Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Lex nem MM Klikk
Akkor én néztem el a boltot, ill. az újságot.

Ja látom, hogy elnézted.
A Saturnba van LC3 200é, a média-ban meg az LC2 ugyanennyiért.

Külömbség a kontrasztban van, ugye? Na meg a kinézettbe.

Az a 5000:1 másik modell kontrasztot én gyanúsnak tartom. Pláne ennyi pénzért.

Valszeg az is csak dinamikus kontraszt mint a Samsungé, vagyis hol jobb, hol rosszabb, de inkább rosszabb.

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Lex nem MM Klikk

Ja látom, hogy elnézted.
A Saturnba van LC3 200é, a média-ban meg az LC2 ugyanennyiért.

Külömbség a kontrasztban van, ugye? Na meg a kinézettbe.

Az a 5000:1 másik modell kontrasztot én gyanúsnak tartom. Pláne ennyi pénzért.

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

Lex nem MM Klikk
Üdvözlettel: Lex

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Balha »

Én pont ma megyek venni egyet, szerintem semmi bukta nincs benne, egyszerüen csak a Saturn Akcióba nyomja, nem hinném, hogy a közeljövőbe ennél olcsobb lesz. A kontraszt ha jól tudom 1400:1 200-al több mint az 2R-esnek
De már van ebből 25R-es is, az 209.- ropi csak 2 hetet kéne rá várni, a külömbség meg annyi, hogy 5000:1-hez a kontraszt abba.

Lex nem MM Klikk

én megvárnám azt a magasabb kontrasztút ...

ha csak a fele igaz, már azzal is beljebb vagy
...

Shot
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shot »

Én pont ma megyek venni egyet, szerintem semmi bukta nincs benne, egyszerüen csak a Saturn Akcióba nyomja, nem hinném, hogy a közeljövőbe ennél olcsobb lesz.
A kontraszt ha jól tudom 1400:1 200-al több mint az 2R-esnek
De már van ebből 25R-es is, az 209.- ropi csak 2 hetet kéne rá várni, a külömbség meg annyi, hogy 5000:1-hez a kontraszt abba.

Lex nem MM Klikk

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

Enézted a számot. Az LC2R van akcióban 200 eFt-ért. MM Link
Az, hogy 1200 v. 1600 a kontraszt, nem lényeges. Neked kellene megnézni. Kinek a pap, ...
Prograssziv hajtással meg akkor érdemes próbálkozni, ha a DVD deinterlacer-e jobb a TV-énél. Az LC2R-ben elvileg DCDi van.
Üdvözlettel: Lex

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Sziasztok!

Akarnék venni egy LG 32LC3 lcd tv-t. Jelenleg egy samsung projis tv-m, van és ezt hivatna felváltani az lcd. Részben helyhiány miatt, részben azért mert inkább dvd-zek és az lcd-nek jobb a képe, és 16:9-as is.

Győri vagyok és az ÁRKÁDBAN, a Saturn-ban láttam ilyen tv-t 200.000 forintért. Nekem ez gyanúsan olcsónak tűnik. Hol itt a buktató? Esetleg vanne itt olyan, akinek pont ilyen tvje van, vagy konkrét tapasztalta van erről a típusról.

LG 32LC3

A kontraszt mennyi egyébként valójában? A Saturn hatalógusba 1600-ot írtak, a neten meg egy csomó helyen 1200-t látok csak.

Esetleg más hasonló árfekvésű készüléket tudok ajánlani? Bár, ha igaz és tényleg jó ez az LG, akkor ennél jobbat nem találok szerintem, mert már köbenéztem kicsit.

Lenne még olyan kérdésem is, hogy van komponens kábelem és azzal működne-e a progressive scan normálisan. (progis a JVC dvd-m)

Köszönöm a válaszokat!

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

bulejtosz

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: bulejtosz »

Szerintem Az LC3-ban van olyan, mint az LB1-ben, mivel ezek 1600-asok. Az LC2-ben pedig csak 1200-as van és csak a 37"-ostól kerül bele 1600-as. ( Mondjuk pont ezt szeretnél venni. )Persze ez csak az én véleményem, nem tudom, csak az adatok alapján gondolom. Összehasonlítottam a három típust ( 32") és képminőségben egyenlőnek találtam az LC3-t és a LB1-et, kicsivel rosszabnak az LC2-öt. Ezt is csak akkor vettem észre, mikor DVD-ről lett meghajtva. TV-nél nem tapasztaltam különbséget. Azonban én teljesen laikus vagyok, mivel csak pár napja foglalkozom a kérdéssel. LC2-öt  ( 37"-os meghajtóval) vett több kollegám és teljesen  elégedettek vele. Nekem a 32"-os változatnál nem volt kérdés az LC3 mellett dönteni ( főleg mikor meggyőztem az Asszonyt, hogy ennek formája is megragadó, mivel most akciós volt a Saturnban. Nálad a 37"-osnál már nem ennyire egyöntetű, mivel nincs ekkora különbség az árban. Javaslom, hogy teszteld le mind a kettőt személyesen. Shyciii írta, hogy talán lesz nála jövő héten egy 37"-os LC2, a tesztről szerintem szívesen beszámol majd.
Köszi a hozzászólást.
Te mennyiért vetted ? És a kollegák a 37LC2R-t?

A kollegák kb 400 ezer körül, én pontosan 199.990 FT-ért.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

Szerintem Az LC3-ban van olyan, mint az LB1-ben, mivel ezek 1600-asok. Az LC2-ben pedig csak 1200-as van és csak a 37"-ostól kerül bele 1600-as. ( Mondjuk pont ezt szeretnél venni. )Persze ez csak az én véleményem, nem tudom, csak az adatok alapján gondolom. Összehasonlítottam a három típust ( 32") és képminőségben egyenlőnek találtam az LC3-t és a LB1-et, kicsivel rosszabnak az LC2-öt. Ezt is csak akkor vettem észre, mikor DVD-ről lett meghajtva. TV-nél nem tapasztaltam különbséget. Azonban én teljesen laikus vagyok, mivel csak pár napja foglalkozom a kérdéssel. LC2-öt  ( 37"-os meghajtóval) vett több kollegám és teljesen  elégedettek vele. Nekem a 32"-os változatnál nem volt kérdés az LC3 mellett dönteni ( főleg mikor meggyőztem az Asszonyt, hogy ennek formája is megragadó, mivel most akciós volt a Saturnban. Nálad a 37"-osnál már nem ennyire egyöntetű, mivel nincs ekkora különbség az árban. Javaslom, hogy teszteld le mind a kettőt személyesen. Shyciii írta, hogy talán lesz nála jövő héten egy 37"-os LC2, a tesztről szerintem szívesen beszámol majd.
Köszi a hozzászólást.
Te mennyiért vetted ? És a kollegák a 37LC2R-t?

bulejtosz

Lcd, Led, Oled TV-k

Nos, visszaolvastam 30 lapot , böngésztem a neten, LG katalógust átnéztem http://www.lg.hu/ , elovlastam a be-scan-nelt cikket (köszönet érte)... Úgyhogy elmondhatom azt, hogy szétesik a fejem a sok info-tól Így ha bármi hülyeséget kérdezek/mondok nyugodtam b****tok le ...  
37''-os LCD vásárlásán gondolkodom. Az első jelölt az LG 37LB1R.
Csak analóg TV adásokkal és PC-ről megjelenített videókkal használnám (XviD-702p). Így a 2 tuneres PIP nagyon jól jönne.

- A PIP-et külső forrásról is meg lehet jeleníteni? (pl. HDMI, S-Video)
- Ha jól értettem, pixel-pontosan meghajtható HDMI-n keresztül ez a típus? (másik bemeneten keresztül is? Ha nem, DVI-HDMI kábelt is kéne vennem. A videokártya egy GeForce 6600GT)
- a PC képét progressive üzemmódban is megjeleníti? (pl. HDMI-n, S-Video-n, stb-n keresztül)
- Állítólag ebben a típusban ugyanaz a panel mint az 37LC2R-ben... Így a standard (a speciális dolgok kikapcsolásánál) kép elvileg ugyanolyan.
- az LC3R-ben is ugyanilyen panel van, vagy másik (képminőség)? (Gyanús, hogy ugyanolyan árban vannak, csak sokkal kevesebb szolgáltatás van benne)
- mennyi gari van az LG-kre (erre a modellre)? Azt hiszem Samsungokra 1+2 év.

Érdekesség: és jönnek az új LG modellek (lásd a katalógusban): 5000:1 kontraszt, 120Hz, 1080p ... :kiraly:

És köszönöm mindenki értékes hozzászólását !

Szerintem Az LC3-ban van olyan, mint az LB1-ben, mivel ezek 1600-asok. Az LC2-ben pedig csak 1200-as van és csak a 37"-ostól kerül bele 1600-as. ( Mondjuk pont ezt szeretnél venni. )Persze ez csak az én véleményem, nem tudom, csak az adatok alapján gondolom. Összehasonlítottam a három típust ( 32") és képminőségben egyenlőnek találtam az LC3-t és a LB1-et, kicsivel rosszabnak az LC2-öt. Ezt is csak akkor vettem észre, mikor DVD-ről lett meghajtva. TV-nél nem tapasztaltam különbséget. Azonban én teljesen laikus vagyok, mivel csak pár napja foglalkozom a kérdéssel. LC2-öt ( 37"-os meghajtóval) vett több kollegám és teljesen elégedettek vele. Nekem a 32"-os változatnál nem volt kérdés az LC3 mellett dönteni ( főleg mikor meggyőztem az Asszonyt, hogy ennek formája is megragadó, mivel most akciós volt a Saturnban. Nálad a 37"-osnál már nem ennyire egyöntetű, mivel nincs ekkora különbség az árban. Javaslom, hogy teszteld le mind a kettőt személyesen. Shyciii írta, hogy talán lesz nála jövő héten egy 37"-os LC2, a tesztről szerintem szívesen beszámol majd.

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: chros »

Nos, visszaolvastam 30 lapot , böngésztem a neten, LG katalógust átnéztem http://www.lg.hu/ , elovlastam a be-scan-nelt cikket (köszönet érte)... Úgyhogy elmondhatom azt, hogy szétesik a fejem a sok info-tól Így ha bármi hülyeséget kérdezek/mondok nyugodtam b****tok le ...

37''-os LCD vásárlásán gondolkodom. Az első jelölt az LG 37LB1R.
Csak analóg TV adásokkal és PC-ről megjelenített videókkal használnám (XviD-702p). Így a 2 tuneres PIP nagyon jól jönne.

- A PIP-et külső forrásról is meg lehet jeleníteni? (pl. HDMI, S-Video)
- Ha jól értettem, pixel-pontosan meghajtható HDMI-n keresztül ez a típus? (másik bemeneten keresztül is? Ha nem, DVI-HDMI kábelt is kéne vennem. A videokártya egy GeForce 6600GT)
- a PC képét progressive üzemmódban is megjeleníti? (pl. HDMI-n, S-Video-n, stb-n keresztül)
- Állítólag ebben a típusban ugyanaz a panel mint az 37LC2R-ben... Így a standard (a speciális dolgok kikapcsolásánál) kép elvileg ugyanolyan.
- az LC3R-ben is ugyanilyen panel van, vagy másik (képminőség)? (Gyanús, hogy ugyanolyan árban vannak, csak sokkal kevesebb szolgáltatás van benne)
- mennyi gari van az LG-kre (erre a modellre)? Azt hiszem Samsungokra 1+2 év.

Érdekesség: és jönnek az új LG modellek (lásd a katalógusban): 5000:1 kontraszt, 120Hz, 1080p ... :kiraly:

És köszönöm mindenki értékes hozzászólását !

gucs

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gucs »

Sziasztok
Tényleg szép képe van az Lg-nek ,de milyen a megbíhatósága valaki errő tud valamit???

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Media Marktban pedig az LG 32LC2R-t adják 199990Ft-ért.
Ma vett az egyik barátom, nagyon király, penge kép A HDMI bemenetet még ki sem próbáltuk, de már RGB-n is meggyőző a képe!

Gratula hozzá! Használjátok szeretettel

bulejtosz

Lcd, Led, Oled TV-k

Ma vett az egyik barátom, nagyon király, penge kép A HDMI bemenetet még ki sem próbáltuk, de már RGB-n is meggyőző a képe! :kiraly:

Ma megvettem az 32LC3-at, eddig tökéletes minden, de még csak most tesztelem. ( 199.990 Ft a Saturnban, de vették mint a cukrot. Csak 3-at vittek el, míg nézegettem, majd megvettem.)

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Ma vett az egyik barátom, nagyon király, penge kép A HDMI bemenetet még ki sem próbáltuk, de már RGB-n is meggyőző a képe!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Jah meg van benne DLTI/DCTI is. Aki ért hozzá majd leírja hogy mik ezek, és mennyi hatásuk van.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

hm, egy bő hónapig be sem néztem, s máris megjelent az új LG ... (lc3) engem is érdekelne, mivel tud többe elődjénél, a 2-es szériánál, mivel nekem is az van, 37". egyébként maximálisan meg vagyok elégedve vele, a natív hajtás is tökéletesen műxik, na jó, 1366x760, 2x3 pixelsor nem megy, de komolyan, kit érdekel! én sem tudom, a 32"-os, egy HDMI-vel is ki tudja-e tökéletesen szolgálni a PC-t, nekem nincs gondom, kristálytiszta, éles, kontrasztos kép, jobbat nem is kívánhatnék, csak ajánlani tudom, árban verhetetlen. a DVD-m egyelőre RGB Scartról megy, majd le kell cserélni egy HDMI-sre, de így sincs gondom a képével. szóval, aki mostanság gondolkozik vásárláson, vágjon bele.
a tv képe elfogadható, mikor milyen, t-kábellel, az erősebb jelű csatornák nagyon tiszták. télleg, kérdés, a t-kábel agyba-főbe hirdeti most a digi csatornáit, érdemes megrendelni? valakinek van esetleg? van-e különbség minőségben és ha van, mekkora? hiszen a felbontás azért ugyanaz.
egy kényelmi dolog hiányzik, nem lehet forgatni a talpán, mint az LB'-et, de végül is ezért olcsóbb.

Ha jól láttam az LC3R-ben van egy CMS (Colour Temperature Control) nevű valami, ami tán az LC2R-ben nincs. Hogy ez mennyit javít a képminőségen, ha javít, azt nem tudom.

general

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

hm, egy bő hónapig be sem néztem, s máris megjelent az új LG ... (lc3)
engem is érdekelne, mivel tud többe elődjénél, a 2-es szériánál, mivel nekem is az van, 37". egyébként maximálisan meg vagyok elégedve vele, a natív hajtás is tökéletesen műxik, na jó, 1366x760, 2x3 pixelsor nem megy, de komolyan, kit érdekel! én sem tudom, a 32"-os, egy HDMI-vel is ki tudja-e tökéletesen szolgálni a PC-t, nekem nincs gondom, kristálytiszta, éles, kontrasztos kép, jobbat nem is kívánhatnék, csak ajánlani tudom, árban verhetetlen. a DVD-m egyelőre RGB Scartról megy, majd le kell cserélni egy HDMI-sre, de így sincs gondom a képével. szóval, aki mostanság gondolkozik vásárláson, vágjon bele.
a tv képe elfogadható, mikor milyen, t-kábellel, az erősebb jelű csatornák nagyon tiszták. télleg, kérdés, a t-kábel agyba-főbe hirdeti most a digi csatornáit, érdemes megrendelni? valakinek van esetleg? van-e különbség minőségben és ha van, mekkora? hiszen a felbontás azért ugyanaz.
egy kényelmi dolog hiányzik, nem lehet forgatni a talpán, mint az LB'-et, de végül is ezért olcsóbb.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nem, nem én próbáltam ki, de az biztos, hogy a 37LC2R-t 100% lehet hajtani natívban HDMI-n keresztül is. A 32-esen viszont csak 1 db HDMI van és szvsz az ezt nem tudja, de van itt egy csomó ember akinek van, majd megcáfolnak.

Nekem Sony KLV-S32A10E volt, most Samsung LE-27S71 van a kisszobában.

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

A Saturn-ban (Győrben) láttam LG 32LC3R-et 199.990-Ft-ért, de még nem mertem belevágni, mert nem tudom mit szólna DVI/HDMI-n a számítógéphez,
menne-e natív közeli felbontásban, vagy mit lépne XBOX360, PS3 esetén...?
A kérdés már fölmerült itt is, de úgy emlékszem nem született megnyugtató
válasz..?
Az eladóktol kérdeztem, bamba vigyorral bólogattak, de néhány kérdés után
kiderült halvány fogalmuk sincs róla, de még arról sem, hogy mi az a HDMI!

Úgy emléxem, tsc próbálta ki és talán épp az LG az, amit meg lehet hajtani hdmi-n számítógépről, natív felbontásban... szerintem ő fog tudni válaszolni.

Nekem jó választásnak tűnik. Ha visszaolvasol párat, látod, pont cserén gondolokodom (kénytelen vagyok) és én is az LG-ket nézegetem. Csak még nem kaptam meg azt a fránya utalványt.

tibi149
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tibi149 »

A Saturn-ban (Győrben) láttam LG 32LC3R-et 199.990-Ft-ért, de még nem
mertem belevágni, mert nem tudom mit szólna DVI/HDMI-n a számítógéphez,
menne-e natív közeli felbontásban, vagy mit lépne XBOX360, PS3 esetén...?
A kérdés már fölmerült itt is, de úgy emlékszem nem született megnyugtató
válasz..?
Az eladóktol kérdeztem, bamba vigyorral bólogattak, de néhány kérdés után
kiderült halvány fogalmuk sincs róla, de még arról sem, hogy mi az a HDMI!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Már ahol. mert szegeden pl. 220

Lehet, azt nem tudhassam, én pösti vagyok

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Már ahol. mert szegeden pl. 220

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

tibi149
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tibi149 »

Beírom ide is, az akciós topik igen leült az utóbbi időben.
Akciós LCD TV: LG 26LC2R 143.100-Ft.
Győrben az Árkádban levő Photo Hallban. Csak ma és holnap!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”