Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"ehát akkor azt mondjátok, hogy a digitális müsorszórók által sugárzott jelek sokkal szebb képet biztositanak, mint mondjuk a fiber.... (kábeltv) által közöltek?"

Ez nem ilyen egyszerű.
Elvben a mai analóg kép jobb (tud lenni ideális esetben) a digitálisnál.
A gyakorlat viszont az, hogy amit le lehet rontani, azt a magyar műsorszórók le is rontják.
Hasonlítsd össze a Sportklub és az RTL Klub egy-egy vb-közvetítésének képminőségét!
Előbbit digitálisan sugározzák, utóbbit analógban.
(A látott két képminőségben természetesen benne lesznek a kábeles cég által hozzáadott hibák is.)

A legjobb (nem HD) képminőséget szerintem ma egy analóg műholdvevő+ Yagi-antenna (ez az a régi ágasbogas a háztetőkön) adja. Csak ezekkel egyre kevesebb műsor fogható.

"Arra figyelj, hogy a samsung 3 év garija, nem három év gari. Csak úgy kommunikálják, hogy annak hihesse a felületes szemlélődő. Valójában 1 év teljeskörü, 1 év ingyenes javítás, 1 év szavatosság."

Ez a monitoroknál is így van, mert tavaly sikerült venni egy 173P+-t, ami azért nem olcsó dolog, és ennyiért azért elvárnék némi szolgáltatást.

q13579
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: q13579 »

Csak megjegyzem, mert ma véletlenül ráakadtam az alábbi mondatra a használati útmutatóban (LG 37LC2R): "Ez a TV-készülék külső, digitális set-top box egység nélkül képes a digitális antenna- és kábelesjelek vételére." !!!Ha ez igaz... :-)

hmm, ennek utána fgok érdeklődni ám!

Egyébként semmi baj nincs a az lcd tv-s képével, cimborámnál néztünk meccseket 42" LB1R-n UPC-s volt mondjuk, remek jellel, és frankón hiba nélküli volt!! Ott ütött szöget a fejembe a dolog, addig én sem hittem, hogy megéri!

Egyébként egy igényesebb hálózati szűrővel is sokat lehet ám dobni a minőségen...

tehát akkor azt mondjátok, hogy a digitális müsorszórók által sugárzott jelek sokkal szebb képet biztositanak, mint mondjuk a fiber.... (kábeltv) által közöltek?

q13579

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: q13579 »

Csak megjegyzem, mert ma véletlenül ráakadtam az alábbi mondatra a használati útmutatóban (LG 37LC2R): "Ez a TV-készülék külső, digitális set-top box egység nélkül képes a digitális antenna- és kábelesjelek vételére." !!!Ha ez igaz... :-)

Gondolom mert be van építve a tévébe.!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

hmm, ennek utána fgok érdeklődni ám!

Egyébként semmi baj nincs a az lcd tv-s képével, cimborámnál néztünk meccseket 42" LB1R-n UPC-s volt mondjuk, remek jellel, és frankón hiba nélküli volt!! Ott ütött szöget a fejembe a dolog, addig én sem hittem, hogy megéri!

Egyébként egy igényesebb hálózati szűrővel is sokat lehet ám dobni a minőségen...

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Csak megjegyzem, mert ma véletlenül ráakadtam az alábbi mondatra a használati útmutatóban (LG 37LC2R): "Ez a TV-készülék külső, digitális set-top box egység nélkül képes a digitális antenna- és kábelesjelek vételére." !!!
Ha ez igaz... :-)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az a samsung nagyon megfelelő lenne le40r72b
, csak nem sajnos nem tudtam még soha megnézni éles helyzetben, mert vagy rádugták nekem hd demo-ra, amivel gyönyörü lett a képe, vagy rányomták egy dvd- filmre, aminek a jele már meg volt bontva kb másik 10 tv-ére. El lehet képzelni milyen képe volt....

Próbálj olyan boltot találni ahol az antenna jel is rá van kötve és megtudod nézni.Én a mammut saturnban tudtam a tvadásokkal is megnézni. Igaz hogy ott is osztott a jel, de ennek ellenére az LG37LZ55 nek a képe az adott körülmények ellenére is megfelelt. Az pedig csak kellemesebb meglepetés ha otthon még jobb a képe.Ugy emlékszem hogy sajnos a nagyobb lcd tvk mintha sorokban lennénk és nem tudsz megfelelő távolságra állni tőle. Nagyon közelről meg kiábrándító lehet.De rég voltam arrafelé, lehet hogy már átrendezték.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az a samsung nagyon megfelelő lenne
le40r72b
, csak nem sajnos nem tudtam még soha megnézni éles helyzetben, mert vagy rádugták nekem hd demo-ra, amivel gyönyörü lett a képe, vagy rányomták egy dvd- filmre, aminek a jele már meg volt bontva kb másik 10 tv-ére. El lehet képzelni milyen képe volt....

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy néz ki letettem a vásárlásról. Korábban írtam hogy szeretnék venni egy le40r72b samsungot, azonban ugy döntöttem még nem teszem. Megnéztem ismerösömnél mit is tud egy ilyen kaliberű tv (sony 40s2000) otthoni használatban. Elég nagy csalodás volt. Abszolut nincs még ott a müsorszórás és a media, ahol a tv-k tartanak. Hiába van 1366*7xx felbontásod, ha ennél joval kisebben szorja minden szolgáltato az adását. A dvd-k is kisebb felbontásban vannak.Tehát az egy dolog hogy gyönyörü képe van az lcd-nek, mert kenterbe veri a sima tv-t, de ha csak crt-re készülnek a dolgok, akkor meg vagy löve sajnos. Ott tartunk hogy a tv-k rohamosan fejlödnek, de nem értem minek????, ha ugysem tudják kihasználni az felhasználók. Persze majd idővel igen, ha már hd-ben szórnak mindent, de az még legalább 3  5 év. Akkor meg minek vegyen most valaki ilyen kaliberű tv-t. Nem igazán értem....

Egy crt-nek ilyen viszonyok között sokkal különb képe van, mint az lcd-nek és a plazmának, mert nem tudják kihasználni az adottságaikat, holott pl a bemutato dvd-ken látszik mire is lennének képesek......

Nem teljesen értek veled egyet.Ha HD minőségben akarod már most a tvmüsort is nézni , persze az nyílván nem fog menni.Nekem az LG37LC2R mellett ott van a szobámban egy 63cm es crt sony is. Gondoltam ha szar lesz a tv képmínősége az lcdn akkor nézem a sonyn. Nos az a helyzet hogy jobb az lcdmen mint a sony crtmen.Tehát az lcdn nézem a tvt is. Igaz megfelelő távolságból 3m. Nem Hd minőség , de a tv adást a crtn sem HD mínőség. Nyílván fontos hogy a jelerősség jó legyen. Azt nem tudom hogya 40 colos tvknél milyen távolságra kell ülni és hogy azoknál mi a szitu.

Milyen szolgáltatód van? És ha már itt tartunk, melyik a legidálisabb műsorszoró, amelyikkel a lehető legjobban ki lehet használni a magasabb felbontás, és az lcd nyujtotta előnyöket?

És még egy kérdés. Mennyire számít lcd-nél hogy mekkora a kontrasztaránya?

UPC szolgáltatóm van, és kábel. Fogalmam sincs hogy melyik szolgáltatónál a legjobb a vétel. Van már digitális müsorszórás is ,ugy tudom .de hogy melyik szolgáltató , hány csatorna stb annak utána kell nézni. Nekem megfelel egyenlőre ez ami van.Ugy is át kell állni valamikor digitálisra.A tvmnél kikapcsoltam a digitális zajszürést mert ha az be volt kapcsolva akkor mosottabb volt a kép. A színeit a sonyhoz igazítva állítottam be. Tehát el kell játszogatni a beállításokkal hogy a legmegfelelőbb képet produkálja. Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy a látásom sajnos romlott az utobbi másfél év alatt a crt monitoromnak és a szar szemüvegek használata miatt. közeltre ugy kb másfeles a látásromlásom. Lehet hogy e miatt is szemüveg nélkül 3 méterről nekem tök jó az lcd, mert talán nem anyira éles a látásom.Ami nekem 3 m az lehet hogy egy élesszemünek 4m távolság.-- Viszont amikor tv mustrába mentem vásárlás elött , hát én is elképedtem hogy milyen szarul jelenitik meg az analóg tv adásokat alegtöbb lcd tv és valóban nagy kérdőjel volt hogy hát ezért adjak ki enyi pénzt? aztán rátaláltam az LG37LZ55 LCD re és azon a tv képe is jó volt, kis állítgatás után. Szerintem még nézelődjél , hátha találsz megfelelőt.

gucs

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gucs »

Sziasztok!

Segítséget kérnék 26"-os Lcd tv akarok venni.
Legjobban a Samsung Le-26R51BX(210 ezer) és a Panasonic TX26Lx60p(240 ezer)
tetszik,de a kettő közöt nem tudok válsztani.

Előre is köszönöm!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Milyen minőséget tud egyébként produkálni a pc-s csati? Egy az egyben olyan mintha lcd monitor lenne?
A mínősége tű éles kép. Sokkal jobbmint a sima lcds monitor. Annak idején vettem 19 colos lcd monitort , de szarabb volt a képe mint a crtmnek van /színek, élesség(ha bár csak dsub csatis volt)/ Még az nap vissza is vittem a bolba és a pénzem visszakértem. Aztán fél évre rá megint vettem egy 19 colosat márkásabbat de azzal is ez volt a tapasztalatom, tehát azt is gyorsan visszavittem és visszakaptam a pénzem.Ezzel ilyen gondom nincs mert tudom állítani a színhőmérsékletett , kontrasztot , mindent ami kell és lás csodát ennek a képe már tökéletes, símán utoléri a régi crtmet.Nincs utánhuzás gyors jeleneteknél. Semilyen korábbi hátrányt nem tapasztalok.A színeit olyanra állitom ami nekem tetszik. Míg a mezei lcd monitoroknál ha gyors válaszídejü paneles volt akkor a színek rosszabbak voltak mert a gyorsaság mezején feláldozta az gazdagabbárnyalatokat/szűrkék, feketék, stb/

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ismerősöm nemrég vett egy sony 40s2000-est. Én ugye egy Samsung le40r72b-n gondolkodom nagyon. Elmentem hozzá hogy megnézzem milyen képe lesz sima adás illetve dvd nézése közben. Háááááát.
Nem gondoltam volna hogy ekkora a kül a hd-s demo és a napi használat minősége között.
Nem győzöm elégszer kihangsúlyozni hogy GYÖNYÖRŰ az lcd képe, de még nem tudja semmi kihasználni. Ha meg igy vesszük akkor nem is ér meg félmilliot. Mert lehet hogy élményt nyujt Xbox-al, és megfelelő dvd-vel, de a saját otthonomban nem szeretnék "mozinéző" titulusba kerülni, hogy súlyos pénzeket fizessek hogy élvezhessem a tudását, sima adot pedig szinte élvezhetetlen minöségbe tudjak nézni ( mert valljuk be az átlag ember a tv-jét 80 %-ban a szórt adásokra használja)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ismerősöm nemrég vett egy sony 40s2000-est. Én ugye egy Samsung le40r72b-n gondolkodom nagyon. Elmentem hozzá hogy megnézzem milyen képe lesz sima adás illetve dvd nézése közben. Háááááát.
Nem gondoltam volna hogy ekkora a kül a hd-s demo és a napi használat minősége között.
Nem győzöm elégszer kihangsúlyozni hogy GYÖNYÖRŰ az lcd képe, de még nem tudja semmi kihasználni. Ha meg igy vesszük akkor nem is ér meg félmilliot. Mert lehet hogy élményt nyujt Xbox-al, és megfelelő dvd-vel, de a saját otthonomban nem szeretnék "mozinéző" titulusba kerülni, hogy súlyos pénzeket fizessek hogy élvezhessem a tudását, sima adot pedig szinte élvezhetetlen minöségbe tudjak nézni ( mert valljuk be az átlag ember a tv-jét 80 %-ban a szórt adásokra használja)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy néz ki letettem a vásárlásról. Korábban írtam hogy szeretnék venni egy le40r72b samsungot, azonban ugy döntöttem még nem teszem. Megnéztem ismerösömnél mit is tud egy ilyen kaliberű tv (sony 40s2000) otthoni használatban. Elég nagy csalodás volt. Abszolut nincs még ott a müsorszórás és a media, ahol a tv-k tartanak. Hiába van 1366*7xx felbontásod, ha ennél joval kisebben szorja minden szolgáltato az adását. A dvd-k is kisebb felbontásban vannak.Tehát az egy dolog hogy gyönyörü képe van az lcd-nek, mert kenterbe veri a sima tv-t, de ha csak crt-re készülnek a dolgok, akkor meg vagy löve sajnos. Ott tartunk hogy a tv-k rohamosan fejlödnek, de nem értem minek????, ha ugysem tudják kihasználni az felhasználók. Persze majd idővel igen, ha már hd-ben szórnak mindent, de az még legalább 3  5 év. Akkor meg minek vegyen most valaki ilyen kaliberű tv-t. Nem igazán értem....

Egy crt-nek ilyen viszonyok között sokkal különb képe van, mint az lcd-nek és a plazmának, mert nem tudják kihasználni az adottságaikat, holott pl a bemutato dvd-ken látszik mire is lennének képesek......

Nem teljesen értek veled egyet.Ha HD minőségben akarod már most a tvmüsort is nézni , persze az nyílván nem fog menni.Nekem az LG37LC2R mellett ott van a szobámban egy 63cm es crt sony is. Gondoltam ha szar lesz a tv képmínősége az lcdn akkor nézem a sonyn. Nos az a helyzet hogy jobb az lcdmen mint a sony crtmen.Tehát az lcdn nézem a tvt is. Igaz megfelelő távolságból 3m. Nem Hd minőség , de a tv adást a crtn sem HD mínőség. Nyílván fontos hogy a jelerősség jó legyen. Azt nem tudom hogya 40 colos tvknél milyen távolságra kell ülni és hogy azoknál mi a szitu.

Milyen szolgáltatód van? És ha már itt tartunk, melyik a legidálisabb műsorszoró, amelyikkel a lehető legjobban ki lehet használni a magasabb felbontás, és az lcd nyujtotta előnyöket?

És még egy kérdés. Mennyire számít lcd-nél hogy mekkora a kontrasztaránya?

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Sok igazság van abban ami írsz. Az LCD-k a jelenleg elterjedt forrásokkal sokaknak nagy csalódást okoznak - legalábbis képminőség terén (szobadísznek máris kiválóak).

Azt mondjuk fel lehet hozni mellettük, hogy 40 és több inchben már nemigen kapsz CRT-t, vagy ha igen, az is egy ház méretű valami, aki nem tud projit elhelyezni és nagy képet akar, nemigen marad alternatívája.

Ha akad otthon HD anyag és HTPC, akkor azért meg-meg csillogtatják tudásukat az LCD-k is, szerencsére egyre több ilyen szedhető össze a neten, de ez még ma barkács szinten mozog, mezei, kényelmes felhasználók egyelőre labdába se rúghatnak.

Persze tegyük hozzá hogy ez Európára igaz, USÁban már sok HD adás nézhető, oda jobban megéri LCD TV-t venni.

A hétvégén ismét végigcsekkoltam a MM-ot, mi az aktuális felhozatal Plazma meg LCD téren, jól szemügyre vettem őket, és a következőkre jutottam:

- Az új paneles, nagy LCD-k (pl. Sony 46S2000) _nekem_ már jobban tetszenek mint a hasonló méretű HD plazmák, mivel kevésbé látszik a rács (nem tűnik olyan irtó pixelesnek a kép) és nem tükröződnek (+kisebb, takarékosabb)
- A jó plazmák és LCD-k drágák
- Az átlagos tv adás az LCD-k nagy részén elég gáz, de minimum hullámzó minőségű (a régebbieken, vagy "akciós thomsonokon" egyenesen hányadék)
- Az átlagos DVD műsor az LCD-k nagy részén ölég csúnya, a plazmán nézhetőbb
- A HD demokkal már remekelnek az LCD-k, mindenkihez képest, de leginkább csak azokkal
- Egy olcsó DLP projektor még mindig bármikor nagyobb élményt kínál fél-harmad-negyed-stb áron, ha megvannak hozzá a megfelelő körülmények.
- Egy két méter széles vetített képhez képest még mindig bélyegméretű az összes TV

- Lassan már csak LCD -t meg plazmát lehet kapni, míg valójában sehol nincs igazán hozzájuk passzoló minőségű műsor itthon, sőt lefogadom hogy a mezei vásárlók többsége a frissiben vásárolt LCD tv-hez legjobb esetben is komponens, de leginkább scart bemeneten köt majd valami olcsó, vagy átlagos dvd lejátszót (adjunk a minőségnek!) Ez már csak azért is valószínű, mert ugyanabban a boltban ahol máris 100 féle plazma, lcd van, egyelőre alig lehet HDMI kábelt kapni, ami van az is aranyárban, az userek biztos nem fognak a 15e ft-os dvd lejátszójukhoz 10e ft-ért venni hdmi kábelt.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy néz ki letettem a vásárlásról. Korábban írtam hogy szeretnék venni egy le40r72b samsungot, azonban ugy döntöttem még nem teszem. Megnéztem ismerösömnél mit is tud egy ilyen kaliberű tv (sony 40s2000) otthoni használatban. Elég nagy csalodás volt. Abszolut nincs még ott a müsorszórás és a media, ahol a tv-k tartanak. Hiába van 1366*7xx felbontásod, ha ennél joval kisebben szorja minden szolgáltato az adását. A dvd-k is kisebb felbontásban vannak.Tehát az egy dolog hogy gyönyörü képe van az lcd-nek, mert kenterbe veri a sima tv-t, de ha csak crt-re készülnek a dolgok, akkor meg vagy löve sajnos. Ott tartunk hogy a tv-k rohamosan fejlödnek, de nem értem minek????, ha ugysem tudják kihasználni az felhasználók. Persze majd idővel igen, ha már hd-ben szórnak mindent, de az még legalább 3 5 év. Akkor meg minek vegyen most valaki ilyen kaliberű tv-t. Nem igazán értem....

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Milyen minőséget tud egyébként produkálni a pc-s csati? Egy az egyben olyan mintha lcd monitor lenne?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az LG 37 LB1R nek szebb a hangja. Valamint mintha 2 tuneres lenne. Drágább árkategoriáju volt mint a 37lc2R . Nekem a külső megjelenése egyáltalán nem jött be, meg a drágább ára sem. de ha neked ez tetszik jobban és egyárban vannak akkor valószínüleg ez a jobb választás.persze elötte hasonlítsd össze tudásban hogy mit tud az egyik és mit a másik. 1 HDMI csatija van míg a 37LC2r nek 2.  Utána kéne járni hogy ez tudja e fogadni pc ről a DVI jelet natívban . 

Igen, az LB1R 2 tuneres, viszont valóban csak 1 HDMI-je van. Ez fog dönteni. A hang nem nagyon érdekel, úgyis erősítőről megy majd Hogy is van ez a natív jel dolog, kérlek segítsetek, ebben még újonc vagyok.  A külsője viszont szerintem szebb, de ez ugye szubjektív.

Az LG 37 LC2R ezeket a pc-s felbontásokat tudja 720x400, 640x480,800x600,832x624,1024x768,1280x768,1360x768,1366x768. DVI-HDMI kábelen keresztül és nem kell azzal szórakozni hogy a pc-s képből valami esetleg lelóg , kitölti teljesen a tvmonitor képét. Más gyártóknál pl, samsung , sony ugy tudom hogy a HDMI csatija nem tudja ezt de lehet hogy magasabb árkategóriában talán már ott is megoldották. De írtad hogy valószínüleg a 2 HDMI csati fog dönteni, tehát akkor már el is dőlt. Abba belegondolva hogy majd amikor digitális müsorszórás lesz , akkor tényleg jól fog ez jönni , mert setup boxról megya digitális tvjel az egyik HDMIre mig a másikra a pcről.De már most is ki lehet használni mind két csatit , ha olyan dvd lejátszód van aminek HDMI csatija van és azt kötöd a tvre.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy néz ki letettem a vásárlásról. Korábban írtam hogy szeretnék venni egy le40r72b samsungot, azonban ugy döntöttem még nem teszem. Megnéztem ismerösömnél mit is tud egy ilyen kaliberű tv (sony 40s2000) otthoni használatban. Elég nagy csalodás volt. Abszolut nincs még ott a müsorszórás és a media, ahol a tv-k tartanak. Hiába van 1366*7xx felbontásod, ha ennél joval kisebben szorja minden szolgáltato az adását. A dvd-k is kisebb felbontásban vannak.Tehát az egy dolog hogy gyönyörü képe van az lcd-nek, mert kenterbe veri a sima tv-t, de ha csak crt-re készülnek a dolgok, akkor meg vagy löve sajnos. Ott tartunk hogy a tv-k rohamosan fejlödnek, de nem értem minek????, ha ugysem tudják kihasználni az felhasználók. Persze majd idővel igen, ha már hd-ben szórnak mindent, de az még legalább 3 5 év. Akkor meg minek vegyen most valaki ilyen kaliberű tv-t. Nem igazán értem....

Szerintem nézz meg egy plazmát is otthoni körülmények között. Szvsz az üzletek erős megvilágítása kedvez az LCD-nek, de otthoni körülmények között már kiábrándító tud lenni az eredmény. Plazmánál - a látottak alapján - szinte éppen fordított a helyzet.

Persze rossz antennajellel nem lehet sokat várni. DVD forrásról viszont nagyon szép kép érhető el, nem beszélve arról, hogy a legkisebb plazma képátmérője is nagyobb, mint a legnagyobb CRT volt, ami ugye nem éppen hátrány.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy néz ki letettem a vásárlásról. Korábban írtam hogy szeretnék venni egy le40r72b samsungot, azonban ugy döntöttem még nem teszem. Megnéztem ismerösömnél mit is tud egy ilyen kaliberű tv (sony 40s2000) otthoni használatban. Elég nagy csalodás volt. Abszolut nincs még ott a müsorszórás és a media, ahol a tv-k tartanak. Hiába van 1366*7xx felbontásod, ha ennél joval kisebben szorja minden szolgáltato az adását. A dvd-k is kisebb felbontásban vannak.
Tehát az egy dolog hogy gyönyörü képe van az lcd-nek, mert kenterbe veri a sima tv-t, de ha csak crt-re készülnek a dolgok, akkor meg vagy löve sajnos. Ott tartunk hogy a tv-k rohamosan fejlödnek, de nem értem minek????, ha ugysem tudják kihasználni az felhasználók. Persze majd idővel igen, ha már hd-ben szórnak mindent, de az még legalább 3 5 év. Akkor meg minek vegyen most valaki ilyen kaliberű tv-t. Nem igazán értem....

general

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

Az LG 37 LB1R nek szebb a hangja. Valamint mintha 2 tuneres lenne. Drágább árkategoriáju volt mint a 37lc2R . Nekem a külső megjelenése egyáltalán nem jött be, meg a drágább ára sem. de ha neked ez tetszik jobban és egyárban vannak akkor valószínüleg ez a jobb választás.persze elötte hasonlítsd össze tudásban hogy mit tud az egyik és mit a másik. 1 HDMI csatija van míg a 37LC2r nek 2. Utána kéne járni hogy ez tudja e fogadni pc ről a DVI jelet natívban . 

Igen, az LB1R 2 tuneres, viszont valóban csak 1 HDMI-je van. Ez fog dönteni. A hang nem nagyon érdekel, úgyis erősítőről megy majd Hogy is van ez a natív jel dolog, kérlek segítsetek, ebben még újonc vagyok. A külsője viszont szerintem szebb, de ez ugye szubjektív.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Nagyon közeli jövőben tervezzük LCD tv vásárlását. Ami szóba jöhet az a Sony és a Samsung. Sony esetében a KLV-S40A10 (480ezer), vagy a sony KDL-40S2000 (600000), a Samsungnal pedig a LE40R72B tipusa, ami 500ezer. Érdekelnének vélemények, mert kép alapján nem nagyon tudok dönteni. A samusung mellett szól a 2.3 közeli válaszidő, az nagyon szép design, a 3 év gar a sony egy évével szemben. Esetleg van valakinek valamelyik tipusból? És megéri-e kiadni 100ezerrel többet csakhogy SONY legyen ráírva, figyelembevéve azt hogy a samsungnak elég komoly tapasztalatai vannak már az lcd panalek terén, gondoljunk csak a monitorokra. Ök sem kezdök.
A véleményeket és infokat előre is köszi, nagyon sokat segítene.

Arra figyelj, hogy a samsung 3 év garija, nem három év gari. Csak úgy kommunikálják, hogy annak hihesse a felületes szemlélődő. Valójában 1 év teljeskörü, 1 év ingyenes javítás, 1 év szavatosság.

A három év szavatosság semmit sem jelent. Azaz, azt nem ők adják, hanem a törvény írja elő. A második év ingyenes javítása (alkatrész nem) olyan 10-20ezer forint előnyt jelenthet, az egy év teljeskörűt meg adja mindenki.

Ennyit a 3 év gariról. A szokásos koreai hazugság.

Az alacsonyabb válaszidő meg nem egyenlő a jobb képminőséggel. Főleg akkor nem, ha ez gyári adat és nem egy tesztsorozatban mérték. A szemednek higgy és ne az adatoknak. Persze nehéz dönteni a boltokban túlhúzott képeknek, amelyek jobban megnézve tele vannak hibával, csak a "nagy fény" elsőre odavonza a tekintetet.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

A segítségeteket kérem. Arra keresem a választ, hogy miért lenne érdemes LCD tévét venni 37 coll felett. Saját tapasztalatom szerint a plazmák képminőségét meg sem közelítik, de drágábbak. A látottak alapján ez a véleményem, de mindenről meggyőzhető vagyok.

gucs

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gucs »

Sziasztok kérlek segítsetek dönteni!

Samsung Le-26R51BX(210 ezer) vagy Panasonic Tx-26LX60P(240 ezer)
Megér-e 30 ezret a Panasonic felirat?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ma is belefutottam egy igen tudatlan eladóba... Gyakorlatilag semmit sem tudott mondani, amikor azt kérdeztem, milyen különbséget tudna mondani az LG LC2R és az LG LB1R típus közt, gyártástechnológiára gondolok, elektronikára... Mert a többit az ember elolvassa a műszaki specifikációban... Fogalma nem volt, miről beszélek! Pedig érdekelne nagyon, mivel gyakorlatilag egy árban vannak!

Tud valaki segíteni? Az LC2R alig pár hetes típus, tehát elvileg újabb technológia, bár látszik, hogy kicsit spóroltak a megjelenésen (az LB1R megjelenése elegánsabb jóval, a távirányító is szebb, bár azt lehet venni...)

A másik kérdés, hátha segít vki, melyik jobb választás, ha PC-t is használnék, a felsoroltak, esetleg egy 42" PC1R plazma? (1024x768)

Megköszönném a válaszokat!

Üdv mindenkinek

Az LG 37 LB1R nek szebb a hangja. Valamint mintha 2 tuneres lenne. Drágább árkategoriáju volt mint a 37lc2R . Nekem a külső megjelenése egyáltalán nem jött be, meg a drágább ára sem. de ha neked ez tetszik jobban és egyárban vannak akkor valószínüleg ez a jobb választás.persze elötte hasonlítsd össze tudásban hogy mit tud az egyik és mit a másik. 1 HDMI csatija van míg a 37LC2r nek 2. Utána kéne járni hogy ez tudja e fogadni pc ről a DVI jelet natívban .

general

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

Ma is belefutottam egy igen tudatlan eladóba... Gyakorlatilag semmit sem tudott mondani, amikor azt kérdeztem, milyen különbséget tudna mondani az LG LC2R és az LG LB1R típus közt, gyártástechnológiára gondolok, elektronikára... Mert a többit az ember elolvassa a műszaki specifikációban... Fogalma nem volt, miről beszélek!
Pedig érdekelne nagyon, mivel gyakorlatilag egy árban vannak!

Tud valaki segíteni? Az LC2R alig pár hetes típus, tehát elvileg újabb technológia, bár látszik, hogy kicsit spóroltak a megjelenésen (az LB1R megjelenése elegánsabb jóval, a távirányító is szebb, bár azt lehet venni...)

A másik kérdés, hátha segít vki, melyik jobb választás, ha PC-t is használnék, a felsoroltak, esetleg egy 42" PC1R plazma? (1024x768)

Megköszönném a válaszokat!

Üdv mindenkinek

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”