Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

TFT monitorok topikja!

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Teaway »

- tenallad az a baj, hogy analogon kotod be a monitort. - elso lepeskent kotsd be csak digitalisan az ATI-val es menni fog minden!

Azt írta, hogy: "A monitornak CSAK beépített DVI kábele van", tehét nem köthette be analógon.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

Valószínűleg a Radeon 7000-es pedig (mivel van külön VGA ajzata is) DVI-D, így csak digitális jelet ad ki.

Van olyan Radeon is, pl. a 9600XT, amin DVI-I van, annak ellenére, hogy van rajta külön VGA is.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Tami »

- tenallad az a baj, hogy analogon kotod be a monitort.
- elso lepeskent kotsd be csak digitalisan az ATI-val es menni fog minden!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

xitron
Isten Hozott! :)

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: xitron »

- az, hogy valami DVI meg nem jelenti azt, hogy az digitalis: - a tieden milyen DVI van?:

DVI-I (integralt analog es digital)

DVI-D (csak digital)

DVI-A (csak analog)

Hi Tami

Az ATI honlapja szerint DVD-I:

Display support
One display (VGA or DVI*) simultaneously connected with a TV or VCR
* (DVI-I to VGA adapter included)

Ezek szerint kiadja az analóg jelet is és a monitor (mivel nem tudom beállítani, hogy csak digitálisat fogadjon) veszi ezt és átállítja a saját bemenet-típusát.

Valószínűleg a Radeon 7000-es pedig (mivel van külön VGA ajzata is) DVI-D, így csak digitális jelet ad ki.

Hát ez van, együtt fogunk élni vele, az All in Wonder 9000-es tudása miatt mindenképpen azt használjuk.

Xitron
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- eppen ezaz.. nem akarok mas dobozokat kabeleket tapegyseget latni, monitorban benne van a tap hangfalak es kesz, belemegy a 3,5mm-es jack es kesz, arra, hogy valamilyen szinten szoljon arra boven eleg az lcd-ben levo.
- en nem jatszom, nem mozizom rajta, nem vagyok egy ms-es hajhasz, meg kontraszt sem.
T A M I . H U

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tsc »

Eredetileg én is így voltam vele, de ha belegondolok, nehéz olyat találni ami mindenben pont megfelelő (jó kép, hangszóró, dvi, ár, stb) , és akkor már - monitorról lévén szó - inkább a kép legyen tökéletes... Hangszórónak meg melléraktam egy Logitech X-230-at ami újonnan 10e ft és jobban szól mint 3 monitor együttvéve

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- nekem elengedhetetlen a hangszoro.., ennyi, nem vennek hangszoro nelkulit 50-ert sem.
T A M I . H U

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ne felejtsük el hogy nemrég kelt itt el az apróban pl. Samsung 193P is 50e Ft körül... Ami azért valószínűleg körberöhögi ezt a Guns N Roses monitort. (Samsung outletben újonnan 65e Ft volt)

Most már inkább vennék egy ilyen kategóriát használtan 1 évesen - mint egy gagyibb kvázi nonamet újonnan. (meglehet attól még nem rossz a GNR mivel nem láttam élőben, de az is igaz, hogy egész addig nem is tudtam mi a különbség jó és kevésbé jó LCD közt, míg tüzetesebben (értsd: saját asztalomon) meg nem vizsgáltam egy jó LCD-t)

Vendég

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

- ez a GNR nagyon tetszik, jol is nez ki,es van benne hangszoro is, a panelje A-Si, AMOLED alapu. - allitolag nagyon szep a kepe.. , meg fogom a heten nezni es lehet veszek egyet.
Én úgy tudom, hogy a-sinak a-si, de TN paneles. Ennek megfelelően rossz kontraszt, rossz színek, rossz látószög. A Samsungnak van a-si PVA paneles cucca de az egy más tészta.
- ezert fogom megnezni, amugy ezert a penzert...

Azért 60 ezer Ft-ért lehet kapni jópár TN paneles monitort. Igaz, hangszóró nélkül, de legalább márkásak.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- ez a GNR nagyon tetszik, jol is nez ki,es van benne hangszoro is, a panelje A-Si, AMOLED alapu. - allitolag nagyon szep a kepe.. , meg fogom a heten nezni es lehet veszek egyet.
Én úgy tudom, hogy a-sinak a-si, de TN paneles. Ennek megfelelően rossz kontraszt, rossz színek, rossz látószög. A Samsungnak van a-si PVA paneles cucca de az egy más tészta.
- ezert fogom megnezni, amugy ezert a penzert...
T A M I . H U

Vendég

TFT monitorok topikja!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- ez a GNR nagyon tetszik, jol is nez ki,es van benne hangszoro is, a panelje A-Si, AMOLED alapu.
- allitolag nagyon szep a kepe.. , meg fogom a heten nezni es lehet veszek egyet.
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- Photo hall:

GNR TS902D
19" TFT, 8ms
1280x1024 / 75Hz
fenyero 300cd/m2
kontraszt 500:1
hangszoro, DVI
59,990,-Ft

Packard Bell Maestro 190W
19" TFT, 8ms
1440x900 / 75Hz
fenyero 300cd/m2
kontraszt 500:1
hangszoro, DVI
69,990,-Ft

- Auchan:

LG L1919S-SF
19" TFT, 8ms
1280x1024 / 75Hz
61,990,-Ft
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

- az, hogy valami DVI meg nem jelenti azt, hogy az digitalis:
- a tieden milyen DVI van?:
DVI-I (integralt analog es digital)

DVI-D (csak digital)

DVI-A (csak analog)

T A M I . H U

xitron

TFT monitorok topikja!

A monitornak CSAK beépített DVI kábele van, tehát VGA-val nincs összekötve.

Azt én sem tudom, hogy a régi kártyával mért nem látszott a boot-képernyő, de tény hogy nem látszott. Most mikor a windows leáll (a monitort Digital In-be átállítva), villan a képernyő és "NO SIGNAL" üzi jelenik meg. Ekkor áll vissza Analog In-re.

Lehet, hogy lámaság amit mondok, de én arra tippelnék, hogy mivel a 9000-es csak DVI csati van, amit a saját gépemnél CRT monitorral a kártyához adott DVI-VGA váltóval használtam, ez az egy csati analóg és digitális jelet is kiad. A 7000-es viszont külön csatin tudott analóg jelet kiadni, ezért lehet, hogy a DVI-on csak digitális jel jött ki. Ebben az esetben valóban a monitorral lesz a gond, azaz hogy nem lehet benne elmenteni a bemeneti forrás típusát, hamen amit kap azt használja.

Na mindegy.

Azért köszi a hoszzászólásokat.

Xitron
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: Pelican »

Szóval a kérdes, hogy van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata, be lehet-e valahogy állítani a 9000-en, hogy csak digitálisan jöjjön ki belőle a jel, vagy - mivel csak egy kimenete van - ezt el kell viselni?

Valszeg a monitoroddal van gond, már ha értem egyáltalán, amiket írtál...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

T. fórumlakók! 
Egy kis segítséget kérnék.

A minap szert tettem új PC-alkatrészekre, így a felszabadult egységeket beépítettem a fiam gépébe. Az egyik csere egy ATI Radeon 7000 -> ATI All in Wonder 9000 volt. A 7000-sel egy Xerox 17" TFT monitor volt meghajtva, DVI-on keresztül a monitor menüjében Digital In-re állítva. (A gép bootolása nem is látszódott, csak már a Windows üdvözlőképernyője.) A 9000-sel (amin csak DVI kimenet val, míg a 7000-es volt DVI és VGA is) hiába van a bemenet Digital-on, bootoláskor a monitor automatikusan átáll Analog In-re, megjeleníti a boot-képernyőt, és úgy is marad. Persze, ha már beindult a Windows, át lehet állítani Digital-ra, de ez minden alkalommal kicsit macerás.

Szóval a kérdes, hogy van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata, be lehet-e valahogy állítani a 9000-en, hogy csak digitálisan jöjjön ki belőle a jel, vagy - mivel csak egy kimenete van - ezt el kell viselni?

Előre is köszi a segítséget.

Xitron

ezekszerint össze van kötve DVI-n és VGA-val is? ha csak digitalon akarod használni akkor miértnem csak a DVI-al kötöd össze? amúgy nemértem "Digital-In" módba miértnem látszódik a bootolás.
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

xitron

TFT monitorok topikja!

T. fórumlakók!

Egy kis segítséget kérnék.

A minap szert tettem új PC-alkatrészekre, így a felszabadult egységeket beépítettem a fiam gépébe. Az egyik csere egy ATI Radeon 7000 -> ATI All in Wonder 9000 volt. A 7000-sel egy Xerox 17" TFT monitor volt meghajtva, DVI-on keresztül a monitor menüjében Digital In-re állítva. (A gép bootolása nem is látszódott, csak már a Windows üdvözlőképernyője.) A 9000-sel (amin csak DVI kimenet val, míg a 7000-es volt DVI és VGA is) hiába van a bemenet Digital-on, bootoláskor a monitor automatikusan átáll Analog In-re, megjeleníti a boot-képernyőt, és úgy is marad. Persze, ha már beindult a Windows, át lehet állítani Digital-ra, de ez minden alkalommal kicsit macerás.

Előre is köszi a segítséget.

Xitron

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

TFT monitorok topikja!

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

brr... minel tovabb gorcsolok a monitorvalasztassal, annal nehezebb donteni...
kiolvastam a fel netet mar es meg mindig nem tudom mi lenne a jo
20as, 24es, hdmi-s, hdcp-s, mvp, pva, s-pva, s-ips, tn, itthonrol, kulfoldrol, most rogton vagy inkabb szeptemberben az uj szeriak?

dell2407 nemetbol 100e-rel lenne olcsobb, mint itthon
dell.eu
o v e r p o w e r e d

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

TFT monitorok topikja!

erdekes modon nem olyan sokkal dragabbak a 24esek
pl. a Acer AL2416Ws 24" LCD 6ms 1000:1 1920x1200 csak 190netto
a DELL 2407WFP 24" 16ms 1000:1 1920x1200 picit huzosabb 260netto (sok extra)
(amerikaban szinte egy arban vannak 700 dollar korul)

egy hasonlo szintu 20as 130netto (asus pw201) de van tobbert is

latni kene mukodes kozben az acer-t
egy picit csunyabb, mint a dell de sokkal szebb mint a viewsonic

szerk: felejtos az acer nincs rajta DVI, illetve amin van (Wd vegzodes) az itthon nem kaphato
o v e r p o w e r e d

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

amugy se vonz a gondolat, hogy evente cserelgessem

- ha a mostanit eladnad szolj
T A M I . H U

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

TFT monitorok topikja!

saturnban egy wide 24es vagy 30as tft volt kiallitva multkor, valami repszim ment rajta
eleg meggyozo volt
jo az a bazinagy kep
kicsit elkalandoztam gondolatban, hogy 24est kellene venni
amugy se vonz a gondolat, hogy evente cserelgessem

korulnezek
o v e r p o w e r e d

Vendég

TFT monitorok topikja!

Néztem a MM-ban ezt a Philipset, nem volt egetrengető képe, amúgy kinézetre tetszett, meg feature szinten is, szóval akár jó választás is lehet.
- nekem nem jatekra kell, arra amire en hasznalom arra egy korabbi generacios panelek altal nyujtott kep is boven megfelel.
- a mostani megjelenitok altal nyujtott kepi parametere szamomra boven elegendoek.
- en a kulsot nezem es a praktikumot.

Az a baj, hogy az S-PVA panelekkel szinte teljesen leálltak, a Samsungnak van egy-két modellje, a FSC gyárt még pár monitort és persze az Eizonak vannak még ilyen készülékei.

A TN+filmes panelek egyszerűen borzalmasak. Nagyon rossz látószög, beállíthatatlan színek, vérgyenge kontraszt. Hiába gyors egy monitor ha közben nézhetetlen. Az S-PVA panelek is tudnak 16ms-ot, ez szerintem az általános felhasználáshoz megfelelő és ehhez CRT-s színek, nagy látószög és viszonylag magas kontraszt tartozik. Mióta megvan az Eizo-m, nem láttam még csak hasonló monitort sem (kivéve persze a többi S-PVA monitort, mint mondjuk tsc Samsungja).
Ha a külsőt is nézed, akkor még rosszabb a helyzet, persze ízlések és pofonok ugye, de én az Eizo-n kívül nem láttam nekem tetsző monitort, kivéve a 193P Plust amit meg már nem gyártanak.

Múltkor láttam egy nagy TN+filmes monitort és olyan rossz volt a látószöge, hogy a nagy képméret miatt már szemből nézve is a sarkok már rosszak voltak.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TFT monitorok topikja!

ez a teszt nem szigoruhanem szar

ez egy kicsit jobb
http://www.behardware.com/articles/619- ... 16-ms.html

Na, megnéztem, hát ott is lehúzták filmnézésben, csak 3-ast kapott...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TFT monitorok topikja!

Néztem a MM-ban ezt a Philipset, nem volt egetrengető képe, amúgy kinézetre tetszett, meg feature szinten is, szóval akár jó választás is lehet.
- nekem nem jatekra kell, arra amire en hasznalom arra egy korabbi generacios panelek altal nyujtott kep is boven megfelel.
- a mostani megjelenitok altal nyujtott kepi parametere szamomra boven elegendoek.
- en a kulsot nezem es a praktikumot.
T A M I . H U

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”