Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Még szerencse, hogy csak szerinted! Eleve a Pana 4000:1 kontrasztal büszkélkedhet, szemben a Pioneer 3000:1 kontrasztjával. Egyértelműen jobb a kép a Panán, ez nem vitás. Csak olyanoknak, mint te.
Szeretem az ilyen hozzászólásokat... látszik, hogy szakértővel van dolgunk... tárgyilagos és korszerű magyarázat EZ NEM VITÁS! csak kár, hogy az olyanok mint én, nem értem...

Az már mellékes is,hogy a Panának nem 4,hanem 10e a kontrasztja...Ugyan hazugság az is,de mégis...
Ettől függetlenül,mivel volt Pioneer 436-osom,így merem mondani,hogy a Panának jobb a képe,de végülis mindenki vegyen,ami neki tetszik,aztán kész.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

de tudnátok mondani 400-ig egy hasonló kalibert, mint amim van!? A feltétel a min. 1024-es felbontás, 42", DVI bemenet, PIP, s a szép kép! Az alapötletem a HITACHI 42PD6600 399.000-ért. Egyéb ötlet?

Köszi előre is! (Adatbázisom frissítve, ha érdekel valakit! )

Ne vedd meg... nem egy sikertermék a Hitachi-nál...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Még szerencse, hogy csak szerinted! Eleve a Pana 4000:1 kontrasztal büszkélkedhet, szemben a Pioneer 3000:1 kontrasztjával. Egyértelműen jobb a kép a Panán, ez nem vitás. Csak olyanoknak, mint te.
Szeretem az ilyen hozzászólásokat... látszik, hogy szakértővel van dolgunk... tárgyilagos és korszerű magyarázat EZ NEM VITÁS! csak kár, hogy az olyanok mint én, nem értem...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Egyébként nem vagyok panasonic "ellenes" csak nem tetszik az, hogy mennyire ajnároznak egy olyan plazma TV márkát, ami semmivel nem tud szebb képet, mint akármelyik másik, ha normális jellel van "meghajtva"...
Persze, szerinted. Szerencse, hogy nem a saját szemed a mérvadó. Pontosabban csak saját magad számára, ami nem egyenlő azzal, ami a valáság, csak amit te annak tartassz.

Ui: az a vicc, hogy a legkontrasztosabb képet eddig amit láttam, pont egy 3000:1 kontrasztarányal "büszkélkedő" Pioneer PDP-436XDE-től láttam, nem a 10 000:1-es LG/Samsung/Panasonic hármastól...

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Nem a panasonic védelmében, de leírom amit én tudok: 
Van a panasonicnak beépített DVB tunere? Igen a PX sorozat rendelkezik beépített vevővel.

Van a panasonicnak USB és SD kártya bemenete pl fényképezőgéphez, stb?
Igen a 600 sorozat rendelkezik Sd kártya foglalattal.

- 1080-as felbontású a panasonic? Fizikai felbontásban úgytudom nincs ilyen, de megjeleníti az 1080p. Személy szerint nekem a Hitachi mostani plazmája olyan mint régebben volt a 1024x1024 felbontású készülékek.

Van a panasonicnak motoros állványa? Nem tudom ez miért jó ha egyszer elhelyezem, vagy falra teszem nem tudom miért forgatnám motorosan.

Csáo
Rospe

A TH-42PX600E tényleg jó kis készüléknek tűnik, kár, hogy 2.899,00 EURO-s ár állvány nélkül nem biztos, hogy versenyképes... a motoros állvány pedig igenis jó dolog, mert nem mindenki teszi fel a falra (ismerőseim között 50-50% körül van az arány). Egyébként nem vagyok panasonic "ellenes" csak nem tetszik az, hogy mennyire ajnároznak egy olyan plazma TV márkát, ami semmivel nem tud szebb képet, mint akármelyik másik, ha normális jellel van "meghajtva"...

Ui: az a vicc, hogy a legkontrasztosabb képet eddig amit láttam, pont egy 3000:1 kontrasztarányal "büszkélkedő" Pioneer PDP-436XDE-től láttam, nem a 10 000:1-es LG/Samsung/Panasonic hármastól...

Köszi Saca, nekem ilyen Pioneer plazmám van, és nem véletlenül. Szüleimnek a Pana PV60-ast ajánlottam, de csak azért, mert nekik már sok a plusz 200ezer. Nagyon jó az a tv is, de nekem a sajátom az igazi. Ezt mikor először bekapcsoltam, szinte a gyári beállítást meghagyva is tökéletes képet mutatott. Nem így a Pana, egész hétvégén azt állítgattam, de még mindig nem az igazi, nem beszélve arról, hogy a beállítási lehetőségek korlátozottak. Szóval mindkettő nagyon jó plazma, de azért a Pioneer a falon igazi műalkotás, főleg ha megy egy jó film.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Van a panasonicnak beépített DVB tunere? Igen a PX sorozat rendelkezik beépített vevővel.

- 1080-as felbontású a panasonic? Fizikai felbontásban úgytudom nincs ilyen, de megjeleníti az 1080p. Személy szerint nekem a Hitachi mostani plazmája olyan mint régebben volt a 1024x1024 felbontású készülékek.

Van a panasonicnak motoros állványa? Nem tudom ez miért jó ha egyszer elhelyezem, vagy falra teszem nem tudom miért forgatnám motorosan.

Csáo
Rospe

A TH-42PX600E tényleg jó kis készüléknek tűnik, kár, hogy 2.899,00 EURO-s ár állvány nélkül nem biztos, hogy versenyképes... a motoros állvány pedig igenis jó dolog, mert nem mindenki teszi fel a falra (ismerőseim között 50-50% körül van az arány). Egyébként nem vagyok panasonic "ellenes" csak nem tetszik az, hogy mennyire ajnároznak egy olyan plazma TV márkát, ami semmivel nem tud szebb képet, mint akármelyik másik, ha normális jellel van "meghajtva"...

Cuccaim

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Sziasztok! 
Rég jártam erre! Ami igazából nemis igaz, mert voltam itt, de csak olvasgatni. Látom a polemizálás folyamatos, csak új szereplőkkel a tv és a vevő oldalon is...
Annak idején a HITACHI 42PD5200-as plazmát vettem meg, azóta sincs gondom vele, nekem bevált, s akkor igen jó vétel is volt. Ahogy látom az LG-k és a szokásos Panák versengenek mostanság, de tudnátok mondani 400-ig egy hasonló kalibert, mint amim van!? A feltétel a min. 1024-es felbontás, 42", DVI bemenet, PIP, s a szép kép!
Az alapötletem a HITACHI 42PD6600 399.000-ért. Egyéb ötlet?

Nekem is 42PD5200-as plazmám van. Szerintem is szép a képe, de szeretnék egy 50-est. Ennél a pana 60-as vagy az új hitachi 50 pd 9700-as jöhet szóba. Majd kiderül, hogy a hitachinak milyen lesz az ára!

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

rea4

Mégegyszer köszi a segítséget!

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

Kicsit keresgéltem és ezt találtam: LG - RZ 42PC1R. Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalat/észrevétel? 416 pénz... Jó? Megéri?

Illetve előrelépés az enyémhez képest (H 5200) a H 6600 vagy ez?

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Magyarországon a kábelTV adások minősége tragédia. Innentől fogva nem az a kérdés, melyik a jobb plazma TV ha nem az, hogy melyik képes jobban a szarból várat építeni... a mostani plazma TV-ket nem erre a "sorsra" szánták a gyártók, ezért ha jó minőségű jelet kap az a szerencsétlen, akár a 280EFt-os Hisense plazma TV is képes jót produkálni. Azért nem szeretem ezeket az összehasonlításokat, mert nem egy kategóriáról beszélünk... 
- Van a panasonicnak motoros állványa?
- Van a panasonicnak beépített DVB tunere?
- 1080-as felbontású a panasonic?
- Van a panasonicnak USB és SD kártya bemenete pl fényképezőgéphez, stb?

De persze folytathatnám azzal is a sort, hogy miért nem publikálja a panasonic a fényerőt... vagy miért van olyan érzésem amikor egy 10 000:1-es kontrasztú LG 42PX4RV plazmát látok a PV60 mellett, hogy kb a fele lehet a valóság.... vegyük már tudomásul hogy hazudnak a gyártók a nehezen ellenőrizhető specifikációk terén és egymásra licitálnak egyfolytában.

Csáo
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

Sziasztok!

Rég jártam erre! Ami igazából nemis igaz, mert voltam itt, de csak olvasgatni. Látom a polemizálás folyamatos, csak új szereplőkkel a tv és a vevő oldalon is...
Annak idején a HITACHI 42PD5200-as plazmát vettem meg, azóta sincs gondom vele, nekem bevált, s akkor igen jó vétel is volt. Ahogy látom az LG-k és a szokásos Panák versengenek mostanság, de tudnátok mondani 400-ig egy hasonló kalibert, mint amim van!? A feltétel a min. 1024-es felbontás, 42", DVI bemenet, PIP, s a szép kép!
Az alapötletem a HITACHI 42PD6600 399.000-ért. Egyéb ötlet?

Davenport74
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Davenport74 »

Üdv mindenkinek!Érdekelne ,hogy milyen lehet a Hitachi42pd9700-as plazmája.Valaki látta már?
Igen. Ott figyel egy az irodában... régebben már leírtam, hogy szerintem a ma kapható legjobb 42"-es plazma TV. Soxor elfogult vagyok, de ez más. Ilyen képet még nem láttam plazmától, megkockáztatom, hogy megállná a helyét hagyományos CRT TV-k mellet is... egyébként most jó az ára is, nettó 570EFt.

Saca: Engem majd az 50pd9700-as plazma érdekelne október környékén. Persze, ha megjelenik addigra és nem sokkal lesz drágább, mint a hasonló kategóriájú pana.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

vagy miért van olyan érzésem amikor egy 10 000:1-es kontrasztú LG 42PX4RV plazmát látok a PV60 mellett, hogy kb a fele lehet a valóság.... vegyük már tudomásul hogy hazudnak a gyártók a nehezen ellenőrizhető specifikációk terén és egymásra licitálnak egyfolytában.
Azért van olyan gyártó, aki úgy kommunikálja, hogy az a 10000:1 kontraszt az on-off kontraszt. Igaz nem mindenki fair. De ezen már meg sem lepődöm. Gyártók ezeket a stikliket nem most találták ki. Amióta marketing van, azóta léteznek ilyen "csalások".

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ez engem is érdekelne. Most jövök a boltból, ahol pont egy 42PX4RV-t néztem egy elég gyatra kábeltv-vel. Ugyanazon a hálózaton vagyunk, de sztem nekem itthon jobb. Szal egész kellemes képe volt vele. Én 330-ért megkapnám ezt a TV-t. (Jó ár?) De sajna még mindig nem tudtam dönteni mit is vegyek... (LCD, plazma, netán egy... nagyon halkan mondom: slimfit )
Én tegnap megvettem 320eFt-ért MM-ben a 42PX3RVA-t. És nem csalódtam. TVképe itthon jobb mint ott (3-as osztón volt), és még a ott megnéztem, hogy HD adással mit produkált. Nah akkor döntöttem, hogy 32LC2R és 37LZ55 LCD TV pápá. Lehet hogy LCD-nek nagyobb felbontása van, de ezzel a plazmával az összkép mégis sokkal tetszetősebb, és otthon sem csalódtam. Xbox360 is pompázik rajta. Úgyhogy nagyon örülök, hogy egy 42"-ios plazmát ilyen olcsón sikerült megvenni.
Nekem ezzel 3/4 éves LCD vs Plazma vívódás ért véget.
Szerintem te is nézd meg a DVD, HD képét, és ugyanezt egy LCD-n. Látni fogod, hogy a plazma színvilága közelebb van a valóságoshoz mint az LCD-nek, kontraszt meg, hogy bármilyen világítás mellettz szép képet ad már csak ínyencség.

SlimFit? Ezen gondolkoztam hogy reagáljak-e. Egy nagyon rövid történet:
Vettem tavaly ősszel egy Samsung SlimFit-et. Hibalista: zúgtak az eltérítőtekercsek, túl vöröses kép, olyan geometriai torzítás, amit a 40 éves Videotonm nem produkált, időként elveszítette az óra beállításait, meghatározatlan időközönként elkezdett éles hangon sípolni 8-10percig. Summa summárom visszakaptam hosszas huzavona után a pénzt. Közben persze még a szervízes is azt mondta, hogy ezeknek a slimfiteknek soha nem lesz olyan képgeometriája mint egy átlagos tvnek, enyit ér jelenleg ez a technológia. Jah és azóta sem tudta a Samsung halk eltírítőtekercseket csinálni...
Nem mondom volt előnye is a TV-nek, de soha többet. Inkább te is okulj ebből a történetből, és felejtsd el bármilyen SlimFit.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Magyarországon a kábelTV adások minősége tragédia. Innentől fogva nem az a kérdés, melyik a jobb plazma TV ha nem az, hogy melyik képes jobban a szarból várat építeni... a mostani plazma TV-ket nem erre a "sorsra" szánták a gyártók, ezért ha jó minőségű jelet kap az a szerencsétlen, akár a 280EFt-os Hisense plazma TV is képes jót produkálni. Azért nem szeretem ezeket az összehasonlításokat, mert nem egy kategóriáról beszélünk...

- Van a panasonicnak motoros állványa?
- Van a panasonicnak beépített DVB tunere?
- 1080-as felbontású a panasonic?
- Van a panasonicnak USB és SD kártya bemenete pl fényképezőgéphez, stb?

De persze folytathatnám azzal is a sort, hogy miért nem publikálja a panasonic a fényerőt... vagy miért van olyan érzésem amikor egy 10 000:1-es kontrasztú LG 42PX4RV plazmát látok a PV60 mellett, hogy kb a fele lehet a valóság.... vegyük már tudomásul hogy hazudnak a gyártók a nehezen ellenőrizhető specifikációk terén és egymásra licitálnak egyfolytában.

Cuccaim

turul3
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: turul3 »

A topikot visszaolvasva azt irtad,hogy a panának jobb képe van minta hitachinak vagy a pioneernek.Akkor gyakorlatilag meg van a válasz a kérdésemre.

turul3

Plazma

A kábel tv adásokat hogy kezeli a Hitachi.Van olyan mint a Pana 60-as?
Miért a pana 60-as hogy kezeli?

tényleg a pv60 hogy kezeli?
jó kérdés volt!

A pana60-as kábel tv-én nagyon jó képet produkál.Az NEC 50xr5 plazmáját láttam mellette amelyhez hasonlithattam és nagyon jó volt mindkettőnek a képe.Ha a hitachi is ilyen akkor inkább azt venném meg a pana helyett.

Rosep
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rosep »

Az LG 42PX4RV és 42PX3RVA között mi különbség van (tunert és PIP-et leszámítva)?Vagy mindkettőnek tulajdonképpen ugyanaz panelja van, tehát a képminőség azonos? Vagy abban is lehet eltérés?

Ez engem is érdekelne. Most jövök a boltból, ahol pont egy 42PX4RV-t néztem egy elég gyatra kábeltv-vel. Ugyanazon a hálózaton vagyunk, de sztem nekem itthon jobb. Szal egész kellemes képe volt vele. Én 330-ért megkapnám ezt a TV-t. (Jó ár?) De sajna még mindig nem tudtam dönteni mit is vegyek... (LCD, plazma, netán egy... nagyon halkan mondom: slimfit )
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

tényleg a pv60 hogy kezeli?
jó kérdés volt!

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Cuccaim

turul3

Plazma

Üdv mindenkinek!Érdekelne ,hogy milyen lehet a Hitachi42pd9700-as plazmája.Valaki látta már?
Igen. Ott figyel egy az irodában... régebben már leírtam, hogy szerintem a ma kapható legjobb 42"-es plazma TV. Soxor elfogult vagyok, de ez más. Ilyen képet még nem láttam plazmától, megkockáztatom, hogy megállná a helyét hagyományos CRT TV-k mellet is... egyébként most jó az ára is, nettó 570EFt.

és láttad már a PV60-as Panát?

Igen láttam a Panasonic PV60-át,nagyon jó élénk képe van,de sajnos a Hitachival nem tudom összehasonlitani mert még nem láttam. A teszt lapokon pedig nem szólnak az új hitachiról.

turul3

Plazma

Igen láttam a Panasonic PV60-át,nagyon jó élénk képe van,de sajnos a Hitachival nem tudom összehasonlitani mert még nem láttam. A teszt lapokon pedig nem szólnak az új hitachiról.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Az LG 42PX4RV és 42PX3RVA között mi különbség van (tunert és PIP-et leszámítva)?
Vagy mindkettőnek tulajdonképpen ugyanaz panelja van, tehát a képminőség azonos? Vagy abban is lehet eltérés?

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Cuccaim

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”