Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Öcsémnek Sony monitorja van, se őt sem engem nem zavar a két vízszintes csík. Nagyon jó monitor, attól már csak az én Samsung TFT-m a jobb

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

A két csík miatt én is visszavittem anno a Sony képcsővel szerelt MAG monitort a boltba, és Hitachi csöveset hoztam helyette, de a csík vízszintes volt rajta...
[OFFTOPIC]
Nekem is MAG monitorom van 2 vízszintes csíkos SONY képcsővel, de egyátalán nem zavar.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

m_anger
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: m_anger »

Ez olyan dolog, mint a Sony Trinitron monitorok 2 függőleges csíkja!
Eddig úgy tudtam, hogy vízszintes...

Valóban vízszintes, ilyen monitorom van a munkahelyen, nap mint nap szembesülök vele.

Amúgy köszönöm mindenkinek a felvilágosítást Samsung LCD ügyben.
Újabb kérdés, hogy nem tud valaki ajánlani olyan helyet, ahol lehet is kapni a T-s Samsung-okat (a 27T és a 32T egyaránt érdekes lehet), persze kedvező áron.

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

Ez olyan dolog, mint a Sony Trinitron monitorok 2 függőleges csíkja! Valakinek nem is tűnik fel, valaki meg azért vitte vissza a monitort, mert idegesítette a folyton látható 2 csík...   
A két csík miatt én is visszavittem anno a Sony képcsővel szerelt MAG monitort a boltba, és Hitachi csöveset hoztam helyette, de a csík vízszintes volt rajta...
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ez olyan dolog, mint a Sony Trinitron monitorok 2 függőleges csíkja!
Eddig úgy tudtam, hogy vízszintes...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Valóban, minden ember más, de ez igaz a pszichológiai beállitottságára is. Tehát aki nagyon akar, az fog látni 0 ms válaszidőnél is. Mondom én egy autós meg egy pörgős fps játékkal néztem, és direkt figyeltem de semmi, ugyhogy bátran ajánlom játékra.
Én is látom az "utánhúzást" a 8ms-es Viewsonic monitornál, még a Win asztalon is! Ez olyan dolog, mint a Sony Trinitron monitorok 2 függőleges csíkja! Valakinek nem is tűnik fel, valaki meg azért vitte vissza a monitort, mert idegesítette a folyton látható 2 csík...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezek a digitális tuneres tv-k alkalmasak a kábeles digitális adás vételére (DVB-C)? Nálunk a t-kábel hirdetget ilyen programot, de az ismertetőjük alapján ezt csak dekóder kártyával tudnám fogni (van ilyennek hely a TV-ben?), és ezzel a kábeltv minden előnyét elveszti a műholdassal szemben (több tv csatlakoztatható).

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Javítom magam. Bocs.

DVB vevő van benne. Digital Video Broadcasting.
Nem látom sehol, hogy T (Terrestrial - azaz földi).

De továbbra is úgy gondolom, hogy ez még nem HD vevő.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Úgy nézem a KDL-ben már van valamilyen digitális tuner is.

Ezen link és az általad leírtak alapján.
Úgy gondolom, hogy a KDL típusban már van DVB-T vevő.

Azaz a földi sugárzású digitális adások vételére alklmas.
Nem szabad összekeverni a HD adással, mert ez még nem az. Sajnos.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A T-s nél nem tapasztaltam minimális utánhúzást sem játékoknál.
Az lehet, de ne felejtsd el, hogy minden ember más!

Valóban, minden ember más, de ez igaz a pszichológiai beállitottságára is. Tehát aki nagyon akar, az fog látni 0 ms válaszidőnél is. Mondom én egy autós meg egy pörgős fps játékkal néztem, és direkt figyeltem de semmi, ugyhogy bátran ajánlom játékra.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

A Sony angol oldalán (www.sony.co.uk) találtam egy új S-es típusjelölésű LCD tévét.

- KDL-S26A12U (angol weblap)
- KLV-S26A10E (magyar weblap)

A két készülék között van komolyabb különbség, vagy csak annyi, hogy Angliában más típusjelzéssel kerül forgalomba a Sony S-es típusú LCD tévéje?

Úgy nézem a KDL-ben már van valamilyen digitális tuner is.
No meg magyar menü is van benne, ami felettébb érdekes!?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Az lehet, de ne felejtsd el, hogy minden ember más!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Hello!A Samsung LE27T-je és LE26R-je között vacilálok. Van valami lényeges különbség? ha jól tudom, az előbbinek picit nagyobb a képe, nem tudja a HDMI csatlakozást (ez mire jó, miben több mint a DVI, vagy csak új szabvány?), és a DNIe-t sem (ez valami Samsung találmány lehet, kérdés ér-e valamit egyáltalán).
Főleg videojátékokhoz használnám (X360).
Valaki okosítson fel, köszönöm!

A T-s samu-nak 12ms-es, az R-es típusnak, pedig ha jól tudom 8ms-es a panelja. Videojátékok szempontjából ez fontos lehet számodra, mert valszeg az R-es típuson kevésbé fogod látni az utánhúzást.

Egyébként létezik HDMI - DVI átalakító, tehát ez nem lehet probléma, ha mégis T-s samu-t vennél.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hello!A Samsung LE27T-je és LE26R-je között vacilálok. Van valami lényeges különbség? ha jól tudom, az előbbinek picit nagyobb a képe, nem tudja a HDMI csatlakozást (ez mire jó, miben több mint a DVI, vagy csak új szabvány?), és a DNIe-t sem (ez valami Samsung találmány lehet, kérdés ér-e valamit egyáltalán).

Nekem pont 27 T-s van, próbáltuk x360 al már, tökéletes. A kettő között az emlitetteken kivül szerintem nincs eltérés, összehasonlitgattam , végül a T-s samsung jobban bejött nekem+ még olcsóbb is volt.

m_anger

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: m_anger »

Hello!
A Samsung LE27T-je és LE26R-je között vacilálok. Van valami lényeges különbség? ha jól tudom, az előbbinek picit nagyobb a képe, nem tudja a HDMI csatlakozást (ez mire jó, miben több mint a DVI, vagy csak új szabvány?), és a DNIe-t sem (ez valami Samsung találmány lehet, kérdés ér-e valamit egyáltalán).

Old Dirty Bastard
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Old Dirty Bastard »

Nem tudom hogy más LCD TV milyenek de a lényeg az hogy Samsungot ne....
Ha tesztképet jelenitesz meg az sem a legjobb de ha mozgo képet adsz rá.......jaj.
Azért a pénzért inkább egy jó projit.
Itt én a LE32R LE40R. LE27T olcsóbb de az sem a legjobb.söööt.
A/V:Denon AVR 1404; Loudspeakers : Front : Yamaha NS-45E , Surround+Center : Yamaha NP-60 Subwoofer : Yamaha YST-SW 315

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hi!Mennyibe kerül a legolcsobb, 4:3 as olyan 51-55cm es LCD TV???
Koszi!

100-120 között indulnak.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Nálam referenciaként a német adók (RTL, Sat1) stúdióképei szerepelnek.
Igen, igaz, én is erre gondoltam, de elfelejtettem leírni!

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Kalibráláshoz vannak speciális teszt DVD-k, mint pl. Avia, Digital Video Essentials és most már a HQV benchmark.
Hol lehet ilyet beszerezni? Esetleg tudsz egy linket?

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: voivod »

Képbeállításhoz a két legjobb a teszt anyag szerintem: 
1. Digitális kamerával (mini DV, HDV) saját kezűleg, kinti körülmények között felvett videók:
Ide legmegfelelőbb HDV kamera, ami 1080i video formátumban tud felvenni (pl. Sony HDR-HC1), de miniDV kamerás felvételek is bőven elegendőek a színek valósághű beállításához - az én tesztkazimat is ezzel készítettem.
Akinek nincs digitális kamerája, digitális fotók is megfelelnek a célnak!

3. THX teszt video:
Ez leginkább a kontraszt, fényerő, képélesség beállításaihoz megfelelő, bár az a fényerősségi szint amit ez a segédanyag előír, sztem túl világos, legalább is a TX-32PD50-en úgy tűnik (mert ugye addig kell emelni a TV-n a fényerőt, amíg a fekete téglalap alakú négyszögben ki nem olvasható a sötétszürke színű THX felirat)

Szerintem ezek segítségével lehet a legkorrektebb és legvalóságközelibb beállítást elérni a Tv-n, ezen felül pedig, hogy kinek mi az ízlés világa, az megint egy másik kérdés...

Üdv:
Hook

Kalibráláshoz vannak speciális teszt DVD-k, mint pl. Avia, Digital Video Essentials és most már a HQV benchmark. A THX sok esetben pontatlan eredményt ad, mert lemezenként is különböző lehet... Ezekkel kalibrálva a TV-t pontosan egy helyes beállítás létezik minden forráshoz (esetleg kettő, egy nappali és egy éjszakai).

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

1. Digitális kamerával (mini DV, HDV) saját kezűleg, kinti körülmények között felvett videók:
Ide legmegfelelőbb HDV kamera, ami 1080i video formátumban tud felvenni (pl. Sony HDR-HC1), de miniDV kamerás felvételek is bőven elegendőek a színek valósághű beállításához - az én tesztkazimat is ezzel készítettem.

Na de mégis milyen kamera legyen?
Mert ugye az 1 CCD-s kamerák közel sem olyan színhűek, mint a 3 CCD-sek. Ráadásul egy része nem valóságos képinformációt tartalmaz az interpolálás miatt.

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hook »

3. THX teszt video:
Ez leginkább a kontraszt, fényerő, képélesség beállításaihoz megfelelő, bár az a fényerősségi szint amit ez a segédanyag előír, sztem túl világos, legalább is a TX-32PD50-en úgy tűnik (mert ugye addig kell emelni a TV-n a fényerőt, amíg a fekete téglalap alakú négyszögben ki nem olvasható a sötétszürke színű THX felirat)

Szerintem ezek segítségével lehet a legkorrektebb és legvalóságközelibb beállítást elérni a Tv-n, ezen felül pedig, hogy kinek mi az ízlés világa, az megint egy másik kérdés...

Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hi!
Mennyibe kerül a legolcsobb, 4:3 as olyan 51-55cm es LCD TV???
Koszi!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Teaway, egyet értek, de ott sem mindegy melyikhez, említettem pl a hír tv-t ahol tipikusan tejfölképűek az emberek, ill. az az m2-t, ahol túlszínezett a kép (persze ez lehet hogy csak nálam, ill. a mi szolgáltatási területünkre érvényes, nem tudom). Nálam referenciaként a német adók (RTL, Sat1) stúdióképei szerepelnek.

Kicsi, egyetértek, bár én azért állítgattam sok jellemzőt, mire jó lett a színhűség, de ez megint adásfüggő sőt kameraállásfüggő, amint azt leírtam korábban.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”