Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Plazma

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

Ha a dvd nem tud skálázni és összekerül egy pocsék skálázójú kijelzővel, gyenge lesz a végeredmény, ellenkező esetben (dvd is tud) van mégegy választási lehetőség amiből jobb eredmény születhet.

bc0001
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Üdvözletem, 
a kérdésem triviális lehet, de mégis felteszem:

van egy upscale-képes TV (Pana-42PV60), illetve egy erre nem (HDMI kimenete nem tudja továbbítani az upscaled jelet) képes házimozi (LG-LH RH7506).

Ezzel a kombóval tudok, avagy sem 720p, 1080i bontásban video jelet kapni a plazmán?

Köszi előre is.

Rossz a kérdés, végeredménynek mindig progresszív és olyan felbontású képet kapsz amit a plazma/lcd panelje tud, még ha vhs "magnót" kötsz rá akkor is.

Értem >k<, köszi szépen. De vajon akkkor miért releváns a dvd hdmi-output képessége? (Egy teszt húzta le valamelyest ezért az LG LH RH7506-t.)

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

Üdvözletem, 

van egy upscale-képes TV (Pana-42PV60), illetve egy erre nem (HDMI kimenete nem tudja továbbítani az upscaled jelet) képes házimozi (LG-LH RH7506).

Ezzel a kombóval tudok, avagy sem 720p, 1080i bontásban video jelet kapni a plazmán?

Köszi előre is.

Rossz a kérdés, végeredménynek mindig progresszív és olyan felbontású képet kapsz amit a plazma/lcd panelje tud, még ha vhs "magnót" kötsz rá akkor is.

bc0001

Plazma

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Üdvözletem,

Köszi előre is.

detusz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: detusz »

Panasonic TH-37PV60 megrendelve.Izgatottan várom 

Mint teljesen zöldfülű kérdezem:
Van valamiféle kiforrott tesztelési eljárás új plazma TV átvételekor?
Teszt DVD, bármi, ami előhozza az esetleges diplay hibákat...?

Vagy csak nagyítóval keresi az ember a döglött pixeleket miközben megy a mónikasó?
Panasonic 42PV70

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: senna »

Panasonic TH-37PV60 megrendelve.
Izgatottan várom
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Na megtaláltam
Itt van
Már csak azt nem értem hogy ezeknek a polcoknak állítható a magasságuk?
Mert ez így alapba nekem nem jó.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Panasonic TH-37PV60 Üvegállványos VIERA HD Plazma Televízió 345000Ft a netdepon.
Tudja valaki ennek az álványnak a méreteit? Gondolok a polcok szélességére, mélységére ill. a közöttük lévő magasságra.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Konkrétan Z4-nél azt figyeltem meg, hogy alapban volt overscan, majd levettük 0-ra, és még akkor is látszott hogy icipicit scalezett valahogy a kép, mert nem volt pixelpontos (karakterek szélein pl. látszott)

Mondjuk remélem nem mind ilyen mert ez nem jó.

De pl. LCD tv-k esetén, vagy Plazmáknél én még nem láttam overscan állításíi lehetőséget! Persze nem kizárt hogy van valamelyiken.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....1280x720-as panelek esetén - mint pl. egy csomó mostani projektor - is az a helyzet, hogy a HDMI-n beérkező 720P jelet a megjelenítők nagy része úgy teszi ki hogy overscant használ, magyarul, az 1280x720-as jelet (!) az 1280x720-as megjelenítő (!) fogja és széthúzza minden irányban, hogy egy kicsit lelógjon körbe, és a középső 95%-ot kirakja, így adva egy pofont a minőségnek.
.....

Azért szerencsére messze nem minden vetítő tesz így, és amik így is tesznek, azok egy részén is lehet állítani az overscan, underscan mértékét, így ha zavar, akkor nullára kell venni.
gordon314.fw.hu

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

1280x720-as panelek esetén - mint pl. egy csomó mostani projektor - is az a helyzet, hogy a HDMI-n beérkező 720P jelet a megjelenítők nagy része úgy teszi ki hogy overscant használ, magyarul, az 1280x720-as jelet (!) az 1280x720-as megjelenítő (!) fogja és széthúzza minden irányban, hogy egy kicsit lelógjon körbe, és a középső 95%-ot kirakja, így adva egy pofont a minőségnek.
Nah ezen meglepődtem erősen. Nah mindegy, asszem felesleges megértenem ezeket a dolgokat, hogy miért jó, miért így csinálják.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Miért nem 1280*720-as paneleket gyártanak, hogy legalább ha ilyen felbontású jelet kap, akkor ne kelljen skálázni a jelet.
Kiábrándítalak most:

1280x720-as panelek esetén - mint pl. egy csomó mostani projektor - is az a helyzet, hogy a HDMI-n beérkező 720P jelet a megjelenítők nagy része úgy teszi ki hogy overscant használ, magyarul, az 1280x720-as jelet (!) az 1280x720-as megjelenítő (!) fogja és széthúzza minden irányban, hogy egy kicsit lelógjon körbe, és a középső 95%-ot kirakja, így adva egy pofont a minőségnek.

Ezért jó pixelpontosan hajtani VGA-n vagy DVI-n keresztül, mert ott ez nem játszik.

Gondolom 1920x1080-as megjelenítők is eljátsszák ugyanezt az 1080p jellel, és ott még kevésbé észrevehető a gyakorlatban az áldásos hatása ennek a szándékos minőségrontásnak, azért számomra dühítő. De amíg lesz D-SUB bemenet a tv-ken, vagy éppen el nem felejtik az overscant, addig van megoldás.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Ezért is írtam, hogy nem világos nekem, hogy mi az értelme ennek a felbontásnak? Miért nem 1280*720-as paneleket gyártanak, hogy legalább ha ilyen felbontású jelet kap, akkor ne kelljen skálázni a jelet. Mert SD felbontás esetén úgy is mindenképpen skáláznia kéne (De így az egyik meg lenne spórólva)

Ez már csak találgatás:
De mivel az SD felbontás meg 1024*576, így lehet, hogy egyszerűbb olyan algoritmust írni, aminek nem kell az X tengely mentén skálázni, csak az Y tengely mentén.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

- Ha dvi bemenetről hajtanám meg, és ha a lejátszóm tud 720p jelet kiadni, a plazmán lesz alul felül fekete csík (de ekkor torzulna az arány), vagy átméretezi a képet? De ekkor hiába spórolom meg a digit -> analóg majd analóg -> digit konverziót, de mégsem tudom natívban hajtani. A konverzió miatt nem lesz rosszabb a kép?
Nem lesz alul felül a csík ha 720p-s jelet adsz neki. Skálázni fogja a saját natív felbontására. Mellesleg az LCD-k 1366*768-as felbontását is lehetne torznak nevezni, hisz ott is kell skálázni, ugyanis a 720p-s jel 1280*720, a többi "fals" pixelt a tv találja ki.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Valaki homályosítson már fel légyszives

A Pana egyik plazmájának (42PV60) 1024*768 a felbontása.

- Mi értelme ennek a felbontásnak? (a pixelek szerinti oldalarány 1,33 tehát 4:3) Gondolom nem négyzet alakúak a pixelek, azért lehet 16:9 a képarány

- Ha dvi bemenetről hajtanám meg, és ha a lejátszóm tud 720p jelet kiadni, a plazmán lesz alul felül fekete csík (de ekkor torzulna az arány), vagy átméretezi a képet? De ekkor hiába spórolom meg a digit -> analóg majd analóg -> digit konverziót, de mégsem tudom natívban hajtani. A konverzió miatt nem lesz rosszabb a kép?

Bravoman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bravoman »

100 óránál már biztos túlvagyok.Túl magasra sosem állítom a kontrasztot, de a fényerőt sem, ezzel nem szokott gond lenni.
Statikus képet meg kerülni. Hát ez vicces. Egy tvadásnál mi módon kerülhető a statikus kép? Ugyebár logo, korhatár karika, dvdnél szélesvásznúnál alul-felül fekete csík.

Hát igen, sajnos a logókkal nem lehet mit kezdeni. Magyar adók még nem jutottak el arra a szintre, hogy képesek legyenek a nyomorult logójukat időnként levenni, elhalványítani vagy áthelyezni, mint a kultúráltabb külföldi csatornák.

De amúgy én nem is erre gondoltam a statikus kép kapcsán, hanem arra, hogy pl. lehetőleg ne xbox játékokkal járassa be az ember az új plazmáját...

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Nincs.
Köszi a rövid és velős választ

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Emberek. A Pana 42PV60 és a 37PV60 között van minőségi különbség? Helyhiány miatt lehet hogy a 37-et kell választanom.
Nincs.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

akkor már énse veszek plazmát megvárom az "uj technológiát"
Nem akarlak elszomorítani, de az új technológiák még arrébb vannak. OLED-ről még semmi konkrét hír, SED meg jövő év második felére ígérik (ezt is már hányszor tolták el...), de akkor is csak japánban, és csak 50"-tól kezdve, ergo az sem lesz olcsó, és mire ide eljut...Ráadásul ahogy fapaci mondta, akkor még nem lehet tudni milyen gyermekbetegségei lesznek (ha lesznek).
Mondják alternatívának jó a LED-es LCD TV. Láttam egyet, igen szép képe volt, és abból most csinálnak 100Hz vagy 120Hz-es változatot is. Dehát ezek is eléggé drágák.

senna
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Emberek. A Pana 42PV60 és a 37PV60 között van minőségi különbség? Helyhiány miatt lehet hogy a 37-et kell választanom.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt így túlzottan drámai következtetésnek tartom. A plazma és LCD TV-k néhány évig még jó alternatívák lesznek, az új technológiák elterjedéséhez, kiforrásához kell még 2-3 év.

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: dékány »

A plazmapiac jelenlegi helyzete
most ez mit akar jelenteni?
hogy már nem fejlesztik tovább a plazmákat és minden gyártó az új technologiát kezdi fejleszteni?
nem tudom mire jó már ez hogy van 400 fajta tv...ennek igy sohase lesz vége
akkor már énse veszek plazmát megvárom az "uj technológiát"
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A plazmapiac jelenlegi helyzete

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Amúgy a te TV-d is mozgatja körbe a full képet x (default: 4) pixelenként? Azért az csökkenti a ghostingot legalábbis kevésbé lesz éles a határ, bár annyira sokat ez se ér. 
Eleinte még érdekelt ez az egész ghostingos dolog, aztán most már egyáltalán nem. Kicsit halványan ottmarad, aztán 1 perc utáneltűnik, főleg ha más műsor mozog rajta. Ha beég, ott rohadjon meg, sose veszek többet plazmát, de most még jól bírja, kb. 800 óra van benne.

Igen, be van állítva, hogy mozgassa bizonyos időközönként, de ahogy mondod, nem sokat ér. Nembaj, szeretem a fehér képet, olyan békességet sugároz, főleg dög sötétben.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Statikus képet meg kerülni. Hát ez vicces. Egy tvadásnál mi módon kerülhető a statikus kép? Ugyebár logo, korhatár karika, dvdnél szélesvásznúnál alul-felül fekete csík.
Amúgy a te TV-d is mozgatja körbe a full képet x (default: 4) pixelenként? Azért az csökkenti a ghostingot legalábbis kevésbé lesz éles a határ, bár annyira sokat ez se ér.

Eleinte még érdekelt ez az egész ghostingos dolog, aztán most már egyáltalán nem. Kicsit halványan ottmarad, aztán 1 perc utáneltűnik, főleg ha más műsor mozog rajta. Ha beég, ott rohadjon meg, sose veszek többet plazmát, de most még jól bírja, kb. 800 óra van benne.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”