Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tinca »

nagyon nagy gratula!          :kiraly:  
milyen a képe?

Köszönöm!!

Egy 18 évig szolgálat után az örök adásmezőkre távozott ITT-t () cserélt le, úgyhogy nagy a változás.
De abszolút értelemben is szép a képe, igaz jelenleg csak DVD-t nézünk. Mint írtam a komponensen keresztüli összekötés nagyot lendített rajta. Szerintem állat jó :vazeg: PC-hez nem akarom kötni, az a része nem érdekel, egyébként meg jól felszerelt. Magyar menü, jól kezelhető, távkapcsoló barátságos. Igazán jó az ár/teljesítmény viszonya.
Kár, hogy a Pio-ból csak analóg jelek jönnek ki (bezzeg a hang az lehet digitális is, viszont a TV-n az csak HDMI-n keresztül jöhet)! Szívesen megnézném milyen a kép D/A-A/D konvertálások nélkül.
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

Nah végre megvagyok. Néhány képet raktam ki a Toshibáról.
huuuu

köszi!

nagyon nagy gratula! :kiraly:

milyen a képe?

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

szlaci_s70
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szlaci_s70 »

Sziasztok. 
Nagyképernyős (100cm+-20cm) plazma vagy LCD TV-n gondolkodunk itthon.
Többnyire TVnézésre lenne, meg némi DIVX nézésre.

Szerintetek érdemes most beruházni 400-500eFT ilyen cuccba, vagy inkább várjunk 1-2 évet még kiforr a technológia?

LG nézegettünk eddig annak nagyon tetszett a képe, viszont a Samsung honlapján van már 1:5000 kontrasztos LCD is. Ez szemmel észrevehető, érdemesebb ilyet választani az 1:800 vagy 1:1600 -os helyett?

Másik kérdesem, hogy itthon a CRT-s Sansung képernyők (TV, Monitorok stb) stand by-ban sipolnak és bekapcsolt állapotban is magas sipoló hangot adnak. Ez megmaradt a Samsung LCD és plazma TVknél, vagy ott már eltűnt?

Másik kérdés, hogy érdemes megvenni az 1900-as felbontású kijelzőt, vagy elegendő a 1360-as is?

Köszi a válaszokat.

Laci

1-2 év múlva elég nagy változások lehetnek a tv piacán. Addiggra már elvben piacon lesz két új technológia is OLED, SED, illetőleg LED alapú LCD, ami jövőhéttől a Media Marktban egy kiállítás erejéig megtekinthető.

A Samsung 1:5000 kontrasztaránya LCD-nél egy kicsit csalós. Ez úgynevezett dinamikus kontrasztarány, vagyis bizonyos képtartalom mellett jobb feketével bír mint az 1200-sek, bizonyos képtartalom esetében pedig ugyanolyan mint a többi.

A CRT-s Samsungok-nál elképzelhető a sípolás, bár én ezt inkább az 1 éve piacon levő SlimFit-ekre hallottam (meg sajnos tapasztaltam is). Régebbi plazmáig bekapcsolva nagyobb zajt produkál, mint mondjuk egy Panasonic, de nem vészes normál hangerőnél. Samsung LCD-nél én nem hallottam sípolást.

1920*1080-as LCD-knek még nincs túl nagy jelentőssége, hacsak már most nem aktív Xbox360 konzolos vagy, esetleg immáron 2007 márciusában jövő PS3 leendő tulaj, netán dögivel vagy netről letöltött HD filmeknek, amiknek egyesek hatalmas jelentősséget tulajdonítanak.

Ha ezek birtokában nem vagy, és közeljövőben nem is leszel, akkor elég lesz az az 1366*768-as felbontás.
Köszönöm a választ.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

A tv-k bizony összemennek. :kiraly: 
Eddig legalábbis nekem mind összement. Sose felejtem el, az első 72cm-es Sony tv-m, mikor megvettem, akkora volt, hogy úgy éreztem a fél szobát elfoglalja

Aztán a jelenlegi 42-es Plazma is... Most meg... Bélyegméret!

Jövőre majd biztos olcsó lesz az 50-es, aztán váltunk.

LG nemrég azt nyilatkozta, hogy plazma piacon nagyon erősít, ezért jövőre 30%-al olcsóbban fogják adni minden plazmájukat. -30% az 50"-os plazmáiból is, hmmm.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

A tv-k bizony összemennek. :kiraly:

Eddig legalábbis nekem mind összement. Sose felejtem el, az első 72cm-es Sony tv-m, mikor megvettem, akkora volt, hogy úgy éreztem a fél szobát elfoglalja

Aztán a jelenlegi 42-es Plazma is... Most meg... Bélyegméret!

Jövőre majd biztos olcsó lesz az 50-es, aztán váltunk.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Bemész egy Média Marktba, és megnézed magadnak, ennél jobb módszer nincs.  

Egyébként szerintem mindkettő kicsi

Ne is mondd. Mikor megvettem a 42"-os plazmát és beraktam a helyére, azt mondtam: anyám mekkora nagy. 4 hét múlva meg néztem néztem, és azt mondtam: jobb lett volna egy 50"-os. Hülye emberi természet

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok. 

Szerintetek érdemes most beruházni 400-500eFT ilyen cuccba, vagy inkább várjunk 1-2 évet még kiforr a technológia?

LG nézegettünk eddig annak nagyon tetszett a képe, viszont a Samsung honlapján van már 1:5000 kontrasztos LCD is. Ez szemmel észrevehető, érdemesebb ilyet választani az 1:800 vagy 1:1600 -os helyett?

Másik kérdesem, hogy itthon a CRT-s Sansung képernyők (TV, Monitorok stb) stand by-ban sipolnak és bekapcsolt állapotban is magas sipoló hangot adnak. Ez megmaradt a Samsung LCD és plazma TVknél, vagy ott már eltűnt?

Másik kérdés, hogy érdemes megvenni az 1900-as felbontású kijelzőt, vagy elegendő a 1360-as is?

Köszi a válaszokat.

Laci

1-2 év múlva elég nagy változások lehetnek a tv piacán. Addiggra már elvben piacon lesz két új technológia is OLED, SED, illetőleg LED alapú LCD, ami jövőhéttől a Media Marktban egy kiállítás erejéig megtekinthető.

A Samsung 1:5000 kontrasztaránya LCD-nél egy kicsit csalós. Ez úgynevezett dinamikus kontrasztarány, vagyis bizonyos képtartalom mellett jobb feketével bír mint az 1200-sek, bizonyos képtartalom esetében pedig ugyanolyan mint a többi.

A CRT-s Samsungok-nál elképzelhető a sípolás, bár én ezt inkább az 1 éve piacon levő SlimFit-ekre hallottam (meg sajnos tapasztaltam is). Régebbi plazmáig bekapcsolva nagyobb zajt produkál, mint mondjuk egy Panasonic, de nem vészes normál hangerőnél. Samsung LCD-nél én nem hallottam sípolást.

1920*1080-as LCD-knek még nincs túl nagy jelentőssége, hacsak már most nem aktív Xbox360 konzolos vagy, esetleg immáron 2007 márciusában jövő PS3 leendő tulaj, netán dögivel vagy netről letöltött HD filmeknek, amiknek egyesek hatalmas jelentősséget tulajdonítanak.

Ha ezek birtokában nem vagy, és közeljövőben nem is leszel, akkor elég lesz az az 1366*768-as felbontás.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok Kérdésem:érdemese kiadni100e ft 10cm ért,menyire látszik a 82-94 köszti külöbséget kiszemeltjeim:LG32LC2R-270e. vagyLG37LC2R.
Bemész egy Média Marktba, és megnézed magadnak, ennél jobb módszer nincs.

Egyébként szerintem mindkettő kicsi

ED HARIS

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ED HARIS »

Sziasztok Kérdésem:érdemese kiadni100e ft 10cm ért,menyire látszik a 82-94 köszti külöbséget kiszemeltjeim:LG32LC2R-270e. vagyLG37LC2R.

szlaci_s70

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szlaci_s70 »

Sziasztok.

Köszi a válaszokat.

Laci

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Még az jutott eszembe, hogy tegnap láttam egy angol oldalon a WLT változatot, ami azt jelenti, hogy DVB-T tuner is van benne. Mindezt úgy 60 fonttal többért. Annyit én is adtam volna még érte, ha Mo-n lett volna ilyen...

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Gratula tinca! 
Jó a teszanyag is, az egyik legrészletgazdagabb animációs film, egyesek szerint a legjobb!

Köszi Posza! :kiraly:

Majd kipróbáljuk a többivel is, Némó, Csillagok háborúja, MIB stb.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Ennek az LG-nek a képe is jó? jobb mint a Sony meg a Samsung?

Attól függ, melyik Sony meg melyik Samsung, nem? De nekem nincs ilyenem, nem tudok nyilatkozni. Egy Sony-m volt (KLV-S32A10E) de már eladtam. Amikor nézegettem, váltsak -e erre az LG-re, pont a natív hajtási lehetőség miatt, akkor nem győzött meg eléggé... De nem tudom, aztán jött képbe a Plazma

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Nagyon sok LCD TV-t próbáltam, hurcoltam a notebook-omat, meg a dokkolóegységet, hogy DVI-ról is ki tudjam próbálni. Nem találtam olyan LCD TV-t, amit natívban ki lehetne hajtani. Ettől persze még lehet, hogy létezik. Néztem Panasonic, Sony, Grundig, Philips TV-ket.
Olvastad volna ezt a topikot, akkor LG-t próbáltál volna, pl. 37LC2R-t... Azt meg lehet az egyik HDMI-jén keresztül DVI-HDMI-vel natívban hajtani.

Ennek az LG-nek a képe is jó? jobb mint a Sony meg a Samsung?
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

LG 37LC2R akkor most a best buy?? És hol lehet a legeslegolcsóbban kapni?
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Gratula tinca!

Jó a teszanyag is, az egyik legrészletgazdagabb animációs film, egyesek szerint a legjobb!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez RAW-nak szólt

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Teccik a cuccod! Nézvén az aláírásodat...

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Nagyon sok LCD TV-t próbáltam, hurcoltam a notebook-omat, meg a dokkolóegységet, hogy DVI-ról is ki tudjam próbálni. Nem találtam olyan LCD TV-t, amit natívban ki lehetne hajtani. Ettől persze még lehet, hogy létezik. Néztem Panasonic, Sony, Grundig, Philips TV-ket.
Olvastad volna ezt a topikot, akkor LG-t próbáltál volna, pl. 37LC2R-t... Azt meg lehet az egyik HDMI-jén keresztül DVI-HDMI-vel natívban hajtani.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

RAW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: RAW »

No, ez itt érdekes kérdés. Szal a Samsungot nem lehet natívban tisztán digitális jellel meghajtani PC-ről?Ami érdekelne az az, hogy melyek azok a 32"-36" méretű a világon a legjobb képű TV-k amelyeket valami hiper szuper PC-ről meghajtva digitális monitornak is lehetne használni, meg még TV-re és HD filmre is jók???

Nekem úgy tűnik, hogy a gyártók DIREKT nem teszik elérhetővé a natív felbontást a TV-knél. Azt szeretnék, hogy vegyél egy LCD monitort és egy LCD TV-t is, mert az nekik jó.
Nagyon sok LCD TV-t próbáltam, hurcoltam a notebook-omat, meg a dokkolóegységet, hogy DVI-ról is ki tudjam próbálni. Nem találtam olyan LCD TV-t, amit natívban ki lehetne hajtani. Ettől persze még lehet, hogy létezik. Néztem Panasonic, Sony, Grundig, Philips TV-ket. Végül egy Philips-et vettem (névjegyben a típusa). Ezt sem lehet natívban kihajtani, csak 1280x768-ban, de az legalább pontosan kitölti a képernyőt. Feleségem használja egy Mac Minivel, plusz tévéként. Nem nagyon látni, hogy vízszintesen skálázna, pedig igen. Ha nagyon nézem, a ferde vonalakon (pl. óra másodpercmutatója) kicsit látni.
Korg MR-1 DSD recorder, Rega P3+RB300+Benz Micro ACE H LP játszó, Sony XA333ES SACD játszó, Panasonic DVD-S97 DVD játszó, Panasonic NV-HS950 S-VHS video, Strong 5155 DVB-T vevő, Technics ST-GT350 tuner, Arcam FMJ A32 7.1, FMJ P35, FMJ P35/3 erősítők, Castle Howard S3 első, Bastion center, Severn 2 hátsó hangfalak, Martin Logan Abyss szub, Panasonic TH-42PV60E plazma TV

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Kellemes hétvégét mindenkinek! 
Volna egy kérdésem. Szóval van egy Samsung LE-40R71B típusú LCD TV-m. Azért vásároltam, hogy HD videókat tudjak rajta nézni. Összeraktam már régebben egy HTPC konfigot is hozzá. A gép és a TV összekötése DVI-HDMI. A TV felbontása elvileg 1366x768. A HTPC-n a másodlagos monitor felbontása 1280x720-ra(szabvány HDTV felbontás) van állítva, ezt jeleníti meg a TV. Szóval hogy van az, hogy TV-n a számítógép képének(legyen az egy egyszerű windowsos desktop, vagy egy teljes képernyős lejátszott videó) egy része(amolyan keret szerűen) nem látszódik? Mintha az LCD panelt körbe letakarná a TV kávája. Ez lehet hogy így van? Szóval az 1366x768 az van, csak nem látszik?

Ez amit látsz az Overscan.

Maradj a vga bemenetnél, és nem lesz ilyen bajod. HDMI-n keresztül nem fogod tudni natívban meghajtani ezt a tv-t.

No, ez itt érdekes kérdés. Szal a Samsungot nem lehet natívban tisztán digitális jellel meghajtani PC-ről?
Ami érdekelne az az, hogy melyek azok a 32"-36" méretű a világon a legjobb képű TV-k amelyeket valami hiper szuper PC-ről meghajtva digitális monitornak is lehetne használni, meg még TV-re és HD filmre is jók???

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

légyszi tegyél már fel róla egy szép nagy képet.Mert a neten nem találtam róla nagy felbontású képet sehol, köszi!

Teszek majd, csak most frissítettem rendszert és a kameráról képet leszedő progi megszűnt felimerni a gépet...

Addig is: az egyik küldött link anyagában van egy aránylag nagy kép.

Egyébként, ma vettem komponens kábelt és mit mondjak, igencsak sokat javult a kép. Mostmár nagyon szép!

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: alfa »

Ez típus függő, az enyém mögött, ahol a sok csatlakozó van elég mély üreg található, ott pl. elférne.
Kösz' a választ!
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

A segítségeteket szeretném kérni. 
LCD-t szeretnék a falra szerelni, de nem vagyok otthon a témában.
A kérdésem az, hogy a 220, meg az antenna aljzat elfér-e közvetlenül a fali tartó (tv) mögött is, vagy csak úgy, ha átszik a tv mellett. Most még van lehetőségem megmondani az aljzatok helyét a szakiknak, azért kellene gyors válaszotok.

Előre is köszönöm!

Ez típus függő, az enyém mögött, ahol a sok csatlakozó van elég mély üreg található, ott pl. elférne. Én csak azért tettem fel csatornát, a képeimen megnézheted, mert nem volt kedvem vésni, de tény, hogy az lenne a legjobb megoldás.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”