Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

saca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Hogy okosodjatok:"A plazma beégésről: Nincs HD plazma ami nem ég be! Ez tény! el kell fogadni."

bővebben kifejtenéd?
Arra is kiváncsiak lennénk miért pont a HD plazmákat emelted ki?

Gondolom azért, mert neki egy LG 42PX3RVA (852 x 480-as) SD plazmája van...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy okosodjatok:"A plazma beégésről: Nincs HD plazma ami nem ég be! Ez tény! el kell fogadni."

indokold már meg miért?

Ne indokolja...Ezerszer le voltt itt írva,nézzen utána,akit érdekel.Nem fog beégni normál körülmények közt,ennyi.

Csak az érdekelt volna,hogy miért pont a HD plazmát emelte ki?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

indokold már meg miért?

Ne indokolja...Ezerszer le voltt itt írva,nézzen utána,akit érdekel.Nem fog beégni normál körülmények közt,ennyi.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Plazma

indokold már meg miért?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Ezt honnan idézted?És főleg minek?Tököm tele már ezekkel a baromságokkal,komolyan,mint valami mókuskerék..

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Plazma

bővebben kifejtenéd?
Arra is kiváncsiak lennénk miért pont a HD plazmákat emelted ki?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Hogy okosodjatok:
"A plazma beégésről: Nincs HD plazma ami nem ég be! Ez tény! el kell fogadni."

Vendég

Plazma

Sziasztok
Mi van mostanában a forummal? Ma idáig nem lehetett bejönni! de mostanában is elég sokszor van ilyen.

Vendég

Plazma

természetesen rosszabbat
480x576 a képfelbontása. az upc directnek. és ezt nem lehet javítani.
A sima analog bemenetnél van a képjavító funkció és azzal sokkal jobb a kép.

mamago
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: mamago »

Sziasztok! 
Elötte (még megvan) 72cm samsung bio tv volt.
Hangja meg sem üti a samsungét. A képe tökéletes.
Érdekessége hogy használok upc directet és vezetékes upc is.
Hol jobb a kép? Analog 75 ohm-os bemenetén,mert a digitális euro bemenetén csak 512 a felbontás és nem szép.
Azt irja hogy 10000:1 kontrasztarány.
Nincs viszonyítási alapom de a feketét az feketének látom.
Élettartalma kb mennyi? Nálunk jelenleg reggel 7:30 megy 23:00 óráig. Asszony gyesen stb.
Egyébként most olvastam a működéséről.
Én is fényporokkal foglalkozok és nem tudok olyanról aminek 30000 óra alatt feleződil a lumena. (fényáram)
Annak már nagyon spécinek kell lennie. Igaz a lumen csökkenést befolyásolja a szemcseméret akkor viszont nem 1500cd/m2 a fényerő stb. Ez egy elég kényes dolog.
10 méter hosszú a nappalim és egy gyöngyszem. szerintem. Igaz ezelött 15 évvel amikor megvettem a kispolskimat az is győngyszem volt

Az antenna bemeneten a régi tv-vel összehasonlítva a UPC Direct képe milyen? Ugyanazt látod vagy jobb vagy rosszabb?

tv-maci

Plazma

Hozzászólás Szerző: tv-maci »

42PC1R
Arról még nem tudok mit mondani,kedden lesz nálam PC1RR,ami ugyanaz,csak HDD-vel,úgyhogy majd olyan szerda körül mondanék valamit.

Nos?

Vendég

Plazma

Vendég

Plazma

Sziasztok!

Elötte (még megvan) 72cm samsung bio tv volt.
Hangja meg sem üti a samsungét. A képe tökéletes.
Érdekessége hogy használok upc directet és vezetékes upc is.
Hol jobb a kép? Analog 75 ohm-os bemenetén,mert a digitális euro bemenetén csak 512 a felbontás és nem szép.
Azt irja hogy 10000:1 kontrasztarány.
Nincs viszonyítási alapom de a feketét az feketének látom.
Élettartalma kb mennyi? Nálunk jelenleg reggel 7:30 megy 23:00 óráig. Asszony gyesen stb.
Egyébként most olvastam a működéséről.
Én is fényporokkal foglalkozok és nem tudok olyanról aminek 30000 óra alatt feleződil a lumena. (fényáram)
Annak már nagyon spécinek kell lennie. Igaz a lumen csökkenést befolyásolja a szemcseméret akkor viszont nem 1500cd/m2 a fényerő stb. Ez egy elég kényes dolog.
10 méter hosszú a nappalim és egy gyöngyszem. szerintem. Igaz ezelött 15 évvel amikor megvettem a kispolskimat az is győngyszem volt

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hogy milyen? Ezt a kérdést majd te megvállaszolod nekeünk!
Szerintem Saca erre egy vállal is képes,nekeünk,meg maásnak is elmoandja.

Vendég

Plazma

Hogy milyen? Ezt a kérdést majd te megvállaszolod nekeünk!

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Sziasztok! 
Daewoo DT42A1 Plazma milyen?
Már megvettem de mien hibái vannak. tudom hogy nem hd.

LG klón... nincs vele különösebb baj, maximum ha drága volt... egyébként ezt a kérdést vásárlás előtt kellett volna feltenned

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Plazma

Sziasztok!

Daewoo DT42A1 Plazma milyen?
Már megvettem de mien hibái vannak. tudom hogy nem hd.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Hol olvastad?Újságban?Most komolyan...2 okból is.Egyrészt,mert egy ismerősöm,aki újságba ír tesztet,tőlem kért véleményt a 40-es Sony-ról,meg német szaklapot,amiben tesztelték,hogy ott mit írtak róla (ez így már önmagában vicc...)
Másrészt,mert van most nálam 32-es Sony,ugyanabból a szériából,és hát bizony nem rossz,szó se róla..Csak az a gond,hogy a jóval olcsóbb JVC (ez van itthon,most ehhez hasonlítottam) simán hozza azt a szintet,igaz,kevesebb feature van benne,meg nem is olyan szép.

Egy fórumon olvastam. És csöppet meglepett az a szöveg, hogy a plazma nem képes ilyen fergeteges színekre. AKárhogy néztem ilyennel foglalkozó weboldalakat, csak olyat találtam, hogy a plazma áll közelebbe a színek valódi reprodukciójához.
A másik, hogy a fekete jobb, mint a plazmák zöménél. Nos ennél az LCD-nél 1300:1 kontrasztot írnak. Plazmánál ennél jóval többet. Ha teszem azt a gyártó nem becsüli alá a termékét (miért tenné, inkább jobb specifikációkat adnak meg, mint amit tud), akkor hogy lehet hogy az 1300:1 jobb feketét produkál, mint egy 5000:1-hez. Szóval akárhogy nézem, az egész sántít.

Arról nem beszélve, hogy bár a 40"-osat nem láttam, de a 32V2000-eset igen. És hát az a fekete nem olyan fekete volt mint egy plazmának (időnként maszatol is a kereskedő szerint. Sin Citynél látszik blokkosodás). Színekre sem mondanám, hogy nagyon közel van a valósághoz, inkább rajzfilmesít mindent. Valahogy nem állt jól ez a színkavalkád egy szavannai HD-s adáshoz (márpedig ez is tartalmazza a híres WCG-CCF szűrőt). És kicsit kétkedve fogadom, hogy ha a 32" nem volt olyan egetverő durranás, akkor hirtelen a 40"-os az lenne.

Én ma megnéztem ezt a készüléket, sőt volt ott egy 46" ill. 37"-os változat is. Tényleg jó volt a fekete, meglepően mély, valószínűleg valamilyen extra "fekete kiemelő" beállítással ment. Nyoma sem volt az LCD-re jellemző szürkeségre. De nekem még mindig nem az igazi az LCD. Szokás szerint a HD demo lassú mozgású, rikító szinű, a gyors mozgásokat messze kerülő anyag volt. A színei nekem túl harsányak, és bár nagyobb a felbontása, mint az én plazmámé, mégis nagyon pixelesnek tűnt az egész. Sajnos a tunerjét nem tudtam megnézni, az még édekes lehet. Összességében ár/érték arányban nagyon jó választás lehet ez a szép design-ú tévé(itt 649eFt volt), akinek tetszik az LCD kép.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hol olvastad?Újságban?Most komolyan...2 okból is.Egyrészt,mert egy ismerősöm,aki újságba ír tesztet,tőlem kért véleményt a 40-es Sony-ról,meg német szaklapot,amiben tesztelték,hogy ott mit írtak róla (ez így már önmagában vicc...)
Másrészt,mert van most nálam 32-es Sony,ugyanabból a szériából,és hát bizony nem rossz,szó se róla..Csak az a gond,hogy a jóval olcsóbb JVC (ez van itthon,most ehhez hasonlítottam) simán hozza azt a szintet,igaz,kevesebb feature van benne,meg nem is olyan szép.

Egy fórumon olvastam. És csöppet meglepett az a szöveg, hogy a plazma nem képes ilyen fergeteges színekre. AKárhogy néztem ilyennel foglalkozó weboldalakat, csak olyat találtam, hogy a plazma áll közelebbe a színek valódi reprodukciójához.
A másik, hogy a fekete jobb, mint a plazmák zöménél. Nos ennél az LCD-nél 1300:1 kontrasztot írnak. Plazmánál ennél jóval többet. Ha teszem azt a gyártó nem becsüli alá a termékét (miért tenné, inkább jobb specifikációkat adnak meg, mint amit tud), akkor hogy lehet hogy az 1300:1 jobb feketét produkál, mint egy 5000:1-hez. Szóval akárhogy nézem, az egész sántít.

Arról nem beszélve, hogy bár a 40"-osat nem láttam, de a 32V2000-eset igen. És hát az a fekete nem olyan fekete volt mint egy plazmának (időnként maszatol is a kereskedő szerint. Sin Citynél látszik blokkosodás). Színekre sem mondanám, hogy nagyon közel van a valósághoz, inkább rajzfilmesít mindent. Valahogy nem állt jól ez a színkavalkád egy szavannai HD-s adáshoz (márpedig ez is tartalmazza a híres WCG-CCF szűrőt). És kicsit kétkedve fogadom, hogy ha a 32" nem volt olyan egetverő durranás, akkor hirtelen a 40"-os az lenne.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Az alábbit olvastam: 
"Eddig, ami legjobban tetszet az a Panasonic 42PV60 plazma, amit tegnapig örömmel használtam. Ma már a Sony KDL-40V2000 ami, melegíti a szobám. Egyszerűen csak annyit tudnék mondani róla, hogy elképesztő!!! A fekete tényleg fekete (még nem éri el a PV60-at, de már hozza az átlag plazma sötéteket) a színei fergetegesek,(plazma ilyenre nem képes) és még írhatnám."

Különösen a színről írt vélemény érdekes. Mindenhol azt olvastam, hogy az LCD színeinek természetessége, valóssága nem éri el egy plazmáét, crt-ét. És hogy a fekete tényleg fekete. Nos, ki látta ezt a híres Sonyt?

Hol olvastad?Újságban?Most komolyan...
2 okból is.Egyrészt,mert egy ismerősöm,aki újságba ír tesztet,tőlem kért véleményt a 40-es Sony-ról,meg német szaklapot,amiben tesztelték,hogy ott mit írtak róla (ez így már önmagában vicc...)

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Az alábbit olvastam:

"Eddig, ami legjobban tetszet az a Panasonic 42PV60 plazma, amit tegnapig örömmel használtam. Ma már a Sony KDL-40V2000 ami, melegíti a szobám. Egyszerűen csak annyit tudnék mondani róla, hogy elképesztő!!! A fekete tényleg fekete (még nem éri el a PV60-at, de már hozza az átlag plazma sötéteket) a színei fergetegesek,(plazma ilyenre nem képes) és még írhatnám…."

Különösen a színről írt vélemény érdekes. Mindenhol azt olvastam, hogy az LCD színeinek természetessége, valóssága nem éri el egy plazmáét, crt-ét. És hogy a fekete tényleg fekete. Nos, ki látta ezt a híres Sonyt?

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

Még mindig nem szedted le a matricát??  
Jóvan na (még a falra sem raktam fel...) Sok a dolog, még 1-2 hét aztán talán lesz egy kis szabadidőm ilyenekkel szórakozni.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

sziasztok mit jelentenek a következők a panasonic TH-42PV60-as készüléknél: több ablakos PAT 1 tunerrel? mi az a PAT?
Ezt:

Még mindig nem szedted le a matricát??

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”