Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
(nem tudom, ugyanaz érvényes-e, mint a plazma piacon - vagy keverem - ott is "csak" 4 gyár gyárt, a többiek azt veszik át)
Én notebook tft-kben vagyok otthon, de ott sem 4 gyártó van. LG-Philips, Hitachi, Sharp, IBM, Toshiba, QDI, Torisan panelekkel találkozom legtöbbet. Egy noti belsejében minek tennék rá külön a márkajelzésüket, amikor azt soha nem látja senki?
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
LCD működéséből fakad, hogy nem fog beégni.
Hát ez szép lenne, de én már láttam beégett TFT monitort! Sajnos előfordulhat az LCD-vel is, még ha nehéz is elképzelni. Ez a kontrasztlehúzás meg megint olyan dolog, hogy csak a kín van vele, mert akkor meg nem élvezhető maradéktalanul a kép
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
azt nem tudjatok, mennyire serulekenyek ezek az lcd panelek?
ha peldaul egy gyerek nekiesik egy filctollal (nyilvan ra is nyomja), vagy nekidob egy kisebb muanyagjatekot, akkor annyi?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezen csak azért parázom, mert pl a Panasonic LCD TV-k kezelésijében frankón le van írva, hogy beégésre nincs garancia, így nem javallott pl stabilan egy képet megjeleníteni rajta... Namost a logók pl ugyanezen problémát okozzák.
SzaboZE
A kezelési könyveket úgy csinálják mint a termékek könyvét. Soxor mindent leírnak benne, nem szelektálnak, és akkor jó lesz más típushoz, márkához is (költség megtakarítás).
ez az összes Panánap benne van a könyvben. T29-es 4:3-as pnaát akart apám nekem venni anno, de belenézett a kézikönyvbe és volt egy Playstation, és oda volt írva, hogy videójátékra nem alkalmas mert beéghet. És arra nincs gari:P de ha levesszük a kontrasztot MINIMUMRA akkor nyugodtan leeht vele játszani:P Haver ilyet használ megjelenése óta napi 8 óra videójátkkal kombinálva és semmi baja.Szal emiatt ne félj.
amúgy egy kérdés. pl.: 720p és 720i. Az egyik progresszív, a másik meg váltosoros, azaz interlaced. a Prgoresszív a fasza.. namost. Ha én arra rákötök egy sima interlaced jelet, ergo kábeltv akkor ha beállítom progresszívbe akkor za milyen lesz? Vagy ehhez kell a deinterlacer? Ha nem akkor az micsoda??? és mit befolyásol?? 400.000alatti 32-es LCDben van ilyen azért??
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
Igy viszont komoly dilemma lett, hogy Viewsonic N3260w vagy Albacomp V2321, hiszen gyakorlatilag azonos arban vannak, es kozel azonosak a kepessegeik.
(Az N3260w-t tobb helyen is br245-ert akciozzak, a V2321 br250-be kerul, mindkettore 2 ev gari van)
Tudtok esetleg egy bemutatotermet a varoskozponthoz kozel, ahol meg lehet nezni az N3260w-t, ki lehet probalni menurendszeret, stb?
Az Albacomp elvileg ki van allitva a Lurdy-hazban.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valaki kérdezte, mikor jön a hdmi-s albacomp, hát íme:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=707&aid=2
Az árára nagyon kíváncsi vagyok.
SzaboZE
Hmm, van ár is 249900... Namost akkor ismét elbizonytalanodtam
Meg kell nézni valahol.
SzaboZE
hat igen. hetfon meg azt mondtak nekem az albacompnal, hogy ugyanannyiba fog kerulni, mint a hdmi nelkuli valtozat...
ehhez kepest kb. plusz 10%
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lcd, Led, Oled TV-k
Van néhány OEM panel az alsó szegmensben és szinte mindegyikbe azt teszik bele. Talán a nagyobb gyártók (de talán még azok közül sem mindegyik) vagy a drágább készülékeknél fejlesztenek panelt
Az LG és a Samsung is gyárt saját paneleket. A Philips gondolom az LG-vel közösködik, gyanítom a Sony gyárt magának. A Toshiba, Sharp és a Hitachi is gyárt LCD-t mégse komoly tényezo˝ LCD TV-ben.
SzaboZE
A philips eladta az lcd a technológiáját egy kínai cégnek, azzal a megállapodással, hogy ami "visszakerül" azokra a tévékre, monitorokra a philips feliratot teszik.
(nem tudom, ugyanaz érvényes-e, mint a plazma piacon - vagy keverem - ott is "csak" 4 gyár gyárt, a többiek azt veszik át)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezen csak azért parázom, mert pl a Panasonic LCD TV-k kezelésijében frankón le van írva, hogy beégésre nincs garancia, így nem javallott pl stabilan egy képet megjeleníteni rajta... Namost a logók pl ugyanezen problémát okozzák.
SzaboZE
A kezelési könyveket úgy csinálják mint a termékek könyvét. Soxor mindent leírnak benne, nem szelektálnak, és akkor jó lesz más típushoz, márkához is (költség megtakarítás).
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nyugodtan, fiúk! Pár napja néztem az új szériás Samsung 26-os és 27-es LCD TV-ket egy honi műszaki boltban. Mind "Made in Hungary". (Az előző 27-es széria "Made in Slowakia" volt)Van néhány OEM panel az alsó szegmensben és szinte mindegyikbe azt teszik bele. Talán a nagyobb gyártók (de talán még azok közül sem mindegyik) vagy a drágább készülékeknél fejlesztenek panelt
Azért itt már nem csak a panelről van szó. Ugyanaz a design, ugyanaz a típus elnevezés...
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO
Lcd, Led, Oled TV-k
Van néhány OEM panel az alsó szegmensben és szinte mindegyikbe azt teszik bele. Talán a nagyobb gyártók (de talán még azok közül sem mindegyik) vagy a drágább készülékeknél fejlesztenek panelt
Az LG és a Samsung is gyárt saját paneleket. A Philips gondolom az LG-vel közösködik, gyanítom a Sony gyárt magának. A Toshiba, Sharp és a Hitachi is gyárt LCD-t mégse komoly tényező LCD TV-ben.
SzaboZE
a sony samsung panelt használ!
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG és a Samsung is gyárt saját paneleket. A Philips gondolom az LG-vel közösködik, gyanítom a Sony gyárt magának. A Toshiba, Sharp és a Hitachi is gyárt LCD-t mégse komoly tényező LCD TV-ben.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nekem tűnt föl hogy az Albacomp TV-k kíséretiesen hasonlítanak a Mitac LCD TV-kre? Még a típusjelzésük is ugyanaz...http://www.mitac-mtc.com.tw/English/pro ... tv32a.aspx
Hát lehet, hogy külföldön Mitac néven árulják. A leírásban ott van a 720p is, a paraméterek pedig szinte hajszálra ugyanazok.
SzaboZE
Nem inkább a Mitac-ot árulják Albacompként Mo.-on?
Idézet egy hazi-mozi.hu-s hírből:
"A sajtótájékoztatón kiadott közlemény ugyan saját összeszerelésű készülékről szól, de tudtunkkal legalábbis az első szériák - Angliában egy OEM gyártó üzemében készülnek kifejezetten az Albacomp konfigurációja szerint."
Vagy inkább arról lehet szó, hogy ki milyen címkét kér rá, olyat tesz rá az angol cég.
Csak nyugodtan, fiúk! Pár napja néztem az új szériás Samsung 26-os és 27-es LCD TV-ket egy honi műszaki boltban. Mind "Made in Hungary". (Az előző 27-es széria "Made in Slowakia" volt)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nekem tűnt föl hogy az Albacomp TV-k kíséretiesen hasonlítanak a Mitac LCD TV-kre? Még a típusjelzésük is ugyanaz...http://www.mitac-mtc.com.tw/English/pro ... tv32a.aspx
Hát lehet, hogy külföldön Mitac néven árulják. A leírásban ott van a 720p is, a paraméterek pedig szinte hajszálra ugyanazok.
SzaboZE
Nem inkább a Mitac-ot árulják Albacompként Mo.-on?
Idézet egy hazi-mozi.hu-s hírből:
"A sajtótájékoztatón kiadott közlemény ugyan saját összeszerelésű készülékről szól, de tudtunkkal legalábbis az első szériák - Angliában egy OEM gyártó üzemében készülnek kifejezetten az Albacomp konfigurációja szerint."
Vagy inkább arról lehet szó, hogy ki milyen címkét kér rá, olyat tesz rá az angol cég.
Lcd, Led, Oled TV-k
Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD
Az LCD nem fog beégni, ez miatt ne aggódj.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne,hogy az LCD Tv-nél is számon van tartva / szervíz menűből kikereshető / az üzemóraidő? / pl.: Panasonic érdekelne /
Vagy ennek csak a plazmáknál és a projektoros Tv-knél van jelentősége, ezért az LCD-nél nincs ilyen funkció?
Köszönettel:
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is néztem az Albacompot, de a digitális bemenet hiánya tart vissza. Ez a Viewsonic is hasonló árban fut (!!), de rajta van a hdmi is. 170/170 fokos és 800:1 a kontrasztarány leírás szerint. Tehát elvileg ezek gyengébb paraméterek, viszont 8ms-ot mondanak greytogrey-re.
A hasonlo arban mit jelent? 230 az Albacomp 2 ev garival.
A Viewsonic hol mennyi?
Hát igen, Lufi is írta 200+áfa körül van, ami hajszálnyi az albacomphoz képest és 3 év gari van rá!
Lufi: visszaolvastam, de végülis nem írtad, sikerült-e a natív felbontást kirakni a képernyőre? Megnéztem élőben a TV-t, bazi nagy ez a 82 centi Viszont 27-esben hdmi-set értelmes áron nem nagyon találok. Ami még nem tetszett, hogy nem tud a Viewsonic semmilyen kiegyenlített módot (16:9-re a 4:3-at emberi torzítással) és hogy zoom módban nem tudom a képet tologatni (Tuner módban). Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD és a 16:9 mód valamint a széthúzás nem éppen tökéletes megoldás. Valami hasonló már jó lenne, mint pl a philipsnél a széleken nagyobb nyújtás, középen kevésbé. Bár talán hozzá lehet szokni a máshoz is
SzaboZE
Sikerült kiraknom natívban,csak a videokarim nem éppen tökéletes a duál módhoz.Vagy kiterjesztett asztalként tudom használni, vagy csak a tévét kötöm a gépre,de ilyenkor fantasztikusan jó.VGA kábellal kötöttem össze,de a használatija szerint HDMI-vel is lehet,de erre nem ruházok be,mert annyira azért nem izgat.
Nekem a tv adások jól jönnek a T-kábellel.A hangja is jó szerintem.Mi az SRS funkcióval használjuk,de vannnak előre programozott hangmódok is,ill. azt állítasz be amit akarsz. A 16:9-es képaránnyal tévézünk.A zoom mód nekünk nem gyere be,de egyébként nem vészes.A dvd-t komponens kábellal kötöttem rá,és nagyon szép a képe.A színei szépek és itt is azt állítasz amit akarsz.A feketével sincs bajom.Kb. 3m-ről nézzük.Utánhúzást nem láttam rajta.
Lufi
Ui.A Mazdásoknak Viewsonic van!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha sokat TV-zel érdemes elgondolkodni a Sony LCD projektoroson...
Amenniybe az LCD kerül kapsz egy 42"-osat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A helyzet a következő: leakarom cserélni az eddigi 72 cms sony trintron 50hz tv met. Először egy 82cms 100hz s panasonic TX-32 PX30 lett volna a befutó de egy kicsit utánna járva a boltokban már inkább azt ajánlották hogy fektessek lcd be.
Kicsit utánna járva kinéztem a Sony KDL-32S2000 amire találtam egy 0% thm es konstrukciót ami igen barátságosnak tünt. Viszont egy barátom azt javasolta hogy inkább a panasonic plazma a nyerő. Itt olvasgatva a forumot azt szürtem le hogy a tv adások minősége elég ratyi lcdn (upc kábelem van). Viszont én tv nézésre és dvd zésre egyaránt használnám. És valaki azt monta hogy a plamzáé a jövő.
Most ti mit tudnátok ajánlani maradjak ennél a tipusnál, vagy várjak még a plazmára, vagy maradjak esetleg a crt nél? És most összeségében megéri e venni egy ilyen sony-t vagy inkább ez még ugyis fejlődni fog alapon halasszam el a tv vásárlásomat és mondjuk 1-1.5 év múlva térjek vissza rá amikorra már sokat fejlődött a a technika.
Várom válaszaitokat!
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nekem tűnt föl hogy az Albacomp TV-k kíséretiesen hasonlítanak a Mitac LCD TV-kre? Még a típusjelzésük is ugyanaz...
http://www.mitac-mtc.com.tw/English/pro ... tv32a.aspx
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Albacomp az adatlap szerint nem tudja a 720p-t, legalábbis a listában nincs benne:http://www.hazi-mozi.hu/hmoklist.php?zi ... d=0&oid=13
szerintem csak kihagyták. mármint a leírásban. De ha nem akkor az égés az Albacompnak:P de szerintem van benne.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Albacomp az adatlap szerint nem tudja a 720p-t, legalábbis a listában nincs benne:
http://www.hazi-mozi.hu/hmoklist.php?zi ... d=0&oid=13
Lcd, Led, Oled TV-k
Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD
Az LCD nem fog beégni, ez miatt ne aggódj.
Lcd, Led, Oled TV-k
SzaboZE
Hmm, van ár is 249900... Namost akkor ismét elbizonytalanodtam
Meg kell nézni valahol.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k