Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az LG 37LC2R -es modelljéről? Valakinek esetleg nincs vele tapasztalata??? Médiában most 380e-ért adják, adatlapja alapján elég jó kis cuccnak tűnik (magyar lg oldalon nincs, érdemes a német oldalt böngészni). 1600-as kontraszt, DCdi faroudja, 2xHDMI, stb.. ja és ennyiért 94cm-es ellenben a másik - számomra esélyes - Sony 32S2000-essel.
Szóval, vélemény - tapasztalat???
üdv: mangob
Sőt ugyanott ennek 26"-os változata
26LC2R
Valaki használ ilyet?
LG 26LC2R , Samsung LE26R51 , esetleg Samsung LE27T51B Meliyiket érdemes
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha olyan TV-t veszek, amin nincs audio kimenet (pl. LE27T51, mint ócsított megoldás), akkor pl. a SCART-ról rá tudom valahogy az éppen nézett TV adás hangját az erősítőre kötni? (elvilseg a cart-on van hang kimenet)
Nem. Van egy normálisabb megoldás:
(Egy másik ilyen tulajjal konzultáltam - neki is ez a típus van, nekem is)
Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Köszi, emiatt gondolkoztam, hogy inkább R51 legyen (ami azért +30-40k). Lehet, hogy ezt választom, bár a scart specifikáció szerint van audio kimenet, ezért gondoltam.
A DVI-je egyébként tud HDCP-t?
A DVI HDCP-s a leírás szerint. De én egy Oppo DVD-lejátszóval csatlakozom a DVI-ra és az HDCP-free, úgyhogy nem tudtam tesztelni.
Sam
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az LG 37LC2R -es modelljéről? Valakinek esetleg nincs vele tapasztalata??? Médiában most 380e-ért adják, adatlapja alapján elég jó kis cuccnak tűnik (magyar lg oldalon nincs, érdemes a német oldalt böngészni). 1600-as kontraszt, DCdi faroudja, 2xHDMI, stb.. ja és ennyiért 94cm-es ellenben a másik - számomra esélyes - Sony 32S2000-essel.
Szóval, vélemény - tapasztalat???
üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
... Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Működik, de annyiból nem túl jó ez a megoldás, hogy a fejhallgató kimenetek sajnos nem a minőségükről híresek - villamos szempontból pedig: 32ohm-os terhelésre vannak tervezve és a jelszintjük is kicsit más.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha olyan TV-t veszek, amin nincs audio kimenet (pl. LE27T51, mint ócsított megoldás), akkor pl. a SCART-ról rá tudom valahogy az éppen nézett TV adás hangját az erősítőre kötni? (elvilseg a cart-on van hang kimenet)
Egyszerűen a panel jobb szélén lévő sztereó fejhallgató kimenetet (jack) használhatod úgy, hogy egy kábellel az erősítőhöz csatlakoztatod.
Köszi, emiatt gondolkoztam, hogy inkább R51 legyen (ami azért +30-40k). Lehet, hogy ezt választom, bár a scart specifikáció szerint van audio kimenet, ezért gondoltam.
A DVI-je egyébként tud HDCP-t?
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti melyik LCD tv javasolnátok:
Samsung LET51BX vagy Philips 32PF3320
Igazából nem valami nagy nappaliba lenne, a legközelebb eső fotel kb 1,5 méterre lenne tőle. Vagy várjak még és késöbb vegyek valami komolyabbat? Ezekben van kép a képben vagy eléggé alsókategoriásnak számitanak?
A válaszokat előre is köszönöm!
Fate
It van két 26"-os Sharp, elég jók, csak az olcsóbb 211-ért csak "16:9 + plazma" felbontást (960x540) tud. A drágább 1366x768.
http://www.pixmania.com/hu/hu/s_action/ ... index.html
Csak hát a Pixmania-ról megoszlanak a vélemények.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A kép amit linkeltem róla elég vacak, mert oldalról van: ennél azért laposabb!
Lcd, Led, Oled TV-k
Az én kérdésem, hogy létezik e 4:3-as képarányú LCD tv 70cm körüli képátlóval?
Kisebb van: Samsung 910MP - nem tudom miért monitor/TV-nek árulják, de egy teljesértékű 19"-os TV (1280*1024), a kép mérete kb. a korábbi 51cm-es TV-nknek felel meg... Eredetileg monitornak vettem, de a családom lecsapott rá így ma már szinte csak TV-ként használjuk. Falra szerelve szinte semekkora helyet nem foglal!
105 e Brutto körül már van sok helyen: IME
Lcd, Led, Oled TV-k
Pixmania-ról elég durva dolgokat lehet olvasni tavalyról...
Olcsobbat.hu weboldalon vannak vásárlói visszajelzések. Elég érdekeseket írnak róluk.
Épp múltkor olvastam, ledöbbentem.
Pl itt is van alul egy rakat: http://www.olcsobbat.hu/stores/store-10016-main.html
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Nézzétek meg a www.pixmania.hu-t ,mert elég nagy leárazáok vannak (pl. Toshiba 27wl54g : 188000 Ft)
Lcd, Led, Oled TV-k
Van nálam 2020-as,holnap nekiugrok...
Kíváncsi leszek. MM-ben futólag megnéztem, mondjuk HD adás volt rajta, úgyhogy nem mérvadó.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha már LCD-k minőségéről esett szó,akkor néhány véleményre kiváncsi lennék!!Mit szóltok a Sony S2000 szériás lcd-hez???Szerintem magasan vezeti a listát maga mögé utasítva az összes plazmát,lcd-t???!!!A 40'-os lenne nekem a legmegfelelőbb,de 600e ft körüli ára az kiábrándító!!!Lehet,hogy az ár jó,csak mi keresünk keveset????
Az MM-ben láttam az S2000-est, tényleg szép képe van, csak drága ahhoz képest. Annyival azért nem szebb.
Van nálam 2020-as,holnap nekiugrok...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha már LCD-k minőségéről esett szó,akkor néhány véleményre kiváncsi lennék!!Mit szóltok a Sony S2000 szériás lcd-hez???Szerintem magasan vezeti a listát maga mögé utasítva az összes plazmát,lcd-t???!!!A 40'-os lenne nekem a legmegfelelőbb,de 600e ft körüli ára az kiábrándító!!!Lehet,hogy az ár jó,csak mi keresünk keveset????
Az MM-ben láttam az S2000-est, tényleg szép képe van, csak drága ahhoz képest. Annyival azért nem szebb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Ehh ez én voltam, autologon nélkül.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem bántásként...De 852x480-as felbontás-sal semmiképp sem lehet HD Ready.Ettől viszont még tényleg jó tévé.
rea4
Igaz, a 4 feltétel közül csak 3-at teljesít.
Vagyis csak az alábbiakat:
1. HD bemeneti jelet fogad Analóg YPbPr és DVI vagy HDMI
2. Ezek a bemenetek fogadják a 1280x720-as felbontást 50 és 60Hz progresszíven (720p), és 1920x1080-as felbontást 50 és 60Hz váltott-sorosként (1080i)
3. A DVI és HDMI bemenet támogassa a HDCP-t.
Így akkor már pontos?
Jah és mégegyszer köszi a múltkori segítséget
Lcd, Led, Oled TV-k
Én láma vagyok a témához, de mitől HD ez az LG? Azt olvastam, hogy a max. felbontása 852X480.
Lehet hogy korán reggel homályosan látok, de nem találom, hogy hol írtam azt hogy ez az LG HD lenne. Ellenben azt írtam, hogy összeségében jobban mutatnak rajta a HD anyagok, mint amit kinéztem LCD-t.
És hogy ez hogyan lehet?
Talán úgy, hogy ez az LG HD-ready, tehát fogadja a 720p, 1080i jelet is 50, 60Hz-en is, van HDMI kimenete, ami HDCP-s. Ez már elég ok, hogy megkapja a HD-Ready címkét, és hogy használjam HD-s anyagra is.
Nem bántásként...De 852x480-as felbontás-sal semmiképp sem lehet HD Ready.Ettől viszont még tényleg jó tévé.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Az lenne a kérdésem, hogy ti melyik LCD tv javasolnátok:Samsung LET51BX vagy Philips 32PF3320
Igazából nem valami nagy nappaliba lenne, a legközelebb eső fotel kb 1,5 méterre lenne tőle. Vagy várjak még és késöbb vegyek valami komolyabbat? Ezekben van kép a képben vagy eléggé alsókategoriásnak számitanak?
Nem tudom konkrétan melyik Philipset láttam, de annak nagyon gyér volt a képminősége. A Samsung ezen típusa viszont korrekt DVD képet ad, igaz a tvadást szerintem jobban maszatolja, mint mondjuk egy Sony, vagy LG. De ez már szubjektív dolog, úgyhogy ezt neked kellene leellenőrizni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én láma vagyok a témához, de mitől HD ez az LG? Azt olvastam, hogy a max. felbontása 852X480.
Lehet hogy korán reggel homályosan látok, de nem találom, hogy hol írtam azt hogy ez az LG HD lenne. Ellenben azt írtam, hogy összeségében jobban mutatnak rajta a HD anyagok, mint amit kinéztem LCD-t.
És hogy ez hogyan lehet?
Talán úgy, hogy ez az LG HD-ready, tehát fogadja a 720p, 1080i jelet is 50, 60Hz-en is, van HDMI kimenete, ami HDCP-s. Ez már elég ok, hogy megkapja a HD-Ready címkét, és hogy használjam HD-s anyagra is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti melyik LCD tv javasolnátok:
Samsung LET51BX vagy Philips 32PF3320
A válaszokat előre is köszönöm!
Fate
- Victorpictor
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 9
Lcd, Led, Oled TV-k
És mennyit fogyaszt egy ilyen plazma TV? Milyen a beégés elleni védelem, hogy működik? Nekem számítógéphez is kell majd az LCD.
Az enyém pl 250W-ot fogyaszt. Ennél egy komolyabb PC is jóval többet elzabál.
Ebben a típusban 3 fajta beégés elleni védelem van (ha használod).
Ebből az egyik használható tvzés közben ez időnként eltolja picit (2-3 képpont) a képet, tehát nem jöhet létre mozdulatlan álló kép. Aztán van kettő fajta, ami a már előjött beégést, szellemképet hivatott eltüntetni: az egyik egy totál fehér képet ad, a másik az éppen adott képnek az inverzét adja.
De mint mondtam, ezekre nincsen szükség. Az MM mondta, hogy sem ezzel, sem Panasonical, sem Samsungal nem voltak beégési problémák. Más probléma előfordul, pl Samsungnál viszonylag sokan viték vissza, hogy egy viszintes vonal látható folyamatosan. De beégés gond nem szokott lenni.
Gondolj bele. Pl Panasonicnál már a 9-dik generációs panelnél tartanak ha jól tudom. 9-dik. Azért ennyi idő alatt már rég kijavíthatóak olyan problémák, mint beégés, vagy rövid üzemidő, 1-2 év alatti fényerőcsökkenés. Szóval ezeknél ilyen gond már nincs.
Ezért mertem én is belevágni, no meg a jó ár miatt is, és hát a józan ész. A plazma képe még mindig közelebb áll a valósághoz mint az LCD.
Talán majd az OLED ezen változtat. De az még odább van, ugye élettartam-problémák vannak vele.
Lcd, Led, Oled TV-k
És mennyit fogyaszt egy ilyen plazma TV? Milyen a beégés elleni védelem, hogy működik? Nekem számítógéphez is kell majd az LCD.
Az enyém pl 250W-ot fogyaszt. Ennél egy komolyabb PC is jóval többet elzabál.
Ebben a típusban 3 fajta beégés elleni védelem van (ha használod).
Ebből az egyik használható tvzés közben ez időnként eltolja picit (2-3 képpont) a képet, tehát nem jöhet létre mozdulatlan álló kép. Aztán van kettő fajta, ami a már előjött beégést, szellemképet hivatott eltüntetni: az egyik egy totál fehér képet ad, a másik az éppen adott képnek az inverzét adja.
De mint mondtam, ezekre nincsen szükség. Az MM mondta, hogy sem ezzel, sem Panasonical, sem Samsungal nem voltak beégési problémák. Más probléma előfordul, pl Samsungnál viszonylag sokan viték vissza, hogy egy viszintes vonal látható folyamatosan. De beégés gond nem szokott lenni.
Gondolj bele. Pl Panasonicnál már a 9-dik generációs panelnél tartanak ha jól tudom. 9-dik. Azért ennyi idő alatt már rég kijavíthatóak olyan problémák, mint beégés, vagy rövid üzemidő, 1-2 év alatti fényerőcsökkenés. Szóval ezeknél ilyen gond már nincs.
Ezért mertem én is belevágni, no meg a jó ár miatt is, és hát a józan ész. A plazma képe még mindig közelebb áll a valósághoz mint az LCD.
Talán majd az OLED ezen változtat. De az még odább van, ugye élettartam-problémák vannak vele.
Lcd, Led, Oled TV-k
Beégéstől már nemigen kell tartani. Sokadik generációs panelek vannak már.
Amúgy az LG-mben van beégés elleni védelem, ha szükség lenne rá. 3 fajtát is ismer...
Kétlem a 4-5 évet, mármint hogy annyit bír.
Először is a gyártók nem évben adják meg, hanem üzemidőben, méghozzá órában. Az pedig 60-80e óra, pont annyi, mint az LCD-é
SzaboZE