Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
azonos méretben a plazma olcsóbb" tézis már rég megdőlt.
Sziasztok!
Régebbi hozzászólásomban "verser233"kérésére válaszoltam.Akkor írtam azt, hogy azonos képátló mellett az ár a plazma felé dől.Most is fenntartom ezt.Hogy miért?:
-"verser233" 37 hüvelykes Pana plazmát nézegetett, amiről kb. behatároltam anyagi lehetőségeit, vagy azt hogy mennyit szán rá.Ebben a kategóriában van 106-os plazma, vagy kisebb LCD.
-Én NEM azonos tudású, hanem azonos képátlójú tv-ket írtam, ami nem ugyanaz.Hol lehet venni 400ezerért 106-os LCD-t?Ebbe a kategóriába viszont belefér egy jó SD plazma.Természetesen jobb egy nagyobb felbontás,de pédául én is sokat gondolkoztam a vásárláson, mivel nem mindennap költök el ennyi pénzt.Hátmég 700 ezret.
Különben meg unom már azt a sok HDTV adást, amit a helyi szolgáltatók adnak.
Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni...
Plazma
A 16:9-es képarányú megjelenítés kétféleképpen lehet a DVD-Video-ban, és ezeket felismerik a bemenetükön a wide kijelzők, amikor Auto módban vannak:
1. Letterboxed. Ez azt jelenti, hogy egy 4:3-as képed van, amibe alulra és felülre fekete csíkokat raktak. Ilyenkor a 16:9-es kijelzőn teljes képernyőn látod a filmet, ha az 1,77:1 arányú, vagy alul-felül aktív (a kijelző által előállított, megvilágítás alatt levő) fekete csíkkal, ha a film 1:2,35 képarányú.
2. Anamorf. Ilyenkor a kép össze van nyomva, és a lejátszó húzza szét szélesvásznúra. Elvileg a végeredméyn 16:9-es kijelzőn ugyanaz mint az előzőnél, csak az esetleges fekete csíkok nem aktívak. Legalábbis ha jól kombinálok.
Ami bekavarhat, az az automatikus Pan&Scan, amit a DVD-n be lehet kapcsolni. Egyes lejátszókon ez állítható is, ha nem engedélyezed, akkor figyelmen kívül hagyja a lemezen lévő beállítást. Ha engedélyezed, akkor kinagyítja egy mérettel a képet, azaz a kép két szélének elhagyásával 2,35:1-ből 1,77:1-et csinál, az 1,77:1-ből pedig 4:3-at. Vannak olyan egyszerűbb asztali játékosok, ahol ez nem kapcsolható, ez esetben a DVD-n levő beállítás szerint jár el.
Talán nálad a "ráégetett" felirat, vagy egy hibás beállítás miatt a szerkesztőprogram bekapcsolja az automatikus Pan&Scant, ezért működik ezeknél a filmeknél.
Próbáld a funkciót kikapcsolni a lejátszóban, ha lehet. Ha nem, akkor a DVD-n kel lkikapcsolni még írás előtt.
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Plazma
Sziasztok!
Köszi a gyors válaszokat, de még mindig nem igazán értem
A helyzet a következő:
Szóval én filmeket szoktam apámnak kiírni hogy megnézze aztán töröljük. Na ugyebár ezeknek a filmeknek a többsége avi és olyan a képméret hogy felül-alul fekete csík, és az istennek nem bírom elmagyarázni neki hogy szokjon hozzá a fekete csíkhoz egyszerűen nem érti miért így kell nézni neki a filmet, ezért örült neki marhára hogy van ez a panasonic auto mód, mert hirtelen csak azt vettük észre hogy teljes képernyős (hurrá) de eleinte nem tűnt fel nekünk levágja a kép szélét meg ilyenek, de most már nekem az a bizonyos nagyon tele van ezzel az egész filmnézéssel mert állandóan van valami baja apámnak, és már nagyon unom, főleg akkor gond ez az auto mód ha feliratos (beleégetve van a felirat). Szóval ma elkezdtem neki magyarázni hogy ha 16:9-be tennénk a tv-t akkor ugyan felül-alul fekete csík , de legalább normális képméret lesz. Csak akkor meg eszembe jutott amit ugye hallottam. De ti meg azt mondjátok hogy a fekete csík nem fog beleégni meg ilyenek.........oké elhiszem.......de akkor magyarázza el nekem valaki légyszíves hogy akkor az egyes TV adásokat miért ne lehetne a plazma-n 4:3-ban nézni? Ugyanis mielőtt mgevetteük a plazmat, kicsit tájékozódtam, és mindenhol azt mondták hogy 4:3-t ne használjuk........ 4:3-ban bal-jobb oldalt van fekete csík 16:9-ben meg alul-felül, szóval ez nekem még magas. Elmondaná valaki? Vagy aki szokott kiírni nézésre dvd-re filmet elmondaná mit hogyan csinál? Köszi előre is a segítségeket!
Plazma
Mielőtt leírnám a saját gondomat, a plazma vs. LCD TV vitához szólnék pár szót.
Kb. 2-3 hónapja nézegetem aktívan a felhozatalt, elolvastam sok tesztet, leírást, a működésről is egy rakás dolgot, aztán nézegettem a kijelzőket a boltokban.
Mára sokkal inkább kiegyenlítetebbé vált a verseny a két technológia között mint két, de akár egy évvel korábban volt.
Az EISA díjas Samsung LE-40M61 (40" 720p, azaz 1366x768) már 1200:1 valós, illetve 5000:1 dinamikus kontrasztot tudó, 8 ms-os, 178 fokos betekintési szögekkel bíró S-PVA LCD panelre épül. Ára bolttól és a garanciális feltételektől függően 640 és 780e Ft között mozog, de 3 év garral már 700e Ft körül kapható.
Ehhez hasonló paraméterekkel rendelkező plazmát nem nagyon találni 800e Ft alatt, tehát az "azonos méretben a plazma olcsóbb" tézis már rég megdőlt. Igaz ez a nagyobb méretű panelekre is, hasonló méret hasonló áron van.
A kétféle technológia jelnelegi (HD) modelljei között nem lehet egyértelmű eredményt hirdetni, mert mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Az LCD előnye a sokkal alacsonyabb fogyasztás, ami egyben a sokkal kevésbé jelentős melegedést/fűtést is jelenti. Ezen kívül a panelek tükröződése is lényegesen kevésbé zavaró fényes környezetben. A beégés és az öregedés nem nagyon ismert fogalom az LCD-k körében, elméletben egy fényforráscsere után (ami szintén elméletben nem túl drága) ugyanolyan lehet mint új korában. Ez a tulajdonsága alkalmasabbá teszi a napi sok órás Retekklub nézésre. Aztán ott van még a méret-ár paraméter, hiszen 82 centis HD felbontású plazma kijelző nem léteezik, különösen nem 300e Ft-os áron. A sokat emlegetett pixelhiba azonnali garanciális cserét von maga után a legtöbb gyártónál, ha nem a kijelző szélén van, de sok gyártó ennél jóval szigorúbb elváráésoknak igyekszik megfelelni. Érdemes vásárlás előtt ezekről tájékozódni.
A plazma előnye a jobb kontraszt, bár ez rohamosan fogy, ahogy jönnek ki az újabb és újabb generációs LCD panelek, a Milano már abszolút nem veszélyes sötétben sem. A nagyobb színhűségnek is lassan a nyomába ered az LCD. Plazmából viszont vannak nagyobb méret, gyengébb felbontású, de ezzel együtt olcsóbb modellek. Ma már 350-450e Ft körül mozognak a 107-es SD plazmák, ennek nincs direkt LCD alternatívája. Sok régebbi paneles LCD TV-nél még valós gond az utánhúzás, azaz a lassú reakcióidő. Ez elhanyagolható az S-PVA és az ennek megfelelő technológiájú darabok esetén.
Tehát, mintegy saját végszóként, mindenki az igényei és a felhasználási szokásai, és a tervezett használati időszak (hány évre veszi?) alapján döntse el, hogy melyiket preferálja. Sok hagyományos TV-zésre jobb az LCD vagy az olcsó plazma, utóbbit az előbbi árából fennmaradó összegből 3-4 év múlva lecserélhetjük valami maiaknál jobb HD kijelzőre... Főleg DVD-zésre jobbnak tűnik az SD plazma is, az olcsóbb ál-HD panelesekről nem is beszélve (1024x768 HDMI-vel). Hosszabb távra (3-4 évnél több), átlagos vegyes felhasználásra a csúcstechnológiás HD LCD tűnik a legjobb vételnek.
Végül a saját dilemmám a fentiek fényében:
Mivel van rá esély, hogy 3-4 év múlva megint vehetek egy 4-500e Ft-os kijelzőt, ezért inkább kivárok a HD alakulásával, és egy olcsóbb (500e-ig) plazmán gondolkodok. Azok tapasztalatait várom, akiknek újabb generációs SD vagy 1024x768-as HDMI-s plazmájuk van, mégpedig arról, hogy mennyire bírják ezek a napi 6-8 óra Retekklubbozást + a 2 óra DVD-zést. A másik kérdés, hogy mennyit számít az 1024x768 az említett felhazsnálásban, értelemszerűen inkább a HDMI-n keresztüli DVD-zésre gondolok itt. Merthogy az SD plazma vízszintes felbontása sajnos nem éri el a PAL DVD-Video felbontását, pontosan az NTSC-ének felel meg.
SD felbontású plazma 450e, 1024x768-as 500e Ft körül fogható talppal együtt (Panasonic-nál +40-50e a talp).
A válaszokat előre is köszönöm!
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Plazma
Sziasztok!
Pár hete vettünk egy panasonic Plazma-t. És tudjátok van benne néhány nézet, pl panasonic auto, standard, 4:3, 16:9; zoom 1; zoom2; és mikor beteszek a dvd lejátszóba egy filmet és mondjuk panasonic auto-ra van állítva akkor, automatán kinagyítja addig a képet hogy teljes képernyő legyen így sokszor nem látjuk a felirat elejét végét, vagy a szereplők neveit és még ki tudja mit nem. Azt hallottuk, hogy nem jó plazma-n úgy nézni a műsorthogy mondjuk jobb illetve ball (4:3) vagy lenn és fenn (16:9) fekete csík van mert az árt a plazmanak, ezért eddig mindig a panasonic auto módban néztük, de most már egyre idegesítőbb a jelenség. A kérdésem az,hogy tényleg nem szabad nézni a filmeket 16:9- be tehát hogy felül és alul fekete csík van?
Nem vagyok benne biztos hogy 100%-ban értem amit mondasz, de szerintem a DVD lejátszódon a setup menübe állítsd, be hogy 16:9 aránya van a TV-dnek. És elvileg a TV felismeri, hogy anamorph jelet kap és minden tökéletes lesz a TV-n.
Nem, jól modja a Panákon valóban van "Panasonic Auto" funkció, ami érzékeli a fekete sávokat és automatikusan kihuzza a képet, tényleg idegesítő, főleg amikor hibásan érzékel valamit és valami szélesvásznú (Tv adás) filmnél ugrál össze-vissza a képméret.
De ez csak akkor van így, ha a jel nem anamorph, hanem 4:3-as és alul felűl fekete csík van ekkor észreveszi és kinagyítja a képet (Panasonic Auto módban), úgy hogy alul és felül levág belőle. Ha a DVD-n a setup-ban 4:3-as TV van megadva akkor ugyanez történik. Amennyiben a DVD-n lévő video jel anamorph (16:9) és a setup-ban helyesen van beállítva a TV kijelzőjének aránya akkor függetlenűl attól, hogy a TV mire van állítva (panasonic auto, standard, 4:3, 16:9, zoom 1, zoom2, stb.) az felismeri a wide jelet és helyesen jeleníti meg (azaz nem lóg ki a felirat). 4:3-as TV-n máshova poziciónálja a feliratot a lejátszó.
Plazma
Sziasztok!
Pár hete vettünk egy panasonic Plazma-t. És tudjátok van benne néhány nézet, pl panasonic auto, standard, 4:3, 16:9; zoom 1; zoom2; és mikor beteszek a dvd lejátszóba egy filmet és mondjuk panasonic auto-ra van állítva akkor, automatán kinagyítja addig a képet hogy teljes képernyő legyen így sokszor nem látjuk a felirat elejét végét, vagy a szereplők neveit és még ki tudja mit nem. Azt hallottuk, hogy nem jó plazma-n úgy nézni a műsorthogy mondjuk jobb illetve ball (4:3) vagy lenn és fenn (16:9) fekete csík van mert az árt a plazmanak, ezért eddig mindig a panasonic auto módban néztük, de most már egyre idegesítőbb a jelenség. A kérdésem az,hogy tényleg nem szabad nézni a filmeket 16:9- be tehát hogy felül és alul fekete csík van?
Nem vagyok benne biztos hogy 100%-ban értem amit mondasz, de szerintem a DVD lejátszódon a setup menübe állítsd, be hogy 16:9 aránya van a TV-dnek. És elvileg a TV felismeri, hogy anamorph jelet kap és minden tökéletes lesz a TV-n.
Nem, jól modja a Panákon valóban van "Panasonic Auto" funkció, ami érzékeli a fekete sávokat és automatikusan kihuzza a képet, tényleg idegesítő, főleg amikor hibásan érzékel valamit és valami szélesvásznú (Tv adás) filmnél ugrál össze-vissza a képméret.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Szerencsére változott...
Konkrétan???
Konkrétan?
Nézz utána, azért Te sem gondolod hogy 3 év alatt nem változott semmit a plazma technológia, a mai panelek korántsem annyira hajlamosak a beégésre mint a 3-4 évvel ezelőtt gyártott modellek, 1-2 modell kivételével.
Ja és tudni is kell használni.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Sziasztok!
Plazma
Sziasztok!
Én nem használom a "Panasonic Auto" funkciót pont az általad leírtak miatt, szerintem a "16:9" a legoptimálisabb. A fekete sáv NEM TUD BEÉGNI tehát nyugodtan ott lehet az ne idegesítsen.
Lehet hogy szerencsés vagyok de július óta hajtom a panát, az asszony elég sokot nézi a "retekklubbot" de hál' Istennek semmi beégésre utaló jelet nem látok még a homogén felületeken sem.
Egy korrábii hozzászólásra reagálva, a plazmáknál általában - közelről nézve - a fekete felületeken láthatóak kék,piros felvillanások, ez nem készülék hibára vagy gyengébb minőségre vezethető vissza. Az ajánlott 4-5 m-es nézési távolságból ez nem látszik, megjegyzem már 1-1.5m-ről sem.
Plazma
Ezt utálom én is.Ha 4:3 TV műsort nézek akkor :
1.függőleges fekete csík kétoldalt
2.zoom1,zoom2 "fele" kép lemarad
3.panoráma nálam:közepe normál ,két széle nyújtott! Baromság.10 perc múlva szédülök.
4.Még a mozicsatornákon adott16:9 filmek sem teljesen úgy jönnek.
Ezért nézek kivetítőt.
Plazma
Sziasztok!
Plazma
Tudom, hogy ez a plazma topik, de itt sűrűbben vagyok, s szokott is szó lenni róla: LCD TV az Albacomp Rt-től
Plazma
Viszont gondolom ezek a technikak sem vedenek attol, ha valaki strech nelkul nez 4:3 -as adast rajta, hogy beegjen, max. a logozasok ellen, jol gondolom?
Plazma
Szerencsére változott...
Konkrétan???
Az újabb panelek már kevésbé érzékenyebbek a beégésre, illetve azóta hatékonyabb algoritmusokat is kifejlesztettek ezellen a gyártók.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Plazma
Kedves Balha!
Légyszi írdd le tapasztalataidat véleményedet az LG plazma tv-dről. Engem is érdekelne ez a típus. Továbbá érdekelne, hogy 4/3-as adást milyen beállításban érdemes nézni? Ha eredeti méretben, akkor a két oldalt kimaradó terület fekete?
Továbbá kérlek nézdd meg néhány üzemettel alább érdeklődtem ennek a tévének a "sötét felületeken pixel villódzás" effektusáról. Te tapasztaltál ilyet?
Kösz Bébé
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
Plazma
Szerencsére változott...
Konkrétan???
Plazma
Szerencsére változott...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Plazma
A "beégési témához" hozzászolva, már a gagyinak tartott sony pfm-42b1e-ben is van egy olyan "rotációs" (nem tudom pontosan mi a neve) funkció amit ha bekapcsolsz egy-két pixelnyi képet elmozdít, így nem fog beégni és egyáltalán nem zavaró ha megfelelő távolságból nézed a képet. Persze ez csak kompromisszum. Mellesleg nem akarom bántani a projektoros tévéket, de mekkora a maximális látószög? Mennyi egy LCD-s tévének az izzó élettartama? Mennyi a súlya? Menyi a helyigénye? Nézzük már ezeket a tényeket is. A plazmák ára rohamosan csökken és 2-3 éven belül (az LCD TV-kel együtt) komoly konkurenciája lehet a hagyományos TV-nek. A 42"-os 1368 vagy 1280x1024-es plazmák ára 2 éven belül várhatóan kb 50-70%-al fog esni. Az alacsonyabb felbontású display-ek (852x480) 2 éven belül kb 250-400Ft-ba fognak kerülni. Egyébként szerintem ha egy ilyen alacsonyabb felbontású plazma képét nézel a képátló méretének legalább a kétszereséről nem is rossz a képminőség... illetve nem rosszabb egy hasonló kategóriás projektorétól. Én ha válszthatnék egy 1361x768-as display-t használó Fujitsu/NEC/LG 61"-os plazma és egy 1368x1024 faroudja-s DLP-s projektor között az előbbit választanám. Ha csak azt a tényt vesszük alapul hogy kb tízszer kell lámpát cserélnem a projektorban mig egyszer eljutok a plazma nullázásáig.
Azzal,hogy egy két pixelnyit elmozdul a kép,még ugyanúgy van beégés, ugyanis pl. egy tv-logó nagyobb mint egy két pixel. nem a világos-sötét átmeneteknél jelentkezik a beéégés,hanem az egész világos felület beég,ha pl 20pixel,akkor annyi. Az egyik barátom samsungja két hét alatt beégette a tv2 logóját,pedig nem csak ezt az adót nézte,gondolhatod
egy több mint 2 éves hozzászólásra reagáltál...
De sajnos azóta sem változott a helyzet,plazmáéknál na ez a gáz!
Plazma
A "beégési témához" hozzászolva, már a gagyinak tartott sony pfm-42b1e-ben is van egy olyan "rotációs" (nem tudom pontosan mi a neve) funkció amit ha bekapcsolsz egy-két pixelnyi képet elmozdít, így nem fog beégni és egyáltalán nem zavaró ha megfelelő távolságból nézed a képet. Persze ez csak kompromisszum. Mellesleg nem akarom bántani a projektoros tévéket, de mekkora a maximális látószög? Mennyi egy LCD-s tévének az izzó élettartama? Mennyi a súlya? Menyi a helyigénye? Nézzük már ezeket a tényeket is. A plazmák ára rohamosan csökken és 2-3 éven belül (az LCD TV-kel együtt) komoly konkurenciája lehet a hagyományos TV-nek. A 42"-os 1368 vagy 1280x1024-es plazmák ára 2 éven belül várhatóan kb 50-70%-al fog esni. Az alacsonyabb felbontású display-ek (852x480) 2 éven belül kb 250-400Ft-ba fognak kerülni. Egyébként szerintem ha egy ilyen alacsonyabb felbontású plazma képét nézel a képátló méretének legalább a kétszereséről nem is rossz a képminőség... illetve nem rosszabb egy hasonló kategóriás projektorétól. Én ha válszthatnék egy 1361x768-as display-t használó Fujitsu/NEC/LG 61"-os plazma és egy 1368x1024 faroudja-s DLP-s projektor között az előbbit választanám. Ha csak azt a tényt vesszük alapul hogy kb tízszer kell lámpát cserélnem a projektorban mig egyszer eljutok a plazma nullázásáig.
Azzal,hogy egy két pixelnyit elmozdul a kép,még ugyanúgy van beégés, ugyanis pl. egy tv-logó nagyobb mint egy két pixel. nem a világos-sötét átmeneteknél jelentkezik a beéégés,hanem az egész világos felület beég,ha pl 20pixel,akkor annyi. Az egyik barátom samsungja két hét alatt beégette a tv2 logóját,pedig nem csak ezt az adót nézte,gondolhatod
egy több mint 2 éves hozzászólásra reagáltál...
...
Plazma
Plazma
Ma voltam egy "megastore"-ban, végignéztem néhány 42es plazmát. Mivel nem vagyok kellően tájékozott, kérem magyarázzátok meg azt a jelenséget, amikor fekete vagy sötét felületen kis piros, fehér kék "csillagocskák" villóznak. Érdekes módon ezt csak az LG plazmákon vettem észre, a többi nem produkálta. Kérdeztem "hozzáértő" eladót, az azt mondta, hogy HD generátorról megy az adás, és a tvnek kell lekonvertálnia és ez nem megy neki valamiért, vagy nincs jól beállítva. Szóval ez nekem nem volt sem érthető, sem meggyőző.
A másik: pana és LG közötti különbséget nézegettem, ezek viszonylag jó áruk miatt. (400 körül mindkettő)Az LG még olcsóbb is és van benne hdmi meg Faroudja. Szerintetek ez fontos, megéri? Van még más plazmában is Faroudja?
Köszi
Projektor: Optoma HD72i; Amp: Primare A30.1; CD: Primare D30.2; Tuner: Primare T21; Front: Triangle Naia 260; Surround: Triangle Zerius 202EX; Processzor: Primare SP31; Végfok: Primare A30.5MkII; DVD: Primare V25; DVDR: Sony RDR-HX 710; Vászon: Beamax R-Black 213x124; Kábelek: Nordost Solar Wind IC, Harmonic Technology Magic Tweeter Speaker; VHS: Panasonic NV-FJ612; TV: Panasonic 29PX20
Plazma
soma17Nem kaptál még választ a polctávolságra: ime:
Nekem 42PA40 van gyári földön álló állvánnyal. Ezen 15 cm-re van az aljától az első polc, ettől is 15 cm-re a második.
KÖSZI
Plazma
soma17
Nem kaptál még választ a polctávolságra: ime:
Nekem 42PA40 van gyári földön álló állvánnyal. Ezen 15 cm-re van az aljától az első polc, ettől is 15 cm-re a második.
Plazma
Tulajdonképpen mi visz rá egy embert arra, hogy Samsung plazmát vegyen? Nem is sokkal olcsóbbak, mint a nekik tudásban megfelelő Pana vagy Pioneer, de a neten majdnem kizárólag negatív reviewkat lehet róluk olvasni
Hogy mi vitt rá, mint embert a Samsung megvásárlására?
Először is az vitt rá, hogy jó képe volt.TV-n különösen.
DVD-vel se volt különösebb bajom, bár -mint néhányan itt is írták - a sötétebb jelentek esetében télleg voltak néminemű hiányosságai, de ez belefért az ingerküszöbbe.
Másodjára az vitt rá, hogy az ára valóban kedvezőbb volt az említett típusokénál.
Harmadjára az vitt rá, hogy a szolgáltatásai is rendben voltak.
Negyedjére az vitt rá - nem a legfontosabb szempont ugyan -, de pofásan nézett ki.
Ötödjére az vitt rá, hogy 3 év garancia. (amit hál'isten tudtam is érvényesíteni)
Vásárlás előtt végig olvastam az itteni samsunggal kapcsolatos akkori hozzászólásokat, de az enyémhez hasonló rémtörténettel nem találkoztam.
Úgy voltam vele, hogy felőlem akár Sokol is lehet a felirat rajta, ha eccer a szememnek-és a pénztárcámnak- megfelel.
Ki a fene gondolta, hogy 4 hónap után elszáll ??!!
sorry, elfelejtettem beírni magam..