Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Bodnapet
Most vettem plazmát. Saját szemem mellett rea4 véleményét is kikértem, és bár tudom hogy Pana rajongó, mégis tudott valós ítéletet mondani az általam kinézett LG plazmáról, úgyhogy nem vészes a srác
Plazma
Ezt az 1024*768-as felbontást én sem értem. Ez a felbontás a számítástechnikában használatos (lassan már ott is kevés), ez meg ugyebár TV. És mint nem is olyan jövőbeni felbontásokat nézünk (HD), akkor szerencsésebb lenne az 1280*720-as (720p miatt) felbontás közelében lenni, de minimum felülről közelíteni ahogy az LCD is teszi.
Szóval nagyon érdekelne a valós ok, hogy miért ezt a felbontást választják a gyártók.
Plazma
Alig várom,hogy ennek a szemét focinak vége legyen,mostanra időzitették a gyártók az új tipusú készülékek kiadását aminek az ára szerintem pont a legszarabb sport miatt nem fog lejjebb menni ameddig vége nem lesz! Megvehetném most is de a foci miatt nem fogok minimum 50e ft-ot pluszban adni érte! Focival nem rongálnám!
Plazma
nem kekeckedek, értessz a plazmákhoz, az nem vitás, látszik a hozzászólásaidból.
Véletlenül kettő lett belőle...
Véletlenűl
ilyen véletlen miért nem esik meg velem?
Plazma
nem kekeckedek, értessz a plazmákhoz, az nem vitás, látszik a hozzászólásaidból.
Véletlenül kettő lett belőle...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Plazma
aki "éppen egy ilyen készüléket" árul. Még jó, hogy dícséri.
Ha olvasgatnál figyelmesebben,nem írnál ekkora marhaságot.Senkire nem tukmálok semmit,árultam LG-t is,Pioneer-t is,meg Sony-t is.Sőt,nem egy fórumtársnak lehetőséget adtam,hogy eljöjjön megnézni,akár másikkal összehasonlítva is.Azt is írtam,hogy volt Pioneer is nálam,és a Pana jobb,nekem legalábbis.Meg ha a díjaknál tartunk,jobb mondjuk a német VIDEO magazin szerint is,például.Aztán mondj nekem plazmát,ami jobb ebben a kategóriában.Olyat,amit ki is próbáltál otthoni körülmények közt,Panával,vagy akár Pio-val összehasonlítva.
No ennyi röviden.
Persze, egy kicsit sarkítottam, de azt gondolom, nem alaptalanul. Egyébként én abban a szerencsés helyzetben vagyok, ha esteleg te is olvasgattad, amit írtam, hogy a Panasonic 42PV60-ast és a Pioneer 42XDE-t is otthoni körülmények között próbálgatom. Nagyon jó a Panasonic képe, de nekem nem tetszik a külseje, nagyon látszik rajta az olcsósítás nyoma, az 500-as széria sokkal szebb, elegánsabb volt. A Pioneer viszont prémium kinézetü, és szerintem nem én vagyok az egyedüli, akinek ez számít, nem beszélve arról, hogy szintén gyönyörü, kontrasztos a képe. Apropó kontraszt, mind két tv-nél le kellett venni a kontrasztból, mert túl sok volt, így a Pana állítólagos előnyének sincs sok jelentősége. Abban igazad van, hogy ár-érték arányban a Panasonic a legjobb, én is ezt írtam, de szerencsére én megengedhetem magamnak, hogy olyan plazmát tegyek a falra, ami akkor is tetszik, ha nincs bekapcsolva. Ez nem teszt eredmény, hanem az én szubjektív véleményem.
Ha figyelmesen olvastál volna,pár hozzászólással alább írtam,hogy a Pana meg a Pio is egyszerre volt nálam,de egyébiránt nem érdekel annyira ez az egész..
Az én szubjektív véleményem meg az,hogy a Pana jobb,amellett,hogy a Pio is nagyon jó.Tény,hogy igényesebb a Pio kialakítása,de annyival nem,hogy többet érjen,főleg,ha kevésbé is tetszik a képe.
Az meg tök jó,ha megengedheted magadnak,hogy azt tedd a falra,ami tetszik.Én meg azt vettem,ami nekem tetszik,inkább működés közben.
Ebben nincs vita közöttünk, mindkettőnk azt nézi, ami tetszik neki, de akkor miért is adod el a Panasonic-ot? Na jó, nem kekeckedek, értessz a plazmákhoz, az nem vitás, látszik a hozzászólásaidból.
Plazma
Ha olvasgatnál figyelmesebben,nem írnál ekkora marhaságot.Senkire nem tukmálok semmit,árultam LG-t is,Pioneer-t is,meg Sony-t is.Sőt,nem egy fórumtársnak lehetőséget adtam,hogy eljöjjön megnézni,akár másikkal összehasonlítva is.Azt is írtam,hogy volt Pioneer is nálam,és a Pana jobb,nekem legalábbis.Meg ha a díjaknál tartunk,jobb mondjuk a német VIDEO magazin szerint is,például.Aztán mondj nekem plazmát,ami jobb ebben a kategóriában.Olyat,amit ki is próbáltál otthoni körülmények közt,Panával,vagy akár Pio-val összehasonlítva.
No ennyi röviden.
Persze, egy kicsit sarkítottam, de azt gondolom, nem alaptalanul. Egyébként én abban a szerencsés helyzetben vagyok, ha esteleg te is olvasgattad, amit írtam, hogy a Panasonic 42PV60-ast és a Pioneer 42XDE-t is otthoni körülmények között próbálgatom. Nagyon jó a Panasonic képe, de nekem nem tetszik a külseje, nagyon látszik rajta az olcsósítás nyoma, az 500-as széria sokkal szebb, elegánsabb volt. A Pioneer viszont prémium kinézetü, és szerintem nem én vagyok az egyedüli, akinek ez számít, nem beszélve arról, hogy szintén gyönyörü, kontrasztos a képe. Apropó kontraszt, mind két tv-nél le kellett venni a kontrasztból, mert túl sok volt, így a Pana állítólagos előnyének sincs sok jelentősége. Abban igazad van, hogy ár-érték arányban a Panasonic a legjobb, én is ezt írtam, de szerencsére én megengedhetem magamnak, hogy olyan plazmát tegyek a falra, ami akkor is tetszik, ha nincs bekapcsolva. Ez nem teszt eredmény, hanem az én szubjektív véleményem.
Ha figyelmesen olvastál volna,pár hozzászólással alább írtam,hogy a Pana meg a Pio is egyszerre volt nálam,de egyébiránt nem érdekel annyira ez az egész..
Az én szubjektív véleményem meg az,hogy a Pana jobb,amellett,hogy a Pio is nagyon jó.Tény,hogy igényesebb a Pio kialakítása,de annyival nem,hogy többet érjen,főleg,ha kevésbé is tetszik a képe.
Az meg tök jó,ha megengedheted magadnak,hogy azt tedd a falra,ami tetszik.Én meg azt vettem,ami nekem tetszik,inkább működés közben.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Arra is figyelj, hogy tv adást hogyan szeretnél nézni, pl. logók nélkül, nyújtva, stb. Nem minden gyártó kínál többféle megjelenítési formát, némelyiknél ez eléggé korlátozott.
Most szeretném megragadni a lehetőséget és megkérdezni a tőlled és a jelenlévőkkel,hogy a panasonic pv60-as milyen megjelenítési formákat támogat? Ez tényleg nagy segítség lenne! Válaszaitokat előre is köszönöm!
Légyszives válaszoljatok a kérdésemre. logok nélkül lehet nyújtani? meg még hogyan? sehol sem találtam rólla információt.
A normál módok mellett (4:3, 14:9, 16:9, teljes kitöltés) még van 3 féle zoom állás, amiből a zoom1 az, ami esetleg tévézésnél szóba jöhet, ilyenkor vágja le teljesen a kép alsó és felső részét, de szerintem túl sokat. Pl. az ismert vetélkedő kérdéseit már alul nem látod rendesen. Szerintem a Panasonic normál tévézésre nem nagyon való (annál inkább filmnézésre) pont ezen okok miatt, de nyilatkozzon más is. Szóval érdemes megnézni müködés közben, mielőtt döntesz. A Pioneer Cinema beállításánál épp, hogy látszik a logó alja, és pl. a hírmüsorok alsó futósora is, illetve lehet mozgati a vízszintes tengelyen az egész képet.
Plazma
Arra is figyelj, hogy tv adást hogyan szeretnél nézni, pl. logók nélkül, nyújtva, stb. Nem minden gyártó kínál többféle megjelenítési formát, némelyiknél ez eléggé korlátozott.
Most szeretném megragadni a lehetőséget és megkérdezni a tőlled és a jelenlévőkkel,hogy a panasonic pv60-as milyen megjelenítési formákat támogat? Ez tényleg nagy segítség lenne! Válaszaitokat előre is köszönöm!
Légyszives válaszoljatok a kérdésemre. logok nélkül lehet nyújtani? meg még hogyan? sehol sem találtam rólla információt.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
No ennyi röviden.
Plazma
Valóban. Teljesen rosszul írtam. Inkább a HD 720-hoz közeli. A DVD valahol 576 körül lehet. De akkor miért nincs 1024x576?
Van. Illetve egészen pontosan 1024x512. Szinte az összes kis Hitachi plazma ilyen, a technológiájukból adódóan 1024x1024-nek írják őket, de a fizikai felbontásuk 1024x512. Ezek a legideálisabbak a PAL felbontáshoz.
Az 576 sor elméleti. A legjobb DVD lejátszók sem képesek 540 sornál többet kiadni magukból, de a középkategória az 520-530 sort képviseli.
Plazma
Valóban. Teljesen rosszul írtam. Inkább a HD 720-hoz közeli. A DVD valahol 576 körül lehet. De akkor miért nincs 1024x576?
Tulképpen az bosszant, hogy nyújtott cellák vannak benne (1024x768). Natívban nyújtott kép, oldalarányosan meg nem pixelpontos. Vagy valami ilyesmi.
Plazma
A 852x480-as NTSC panelek után várható volt a DVD-hez közeli felbontás (768 sor).
A PAL DVD 500-530 sor. Tehát a 768 egyáltalán nem DVD-hez közeli felbontás. A 480 sor pontos NTSC DVD felbontás és közeli PAL DVD felbontás.
Plazma
De mint tudjuk, Japánbqan is nagyon konvergálnak a cégek egymás felé, hogy csak mást ne említsek, a Sony és a Panasonic egy házban van. Valszeg néha csak a felragasztott embléma dönti el, hogy Sony vagy Panasonic termékről lesz belőle a végén.
OFFTOPIC:
Ezt honnan veszed? Kevés ilyen "páros" van, akik így rivalizálnának egymással az elektronikában.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Plazma
No ennyi röviden.
Plazma
Nem leszek népszerű, de azért is leírom. Most már hetek óta figyelve a topicot, biztos vagyok benne, hogy pár PV60-as Pana elkelt, hála Rea4 ádásos tevékenységének. Lássuk be, Ő egy kereskedő, aki "éppen egy ilyen készüléket" árul. Még jó, hogy dícséri. Én is ezt tenném, mert kereskedő vagyok, csak nem plazmákkal foglalkozom. Szóval vegyük észre, van némi elfogultság a dologban. Valószinűleg Saca is kereskedő, aki főként Hitachiban utazik, nála mégsem érzem ezt, sokkal tárgyilagosabb. A Panasonic-kal semmi bajom, nem ellene fújok, szüleimnek is ezt ajánlottam,mert kategóriájában a legjobb ár-érték arányt tudja, és mert főként megnéztem a kép minőségét. De nem tetszik, ha "tukmálnak", és némelyik hozzászólásból ezt érzem. Más az érdek ajánlás(van eladó), és más az elfogultság, én Pioneer fanatikus vagyok, és nem is tagadom. Szerintem a legjobb plazma a Pioneer (EISA szerint is ) !
Hát pont egy másik fórumon "vitáztunk" az EISA hitelességéről. Kicsit fenntartásokkal kell közelíteni, bár ez sem biztos.
Ott éppen egy fényképezőgépet hoztak fel példaként, hogy miért is lett az Európában díjnyertes? De: valószínűleg nem a rossz kép, teljesítmény miatt lett díjazott a Pioneer. De mint tudjuk, Japánbqan is nagyon konvergálnak a cégek egymás felé, hogy csak mást ne említsek, a Sony és a Panasonic egy házban van. Valszeg néha csak a felragasztott embléma dönti el, hogy Sony vagy Panasonic termékről lesz belőle a végén.
Én voltam Japánban, és például kevés helyen láttam nagy márkás tévét.
Plazma
Rea4-től kérdezem:Mi a véleményed az LG 42-PC1R-ről?
Meg amúgy az 1024x768-as felbontásról?
Valahol azt olvastam, hogy teljesen baromság.
Nos?
Mindenkitől kérdezem, aki építő jellegű megnyilvánulással bír!
Sok-sok véleményt várok.
Küszöbön a VB!!!
Mivel a legtöbb gyártó a 42"-os kategóriában jelenleg ezt használja, nagyon nagy hülyeség nem lehet. Azt javaslom, nézd meg a kiválasztott készüléket a kereskedőnél, plazmát máshogy ne vegyél. Autót sem szabad kipróbálás nélkül megvenni. A plazma sem két forint, amit az ember pár napra vesz. Nézd meg többféle forrással, analóg tv jellel, DVD-vel és ha lehet HD-vel is. Én a tévémet csak a kereskedőnél láttam HD forrással, de nagyom meggyőző volt. Alig várom már, hogy történjen valami ezen a fronton, és ne csak műholdas külföldi adók legyenek elérhetők. Arra is figyelj, hogy tv adást hogyan szeretnél nézni, pl. logók nélkül, nyújtva, stb. Nem minden gyártó kínál többféle megjelenítési formát, némelyiknél ez eléggé korlátozott. Szóval az én javaslatom, minél több időt tölts el a kiválasztott plazma előtt, és próbálgasd. Egy jó kereskedő ezt támogatja, mert plazmát csak így szabadna árulni. Nem interneten, meg garázsboltból.
A 852x480-as NTSC panelek után várható volt a DVD-hez közeli felbontás (768 sor). De miért pont 1024 oszlopra tervezték? Lehet, túl nagy lett volna az ugrás 1366-ra? Végül is érthető: 852x480 300e-ért, vagy 1366x768 700e-ért. Kell egy köztes megoldás. De, hogy ez pont a VB-re csúcsosodjon ki
Plazma
Plazma
Nem leszek népszerű, de azért is leírom. Most már hetek óta figyelve a topicot, biztos vagyok benne, hogy pár PV60-as Pana elkelt, hála Rea4 ádásos tevékenységének. Lássuk be, Ő egy kereskedő, aki "éppen egy ilyen készüléket" árul. Még jó, hogy dícséri. Én is ezt tenném, mert kereskedő vagyok, csak nem plazmákkal foglalkozom. Szóval vegyük észre, van némi elfogultság a dologban. Valószinűleg Saca is kereskedő, aki főként Hitachiban utazik, nála mégsem érzem ezt, sokkal tárgyilagosabb. A Panasonic-kal semmi bajom, nem ellene fújok, szüleimnek is ezt ajánlottam,mert kategóriájában a legjobb ár-érték arányt tudja, és mert főként megnéztem a kép minőségét. De nem tetszik, ha "tukmálnak", és némelyik hozzászólásból ezt érzem. Más az érdek ajánlás(van eladó), és más az elfogultság, én Pioneer fanatikus vagyok, és nem is tagadom. Szerintem a legjobb plazma a Pioneer (EISA szerint is ) !
Ezen már én is elgondolkoztam! Valószínű igazad van! DE a pana pv60 az tényleg jó
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Egy picit visszatérve a Pana-talp mizériára: hozzá vagyunk szokva, hogy ha veszünk egy TV-t hazavisszük, azt le szeretnénk tenni. Ez így jó.
Én falra tettem, és nem a talpára, nem is szerettem volna azt. A szüleim viszont talpra tették, mert falra nem tudták. Mindketten 40ezret fizettünk ezért. Nem azzal van a baj, hogy venni kell hozzá falikonzolt vagy talpat, hanem az árazással. Házilag is max. 10ezer lett volna a konzol, és ebben semmi sorozatgyártás nincs. De persze én azonnal nézni, használni akartam, így nem volt idő a barkácsolásra, szóval megvettem. Összegezve: adják olcsóbban a kiegészítőket, de valószinűleg ez is zárt fülekre talál.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Nos?
Sok-sok véleményt várok.
Küszöbön a VB!!!
Mivel a legtöbb gyártó a 42"-os kategóriában jelenleg ezt használja, nagyon nagy hülyeség nem lehet. Azt javaslom, nézd meg a kiválasztott készüléket a kereskedőnél, plazmát máshogy ne vegyél. Autót sem szabad kipróbálás nélkül megvenni. A plazma sem két forint, amit az ember pár napra vesz. Nézd meg többféle forrással, analóg tv jellel, DVD-vel és ha lehet HD-vel is. Én a tévémet csak a kereskedőnél láttam HD forrással, de nagyom meggyőző volt. Alig várom már, hogy történjen valami ezen a fronton, és ne csak műholdas külföldi adók legyenek elérhetők. Arra is figyelj, hogy tv adást hogyan szeretnél nézni, pl. logók nélkül, nyújtva, stb. Nem minden gyártó kínál többféle megjelenítési formát, némelyiknél ez eléggé korlátozott. Szóval az én javaslatom, minél több időt tölts el a kiválasztott plazma előtt, és próbálgasd. Egy jó kereskedő ezt támogatja, mert plazmát csak így szabadna árulni. Nem interneten, meg garázsboltból.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
Plazma
Plazma
Egyszerűen csak arra vagyok kíváncsi, hogy nézhető-e tv műsor élvezhető minőségben plazmán?
Simán nézhető...Még néha élvezhető is.
rea4
a te hozzászólásaidból tanutam a legtöbbet,te tapasztalatid sokat segítettek,hogy a közeljövőben pv60-ast vegyek. de most sikerűlt egy kicsit elbizonytalanítanod. egyszer azt írod jó kábel tv-re is most meg,hogy néha élvezhető is. most akkor mi a véleményed?
Abban volt némi irónia...Nyugodtan lehet használni tévére is,egy UPC kábel tv bármilyen plazmán gyenge lesz.Ez van,én meg vagyok vele elégedve teljesen.Biztos van jobb,csak nem ebben a kategóriában.
Egyéb bementről hajtva meg szinte kizárt,hogy ennyiért jobb tévét találj.
Elvileg holnap után megérkezik a TV-ém, utána tudok majd beszámolni tapasztalatokról.
Csak pontosítás: nem UPC kábelem van, hanem UPC Direct. Ezen nagyon sok csatorna egészen kíváló minőségben jön (mindenféle híresztelés ellenében mondom ezt) és nem csak a német adók. Ezek DVD felbontásban jönnek, nahát ezeknek a képe biztosan jó lesz, jónak kell lennie.
Plazma
Egy picit visszatérve a Pana-talp mizériára: hozzá vagyunk szokva, hogy ha veszünk egy TV-t hazavisszük, azt le szeretnénk tenni. Ez így jó.
Plazma
Nos?
Sok-sok véleményt várok.
Küszöbön a VB!!!