallottam hogy plazmában pana a nyerő, sanmsung és lg-vel szemben, ez igaz?
ennél a tipusnál mi a helyzet a beégéssel?
Milyen kábelt vegyek hozzá a jó képminőséghez?
Szia!
Én két PANA plazmával rendelkezem.A kisebbet /37PV60/ két napja használom,a nagyobbat /42PV60/ pedig már május óta.Olyan szinten meg voltam elégedve a 42PV60 teljesítményével,hogy számomra nem volt kérdés melyik tévét vegyem meg a kisebbik szobába.Számtalan tévét néztem meg Pécsen,szinte mindegyik áruházban,heteken kersesztül a legjobb után kutatva.Természetesen nálam csak Plazma,vagy LCD tv jöhetett szóba.Tucatnyi tv alaposabb "kivizsgálása" után ugyanarra a következtetésre jutottam,mint fél évvel korábban a nagyobbik PANA PV60 vásárlása előtt!A készülék /PV60/ szolgáltatásait leszámítva,a jelenlegi "versenyzők" közül a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező modell!Képminőségileg egyértelműen a TOP 3-ban a helye,A PIO és a Samu Q7-es modelljeivel együtt!A 42PV60-t DENON 1920-assal hajtom HDMI-kábellel 720P-re felskálázva,a 37PV60-t pedig PIONEER DV490-essel,szintén felskálázva.A képminőség megfelelő képanyaggal meghajtva egyszerűen csodálatos,mindkét modell esetén.Analóg adás esetén is átlag felettit teljesít a többi plazmához képest.AZ LCD-ről inkább nem beszélek,nehogy megbántsam az LCD fanokat:)!A pixel hibáról pedig annyit,hogy én még Panában ilyen problémával nem találkoztam!Viszont az első Samu D5-ös plazmámnál két pixel is kiment egy hónapon belül!Ernyő csere után rögtön szabadultam is tőle!A mottóm:MINŐSÉG-MEGBÍZTHATÓSÁG-PANASONIC!!!
Üdv.:Bruno
PLAZMA :Pioneer 5080XA * Panasonic TX-P42G20 * CRT :Grundig Elegance TV-DVD Combo
ERŐSTŐ :Denon 1306 * BLU-RAY :LG BD350V * DVD :Panasonic S52
HANGFALAK :Wharfedale Valdus 2db 400-as,2 db 200-as * Jamo Center * Jamo Subwoofer
MEDIA :ASUS O!PLAY HDP-R1 * WD GreenPower 1TB * WDTV HD Media Player
Samsung Story Station 2x1,5TB+1TB * WD MY PASSPORT 500GB White+320GB Black
Plazma
Bocs Simontól és mindekitől akit bántott, hogy egy zöldülű ilyet ír. Nem emlékeztem, hogy a szabályzatban bármi is írva volt arról, hogy 14 hozzászólással nem reagálhatok a nagy öregek véleményére.
Minden elismerésem a tiétek, hiszen nagyon sokat tanultam tőletek, de azért leírom a gondolataimat ezután is. UFF :kiraly:
Ja, nem bántott egyáltalán, csak jópofa volt a fórum egészéről és egésze nevében tett kijelentésed úgy, hogy két hete vagy itt.
További hozzászólásokat pedig bátran.
Plazma
Szerintem fapacinak igaza van. Az ide írogatók többsége még nem tart ott, hogy 1080p-ben gondolkozhasson. Örülünk a szerencsés kivételeknek és a beszámolóiknak, de a többségnek még biztos, hogy ez a formátum csak a jövő zenéje.
Mindezt 14 hozzászólással. :kiraly:
OFF
Bocs Simontól és mindekitől akit bántott, hogy egy zöldülű ilyet ír.
Nem emlékeztem, hogy a szabályzatban bármi is írva volt arról, hogy 14 hozzászólással nem reagálhatok a nagy öregek véleményére.
Minden elismerésem a tiétek, hiszen nagyon sokat tanultam tőletek, de azért leírom a gondolataimat ezután is. UFF
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
Plazma
A hosszabbító az nem jó (mert az hosszabbító, apa-anya), de kihúzod a gépedből a VGA kábelt és máris össze tudod dugni.
Pontosan!
Plazma
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
Valaki nem tud a pv60-hoz szervízmenüs dolgokat ?
Az egyik papíron (tuner kapcsolási rajz (!)), amit adtak hozzá van ilyesmi szöveg.
Jó lenne már valamit elállítgatni rajta !
Egyre jobban tetszik a gép!
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
Plazma
Én még eddig csak egyfélével találkoztam tv-n: 15pin D-Sub female (pont mint ahogy a videokártyán is van), szóval gyakorlatilag egy rendes vga-vga kábel kell, bármelyik média marktban kilóra árulják, nekem Hama Anniversary van, nagyon tuti
Vagy a panán nem ilyen van? Sonyn, Samsungon ez van.
Plazma
Fehérvárom meg lehet nézni. Nekem nagy összehasonlítási alapom nincsen. Nekem mindenesetre nagyon tetszik.
Láttam már ilyen panelt a Hitachi 42PD9700-ban valóban nincs rossz képe de én sem hasonlítgattam nagyon. Abban a dinamikus kontraszt zavart, de azt nem néztem hogy kikapcsolható-e.
Plazma
Ez a Hitachi féle Alis panel. Elvileg 540, tehát 1024x540-es felbontású de annál egy kicsit jobb bizonyos rafinériák miatt.
Gyanítottam, hogy csak 1024x540, de mindenhol, ahol árulják következetesen 1024x1080-nak írják. Pár helyen odabiggyesztik ai i betűt, de az átlag vevő abból ugyan ki nem hámozza, hogy mi az igazság.
Egyszer már szóba került, de akkor sem lett kivesézve, hogy hogyan is működik ez a panel. Hogy jobb-e és ha igen akkor mennyivel az 1024x768-as plazma azt tippelni sem tudom.
Nem tudom mennyivel adott volna többet egy 1366x768-as.
Az sokkal többet, de ilyen felbontású nincsen 42"-ben csak feljebb.
Fehérvárom meg lehet nézni. Nekem nagy összehasonlítási alapom nincsen. Nekem mindenesetre nagyon tetszik.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Plazma
Ez a Hitachi féle Alis panel. Elvileg 540, tehát 1024x540-es felbontású de annál egy kicsit jobb bizonyos rafinériák miatt.
Gyanítottam, hogy csak 1024x540, de mindenhol, ahol árulják következetesen 1024x1080-nak írják. Pár helyen odabiggyesztik ai i betűt, de az átlag vevő abból ugyan ki nem hámozza, hogy mi az igazság.
Egyszer már szóba került, de akkor sem lett kivesézve, hogy hogyan is működik ez a panel. Hogy jobb-e és ha igen akkor mennyivel az 1024x768-as plazma azt tippelni sem tudom.
Nem tudom mennyivel adott volna többet egy 1366x768-as.
Az sokkal többet, de ilyen felbontású nincsen 42"-ben csak feljebb.
Plazma
Én is ezt tippeltem. Nem tudom mennyivel adott volna többet egy 1366x768-as.
Plazma
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
A panel felbontása 1024x1080i. Az 1080i az vajon milyen felbontást takarhat?
Plazma
Hali!
Vettem én is egy plazmát. Philips 42PF5331. A panel felbontása 1024x1080i. Az 1080i az vajon milyen felbontást takarhat?
Teljes mértékben meg vagyok elégedve a készülékkel. A TV képe sokkal jobb, mint vártam. Még a fos UPC jellel is!!!
A DVD lejátszáshoz upgradeltem a lejátszót egy volume HDMI-s Philips készülékre, ami szépen felskálázza a jelet. Nagyon pöpec képe van. Most már látom a DVD és DVD közti minőségi különbséget. A Mátrix, Robbie Williams - Livet at Knebworth... iszonyat jól néz ki rajta.
A számítógépről lejátszótt HD videók elképesztően jók. Kicsit küzdöttem a felbontás beállításával, mert a monitorom felbontása 1280x1024, a Plazma PC felbontása meg 1024x768. Eddig még nem jöttem rá hogyan jelenítsem meg az 1280x1024-et úgy, hogy az egész ráférjen a képernyőre (ne kelljen "scrollozni").
Mindez a gyári alapbeállításokkal. Még nem módosítottam semmit sem. Lehet, hogy kéne, de nem igazán tudom, hogy min módosítsak. Nekem így is rohadtul tetszik.
Javallott valamit beállítani?
Üdv.
Mr. Grizzly
Plazma
a kepe szuper, pedig csak 640x480-ban hajtom a g400-rol. mert a tv-n inverz vga csatlakozo van,
Most akkor papás vagy mamás? 15 pin D-Sub male vagy female a csati?
Én még eddig csak egyfélével találkoztam tv-n: 15pin D-Sub female (pont mint ahogy a videokártyán is van), szóval gyakorlatilag egy rendes vga-vga kábel kell, bármelyik média marktban kilóra árulják, nekem Hama Anniversary van, nagyon tuti
Vagy a panán nem ilyen van? Sonyn, Samsungon ez van.
Plazma
nah elhoztam a panat
389k volt a cora-ban, de minden 10k utan adtak egy 1000ft-os vasarlasi ultavanyt igy 389-38k->351k-ba kerult - afa. szoval jo vetel volt.
a kepe szuper, pedig csak 640x480-ban hajtom a g400-rol. mert a tv-n inverz vga csatlakozo van, arra nem tudok csatlakozni.. ez normalis igy? pl ha ket vga toldobol csinalok egyet akkor az mukodni fog?
hdmi-dvi atalakitot egesz miskolcon nem birtam 2 nap alatt felhajtani... a g400-on meg ypbpr az nincs...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Plazma
Szerintem mi még nem tartunk a 1080p felbontásnál.
Már hogyne tartanánk... :kiraly:
Vannak az egyenlőek és az egyenlőbbek.
- Hasselbaink
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Plazma
Szevasztok!
Kinézetm egy plazmát TH-37PV60E(H-ezt nem tudom mit jelent) 300.000 -ért
Ez megéri ennyiért vagy van más márka(Samsung) ami ennyiért jobb vétel?
Csak tv-zésre és dvd-re használnám, pc-re nem lesz kötve.
Meg lesz egy Pana DMR EH 65 felvevő-ehhez milyen kábel kell a jó minőséghez?
Relatíve sürgős, köszi a válaszotokat!
Ha tetszik a képe és nem kell nagyobb, akkor igen.
Ennyiért nem adnak hozzá semmit, szóval a talpat vagy fali konzolt vagy szekrényt még számítsd hozzá.
Azt hallottam hogy plazmában pana a nyerő, sanmsung és lg-vel szemben, ez igaz?
ennél a tipusnál mi a helyzet a beégéssel?
Milyen kábelt vegyek hozzá a jó képminőséghez?
Plazma
Kicsit lejjebb pont írta valaki, hogy van hozzá talp.
(EH=talppal)
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200