Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

A 42" Plazma-k hol 1024x768, hol meg 1366x768 felbontással vannak feltüntetve, de ugyanaz a tipus! Ha csak 1024-es a felbontás, akkor számomra tárgytalan, sajna.

Háhá.. A gonosz samsung katalógus újabb áldozata. Persze hogy "tévesen" 1366x768-at írnak a 42-es plazmáknál. Engem is ezzel etettek a boltban mikor vettem az enyémet, aztán okosodtam. Sajna 42-colban nincs 1366-os plazma senkinek. A katalógus téves.

Blazius
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Blazius »

Olvastam, hogy LG plazmáknál működik ez a "fehérmosás" funkció. Pontosan mit takar ez? Ha egy adott képtartalom megjelenítése a lényege, akkor nem megoldható, hogy egy erre a célra authorizált DVD-vel bármely más márkánál alkalmazható legyen?
Nemcsak LG, hanem Samsungban is van, sőt a samsungban egy ő általuk jobbnak mondott módszer is, ki is próbáltam a Media Markt-ban. Megnéztem még egy Fujitsu Siemens-ben is, neki is van egy funkciója a beégés ellen, de az eltér a fehérmosótól, ők hasonló szín csíkokat használnak mint a monoscope közepén szokott lenni és azt tologatja balról jobbra. Viszont nem találtam semmi hasonló funkciót a Pioneer és a Panasonic modellekben, nyílván ők olyan jók, hogy nem kell
A dvd-re történő képmosó, beégés eltüntető akármi kiírása engem is foglalkoztatott, de mivel a saját tv-mben van gyári, így elvetettem az ötletet. Próbáld ki, amit már előzőleg is írtam, hogy a tv tuneren kézzel hangolsz és keresel olyan helyet, ahol semmi adásnak nyoma sincs és akkor csak az úgynevezett "hangya" látszik. Ez típusonként változhat, mert lehet hogy valamelyik cég modellje ilyenkor egy fekete képernyőt dob be a hangyák helyett, de nálam működik és teljesen lepucolja a napi nyomokat. A Media Marktban is csinálják!

És egy ilyen mosást vagy hangyázást milyen időközönként kell csinálni hogy ne legyen maradandó a sérülés?

Falconer
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Falconer »

Olvastam, hogy LG plazmáknál működik ez a "fehérmosás" funkció. Pontosan mit takar ez? Ha egy adott képtartalom megjelenítése a lényege, akkor nem megoldható, hogy egy erre a célra authorizált DVD-vel bármely más márkánál alkalmazható legyen?
Nemcsak LG, hanem Samsungban is van, sőt a samsungban egy ő általuk jobbnak mondott módszer is, ki is próbáltam a Media Markt-ban. Megnéztem még egy Fujitsu Siemens-ben is, neki is van egy funkciója a beégés ellen, de az eltér a fehérmosótól, ők hasonló szín csíkokat használnak mint a monoscope közepén szokott lenni és azt tologatja balról jobbra. Viszont nem találtam semmi hasonló funkciót a Pioneer és a Panasonic modellekben, nyílván ők olyan jók, hogy nem kell
A dvd-re történő képmosó, beégés eltüntető akármi kiírása engem is foglalkoztatott, de mivel a saját tv-mben van gyári, így elvetettem az ötletet. Próbáld ki, amit már előzőleg is írtam, hogy a tv tuneren kézzel hangolsz és keresel olyan helyet, ahol semmi adásnak nyoma sincs és akkor csak az úgynevezett "hangya" látszik. Ez típusonként változhat, mert lehet hogy valamelyik cég modellje ilyenkor egy fekete képernyőt dob be a hangyák helyett, de nálam működik és teljesen lepucolja a napi nyomokat. A Media Marktban is csinálják!

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Nemsokára kiderül. Megnézem a boltba.
Vagy egy ilyet veszek, vagy egy SONY LCD-t.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Helló! 
Van itt valakinek tapasztalata a PANASONIC TH-37PV60 (94cm-es)plazmáról?
Az Electro World-ben láttam 250ért ilyet. Lehet szemrevételzem délután. De ha valaki tud jót/rosszat mondani akkor azt várom szerettel.

Kép

Köszi!

Csak méretben különbözik a már magát etalonná kinövő TH-42PV60-tól!

De biztos, hogy PV60 és nem PA60???

meg a felbontásában (720 sor)
de szvsz is PA lesz az!
gordon314.fw.hu

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Helló! 
Az Electro World-ben láttam 250ért ilyet. Lehet szemrevételzem délután. De ha valaki tud jót/rosszat mondani akkor azt várom szerettel.

Kép

Köszi!

Csak méretben különbözik a már magát etalonná kinövő TH-42PV60-tól!

De biztos, hogy PV60 és nem PA60???

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Helló!

Kép

Köszi!

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Az elmúlt napokban én is beleástam magam a témába. Sajnos nem túl vastag a bukszám, de örömmel látom, hogy kezdenek elérhető árban mozogni a méretesebb plazmák is. Ráadásul a képminőségükre sem igen lehet ma már panasz.

Bár momentán még éppen nem aktuális, de a közeljövőben azért én is szeretnék egy ilyen TV-t vásárolni - leginkább DVD-zéshez, de persze a jövőre is gondolva inkább a nagyobb felbontású szériából. Panelban lakom, és úgy látom, hogy spiccesen még egy 42"-os méret talán beférne a lakásba. Ezek is egész emberi áron vannak, aminek rendkívül örülök, mert ez azt jelenti, hogy a számomra legjobb vétel egyben kompromisszumoktól mentes is lehet akár.

Amiről sehol nem olvastam: pixelhiba. Létezik ilyen a plazma TV-knél? TFT monitoroknál van ilyen, ebből pedig arra következtetek, hogy az LCD TV-knél is simán lehet. De vajon mi a helyzet a plazmákkal? MM-ben nézelődve mondjuk nem tűnt fel, persze egy változó tartalmú videóképen nehéz is kiszúrni az ilyesmit. Ezért érdekelnének az ilyen irányú tapasztalataitok.

TV: Panasonic TX-P50GT60E

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: aurum »

Ez LCD! Elég érdekes 42"-ban...TV-zésre, DVD-re maradj a plazmánál!
Szvsz Pana vagy Samsung esetleg LG!

www.elctrostore.hu
www.ittveddmeg.hu

kesobb en is lattam... a kontrasztja eleg keves, csakhat a felbontasa meg jobb igazabol ingadozom. szoljatok le

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

ha a lejátszódban van 720p felskálázási lehetőség.
Ez hogy müködik? A lejátszó a képpontokat átlagolja és közéjük tesz valami átmenetet?

van kb 1000 scaler algoritmus, vannak jobbak rosszabbak. hw-bol altalban csak a rosszabb minoseget adokat valositjak meg.. ezert a megjelenitot mindig neveleges felbontassal kell hajtani es sw scalert hasznalni. ha htpc-d van...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez hogy müködik? A lejátszó a képpontokat átlagolja és közéjük tesz valami átmenetet?

Nagyjából igen.

1024x768-nál nagyobb felbontású 42" plazma ritka, mint a fehér holló, de már létezik.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

De s Samsung PS-50C7H Plazma Tv nagyon megtetszett és ennek már rendben is van a felbontása potom 600 ezer Ft-ért. Ennyi pénzért, ilyen felbontással JÖHET!!!!  De azért kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra ezzel a tipussal kapcsolatosan.

Teszteltük múltkor a Pioneer PDP-507 XD-vel.
A Pio simán verte a Samut, igaz, árban nem egy kategória. (Bár itt az adás vételben árulnak "féláron" pio-t.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

....A 42" Plazma-k hol 1024x768, hol meg 1366x768 felbontással vannak feltüntetve, de ugyanaz a tipus! ....

Nem esküszöm meg rá, de szvsz 42 colos plazmákat maximum 1024x768-as felbontással tudsz most vásárolni.
50 colosban láttam csak nagyobbat
gordon314.fw.hu

Gandalf7
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

Hali Mindenkinek!

A következő a gondom: nézegettem a neten a Samsung Plazma Tv-ket és olyat kerestem aminek a felbontása 1366x768p. És vagy ekkora vagy kisebb felbontás volt írva a különböző honlapokon és most nem tudom, hogy mekkora lehet a felbontás.
A 42" Plazma-k hol 1024x768, hol meg 1366x768 felbontással vannak feltüntetve, de ugyanaz a tipus! Ha csak 1024-es a felbontás, akkor számomra tárgytalan, sajna.
De s Samsung PS-50C7H Plazma Tv nagyon megtetszett és ennek már rendben is van a felbontása potom 600 ezer Ft-ért. Ennyi pénzért, ilyen felbontással JÖHET!!!!
De azért kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra ezzel a tipussal kapcsolatosan.

Köszi előre is!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Szóval ha nem akarok számítógépet illetve PS3-ixbox360-at használni, akkor mondhatom azt, teljesen felesleges a drágább nagyobb felbontású plazmát vennem.
Szerintem most HD Ready plazmát vegyél, nem sokkal drágábbak már az SD-knél. Én is most váltottam és állíthatom, hogy nagy különbség van DVD-n is, főleg ha a lejátszódban van 720p felskálázási lehetőség. Műszakilag persze támadható a kijelentésem, de leginkább a szemének hisz az ember.

ugye a "majdnem" HD-s plazmákra gondolsz? (mert a HD-sek még igencsak sokkal drágábbakŰ!)
gordon314.fw.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szóval ha nem akarok számítógépet illetve PS3-ixbox360-at használni, akkor mondhatom azt, teljesen felesleges a drágább nagyobb felbontású plazmát vennem.
Szerintem most HD Ready plazmát vegyél, nem sokkal drágábbak már az SD-knél. Én is most váltottam és állíthatom, hogy nagy különbség van DVD-n is, főleg ha a lejátszódban van 720p felskálázási lehetőség. Műszakilag persze támadható a kijelentésem, de leginkább a szemének hisz az ember.

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Plazma

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Ez LCD! Elég érdekes 42"-ban...
TV-zésre, DVD-re maradj a plazmánál!
Szvsz Pana vagy Samsung esetleg LG!

www.elctrostore.hu
www.ittveddmeg.hu

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma- ... 13558.html

lehet, hogy ez jobb vetel lenne?

asa

Plazma

Hozzászólás Szerző: asa »

Üdv Mindenkinek! 

Én erről a Plazma beégés dologról csak annyit akarok kérdezni, hogy ez még mennyire van jelen a 2005-2006-os gyártású Plazma Tv-ben???
Lehetésges-e az, hogy......

Igen sajnos nagyon is lehetséges, éppen ma mutattam meg egy barátomnak akinek ugyancsak semmi baja nem volt, míg rá nem vezettem hogyan is kell nézni, aztán már ő is látta a minimax feliratot vagy inkább
A legtöbb ember észre se veszi és emiatt másokat félrevezet, hogy az ővén ugyan nincs semmi beégés... Persze, lámpafénynél, vagy adás nézése közben naná, hogy nem látni semmit, jól is néznénk ki, de ha egy AV csatornára kapcsolsz, ahol éppen nincs rádugva semmi és jó sötét szobában (lehetőleg este) szépen odamész és kémleled a képernyőt, akkor jön a sírás. A durvább eset az, ha már fehérmosás közben is látszik, az már valószínűleg nem fog eltünni. Most mondhatjuk, hogy ha csak így látni, sötétben, meg nagyon figyelve, akkor nem is baj, kit érdekel, stb... Kinek hogy, engem nagyon zavar, tehát minden este kikapcsolás előtt "mosok" kicsit, elég pár perc, így mindig eltünnek a esetleges maradványok.

én semmiféle elváltozást nem tapasztaltam tegnap estig, de miután szóltam Nasa-nak irányítsa már Hubble-űrtávcsővet a plazmámra, elképedve láttam, gáz van. még feketelyukat is találtam, meg a kákán néhány csomót.

na de félre a tréfával. a magam részéről semmiféle beégés félét nem tapasztaltam. nyilvánvalóan nem elég kifinomult a módszerem, de én már csak úgy vagyok vele, ha filmnézés közben a legcsekélyebb zavaró tényező sincs jelen, akkor nálam minden ok’.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Helló! 
Erről a típusról mi a vélemény:
Grundig Xephia 42PXW (1024x768, 3000:1, 1200cd/m2, 2 tuner pip, dvi-d, hdmi)
Auchanba 270000,-

Szia!
szerintem felejtős,az újságban elírták,nem 1024x768 a felbontása hanem csak 852x480...ami van az auchanba az pw sorozat...

nem irtak el, az E sorozatnak 1024x768 a felbontasa az E betu nelkulinek meg 852x480. az mm-ben megneztem egyet, nem volt rosszabb kepe, mint a 100k-val dragabb lg-nek.

ezt visszaszivom. a panaszkodikra viszont igaz, csak egy betu a kulonbseg.

szerintem is elírás, az 852x480 lesz, a tipus szám utáőn van egy 6 jegyű szám amiben egy számnyi eltérés van és az a szám miatt már nem 1024es.
szóval az ujságban a kódszáma alapján kell keresni.
Én utánna néztem és atipus szám alapján egyértelmüen kisfelbontású.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

ha nem lattal kulonbseget akkor az nem hdtv adas volt. a tv adas pedig a scaler es a digitalizato esetleges rossz minosege miatt olyan amilyen. szoval ha csak dvd-re megtv-re akell akkr akarmelyik jo neked. ha van htpc-d akkor pedig mindekeppen a leheto legnagyobb felbontasut vedd.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

lehet, hogy en tevedek, de van olyan plazma +200k-ert ami 13xx*768-as vagyis szabvany felbontast tud atmeretezes nelkul. azoknak a kepe is (ha nem is sokkal de..) jobb volt, mint a panasonic-nak.

Van, 50-esben. 42-esben nincs.

ja. csak az tul draga. annyival nem jobb a kepe es most akarok venni valamit.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Én azonban mégis inkább a nagyobbat venném, már csak azért is, emrt így van egy kis többlet, amit esetleg kihasználhatok majd a jövőben. - Persze csak ha van rá keret.. Esetleg várj egy kicsit a vásárlással, szvsz hamarosan nagy akciók kerülnek terítékre, karácsony közeledtével.
Okké Érthetöbben a mondat:

A nagyobbat vevéssel meg az a bajom amit te is pont írsz, annyira nem nagy, hogy elég legyen akár 4-5 év múlva..ha megéri azt a kort persze..

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Szóval ha nem akarok számítógépet használni, esetleg PS3-ixbox360-at, akkor mondhatom azt, teljesen felesleges a drágább nagyobb felbontású plazmát vennem. Mondhatom ezt? Mit látok rosszul?

A képet? :D

na jó, ez csak vicc volt...

Szóval DVD-hez elég a 851x felbontás is, de ha - mert ezt a mondatodat nem értem egészen - XBOX, PS+ képbe kerül, akkor voltaképp még a 1024x is kevésnek bizonyulhat.

Viszont ha tényleg a fő terület a DVD-zés és a TV-zés, akkor elég a kisebb felbontás.

Én azonban mégis inkább a nagyobbat venném, már csak azért is, emrt így van egy kis többlet, amit esetleg kihasználhatok majd a jövőben. - Persze csak ha van rá keret.. Esetleg várj egy kicsit a vásárlással, szvsz hamarosan nagy akciók kerülnek terítékre, karácsony közeledtével.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”