Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

van olyan ati videókari, amivel elő lehet állítani komponenst...

ilyen példul a 9800pro, vagy x800, stb

nézz sztem utánna a kártyád "tudásának" , mert
létezik dvi-komponens átalakító, csak azt nem tudom, hogy 9550-es tudja-e?

( az öcsém x800gto-jához séróból adtak komponens kábelt/outot)

lehet hogy kártya csere lesz
...

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A videókártyán (ATI Radeon 9550) van s-video és DVI kimenet. Vettem egy olyan kábelt ami egyik vége s-video, a másik scart, és így kötöttem össze a gépet, és a plazmát (AV3).
Ha S-video kábellel kötöd össze a gépet a plazmával akkor a számítógépet sima videóforrásként használod PAL jellel. Ennek megfelelően teljesen mindegy mit állítasz be felbontásnak az mindig 720x576 lesz elég gagyi minőségben.

Ha a PC-t szeretnéd PC-ként összekötni a megjelenítővel akkor vagy DVI-DVI kábelt vagy D-sub-D-sub kábelt kell használnod. Ebben az esetben tudod állítani a felbontást is, és nagyságrenddel jobb képminőséget is kapsz.

Vendég

Plazma

A fórum nagy részét elolvastam, és ez nagyban segített a megfelelő plazma kiválasztásában (bár eredetileg is pana 42PA50-est néztem ki), és végül múlt héten meg is vettem. Jól szuperál, bár a számítógéppel való összekötés kicsit gázos.
A videókártyán (ATI Radeon 9550) van s-video és DVI kimenet. Vettem egy olyan kábelt ami egyik vége s-video, a másik scart, és így kötöttem össze a gépet, és a plazmát (AV3).
Azonban megjelenő kép nagyon ocsmány (a színek nagyon tompák, életlenek, és a felíratok mellett (pl ablakok nevénél, egérkurzornál, de még filmnézésnés is) különbözű vibráló színes négyzetek jelennek meg). Persze ugyanezt a kimenetet már használtam a régi, szintén pana CRT TV-n, ahol a képpel nem volt ilyen gond. A vidókártya driver összes beállítását végigpróbáltam, de semmi sem változott.
A felbontást sem tudom beállítani a 852x480-ra, csak a szokásos értékekre 640x480, 800x600, stb.

Kérdéseim a következők:
1. A DVI kimenetből elő lehet-e állítani komponens kimenetet, hogy a gépet ráköthessem a plazma komponens bemenetére. (vagy esetleg hogyan lehet megszűntetni ezeket a színes vibráló négyzeteket, ill a tompa színeket).

2. Létezik-e valamilyen driver a plazmához, hogy a számítógépen a megfelelő felbontást, és minden egyéb paramétert jól lehessen beállítani.

Előre is köszönöm a segítséget.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11009
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igazából el tudom képzelni a dolgot, egy olyan nappaliban ahol az antik berendezés mellé valamilyen formában párosítani kell egy modern plazma megjelenítőt, de nálam elég gagyin nézne ki.
Nálam a plazma a falon van 2 ugyanakkora, mahagóni keretes kép között, tehát nekem nagyon bejönne a dolog. Semmi gagyit nem látok benne, de ezen nem fogunk összeveszni.

akkor holnap viheted a plazmát a képkeretezőhöz

Hát, az tényleg hülyén nézne ki. De keretet én is tudok barkácsolni rá. Aztán jöhetnek a csipketerítők az erősítőre, virágok a hangfalakra és eozin szalonnázó paraszt CD-támasznak a polcra.

Jó kib...szott a "lapos" TV korszak a parasztokkal!!!

...nem fér rá a fehér csipketerítő a tetejére

Rémegyaz! Régen is úgy volt menő, ha a terítő kitakarta a kép harmadát. Kudlikjuli frizurájának néha kimondottan jót tett.

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: alfa »

TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

Vendég

Plazma

Igazából el tudom képzelni a dolgot, egy olyan nappaliban ahol az antik berendezés mellé valamilyen formában párosítani kell egy modern plazma megjelenítőt, de nálam elég gagyin nézne ki.
Nálam a plazma a falon van 2 ugyanakkora, mahagóni keretes kép között, tehát nekem nagyon bejönne a dolog. Semmi gagyit nem látok benne, de ezen nem fogunk összeveszni.

Hát, az tényleg hülyén nézne ki. De keretet én is tudok barkácsolni rá. Aztán jöhetnek a csipketerítők az erősítőre, virágok a hangfalakra és eozin szalonnázó paraszt CD-támasznak a polcra.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hook »

Ez milyen királyság... kattints az explore frames-re.
Kár, hogy nincs taccsolós smiley.
Bár, esetleg a Southfork Ranchon el tudom képzelni.

Erőteljesen hódít a gagyi!

Én pedig Győzikeéknél tudnám elképzelni a szőrös falon!
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: alfa »

Kár, hogy nincs taccsolós smiley.
Bár, esetleg a Southfork Ranchon el tudom képzelni.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Akarok ilyent! Szerintem házilag is meg lehet oldani. Holnap körülnézek.

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

Huhh! Nem semmi!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a Mahagony az tecc
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: voivod »

Helló a három plazma Tv közül szeretném az egyiket megkaparintani, de nem tudok dűlőre jutni... Ha a nyers műszaki adatokat nézem a samsung a jobb, de páran a panát ajánlották. Nem tudok dönteni a pana 150e hosszabb annyit vajon ér?A panával egy árban lévő a samsung PS-42P5H a samsung oldala szerint csak annyi a külömbség hogy 68,7 milliárd helyett 547 milliárd szinárnyalat...

Melyiket?
Panasonic TH-42PV500E kb 650e
Samsung PS-42S5H kb 520e
Samsung PS-42P5H kb 680e

Aki tud és rámszánna egy kis időt segítsen...
Ja és vidéki vagyok..., úgyhogy az a tanács hogy nézzem meg (hasonlítsam) össze nem jó mert itt rendelésre működnek a dolgok. csak amikor az enyém akkor nézzegethetem. utazgatós meg nem vagyok hogy a nagy Budapesten vásároljak...

köszke

Egyértelműen Panasonic, ha ezek közül akarsz választani. Nem ugyanaz a kategória a Samsunggal... Biztosan nem fogsz benne csalódni.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Plazma

Helló a három plazma Tv közül szeretném az egyiket megkaparintani, de nem tudok dűlőre jutni... Ha a nyers műszaki adatokat nézem a samsung a jobb, de páran a panát ajánlották. Nem tudok dönteni a pana 150e hosszabb annyit vajon ér?A panával egy árban lévő a samsung PS-42P5H a samsung oldala szerint csak annyi a külömbség hogy 68,7 milliárd helyett 547 milliárd szinárnyalat...

Melyiket?
Samsung PS-42S5H kb 520e
Samsung PS-42P5H kb 680e

Ja és vidéki vagyok..., úgyhogy az a tanács hogy nézzem meg (hasonlítsam) össze nem jó mert itt rendelésre működnek a dolgok. csak amikor az enyém akkor nézzegethetem. utazgatós meg nem vagyok hogy a nagy Budapesten vásároljak...

köszke

Pedig sajna tényleg csak a megnézés segit. Én is majdnem Fujitsu-Simiemenset vettem, de képtelen voltam az üzletben egy szép képet kicsiholni belöle.
Az általad irt panát több helyen láttam, de csak demó ment rajta.
Ha nem laksz túl messze egy MM-től szánd rá az időt és a pénzt és nézd meg őket!

Vendég

Plazma

Helló a három plazma Tv közül szeretném az egyiket megkaparintani, de nem tudok dűlőre jutni... Ha a nyers műszaki adatokat nézem a samsung a jobb, de páran a panát ajánlották. Nem tudok dönteni a pana 150e hosszabb annyit vajon ér?
A panával egy árban lévő a samsung PS-42P5H a samsung oldala szerint csak annyi a külömbség hogy 68,7 milliárd helyett 547 milliárd szinárnyalat...

Melyiket?
Samsung PS-42S5H kb 520e
Samsung PS-42P5H kb 680e

köszke

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Csokis »

...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

De mit tegyek, ha a pana videomról csak kompozit jel jön ki és az is elo˝bb az ero˝lködömbe megy.
Csak kompozit kimenet? Milyen Panád van?

Nem komponens ??? YUV? (YCbCr)

(az angol component - nek írja)

Videóról komponens??

ja láááááááátom B)

videó

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Plazma

Hozzászólás Szerző: GTomi »

De mit tegyek, ha a pana videomról csak kompozit jel jön ki és az is elo˝bb az ero˝lködömbe megy.

Videóról komponens??

ja láááááááátom

videó
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Plazma

Videóról komponens??

NV-FJ612

Az kompozit, mezei 1db rca. A leirás szerint fogadja az RGB-t de kifelé nincs.

Videoban Pana és JVC a nyerő. )

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Videóról komponens??

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”