Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali Mindenkinek!
Melyik jobb LCD Tv-kben?? LG vagy Samsung??? Itt főleg a képminőség érdekelne!
Köszi előre is!
- Rob
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Lcd, Led, Oled TV-k
Áhh, megérte várnom
Itt az ÚJ LG LB2 széria 32" 37" 42" méretekben, valamint a 47" változat már full HD ban !!!!! 100/120 hz es technológiával, 6ms GtG frissítéssel...
Íme néhány technikai spec:
Bildschirmdiagonale gesamt (cm/inch) 106 / 42
Auflösung (Bildschirm) 1.366 x 768
Farbtiefe 16,7 Mio. Farben
Bildformat 16:9
Betrachtungswinkel V: 178° , H: 178°
Helligkeit 500Cd/m²
Kontrastverhältnis 5.000:1
New XD Engine Ja (2006)
DCDi-Chipsatz Ja
Progressive Scan Ja
Digitales Kammfilter (DCF) Ja (3D)
Color Active Matrix TFT S-IPS LCD / Reaktionszeit Ja / 6ms (GtG)
Perfect Motion Drive (120Hz / 100Hz) Ja
A 47" pedig:
Bildschirmdiagonale gesamt (cm/inch) 119 / 47
Auflösung (Bildschirm) 1.920 x 1080
Farbtiefe 8 Bit RGB
Bildformat 16:9
Betrachtungswinkel V: 178° , H: 178°
Helligkeit 550Cd/m²
Kontrastverhältnis 1.600:1
New XD Engine Ja (2006)
DCDi-Chipsatz Ja
Progressive Scan Ja
Digitales Kammfilter (DCF) Ja (3D)
Color Active Matrix TFT S-IPS LCD / Reaktionszeit Ja / 8ms (GtG)
Kiváncsi leszek az első tesztekre, aztán valószinüleg a 42" -t megveszem...
Áruk sem vészes az LB1 szériánál alig drágábbak, tehát aki idáig LB1 en gondolkodott, annak érdemesebb az újabb, és vélhetőleg jobb panel miatt ezt választania.
Sajna németül nem tudok egy kanyit se, akinek van kedve megosztani, hogy mit írnak az álábbi linken róla megköszönném...
Hifi forum
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE
Lcd, Led, Oled TV-k
Akárhogy is nézem ezt az árat a T&@$o-honlapon, csak 13.990 Ft lesz belőle... Ha reggelek és megrendelem, odaadják ennyiért?
Szerintetek, ha itthon DVD-felvevővel veszek fel adást XP-módban, az jól közelíti azt a képet, amit itthon fogok látni?
Előre is kösz a véleményeket!
Üdv,
hm
Annyira nem vészes a tv adás, attól függ milyen a vétel. Kijönnek a hibák, mert nagyobb a felbontás, de élvezhetô lesz. Vigyél magaddal egy felvett anyagot és próbáld ki, szerintem segíteni fognak.
- hattori mackó
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Új T***o katalógusban szerepel:Hisense blue sky 32" lcd 1366x768, 550:1 kontraszt, dvi, hdmi, vga..
Az ára nagyon csábító: 140e.
De gondolom nem véletlen... Valakinek tapasztalat, több infó?
Szerintem is mindenképpen meg kell nézni a Hisense lcd képét, mert az 550:1 kontraszt elég soványka. Már viszonylag kevés fénynél is világítani fog a feketéje, ha sötétben tévézel vagy mozizol, akkor meg aztán végképp. Még az én samsung 26r51-em 800:1-hez értéke sem mindig elegendő. Asszem a helyedben én inkább gyűjtenék még 1 kicsit.
Tesco? erre gondolsz:
http://www.tesco.hu/product?oid=T41d6d4 ... eff10931e1
Akárhogy is nézem ezt az árat a T&@$o-honlapon, csak 13.990 Ft lesz belőle... Ha reggelek és megrendelem, odaadják ennyiért?
Más. Úgy alakult, hogy TV-t veszek. Nagyon nem akartam, mert nem gondolom, hogy a lapos a megoldás, ha - mint az én esetemben - sok kábeltv-t néz az ember, de kell. A kínálatból ugyanakkor eltűntek az értelmes 4:3-as CRT-k, így mindent egybevetve az LCD, azon belül is a Sony KDL32U2000 lenne a befutó. Sokat olvastam arról, hogy mennyire kijönnek a TV-adás hibái LCD-n. Szerintetek, ha itthon DVD-felvevővel veszek fel adást XP-módban, az jól közelíti azt a képet, amit itthon fogok látni?
Előre is kösz a véleményeket!
Üdv,
hm
Lcd, Led, Oled TV-k
Új T***o katalógusban szerepel:Hisense blue sky 32" lcd 1366x768, 550:1 kontraszt, dvi, hdmi, vga..
Szerintem is mindenképpen meg kell nézni a Hisense lcd képét, mert az 550:1 kontraszt elég soványka. Már viszonylag kevés fénynél is világítani fog a feketéje, ha sötétben tévézel vagy mozizol, akkor meg aztán végképp. Még az én samsung 26r51-em 800:1-hez értéke sem mindig elegendő. Asszem a helyedben én inkább gyűjtenék még 1 kicsit.
Tesco? erre gondolsz:
http://www.tesco.hu/product?oid=T41d6d4 ... eff10931e1
Lcd, Led, Oled TV-k
Hisense-ből láttam már LCD-t és Plazmát is. Nem tom pontosan melyik típusok voltak, de rém gyenge képük volt. Szinte említésre méltóak sem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70
Lcd, Led, Oled TV-k
A képről annyit hogy a "világító" feketén kívül meg vagyok elégedve. Eleinte nagyon zavart a dolog de kezdem megszokni. A Sonynál ha jól tudom lehet állítani a hátsó megvilágítás erősségét, az LG-n nem (esetleg szervizmenüben nem lehet?).
A sonynak hiába állítgatod a háttérvilágítását, azzal együtt az összes szín fényessége csökken, így gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, csak a kontrasztod csökken. Nullára meg ugye csak nem veheted
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Nincs vhol Bpn LG markabolt? ahol talan lesz 0% THM?
Ne mar h ez miatt kelljen SONY-t vennem? Ott most a markaboltok akcioznak durvan..
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lassan egy hete tulajdonosa vagyok egy LG37LC2RR tipusú tévének. Gondoltam leírom a tapasztalatokat. Azzal kezdem hogy kompromisszumos megoldást választottam mert a Sony és az LG között vaciláltam. A Sonynak szebbek voltak a színei viszont az LG-nek jobbak a szolgáltatásai (merevlemez, két tuneres pip, pc csatlakozás). Főleg a merevlemez végett az LG-t választottam (nem veszek dvd írót). A képről annyit hogy a "világító" feketén kívül meg vagyok elégedve. Eleinte nagyon zavart a dolog de kezdem megszokni. A Sonynál ha jól tudom lehet állítani a hátsó megvilágítás erősségét, az LG-n nem (esetleg szervizmenüben nem lehet?). A dvd képe tetszik pedig csak RGB-n próbáltam ki. Pc-t még nem kötöttem rá mert a pc építés alatt áll. A merevlemez önmagáért beszél, tökéletesen rögzít a legjobb minőségben közel 21h anyagot. A tévéadások képe is jó bár nálunk elég erős az antennajel. Egy szóval azon a bizonyos feketén kívül elégedett vagyok a tévével. (estleg nem tudja valaki hogy a szervízmenüben lehet-e állítani?)
Hali.
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, Audiquest Niagara 3000, Bryston 4B Cubed, Bryston BP-17 Cubed, Bryston BDA-3.14, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618
Lcd, Led, Oled TV-k
A Hisense Európába szánt tv-it nálunk gyártatja, valahol a Dunántúlon, ha jól tudom. Amúgy tősgyökeres kínai. Biztos van annyira jó, mint a TCL és társai, amiket akár itthon, akár külföldről ebben a méretben úgy 7-800 euró körül árulnak.
Amiben az ár oka keresendő : lehet az összeszerelés minősége (pl. sorjás műanyag élek), a képfrissítés (ha 8 msec feletti, akkor már csúnya!), az elektronika minősége illetve a menüből elérhető állítási lehetőségek, meg a csatlakozások. Mindenek előtt meg kell nézni a képét. Mert ennyiért már tényleg "gazdaságos" egy 32"-es lcd...
Lcd, Led, Oled TV-k
Új T***o katalógusban szerepel:
Hisense blue sky 32" lcd 1366x768, 550:1 kontraszt, dvi, hdmi, vga..
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok, nem találtam semmi arra utaló infót, hogy a Sony 32U2000 vga-n keresztül milyen felbontásra képes.
Képes natívban hajtani?
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a válaszokat.Már csak 1 kérdés: melyik 5m-es HDMI/DVI kabelt ajánljátok?
profigold 15e, noname: 6e, hama 13e, Bandridge 12e, vagy másik típus ?
(természetesen minél olcsóbb annál jobb )
Köszi
Én Profigold-ot használok,nekem nagyon bevált...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok, egy 68 cm es lcd tvt szeretnék venni, amolyan "konyha tv" funkcióra. Csak tv műsor menne rajta, bár ahogy látom ebben a méretben nincsen 4:3 as méret (annyira mondjuk nem baj) Lényeg a lényeg szeretnélek megkérni titeket, hogy ajánljatok valamit, minél olcsóbban, de a jó az ár/érték akkor max. 200e ig el tudok menni. Eddig ezt néztem ki: Sony bravia kdl 26u2000. vélemény?
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a válaszokat.
Már csak 1 kérdés: melyik 5m-es HDMI/DVI kabelt ajánljátok?
profigold 15e, noname: 6e, hama 13e, Bandridge 12e, vagy másik típus ?
(természetesen minél olcsóbb annál jobb )
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudtok mondani nekem boltokat LG LCD vasarlas celjabol es hogy mely nagyaruhazakban kell majd neznem ha vmi jo akciot akarok kifogni?
Elhataroztam, LG lesz belole...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha egy videokartya tud ilyet:Features DVI-I / D-SUB / TV-OUT / HDTV
Es ez van a leirasban:
Integrated HDTV encoder provides analog TV-output
(Component/Composite/S-Video) up to 1080i resolution
Akkor az mennyiben tobb mint egy olyan videokartya tv-outja amin nincs ilyen encoder?
Gep viszi a hdtv felbontasokat, akkor ez annyira nem is kell?
Mert az h HDTV-t tud, az meg ahogy ertelmezem nem jelent egy uj kimenetet, hanem a sima tv-out van hasznalatban.
erre vkinek vmi vélemény?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném ha ajánlanátok konkrét tipusú LCD-t az alábbiaknak megfelelően.
- 100cm körüli képátmérő
- 1900x12000 felbontás (lehetőleg PC-ről is)
- HDMI
- DVI (nem kötelező de jó ha van), D-sUB mindenképpen kell
- 2 Tuneres PIP
- márkára előny a SAMSUNG de lehet bármi más
Kösz előre is a gyors válaszokat és ha tudtok akkor linkeket.
üdv.:Bozso
Hát ha Samsung, akkor csak a 40F71-es jöhet szóba. Asszem csak az F széria tud 1920*1080-as felbontást (1900*1200 monitorra jellemző...).
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném ha ajánlanátok konkrét tipusú LCD-t az alábbiaknak megfelelően.
- 100cm körüli képátmérő
- 1900x12000 felbontás (lehetőleg PC-ről is)
- HDMI
- DVI (nem kötelező de jó ha van), D-sUB mindenképpen kell
- 2 Tuneres PIP
- márkára előny a SAMSUNG de lehet bármi más
Kösz előre is a gyors válaszokat és ha tudtok akkor linkeket.
üdv.:Bozso
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap este kipróbáltam HDMI-n 1360x768-ban, hibátlan! A TV képpel én meg vagyok elégedve, bár nálam nem az a mérvadó a használat során. Egyre jobban örülök, hogy ezt a tipust választottam A Samsung erősen befolyásolt, de egyre több előnyt érzek, ami utólag is önigazolás
SzaboZE
Köszönöm szépen!
Bízom benne, hogy a 37-es sem butább, mert én is elköteleztem magam mellette.
Remélem hamarosan itthon lesz.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem 32LB1R van, elvileg ugyanazt tudja csak az LCD panel más.
SzaboZE
Köszi, Te próbáltad már HDMI-n?
Tv képpel hogy vagy megelégedve? Nekem egész jónak tünt.
Tegnap este kipróbáltam HDMI-n 1360x768-ban, hibátlan! A TV képpel én meg vagyok elégedve, bár nálam nem az a mérvadó a használat során. Egyre jobban örülök, hogy ezt a tipust választottam A Samsung erősen befolyásolt, de egyre több előnyt érzek, ami utólag is önigazolás
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
lajos001: firefox-al nem ment, IE tudta a scriptet
Vagyis, sikerült?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Lcd, Led, Oled TV-k
lajos001: firefox-al nem ment, IE tudta a scriptet
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem jönnek le a pdf-ek, csak error-t kapok
Ott tényleg van valami gond!
Próbáld meg itt nekem innen lejött.
Válaszd az "owner's manuals" ikont, aztán LCD tévék és írd be a típusszámot.